Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κλάπηκε φορτηγό Συμπατριώτη μας στην Πετρούπολη

ΚΛΑΠΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ...ΑΡ.ΚΥΚΛΟΦ. ΝΧΑ 4630 ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝ. 6977708316 ΚΑI 6947153733




Πρόσκληση επιλογής ωφελούμενων για την δημιουργία 80 θέσεων εργασίας και νέων επιχειρήσεων στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου και Ξηρομέρου


Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση που αφορά στην ένταξη 80 ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων Δήμου Αγρινίου, Θέρμου και Ξηρομέρου, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»
Η Πρόσκληση εντάσσεται σε ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο υλοποιείται από τους φορείς: Euroteam ΚΕΚ Α.Ε, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας, Δήμο Θέρμου, Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, DATA RC ΑΕ, και την ΑΝΑΙΤ ΑΕ ΟΤΑ. Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» – ΤΟΠ(ΕΚΟ), της κατηγορίας παρέμβασης 1 «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013»
Οι φορείς αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας την αναπτυξιακή σύμπραξη «Δίκτυο Αλληλεγγύης» για την εφαρμογή ενός συνεκτικού Σχεδίου Δράσεις με στόχο την υποστήριξη ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τραγικός θάνατος Αγρινιώτη αθλητή “Παρα-Πέντε”


Τραγικό θάνατο βρήκε στην περιοχή των Μεγάρων Αγρινιώτης αθλητής παρα-πέντε. 
Επρόκειτο για τον συντοπίτη μας Κουρλό Νίκο ο οποίος δούλευε τον τελευταίο καιρό ως ταξιτζής και παλαιότερα ως μουσικός (το αγαπημένο του όργανο ήταν το μπουζούκι).
Στην τελευταία του πτήση με το αλεξίπτωτο πλαγιάς ( παρά-πέντε) τον πρόδωσαν οι καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο σε βραχώδη περιοχή ενώ χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου προκειμένου να ανεβρεθεί.
Ο Νίκος Κουρλός ήταν αγαπητό πρόσωπο και ιδίως ανάμεσα στους συναθλητές του. Αυτό φαίνεται από τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί από το πρωί σε forum πιλότων αλεξίπτωτου  πλαγιάς  όπου οι συναθλητές του αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για αυτόν: http://www.sky.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=18&t=4966
Η κηδεία του  θα γίνει  σήμερα Πεμπτη 29/11 και ώρα 4 στον Αγιο Δημητριο Αγρινιου.

Χριστουγεννιάτικη Αλληλεγγύη από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας




Φέτος τα Χριστούγεννα συγκεντρώνουμε:
ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΡΟΥΧΑ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΦΑΡΜΑΚΑ-ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ-ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε οικογένειες του τόπου μας που τα έχουν ανάγκη.
Από 3/12/2012-12/12/2012 και ώρες 09.00 πμ -13.00 μμ
Στην κάτω αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ .
Δήμος Ακτίου-Βόντιτσας
Ομάδα Πρόνοιας
Ομάδα Πολιτισμού

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι στον Αστακό

Κουκουλοφόροι ένοπλοι ληστές εισέβαλλαν σε κατοικία στον Αστακό τη νύχτα αρπάζοντας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 10.000 ευρώ. Η ληστεία έγινε σε οικία επαγγελματία, ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ. Η αστυνομία αυτή την ώρα κάνει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
agrinionews

Εκδήλωση ΖΩΗΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών μας για την δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις.
Μια σπουδαία εκδήλωση με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα και την παρουσία λαμπρών επιστημόνων όπως ο Αναστάσιος Χατζής, πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Πέτρος Αλιβιζάτος, καρδιοχειρουργός Mεταμοσχεύσεων, Μιχάλης Μήτσης, χειρουργός, υπεύθυνος Mονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού ΠΓΝ Ιωαννίνων και ο συγγραφέας Πέτρος Κακολύρης.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο συμπατριώτης μας Θοδωρής Κοτσαρίνης, πρώην αντιπρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς «Συνεχίζω».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της εκκλησίας ο Πατέρας Οδυσσέας ,ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Κος Α. Κοιμήσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφιλοχίας κ.Γιάννης Πρεβεζάνος ο Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Κος Τσόγκας Γεώργιος οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμφιλοχίας Κος Παπούλιας Γρηγόριος η Κα Μαργαρη Ελεθυερία ,όπως επίσης και αρκετός κόσμος.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ


 Το νεοσύστατο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Βόνιτσας, μετά από ομόφωνη απόφαση της τακτικής Γ.Σ., δηλώνει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στη νηπιαγωγό του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδριού καθώς και στους/στις  συναδέλφους/συναδέλφισσες του Δημ. Σχολ. Νυδριού.
    Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε κλίμα ελευθερίας και δημοκρατίας.....
      Καταδικάζουμε την Ε.Δ.Ε. που προκλήθηκε μετά από την αβάσιμη καταγγελία του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και με την σύμφωνη γνώμη του Δ/ντή Πρωτ/μιας Εκπ/σης Λευκάδας, καθώς και την ξενοφοβία και την επιχειρούμενη ιδεολογική τρομοκρατία των εκπαιδευτικών.
      Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της Ε.Δ.Ε. της εκπ/κού καθώς και κάθε σχετική δίωξη εκπ/κών ανά την χώρα.


