Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ katounanews

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ 
ΓΕΜΑΤΟ  ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ vlyziananews


Τα "έψαλαν" στο Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας



Μία έκπληξη επεφύλαξαν μικροί μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου μας. Μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το Δημαρχείο και είπαν τα κάλαντα και τις ευχές τους σε όλους τους αιρετούς αλλά και τους υπαλλήλους του Δημαρχείου. 
Οι λιλιπούτιοι μαθητές φορούσαν όλοι γιορτινά σκουφάκια δίνοντας ένα χαρούμενο τόνο στην εμφάνισή τους. 
Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε, τους ευχήθηκε καλές γιορτές και ανανέωσε το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά υποσχόμενος ότι θα κάνει ότι μπορεί για να λυθεί και το κτιριακό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας. 
Για το οποίο να σημειωθεί έχει ήδη εκδοθεί οικοδομική άδεια και είναι στην αναμονή για ένταξη στο ΕΣΠΑ. 
Το έργο αυτό με την ολοκλήρωσή του θα σημάνει την λύση του σημαντικότερου προβλήματος της πόλης της Βόνιτσας μετά και την αποκατάσταση των ζημιών που πραγματοποιείτε στα κτίρια του Γυμνασίου-Λυκείου.
e-Βονιτσα 

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ


Το Σάββατο 5 Γενάρη η κοπή της πίτας και η συνέλευση του Συλλόγου Δρυμιωτών Αθήνας



Το Σάββατο 5 Γενάρη στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα της ΠΑΝ.ΣΥ (Πατησίων 5-είσοδος από στοά) ο Σύλλογος Δρυμιωτών (Ακτίου-Βόνιτσας) θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Θα ακολουθήσει η συνέλευση του συλλόγου όπου θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε.
Για το λόγο αυτό ο σύλλογος Δρυμιωτών καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παραβρεθούν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις εργασίες του συλλόγου.
Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι ο ετήσιος χορός του συλλόγου θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 3 Φεβρουαρίου στο κέντρο ΠΑΛΙΑ ΜΑΡΚΙΖΑ (Εμπεδοκλέους και Πρόκλου 41-Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι). Για το χορό θα υπάρξει νέα ανακοίνωση καθώς και επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΤΗΣΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ. 

ΞΑΝΘΗ: Ο νταής δράκος που διαφήμιζε τις ορέξεις του!



ΤΕΡΑΣ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ
 «Μ' ανάβεις στην κρίση», με αυτή την ορθογραφία για προφανείς λόγους, έγραφε η ταμπέλα του καταστήματος που διατηρούσε ο Χρ. Παπάζογλου στο κέντρο της Ξάνθης.
Ήταν ψυχικά άρρωστος; Ήθελε να ξέρουν όλοι πως ο ποδόγυρος τονφουντώνει; Έστελνε το μήνυμα πως είναι επικίνδυνος για τον γυναικείο πληθυσμό; Εξέπεμπε με τον πλέον άκομψο τρόπο ότι ήταν σεξουαλικό ον; Γιατί το έγραψε έτσι; Όχι πάντως τυχαία.
        Έδειχνε ολοκάθαρα το προφίλ του, αλλά κανείς δεν υποψιαζόταν πως ο αδίστακτος, θηριώδης άντρας που δεν σήκωνε! μύγα στο σπαθί του και με τοπαραμικρό χτυπούσε τη γροθιά του στο τραπέζι θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο με το μοναδικής φρικαλεότητας έγκλημά του.
          Για τους πελάτες του η φρικιαστική δολοφονία που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με θύμα τη Ζωή Δαλακλίδου, ήταν ως και! αναμενόμενη, καθώς ο Χρ. Παπάζογλου ήταν αψύς, νευρικός και συχνά απότομος........

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ: Μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα αγάπης και χαμόγελα…




Στο Αγράμπελο το  πρωί  του Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 πήγαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα αγάπης στο πνεύμα των ημερών όπως κάθε χρόνο  από το σύλλογο Αγραμπελιωτών και εκεί μοιράστηκαν σε όλα τα σπίτια, με τη βοήθεια του Χάρη Τσέλιου.
 Συγκεκριμένα σε όλα τα νοικοκυριά του χωριού, μοιράστηκαν  χριστουγεννιάτικα δώρα αγάπης (ένα κουτί που περιείχε μελομακάρονα και ένα κέικ).....

