Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΠΟΥ






ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ













































Ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Βόνιτσας ο Άγιος Γεώργιος διοργανώνει Ιππικούς Αγώνες δύο κατηγοριών: 1. Ελληνικά Αραβανια και 2. Εισαγώμενα Αραβάνια και παρουσίαση αλόγων στη Σάλτινη Βόνιτσας

(ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:00πμ)


Έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην εθνική οδό, έβγαλαν «λαβράκι»


Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων κοντά στο Αγρίνιο και σε έξι λεωφορεία της γραμμής Αθήνα – Τίρανα, δεν είχε κοπεί ούτε ένα εισιτήριο!

Στη φάκα του ΣΔΟΕ οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια Ελλάδα-Αλβανία
Λαυράκι έβγαλαν μεταμεσονύχτιες έρευνες του ΣΔΟΕ, σε λεωφορεία αλβανικών συμφερόντων, τα οποία πραγματοποιούσαν το δρομολόγιο Αθήνα-Κακαβιά-Τίρανα.

Όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ 99,5 άνδρες του ΣΔΟΕ που έστησαν μπλόκο στην ΕΟ Αγρινίου-Ιωαννίνων, μετά από έλεγχο ανακάλυψαν ότι σε έξι λεωφορεία με 242 επιβάτες, οι Αλβανοί ιδιοκτήτες δεν είχαν κόψει ούτε ένα εισιτήριο, παρακρατώντας ταυτόχρονα τον ΦΠΑ και αποκρύπτοντας τον φόρο εισοδήματος.

Το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει τους ελέγχους εν όψει της θερινής περιόδου
Tanea.gr
agriniopress

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Απίστευτο περιστατικό ληστείας σήμερα μέρα μεσημέρι στην Πάλαιρο



Ένοπλοι ληστές με καραμπίνες και κουκούλες εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι σε σπίτι ενός ανδρόγυνου στην Πάλαιρο και αφού τους ακινητοποίησαν και τους φίμωσαν για αρκετή ώρα αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά και πήραν μαζί τους και ένα αυτοκίνητο. Το ανδρόγυνο είναι καλά στην υγεία του, πέρα από το ψυχολογικό σοκ. Ο "ΘΕΟΣ" να βάλλει το χέρι του διότι τα περιστατικά πλέον στην περιοχή είναι χιονοστιβάδα...
palairosNews 

Βραδιά λαϊκού πολιτισμού στην Αθήνα αφιερωμένη στο Νίκο Ράππο

 Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στη Στοά του Βιβλίου η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία, η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης και ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, διοργάνωσαν Βραδιά λαϊκού πολιτισμού, και τίμησαν τον Νίκο Ράππο, τον λαογράφο του Ξηρομέρου, για το σύνολο της πολιτιστικής του προσφοράς, στη γενέτειρα του την Κωνωπίνα και στο τόπο μας.



 Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Νίκου Σολδάτου. 
Στην συνέχεια μίλησαν οι : 
-Γεώργιος Ι. Θανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών 
-Αμαλία Λιοπύρη, Εκπαιδευτικός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών 
-Βασίλης Σκούρτας, Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών -Μπάμπης Τσελεπής, πρόεδρος ΞΕ.ΛΟ.Τ. - 
-Τη βραδιά έκλεισε ο Λαογράφος-Ερευνητής Νίκος Ράππος 
 Την εκδήλωση συντόνιζε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος ΑΙ.ΠΟ.Ε. 
Πλήθος κόσμου τίμησαν τον Λαογράφο μας ανάμεσά τους ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Επίσης από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης Θανάσης Κασόλας. Ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Πατούλας Χρυσόστομος, πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των εν Αθήναις Συλλόγων. 

Λίγα λόγια για τον  Νίκο Ράππο 
Ο Λαογράφος του Ξηρομέρου Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, ζει μόνιμα στη Κωνωπίνα και από χρόνια ασχολείται με την έρευνα, καταγραφή και παρουσίαση λαογραφικών στοιχείων της Κωνωπίνας, του Ξηρομέρου, της Αιτωλοακαρνανίας και όχι… μόνο. Λάτρης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κωνωπίνας, ίδρυσε και λειτουργεί στο κέντρο του χωριού, το λαογραφικό του μουσείο συγκεντρώνοντας σπάνια αντικείμενα που διέσωσε από την πολυκαιρία, τη φθορά και τους γυρολόγους και η προσφορά του στον κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό τομέα του χωριού είναι πολύτιμη και πλούσια. Είναι ο ακάματος εργάτης του πολιτισμού και θεωρείται από τους σπουδαιότερους ερευνητές του τόπου μας, με σπάνιο συλλεκτικό έργο, που αδιάκοπα συνεχίζεται και χωρίς αυτόν οι υλικές μαρτυρίες της ζωής των κατοίκων και της ιστορίας του τόπου μας θα είχαν χαθεί. 
 Ο Νίκος Ράππος με περισσή αγάπη αλλά και ανιδιοτέλεια διακονεί ολόκληρες δεκαετίες στη διάσωση, περισυλλογή, προβολή του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας. Στο λαογραφικό του μουσείο εκθέτει με αγάπη και τρυφεράδα τους καρπούς ενός πολύχρονου συλλεκτικού έργου και η συλλογή περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα, είδη λαϊκής τέχνης, αγροτικά εργαλεία (για όργωμα, φύτεμα, θέρισμα και συγκομιδή), συλλογή αγροτικών εργαλείων και είδη καθημερινής οικιακής χρήσεων, γραμμόφωνα, συλλογές γραμματοσήμων, παλαιές φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα. 
 Ο Νίκος Ράππος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις όπως οι τελευταίες εκθέσεις εθνολογικών και λαογραφικών στοιχείων για την 28η Οκτώβρη και την 25η Μαρτίου στην Κατούνα, συμμετέχοντας με τον τρόπο του στην εκπαίδευση, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην εθνική συνείδηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας. 
Αξίζει λοιπόν να περάσετε από την Κωνωπίνα και από τον μοναδικό αυτό χώρο και να θαυμάσετε τις μοναδικές συλλογές του Λαογραφικού Μουσείου του Νίκου Ράππου.






















Εκδρομή του Συλλόγου Αετινών Αθήνας στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο




          Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας διοργανώνειπροσκυνηματική ολοήμερη εκδρομή, την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, με προορισμό τα ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, όπου διαφυλάσσεται το άφθαρτο ιερό σκήνωμα του Αγίου.
        Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στάση στον Χαλκίδα και μετά την επίσκεψη στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο, θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμετο μπάνιο μας και το μεσημεριανό φαγητό στο γραφικό Πήλι Ευβοίας....


-Ώρα αναχώρησης λεωφορείου 7:00 το πρωί (Χώρος αναχώρησης: Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα)
-Δηλώσεις συμμετοχής: Όποιοι ενδιαφέρονται, παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου:
Αναγνωστέλος Αθανάσιος: τηλ: 6976053239, 6932384300, Τομαρά Δώρα: 6938186475, Καρύκη Κασσιανή: 6947905046.


Από το KatounaNews ζωντανά αποτελέσματα στοιχήματος.

KatounaNews ζωντανά αποτελέσματα στοιχήματος.

google page rank