Η ατρόμητη δήμαρχος που τα έβαλε με τα καρτέλ των ναρκωτικών – Την βασάνισαν και την εκτέλεσαν!


Η Μαρία Γκοροστιέτα είναι η γυναίκα σύμβολο του Μεξικού η οποία τα έβαλε με τα καρτέλ των ναρκωτικών και το πλήρωσε με την ζωή της.
Οι αδίστακτοι έμποροι ναρκωτικών είχαν προσπαθήσει 2 φορές να την σκοτώσουν. Η τρίτη ήταν δυστυχώς επιτυχής..
Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέλα πήγαινε το παιδί της στο σχολείο όταν στις 8.30 το πρωί, έπεσε σε ενέδρα στην πόλη Μορέλια του Μεξικό.
Την έβγαλαν από τον δρόμο και άρχισαν να την χτυπούν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Περιγράφουν μάλιστα πως ικέτευε τους βασανιστές της να μην πειράξουν την κορούλα της και γι' αυτό τον λόγο μπήκε με την θέλησή της στο αυτοκίνητο.
Το μικρό κορίτσι έμεινε να κοιτάζει την μητέρα της να απομακρύνεται…
Επι μια ολόκληρη εβδομάδα, η οικογένειά της μάταια περίμενε ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς για λύτρα.
Όμως, το τηλέφωνο δεν χτυπησε ποτέ! Το πτώμα της Γκοροστιέλα βρέθηκε μαχαιρωμένο, καμμένο και δεμένο χειροπόδαρα στην άκρη ενός δρόμου.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ‘Δημοτικής Εφορίας’ Ακτίου-Βόνιτσας.




Ανακοινώθηκε και επίσημα με την απόφαση του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα η δημιουργία γραφείου ‘Δημοτικής Εφορίας’ στην Βόνιτσα, προκειμένου να διευκολύνονται οι
φορολογούμενοι μετά τη συγχώνευση των εφοριών. 
Προϋπόθεση για τη δημιουργία τους, όπως εξάλλου είχαμε γράψει είναι «να διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασης αυτών και να αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΔΟΥ που εργάζονται σε αυτά».
Η έναρξη λειτουργίας του προβλέπεται για τα μέσα Ιανουαρίου όπου θα είναι όλα έτοιμα και θα έχουν γίνει και οι ανάλογες λειτουργικές αλλαγές για την υποδοχή των υπαλλήλων.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ο Σχολάρχης Ιωάννης Κούρος (1854-1912) 100 χρόνια μετά




ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 
Ιωάννης Τσαλάκος
Αθανάσιος Παλιούρας
Φώτιος Μάλαιμος
Μαρία Μπακαδήμα
Μαρία Παναγιωτοπούλου
Χρυσούλα Σπυρέλη 
Ιωάννης Νεραντζής
Εκδόσεις Πασχέντη 2012 
Διατίθεται σε βιβλιοπωλεία του Αγρινίου



Με επιτυχία η ημερίδα για την ενδοσχολική βία





Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα: «Ενδοσχολική Βία & Εκφοβισμός: Αιτίες, επιπτώσεις & τρόποι αντιμετώπισης», διοργάνωσε με επιτυχία η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης & Προαγωγής Υγείας του Δήμου Αμφιλοχίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμφιλοχίας, κ. Γεώργιος Αλπός, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αμφιλοχίας υποστηρίζει και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην ανάδειξη ζητημάτων, όπως το πολύ σοβαρό θέμα της βίας μέσα στο σχολείο, ώστε μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της οικογένειας να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μια πολύ όμορφη αμαζόνα… στον Αστακό!




 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ


Με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων Βελανιδιάς με την στήριξη του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου  πραγματοποίησε σποροφύτευση βελανιδιών στη περιοχή Λιγοβιτσίου των Φυτειών σε μία προσπάθεια επούλωσης των πληγών από την λαθροϋλοτομία και από τις πυρκαγιές, χθες πρωί Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.
    Δεκάδες προβλαστημένα βελανίδια φύτεψαν, μικροί και μεγάλοι εθελοντές, κάτοικοι των γύρω χωριών, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Αστακού, του Δημητρούκειου δημοτικού από το Καραισκάκη, που συμμετείχαν στην Εθελοντική σποροφύτευση  προκειμένου να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την αξία των βελανιδοδάσους Ξηρομέρου και την προστασία του περιβάλλοντος. καταθέτοντας την δική τους συνεισφορά ελπίδας........
   Η συγκεκριμένη δράση έγινε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αμφιλοχίας το οποίο στήριξε θερμά αυτή την προσπάθεια.
    Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν η ομάδα εθελοντικής προστασίας νοτίου Υμμητού, η ομάδα «Δηριείς Σκουρτού», ο πολιτιστικός σύλλογος Φυτειωτών «Ακαρνανικό Φως», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας, ο τοπικός σύλλογος Αετού, ο περιβαλλοντικός σύλλογος Φυτειών, εθελοντές, κ.α.
    Οι πρόεδροι των Τ. Κ. Προδρόμου και Σκουρτούς Νικολές Διονύσης  και Τζογάνης Στάμος αντίστοιχα, η δημοτική σύμβουλος Ξηρομέρου Ευθυμία Κολοβού-Καραπάνου, ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού Φυτειών Θεόδωρος Ρούτσης, οι π. δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Φυτειών Γιάννης Ζαφείρης και Γιάννης Γαλάνης, ο Συνταγματάρχης ε.α Κολοβός Χρήστος, ο Κωνσταντινος Ξεσφίγγης οδοντίατρος,  η Γεωργαλή Μαρία,  κ.α.
      Ο Σύλλογος Σύλλογος Φίλων Βελανιδιάς  ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τον αρτοποιό Κώστα Μίχα για τη προσφορά του σε αρτοβουτήματα, όσους βοήθησαν στην προώθηση της δράσης και φυσικά τα μέλη του συλλόγου για τη δυναμική συμμετοχή τους.