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Σοκ: έκλεψαν ζευγάρι, τους έδεσαν σε δάσος και βίασαν τη γυναίκα




Μια περίεργη υπόθεση ερευνά τις τελευταίες ώρες η Ασφάλεια Πατρών καθώς ένα ζευγάρι βρέθηκε δεμένο σε δάσος της περιοχής. 
Όλα συνέβησαν χθες κοντά στα μεσάνυχτα στο δρόμο που οδηγεί στα Σελλά. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 50 ετών, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο ήταν σταθμευμένο.

Πρωτοβουλία του προέδρου Κώστα Κασούρα για να μην καταργηθεί το Α.Τ. Κατούνας


  Εισήγηση-παρέμβαση προς τον δήμαρχο Νίκο Σολδάτο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας κατέθεσε την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας  σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας. 
     Αμέσως μετά στη συνεδρίαση που ακολούθησε το θέμα συζητήθηκε και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα από το  Δημοτικό Συμβούλιο  που ζητεί την παραμονή και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας.
Η παρέμβαση του Κώστα Κασούρα έχει ως εξής:
       Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, οφείλω να  σας ενημερώσω, ότι μετά την φημολογούμενη συγχώνευση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας, έπεται να εφαρμοστεί τύπου Καλλικράτης και στα αστυνομικά τμήματα του νομού μας......

Άκτιο-Αμβρακία: Το μεγαλύτερο δημόσιο οδικό έργο σε «ομηρία»


 

Άγνωστη παραμένει η τύχη των 4 έργων του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία μήκους 48χλμ. Το μεγαλύτερο δημόσιο οδικό έργο της χώρας προχωρά παραπατώντας ενώ σχετικά με την τύχη του δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση. 

Το έργο έχει σπάσει σε 4 εργολαβίες οι οποίες όλες εκτελούνται από τον Όμιλο ΑΕΓΕΚ με διαφορετικές εταιρείες. Οι τελευταίες εξελίξεις στην μητρική εταιρεία, με την λήψη δανείου ανοίγει τον δρόμο κατασκευής του πρώτου τμήματος από το Άκτιο μέχρι την Παλιάμπελα μήκους 22,5 χιλιομέτρων που είναι και το μεγαλύτερο του έργου. 

Φτωχότερη η Κατούνα από σήμερα, ο χρόνος που φεύγει πήρε μαζί του ένα αξιόλογο συγχωριανό μας




Έφυγε από κοντά μας ένας από τους καλύτερους και  παλιότερους επαγγελματίες του χωριού μας, ο Αντώνης Καραμπούλης σε ηλικία 72 ετών.
Το 2012 παίρνει μαζί του ένα αξιόλογο άνθρωπο που είχε μεγάλη προσφορά.
Ο Αντώνης διετέλεσε κατά καιρούς πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Κατούνας, επίσης διετέλεσε και πρόεδρος στον Αθλητικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μεδεών Κατούνας στις δύσκολες εποχές.
Υπόδειγμα πραγματικού επαγγελματία  χωρίς να ξεχάσω τα λόγια του Πατέρα μου «στον Αντώνη θα πας» περάσαμε δύσκολες εποχές μαζί και αλληλοβοηθιόμαστε.
Ο Αντώνης προσπάθησε, προσπάθησε για το χωριό του για την κοινωνία για την οικογένεια του.