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Ιδομενέα Εμπεσσού και της Μεδεών Κατούνας





Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Ιδομενέα Εμπεσσού και της Μεδεών Κατούνας με τους φιλοξενούμενους να έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία καθώς διαμαρτύρονται για οφσάιντ στο γκολ των γηπεδούχων.
Στο κομμάτι του παιχνιδιού τώρα,η Μεδεών ήταν αυτή που έκανε αισθητή τη παρουσία της στο ματς και απείλησε με τον Μαυρομμάτη Δ. μόλις στο 4',ύστερα από κόρνερ του Τζαβίδη και προβολή του,ωστόσο οι αμυντικοί απομάκρυναν τελευταία στιγμή.Στην αντεπίθεση ο Ζαχαράκης σούταρε,με τον Σίμο να αποκρούει την μπάλα και να την στέλνει σε κόρνερ.
Η Κατούνα προσπαθούσε κυρίως απο στημένες φάσεις να δημιουργήσει ευκαιρίες,ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν στην κόντρα δημιουργώντας αντεπιθέσεις. Στο 8' ο Τζαβίδης κέρδισε και εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά όπου βρήκε τον Σαμαντά ο οποίος με ένα γυριστό σουτ ανάγκασε τους αμυντικούς να αδρανήσουν αρχικά αλλά στην τελική να απομακρύνουν την μπάλα. 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ 

108 προσλήψεις σε υπηρεσίες της Γ.Γ. Πολιτισμού στην Δ. Ελλάδα


Στην τελική ευθεία μπαίνει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά την πρόσληψη 1.579 ανέργων σε Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Έρχονται 108 προσλήψεις στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Και αυτό γιατί ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είχαν υποβάλει προτάσεις προώθησης ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
Η κατανομή των θέσεων. Οι «Προσλήψεις στο Δημόσιο» δημοσιεύουν την κατανομή των θέσεων κατά Περιφέρεια και ειδικότητα, η οποία όμως ενδέχεται να διαφοροποιηθεί μέχρι την ανάρτηση των σχετικών Ανακοινώσεων Πρόσληψης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Συνολικά θα απασχοληθούν 108 άτομα σε πέντε Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού: 55 ημερήσιοι φύλακες, 22 νυχτοφύλακες, 3 καθαριστές/καθαρίστριες, 18 εργάτες/εργατοτεχνίτες, 8 αρχαιολόγοι, 2 μουσειολόγοι/μουσειοπαιδαγωγοί.
thebest.gr
agriniopress

Νέα παραίτηση του Αντιδημάρχου Ξηρομέρου Φώτη Λιβάνη





Την παραίτησή του, από τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου- Αντιδημάρχου Ξηρομέρου, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο Φώτης Λιβάνης. Να θυμίσουμε ότι ο Φώτης Λιβάνης είχε παραιτηθεί ξανά από Αντιδήμαρχος στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 και μετά από λίγες μέρες ανακάλεσε.
    Η επιστολή παραίτησης του Φώτη Λιβάνη αναφέρει…

Επιστολή Παραίτησης
Του Αναπληρωτή Δημάρχου
Δήμου Ξηρομέρου
κου Λιβάνη Φώτιου                                                                                                                            

ΠΡΟΣ   - Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Πυθαγόρα Σαμαρά

Κοιν.    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κο Μουρκούση Βασίλειο 

Κύριε Δήμαρχε,

Περίπτερα: Ένα βήμα πριν το "ΤΕΛΟΣ"



Τα αναπηρικά περίπτερα, έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής,  προσφέροντας τόσο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όσο και στους εκμεταλλευτές αυτών αλλά ακόμη και στο κοινωνικό σύνολο, διαφαίνεται να αλλάζει ριζικά ο σκοπός ύπαρξής τους.
Μετά τις απανωτές αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την πρωτοφανή μείωση των ποσοστών κερδοφορίας, από την πώληση των καπνικών προϊόντων, μετά την πάροδο 2,5 ετών, είχε σαν συνέπεια το κλείσιμο τουλάχιστον το 1/3 των σημείων πώλησης τους.
Σήμερα, στο όνομα των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και στο όνομα της απελευθέρωσης όλων των επαγγελμάτων, έρχεται και η χαριστική βολή στον κλάδο μας, σύμφωνα με διατάξεις που προωθούνται ταχύτατα.
Από τη μία έχουμε την κατάργηση ευεργετημάτων σε κοινωνικές ομάδες, όπου μεταξύ αυτών είναι και οι ανάπηροι και θύματα πολέμου καθώς και η διαδοχή του ευεργετήματος, και από την άλλη την απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη, που σημαίνει την πώληση καπνικών προϊόντων από διάφορα καταστήματα, εκτός και αν… συμφέροντα προωθούν άλλες λύσεις και σίγουρα όχι προς όφελός μας!!!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ 42 ΔΗΜΟΥΣ & 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Διαθεσιμότητα για πάνω από 1.100 υπαλλήλους δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της aftodioikisi.gr σε 42 μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες. Αν και οι διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου για τη διαθεσιμότητα αλλά και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν, σύμφωνα με αιρετούς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης αλλά και συνδικαλιστές με τους οποίους συνομίλησε ηaftodioikisi.gr, «μοιάζουν με κινούμενη άμμο», με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν να είναι βέβαιοι αν κάποιοι υπάλληλοι εμπίπτουν ή όχι στο νόμο, τα στοιχεία που παρουσιάζονται σκιαγραφούν την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής στους συγκεκριμένους ΟΤΑ.

Αποτελέμστα 9ης αγων. Β' ΕΠΣΝΑ


1ος Ομιλος
Α.Ε.Χρυσοβίτσας - Α.O.Λυγιάς 0-9
Δόξα Αιτωλικού - Λυσίμαχος 3-0
Α.Ε.Παλαιοπαναγιάς - Αράκυνθος Ματαράγκας  4-1
ΑΟΚ Τρίκαρδος - Αστέρας Κεφ/σου 0-0
Ακαδημία Ευηνοχωρίου - Αστέρας Μεσολογγίου 3-0
Α.Ε.Οινιαδών - Αχιλλέας Γραμματικούς 2-4
Γ.Ο.Μεσολογγίου - Ενωση Ευηνοχωρίου 4-0

2ος Ομιλος
Α.Ο.Σκουτεράς - ΠΑΟ Αγρινίου  1-2
Αστέρας Αγρινίου - Χρ.Ασστέρας Παντ/σσας 1-0
Α.Ε.Αγίου Δημητρίου - Θύελλα Παραβόλας 2-3
ΠΑΣ Νεάπολης - ΑΕΚ Αγίου Κων/νου 1-5
Αστέρας Καμαρούλας - Κεραυνός Μυρτιάς  2-1
Νέος Θέρμιος Απόλλων -  Ελπίδες Αγρινίου 9-0

3ος Ομιλος
Ακαρνανικος Φυτειών - Α.Ο.Μοναστηρακίου 1-3
Ιδομενέας Εμπεσσού - Μεδεών Κατούνας 1-1
Ακαρνανικός Θυρίου - Αμβρακικός Λουτρού 0-1
Α.Ο.Παλαίρου - Α.Ε.Χαλκιόπολων  5-0
Αρης Λεπενούς - Αλυζιακός Μύτικα 2-2
Αετός Ξηρομέρου - Αναγέννηση Στάνου 0-3
Α.Ο.κανδήλας - Α.Ο.Πανοχθιακός 2-7

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

«Κύριε Ράινχενμπαχ, χρωστάτε κι εσείς στην Ελλάδα»


Στα όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση του επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του τελευταίου την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, αναφέρεται με δημοσίευμά του το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Ράιχενμπαχ ζήτησε από τον κ. Γλέζο αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, ώστε να ελέγξει την ακρίβειά τους, και έφυγε εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από τις διηγήσεις του 90χρονου αγωνιστή της αντίστασης.
Ο Μανώλης Γλέζος εξήγησε στον Χορστ Ράιχενμπαχ ότι «δε θέλουμε να πιάσουμε τη Γερμανία από το λαιμό, δε θέλουμε να ταπεινωθεί η χώρα σας, εκείνο που επιζητούμε είναι να αναγνωριστεί το δίκαιο αίτημά μας», προσθέτοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις αποπληρωμής», τις οποίες και παρουσίασε: «Αντί να πληρώσει η Γερμανία μετρητά και όλο το ποσό, να πληρώνει έναντι του χρέους, με ειδικές συμφωνίες, όλες τις απαιτήσεις των γερμανικών εταιρειών προς την Ελλάδα. Επιπλέον, για τα ελληνόπουλα που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία ή για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους στη Γερμανία, να αναλάβει τα έξοδά τους το γερμανικό Δημόσιο».
Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ακόμα ότι ο κ. Ράιχενμπαχ αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε το ύψος του ποσού που ζητάει η Ελλάδα, που με τους τόκους φτάνει τα 108 δισ. ευρώ, όμως σύμφωνα με τον κ. Γλέζο πείστηκε ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας είναι βάσιμες.

troktiko

Με επιτυχία το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου από μαθητές Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας


Με τη συμμετοχή εννιά ομάδων που αποτελούνταν από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας τελείωσε με επιτυχία το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου του Σχολείου μας στο Γήπεδο 5Χ5 του Αθανάσιου Μπαλημπιώτη. 
     Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του σχολείου μας.
     Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν ήταν γιορτή για τον παιδικό αθλητισμό. Γονείς και παιδιά χειροκρότησαν όλους τους μαθητές  που έλαβαν μέρος.....
      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην επιτυχία του τουρνουά: 
-το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Ευθύμιο Φερεντίνο που μας τίμησε με την παρουσία του και για την δωρεάν προσφορά μεταλλίων και κυπέλλων που δόθηκαν στα παιδιά,  
-τον κ. Αθανάσιο Μπαλημπιώτη για την δωρεάν παραχώρηση του Γηπέδου,  για την άμεση ανταπόκριση στον ορισμό Διαιτητή για τους αγώνες,
-τον κ. Αριστείδη Φερεντίνο και τους προπονητές των ομάδων Γεώργιο Τζεφριό και Βαγγέλη Παπανελόπουλο, όλους τους γονείς που παρευρέθησαν και φυσικά  ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές που αγωνίστηκαν με ομαδικό πνεύμα και προσπάθησαν για το καλύτερο.
     Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε φέτος να γίνει η αφορμή ώστε του χρόνου να συμμετέχουν περισσότερα σχολεία και στο τέλος να καθιερωθεί πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων.

Σας ευχαριστούμε θερμά
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ δυο μητροπολίτες


Στα ίχνη πακτωλού «μαύρου» και «ιερού» χρήματος βρίσκεται το ΣΔΟΕ, που μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς δυο μητροπολιτών, οι οποίοι καλούνται τώρα να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που επικαλείται έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο, οι οποίοι σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Άλλοι 25.000 υπάλληλοι στην εφεδρεία


Είκοσι πέντε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους από πανεπιστήμια, σχολεία, νοσοκομεία, δήμους και περιφέρειες έχει στο στόχαστρο της η τρόικα ενόψει της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα φέρνει στο φως ντοκουμέντο με το οποίο αποδεικνύεται ότι οι 12.000 δημοτικοί υπάλληλοι ήταν μόνο η αρχή. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν να υπάρχει ρητή διαβεβαίωση στη συμφωνία ότι κάποιοι από αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους δεν θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ






ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στις 23/11/2012 στην αίθουσα (Κωστής Παλαμάς) του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΑΙ.Λ. από την προσωρινή διοίκηση (που είχε αναλάβει μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αείμνηστου Προέδρου  Γεωργίου Αναγνωστόπουλου).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέραν τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης ο κ. Γρηγόρης Κωσταράς αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου προέδρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε κατά σειρά ψήφων:
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σοκ για τη δράση του "Ιωσηφίδη"


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον 37χρονο αστυνομικό  που κατηγορείται για απατές στο Ξηρομερο. Πήγε σε τροχαίο δυστύχημα και αφού άρπαξε το πορτοφόλι του θύματος πήγε κατευθείαν σε ΑΤΜ
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το ιστορικό του απότακτου αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη προ ημερών και κατηγορείται για απάτες σε βάρος αγροτών στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Γιατί αποτάχτηκε

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΝΝΥ Χαίγκμαν-Χατζοπούλου ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ «Η ζωή μου με τον Κώστα Χατζόπουλο. Επιμέλεια Μαίρης Χρυσικοπούλου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στις 22/11/2012 στη Στοά του Βιβλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου: ΣΑΝΝΥ Χαίγκμαν-Χατζοπούλου ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ "Η ζωή μου με τον Κώστα Χατζόπουλο". Επιμέλεια Μαίρη Χρυσικοπούλου έκδοση Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας. Την παρουσίαση διοργάνωσαν:  Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών
«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ».
  • Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή ντοκιμαντέρ με τη ζωή του Κώστα Χατζόπουλου
  •  Η παρουσίαση των ομιλητών από τον Παναγιώτη Κοντό, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της ΑΙ.ΠΟ.Ε., και συντονιστή της εκδήλωσης.
  • Χαιρετισμό απηύθυνε  η Μόλλη Βότση Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ».
Η παρουσίαση έγινε από τους:
  • Αλέξη Ζίρα Κριτικό Λογοτεχνίας και Πρόεδρο Εταιρείας Συγγραφέων.
  • Έρη Σταυροπούλου-Αλεξίου Καθηγήτρια  Νεοελληνικής Φιλολογίας φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  •  Θωμάς Κονιαδίτης Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου. 
Στη συνέχεια  Ποιήματα του Χατζόπουλου απήγγειλε η ηθοποιός, Άννα Πολυτίμου – Παπακωνσταντίνου και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο η ηθοποιός, Έφη Παπαθεοδώρου σε μια κατάμεστη αίθουσα.  
Την εκδήλωση έκλεισε η Μαίρη Χρυσικοπούλου που είχε την επιμέλεια του βιβλίου.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο -σοκ από τη στιγμή του εντοπισμού του 33χρονου ανέργου που κρεμάστηκε στην Πάτρα.