Βραβείο απένειμε η Ακαδημία Αθηνών στους δύο πακιστανούς


Η Ακαδημία Αθηνών απένειμε βραβείο, μετά θάνατον, στους δύο Πακιστανούς Hamayun Anwar, 18 ετών και Wakar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τραίνου.
Το γεγονός: Toν Απρίλιο του 2012, στο ύψος του Κρυονερίου, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων επέβαινε σε αυτοκίνητο, το οποίο, υπερπήδησε το ανάχωμα των γραμμών του τρένου και… έμεινε πάνω στις γραμμές. Οι δύο επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αμάξι τραυματισμένοι.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για πλαστά χαρτονομίσματα



Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου μετά από καταδίωξη δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας κατηγορούμενοι για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αλλοδαποί προσπάθησαν να κάνουν μικρές αγορές με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε καταστήματα της πόλης.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο χορός του Συλλόγου Τρυφιατών, στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ»


Η χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ», Αχαρνών 434 και Κωνσταντά 6, Αθήνα. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  μας, στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των συγχωριανών και φίλων, αποφάσισε την πραγματοποίηση της ετήσιας χοροεσπερίδας.
        Η χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ», Αχαρνών 434 & Κωνσταντά 6 – Αθήνα,  Τηλ. 210 2525504, ώρα προσέλευσης: 22:00......

Όταν ο Εμίρης του Κατάρ έμπλεξε με τα… Δασαρχεία





Το σήριαλ της Οξιάς και το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ

        Πριν από περίπου ένα χρόνο ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησάκι Οξιά, που βρίσκεται απέναντι από την Αιτωλοακαρνανία και στη νοητή γραμμή μεταξύ Κεφαλονιάς και Αχαΐας. Η σχετική είδηση έκανε (και) το γύρο του Διαδικτύου, με την υποσημείωση ότι ο εμίρης αγόρασε το νησάκι για την κόρη του, όπως είχε αναφέρει τότε το thebest.gr.
       Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά, και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Παρόν», ο εμίρης αγωνίζεται ακόμη να κατοχυρώσει το νησί που αγόρασε στο Ιόνιο, καθώς έμπλεξε για τα καλά στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας......
     Και να σημειωθεί ότι στον εν λόγω εμίρη θα πάει ο Αντώνης Σαμαράς στις αρχές του 2013 για… επενδύσεις. Τι θα του πει, όμως, ο εμίρης για την περιπέτεια του;

Αρχισαν οι εργασίες του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας




Μία δεκαετία σχεδόν έχει περάσει από τον σεισμό της Λευκάδας και κανείς δεν έχει ξεχάσει τις καταστροφικές του συνέπειες ακόμα και στην πόλη της Βόνιτσας.  Εκείνος ο σεισμός άφησε πίσω του
εκτός από τις πολλές ζημιές στο νησί της Λευκάδας και την πόλη μας χωρίς σχολεία. Πολλές ήταν οι υποσχέσεις από πολιτικούς παράγοντες και μη και ακόμα περισσότερες οι διαμαρτυρίες των μαθητών, των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών για την λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος. Κανείς όμως μέχρι πριν λίγους μήνες δεν κατάφερε να λύσει τον γόρδιο, όπως αποδείχθηκε, δεσμό της κατασκευής νέου σχολείου ή έστω της επισκευής του υπάρχοντος. 

Αναστέλλουν την έκδοσή τους οι «Νέοι Καιροί»


Πλήγμα για τον τοπικό Τύπο
Μετά από 27χρόνια συνεχούς παρουσίας, υπηρετώντας τους πολίτες και τον τόπο καθώς και την έγκυρη δημοσιογραφία, η εβδομαδιαία εφημερίδα ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ αποφάσισε την αναστολή της έκδοσής της. Πρόκειται για μια εξέλιξη δυσάρεστη για τον τοπικό Τύπο που μετρά άλλη μία απώλεια ιστορικής εφημερίδας. Στη σχετική ανακοίνωση, ο εκδότης Αιμίλιος Κουτσονίκας αναφέρει:
Ανακοίνωση των «ΝΕΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»
Με αίσθηση βαθειάς ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες αναγνώστες και συνδρομητές των «Νέων Καιρών», στους εκλεκτούς συνεργάτες μας, εκπροσώπους των Αρχών, Φορέων και Υπηρεσιών και στους αγαπητούς συναδέλφους δημοσιογράφους των Τοπικών Εφημερίδων, Ρ/Φ και Τηλεόρασης, σας απευθύνουμε τον τελευταίο αποχαιρετιστήριο λόγο.
Οι «ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ» για 27 ολόκληρα χρόνια στάθηκαν όρθιοι στο δημοσιογραφικό μετερίζι της Αιτωλ/νίας.
Με πίστη και αφοσίωση διακόνησαν τον εκλεκτό λαό της περιοχής και συνέβαλαν, το κατά δύναμη, στην αντιμετώπιση των πολύπλοκων προβλημάτων.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά στον Αετό (Ακτίου-Βόνιτσας)



Ο Τοπικός σύλλογος μοίρασε δώρα, χαμόγελα και αγάπη!

       Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε στo Δημοτικό σχολείο Αετού του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας μέσα σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και οικογενειακό κλίμα.
     Στη διάρκεια της όμορφης γιορτής, τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικό χριστουγεννιάτικο δρώμενο και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποδώσουν το νόημα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων.....
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τζάμπα μας βάπτισαν Άκτιο. Υποβαθμίζεται η 131 Σμηναρχία Μάχης στο Άκτιο


Σε κατάσταση… συναγερμού μπαίνει πλέον η ευρύτερη περιοχή Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, από την πρόθεση υποβάθμισης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, της 131 Σμηναρχίας Μάχης με έδρα το Άκτιο σε ενισχυμένο Αεροπορικό Απόσπασμα.
Οι… παρενέργειες είναι πολλαπλές για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς η 131 Σμηναρχία Μάχης Ακτίου παρέχει τις εξής υπηρεσίες:

Άμεσα εμβολιασμοί στους ποιμενικούς σκύλους


Μετά τα κρούσματα λύσσας που έχουν καταγράφει στην Βόρειο Ελλάδα, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, ενημερώνει για την επιτακτική ανάγκη καταγραφής και εμβολιασμού των ποιμενικών σκύλων

Αναλυτικά, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων Λύσσας σε ζώα άγριας πανίδας (κόκκινη αλεπού) ένα (1) στην περιοχή Κοζάνης και δύο (2) στην περιοχή Κιλκίς ( Κάτω Ποταμιά) και Μεταξοχώρι) καθώς και την εμφάνιση κρουσμάτων σε σκύλους στην περιοχή Ιεροπηγής Π.Ε. Καστοριάς (ποιμενικός σκύλος) και στην περιοχή Αριδαίας Π.Ε. Πέλλας (κυνηγετικός σκύλος), ενημερώνει για την επιτακτική ανάγκη καταγραφής και εμβολιασμού των ποιμενικών σκύλων .

ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΗΝ 7Η ΤΕΧΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ



Σήμερα η καταβολή του επιδόματος των τριτέκνων για τους δικαιούχους του ΟΓΑ


Το επίδομα στις τρίτεκνες καθώς και τις πολύτεκνες οικογένειες θα καταβληθεί σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, έπειτα από καθυστέρηση 10 ημερών, αφού υπήρχαν τεχνικά προβλήματα στην καταβολή του στις 17 Δεκεμβρίου.

Το επίδομα που ανέρχεται σε 44 ευρώ το μήνα θα καταβληθεί σε 44.034 οικογένειες που το δικαιούνται.

zougla.gr
aerasnews

Δύο μαθητές από τον Δήμο μας στα Μαθηματικά μυαλά του Νομού.



Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων της Αιτωλοακαρνανίας που έλαβαν μέρος στον Πανελλαδικό διαγωνισμό 2012-2013 της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. 
Αρκετά παιδιά πέρασαν με επιτυχία το πρώτο μέρος του διαγωνισμού με την ονομασία «Θαλής» και τώρα πλέον προετοιμάζονται για τη δεύτερη δοκιμασία με την ονομασία «Ευκλείδης», ώστε να προχωρήσουν στο τελευταίο βήμα που είναι ο «Αρχιμήδης». 
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα διαθέτει 35 τοπικά παραρτήματα, στοχεύοντας στην προαγωγή και την διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. 
Οι Αιτωλοακαρνάνες επιτυχόντες της πρώτης δοκιμασίας είναι οι εξής:

Αναβίωσε για 8η συνεχή χρονιά η Γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία Φυτειών ηΓιορτή της Τσιγαρίδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», με την συνεργασία του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου..........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην Κωνωπίνα

Εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στην υπόθεση της κλοπής  που έγινε πριν 20 μέρες περίπου σε εργοτάξιο φωτοβολταϊκών  που βρίσκεται στην  εθνική οδού Ακτίου – Βόνιτσας. 
Τότε, το βράδυ της Δευτέρας  10 Δεκεμβρίου, άγνωστοι δράστες έκλεψαν μεγάλη ποσότητα στροφείων χαλκού ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τον φύλακα του εργοταξίου. 
Η εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός πως το σύνολο των κλοπιμαίων βρέθηκαν σε δασώδη περιοχή λίγα χιλιόμετρα από την  Κωνωπίνα του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. 
Τα αστυνομικά τμήματα Βόνιτσας και Κατούνας ενεργούν την προανάκριση για τον εντοπισμό και των δραστών.



agrinionews 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ

Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ 

Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΤΟ Sugar Cafe Club ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12

Ο Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος  (Α.Μ.Σ) Μεδεών Κατούνας διοργανώνει την τελευταία του χοροεσπερίδα για το 2012 στο Sugar Cafe Club.
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών.
Είσοδος 5 Ευρώ. 


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΟΥΚΗ


Τα Χριστούγεννα της Αθήνας των αστέγων



Μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι εορταστική, ωστόσο δίπλα στις στολισμένες βιτρίνες, ανάμεσα στα πολύχρωμα λαμπάκια στους δρόμους της Αθήνας, εκατοντάδες είναι και φέτος οι άνθρωποι οι οποίοι θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο δρόμο.

Σπίτι τους ένα παγκάκι, μία γωνιά σε κάποιο πεζοδρόμιο, ένα σημείο της πόλης που να δίνει την αίσθηση της προφύλαξης από το κρύο. Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα χτυπημένη από την κρίση δείχνει...
μία αποκαρδιωτική εικόνα, αυτή των φτωχών ανθρώπους που επαιτούν προκειμένου να βρουν ένα πιάτο φαγητό, ενώ σπίτι γίνονται διάφορα αυτοσχέδια καταλύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία οι άστεγοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 20.000. Πρόκειται για ανθρώπους που πλέον δεν έχουν κατοικία ή που βρίσκουν περιστασιακά καταλύματα από αυτά που συντηρούν διάφορες υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην περιοχή της πρωτεύουσας ενώ και η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, σημειώνει πως υπάρχει μια άνοδος της τάξης του 15-20% στα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά.

Από iefimerida

Όργιο με λαθροϋλοτόμους στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου (Φωτο)



Με τον φακό του Αναστάσιου Καραΐσκου

         Οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν να κάνουν θραύση στοβελανιδόδασος Ξηρομέρου. Είδαμε τις νέες συγκλονιστικές φωτο που τράβηξε ο Αναστάσιος Καραΐσκος και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. 
    Φρεσκοκομμένοι κορμοί από αιωνόβιες βελανιδιές κείτονται σωριασμένοι καταγής, από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων για να γίνουν κούτσουρα για τις ξυλόσομπες και τα τζάκια του Αγρινίου, της Πάτρας και της Αθήνας. 
     Το ποτήρι ξεχείλισε,  αυτή είναι οικολογική καταστροφή….. το δάσος ισοπεδώνεται… ξεπαστρεύουν τη φύση…..
      Κάτι πρέπει να γίνει..; Γιατί πρέπει να καταστραφεί ο τόπος μας..; Γιατί τα δασαρχεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κάνουν κάτι..;. 
     Είναι ευθύνη των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, η προστασία του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής μας και εδώ πρέπει άμεσα να βρούνε μια λύση, γιατί τον τόπο αυτό δεν τον κληρονομήσαμε.. τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας....
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ....

Μετανάστευση: Αποχαιρέτα τη τη νεολαία που χάνεις...



Μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό αναζητά η νέα γενιά Ελλήνων, η οποία βλέποντας δυσοίωνο το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας ψάχνει αγωνιωδώς για μια θέση εργασίας στο άλλη χώρα.

Τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα που πραγματοποίησε ο Όμιλος Adecco και η οποία διεξήχθη σε δείγμα 400 ατόμων, μέσω του ερευνητικού εργαλείου Digipoll της Wizard – From Wisdom to Magic, Holistic Marketing Solutions.