Ένα βίντεο με εικόνες απίστευτου θρήνου και οδύνης για το χαμό του 33χρονου που κρεμάστηκε στην οδό Ακρωτηρίου από μία ελιά δίνοντας με αυτό τον τρόπο τραγικό τέλος στη ζωή του, προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Achaia Channel. 
Ο θρήνος των συγγενών και των γειτόνων για τον άνεργο πατέρα ενός παιδιού 5 χρόνων που δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα, είναι μια καταγγελία για όλους όσοι έφεραν τη χώρα και τους νέους ανθρώπους σε αυτή την δεινή κατάσταση και έκαναν τις αυτοκτονίες θανατηφόρο επιδημία στις μέρες μας.






nafpaktianews

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!


ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΡΟΜΠΑΪ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Την αποκλειστική αποκάλυψη ότι Τούρκοι αξιωματικοί παραμένουν στα ελληνικά σύνορα, με υπογραφή της ΕΕ, έκανε στην σημερινή "Ελεύθερη Ώρα" και σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης! «Η Τουρκία και η FRONTEX υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 28 Μαϊου 2012, που προβλέπει την παρουσία Τούρκων αξιωματικών στα σύνορά μας για-δήθεν-έλεγχο της λαθρομετανάστευσης», υπογράμμισε ο κ. Αϊβαλιώτης. Και η Ελλάς δεν έβγαλε άχνα!

3ποντο ανθρωπιάς στο Αγρίνιο




Οι αλλαγές για αποζημιώσεις, ωράρια, άδειες και κατώτατους μισθούς


του Γιώργου Γάτου
«Πράσινο φως» για την άμεση -από τις 12 Νοεμβρίου και μετά- καταβολή «κουρεμένων» αποζημιώσεων λόγω απόλυσης σε όσους έχουν πάνω από δεκαέξι χρόνια στον ίδιο εργοδότη και μισθό άνω των 2.000 ευρώ, την κατάργηση του επιδόματος γάμου (10% επί του βασικού μισθού) για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ που απασχολούνται σε εργοδότες-επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ και την εφαρμογή ελαστικών ωραρίων σε εξαήμερη βάση χωρίς πρόσθετη αμοιβή άναψε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Οι αλλαγές (στις οποίες περιλαμβάνονται το «πάγωμα» της προϋπηρεσίας για τον υπολογισμό της αποζημίωσης για όσους έχουν συμπληρώσει, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, πάνω από δεκαέξι χρόνια στον ίδιο εργοδότη, η σύντμηση του χρόνου αναγγελίας στο ΣΕΠΕ των μεταβολών ωραρίων και των υπερωριών και η κατάτμηση της άδειας χωρίς γνωστοποίηση στην κοινωνική επιθεώρηση) έχουν κωδικοποιημένα ως εξής:
«ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ» ΟΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10%

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πάνω 40.000 ευρώ αποκόμισε 37χρονος από 12 άτομα στην Αιτωλοακαρνανία τάζοντάς τους… επιδοτήσεις



Ο δράστης παρουσιαζόταν ως υπάλληλος Υπουργείου που θα μεσολαβούσε για την επιδότηση επιχειρήσεων της περιοχής. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκομίστηκε ξεπερνά τις 40.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων οι οποίες είχαν συμβεί πριν από έξη μήνες περίπου στην Αιτωλοακαρνανία και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού.Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 33χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη Βουλγάρα (ανδρόγυνο).
Ειδικότερα ο 37χρονος εκμεταλλευόμενος γνωριμία του με το ζευγάρι ερχόταν σε επαφή τόσο τηλεφωνική όσο και δια ζώσης με επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής στους οποίους παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποσπώντας τους χρηματικά ποσά από 2.000 έως 6.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων.

Αποτελέσματα και Βαθμολογία 8ης αγωνιστικής Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ (3ος Όμιλος)


Δείτε τα αποτελέσματα της  8ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ (3ος Όμιλος) και πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τα αποτελέσματα στο Γ όμιλο….

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Στα δικαστήρια για το «Ομογενειακό Χωριό» της Παλαίρου


Η ΔΕΠΟΣ καλείται να επιστρέψει την  έκταση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας 
          Eπρόκειτο για ένα οραματικό  σχέδιο. Βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα  της τοπικής επικαιρότητας την περασμένη δεκαετία. Χαιρετίστηκε ως ένα έργο με μεγάλη αναπτυξιακή σημασία για την περιοχή της Παλαίρου. Ο λόγος για το Ομογενειακό Χωριό. Το μεγάλο έργο που κλήθηκε να κατασκευάσει το 1999 η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας Στέγασης ΑΕ (ΔΕΠΟΣ ΑΕ) σε έκταση που της δώρισε ο τότε δήμος Κεκροπίας (εν συνεχεία Παλαίρου)......
         13 χρόνια μετά, κατά τα  οποία το έργο παραπέμφθηκε  στις καλένδες και η ΔΕΠΟΣ οδηγήθηκε σε εκκαθάριση, τα πράγματα επιστρέφουν στο 1999. Για την ακρίβεια η έκταση επιστρέφεται στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας καθώς η ΔΕΠΟΣ ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της…
      Αυτή ήταν η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας. Καλείται πλέον η ΔΕΠΟΣ να αναμεταβιβάσει στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας συμβολαιογραφικώς την έκταση των 545 περίπου στρεμμάτων. 
     Η έκταση αυτή  βρίσκεται στη θέση «Άγιος Δημήτριος» της Παλαίρου, εκτός σχεδίου πόλεως και ζώνης, δίπλα στην επαρχιακή οδό Αστακού-Βόνιτσας και στην αγροτική οδό που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου.

Κυκλοφορεί ο Α΄τόμος «Ιστορικά κείμενα Βόνιτσας» από την Αμφικτιονία Ακαρνάνων



ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Νικόλας Βερνίκος
Περίοδος 1700-1800
Τόμος Α’



        Ο σύλλογος ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ παρουσιάζει τον πρώτο τόμο (556 σελίδες)  από την σειρά «Ιστορικά κείμενα Βόνιτσας». Πρόκειται για ένα έργο που επιμελήθηκε ο Νικόλας Βερνίκος. 
      Ο Νικόλας Βερνίκος είναι καθηγητής ανθρώπινης οικολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Παρίσι 8 (Vincennes), Δημοκρίτειο Θράκης, Schiller College και Freie Universitaer του Βερολίνου. Ως διεθνής δημόσιος υπάλληλος έχει υπηρετήσει στην Unesco. Είναι διαβίου μέλος της American Anthropological Association (AAA).....

Ερώτηση Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για την ίδρυση κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Δήμο Ξηρόμερου



ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»

         Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για το κράτος εντάσσεται και η συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί και η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αστακού, η οποία αναγκάζει τους κατοίκους της περιοχής να μετακινούνται στην πόλη του Αγρινίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διανύουν απόσταση τουλάχιστον 60 χλμ. για να φτάσουν στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου και λόγω του κακού οδικού δικτύου αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος και χρόνο μετακίνησης και αναμφισβήτητα τεράστια ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους......
     Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναλογιστούμε τους ηλικιωμένους κατοίκους, για τους οποίους καθίσταται σχεδόν αδύνατο να μετακινούνται σε τόσο μεγάλη απόσταση.
      Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα με απόφασή του διαθέτει χωρίς μίσθωμα πλήρως εξοπλισμένο χώρο μέσα στο δημοτικό κατάστημα στον Αστακό, προκειμένου να λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ). Με αυτό τον τρόπο οι Δημότες θα ανακουφιστούν τουλάχιστον σε ένα μικρό βαθμό και θα διευκολυνθούν στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργος :
     Θα ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου στους δήμους όπου θα λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) με σκοπό τη διευκόλυνση των δημοτών; 

Αθήνα, 15−11−2012

Ο ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η Κωνωπίνα γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου



Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, η Κωνωπίνα γιορτάζει αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου,  τα Εισόδια της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος του χωριού. 
Ανήμερα της μεγάλης εορτής με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας  κ.κ. Κοσμά.
      Στα Εισόδια της Θεοτόκου, που η Εκκλησία μας τα γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη και η εκκλησία του Χωριού μας.
       Η ημέρα αυτή, έχει καθιερωθεί ως γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί η Παναγία μας είναι η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.....

Kίνδυνος υποβάθμισης και της μονάδας του Ακτίου



Ανησυχία και κινητοποίηση στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας
       Ανησυχία   προκαλούν στη δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας  οι πληροφορίες για επικείμενη υποβάθμιση της 131 Σμηναρχίας Μάχης του Ακτίου σε αεροπορικό απόσπασμα. 
       Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agrinionews.gr πρόκειται για την πρόταση που θα καταθέσουν στρατιωτικοί κύκλοι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Πρόκειται εξάλλου στην ίδια πρόταση να περιλαμβάνεται το κλείσιμο της αεροπορικής μονάδας του Αγρινίου που έχει άλλωστε ήδη από Σμηναρχία υποβαθμιστεί σε αεροπορικό απόσπασμα. Aλλωστε οι δύο μονάδες συνδέονται επιχειρησιακά.....
     Η τύχη της αεροπορικής μονάδας αλλά και του πολιτικού αεροδρομίου του Ακτίου κινητοποίησε τη δημοτική αρχή Ακτίου –Βόνιτσας και ήδη σήμερα υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Νίκου Σολδάτου και αντιδημάρχων του με στενούς συνεργάτες του υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου. 

Είχε στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα 9 εκατ. πολιτών


Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι” αυτό.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν αργότερα σε ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνουν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας μαζί με τους διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/11/2012 στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του μαστού, από το τοπικό παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ



Καλεσμένες ομιλήτριες ήταν η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστ. Αθηνών, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Ειδ. Μαστολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας με θέμα «Ενημερωθείτε και ευαισθητοποιηθείτε για τον καρκίνο του μαστού: H έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», η κα Ουρανία Πανουργιά Ψυχολόγος του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας με θέμα «Ψυχολογική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού» και η κα Σία Πασσά, Ταμίας Διοικητικού Συμβουλίου-Εθελόντρια Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας με θέμα «Η ζωή μου μετά τον καρκίνο μαστού».

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου ο Γιώργος Ζαρέντης – Ξεκινούν οι διαδικασίες για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Ο Γιώργος Ζαρέντης είναι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Αγρινίου μετά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών. Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 19:30 στην αίθουσα του δημοτικού πάρκου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση ώστε να συζητηθεί το προσχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ,στα γραφεία του κόμματος στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (30 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου). Επίσης την Κυριακή θα διεξαχθούν εκλογές σε όλη την Αιτωλοακαρνανία από την οποία υπολογίζεται ότι θα εκλεγούν από 50-60 αντιπρόσωποι.
aerasnews 

17χρονη στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο του Αγρινίου ένα κορίτσι ηλικίας 17 χρόνων η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας αρκετά χάπια.Την 17 χρονη τη μετέφερε στο νοσοκομείο η μητέρα της.
aerasnews

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα με 10,3% η Χρυσή Αυγή



Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 23,3% έναντι 20,1% της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσίασε η εκπομπή «Ανατροπή», πέντε μήνες μετά τις εκλογές.
Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 10,3%, ενώ στην τέταρτη θέση με 7,5%, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πέμπτοι με 6,5%. Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 5% και το ΚΚΕ με 4,6%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,2%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με όλους τους αρχηγούς κομμάτων, εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 27,8% έναντι 18,6% του Αλέξη Τσίπρα.
Ενώ στην μέτρηση καταλληλότερου Πρωθυπουργού μεταξύ του νυν Πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μεταξύ τους ποσοστά είναι 44,5% υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και 33% υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο το 21,1% δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Πηγή: enikos.gr

Τι προβλέπεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ για ταξί και φορτηγά


Η πλήρης απελευθέρωση της εναλλακτικής αγοράς ταξί και φορτηγών προβλέπεται μεταξύ άλλων στις υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου ΙΙΙ.

Μέσω των εν λόγω αποφάσεων, θεσπίζεται η εκμίσθωση οχήματος μετά οδηγού, επιτρέπεται η μεταφορά πελατών από και προς το ξενοδοχείο και με μικρότερα των 10 θέσεων οχήματα, ενώ αίρονται οι περιορισμοί στα βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης.

Με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθίσταται υποχρεωτική έως τις 31 Ιουλίου 2013 η εγκατάσταση GPS σε όλα τα βυτιοφόρα τόσο δημοσίας όσο και ιδιωτικής χρήσης, αλλά και AIS στα «σλέπια», δηλαδή τα πλωτά μέσα ανεφοδιασμού καυσίμων.

Θανάσης Αναγνωστέλος... ένας συμπατριώτης μας στο πάλκο!



           
Ένας άνθρωπος δικός μας, ένας συνδημότης μας από τον Αετό, ο Θανάσης Αναγνωστέλος με ενεργή παρουσία επί σειρά ετών στον χώρο του Πολιτισμού, νυν  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας «Ο ΜΠΟΥΜΣΤΟΣ», ξεδιπλώνοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό του ταλέντο, αξιοποιώντας την μελωδική φωνή του, προχώρησε στην έκδοση του πρώτου του CD, με δώδεκα επιλεγμένα τραγούδια, που τα χαρακτηρίζει η χορευτική τους διάθεση σε μουσική του Βαλάντη Θεοδωρόπουλου και στίχους των:   Άρη  Μπιτσώρη , Θεόδωρου Κοσμά  και Δημήτρη Τρυφιάτη.....

Νίκη Φούντα: Παράταση στην παραγραφή ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων



          Σε κοινή ερώτηση, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Νίκη Φούντα με τους  Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκο Τσούκαλη, κ. Βασίλη Οικονόμου και κα Ασημίνα Ξηροτύρη, αναφορικά με την παραγραφή των ανεξέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, που αφορούν διαχειριστικές χρήσεις μέχρι και 31-12-2006 απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης.
       Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές επισημαίνουν στο Υπουργείο ότι στις 31.12.2012 παραγράφονται όλες οι φορολογικές απαιτήσεις του δημοσίου που αφορούν διαχειριστικές χρήσεις μέχρι 31.12.2006. Πρόκειται για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες οι υποθέσεις των οποίων παρέμειναν ανέλεγκτες ή δεν έχουν ενταχθεί ακόμη και σήμερα στη διαδικασία των περαιώσεων.....

ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Μωραίτη για τον Αμβρακικό κόλπο



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Προστασία του Αμβρακικού κόλπου
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

        Η κατάσταση στον Αμβρακικό κόλπο έχει φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. 
   Πολιτική που καθοδηγείται από την αντίληψη της παράδοσης των ακτών και θαλασσών στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλες οι κυβερνήσεις  κάνουν επιλογές για τον Αμβρακικό κόλπο που επιβαρύνουν και καταστρέφουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αλιευτική παραγωγή χτυπώντας πλήθος μικρών και μεσαίων ψαράδων. Πολιτική που καθορίζεται από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική.....
       Η κατασκευή του Φράγματος του Πουρναριού της Άρτας στον ποταμό Άραχθο στέρησε από τον Αμβρακικό κόλπο μια πολύτιμη και διαχρονική πηγή εμπλουτισμού των νερών του με οξυγόνο, με φερτές ύλες και ζωικές ουσίες που οξυγόνωναν και ανανέωναν τα νερά του Αμβρακικού κόλπου.
      Τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί αρκετά με την ασύδοτη εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.
google page rank