Ειδικότερα, από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 49% ανέφερε ότι αυτήν τη χρονική περίοδο αναζητά εργασία στο εξωτερικό, ενώ ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχτεί κάποια σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει.

Ευχές από το xiromeronews


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στην ενορία μας...



Τα Χριστούγεννα κατά τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο είναι ¨H Μητρόπολη πασών των εορτών¨, η εορτή της Θείας αγάπης, της σαρκωμένης αγάπης που είναι ο κύριος μας  Ιησούς Χριστός.

Ήρθε ο Χριστός μας στη γη για να ανεβάσει εμάς τους αμαρτωλούς ανθρώπους στον ουρανό. Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει χαρακτηριστικά: ¨Θεός ενηνθρώπησεν ίνα υμείς θεοποιηθώμεν¨ , δηλαδή έγινε ο Θεός Άνθρωπος, πήρε σάρκα ανθρώπινη για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία  και από τον διάβολο και να τον κάνει κατά χάριν Θεό. Αυτό είναι το νόημα και το πνεύμα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, της κατά σάρκα γεννήσεως του κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Στην ενορία μας τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων με την εκδήλωση που ετοίμασαν μας βοήθησαν να καταλάβουμε, να βιώσουμε, αυτό το αληθινό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. 
Η εκδήλωσή μας περιλάμβανε, ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Δημητρίου εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, ο οποίος μας βοήθησε πνευματικά με την πνευματικοτάτη  του ομιλία.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας



Τα κάλαντα των Χριστουγέννων και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους έψαλλαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, παραμονή των Χριστουγέννων, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και η χορωδία του Χριστιανικού Ομίλου Νέων της Ι. Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι. Ακολούθησαν οι στρατιώτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τα τμήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου και του Συλλόγου «Ιωσήφ Ρωγών» και οι νέοι της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

Ευχές απο τον Ιππικό Όμιλο Κατούνας


Ιερώνυμος: «Προσφέρω την εκκλησιαστική γη σε όσους θέλουν να γίνουν αγρότες»


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα απηύθυνε στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καλώντας τους μέσα σε συνθήκες δοκιμασίας των αξιών να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια επίδειξης πνεύματος αναβίωσης του πρωτοχριστιανικού βιώματος της κοινωνίας της αγάπης. 
Παράλληλα όμως υποσχέθηκε ότι η Εκκλησία θα φανεί αρωγός σε όσους επιθυμούν να καταπιαστούν με τις αγροτικές εργασίες, προσφέροντάς τους τη διαθέσιμη γη της.
«Καί όποιος επιθυμεί νά εργαστεί στήν ελληνική γή, συμβάλλοντας στή διατροφική επάρκεια τής χώρας καί στήν ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας καί βοσκής, άς γνωρίζει ότι, όση λίγη γή ανήκει ακόμα στήν Εκκλησία, θά είναι στή διάθεσή του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Αδελφοί μου καί τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Βόνιτσα και το κάστρο της φωταγωγημένο και στολισμένο για τα Χριστούγεννα.- Χρόνια πολλά

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Σ.Μ.

Συνελήφθη ο απατεώνας με τα 200ευρα

Στην Άρτα πέρασε τελικά το άτομο από τη Αθήνα που για μερικές μέρες είχε γεμίσει με πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ το Βάλτο, την Αμφιλοχία και το Ξηρόμερο.
Το άτομο αυτό, ηλικίας 40 ετών, είχε εντοπιστεί και αναζητείτο, ενώ οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει κάπου αλλού να σκορπά πλαστά. 
Τελικά το ένταλμα που είχε εκδοθεί αφού η ταυτότητά του βρέθηκε από τους αστυνομικούς της Κατούνας έπιασε τόπο και η αστυνομία τον συνέλαβε στην Άρτα όπου έκανε και πάλι αγορές. Και στο νομό μας άλλωστε πήγε σε καφέ και μπαρ αλλά έκανε και ψώνια με τα πλαστά χαρτονομίσματα. 
Η αστυνομία πρόκειται να ερευνήσει αν είναι μέρος κυκλώματος και αν έχει βγάλει μεγάλη ποσότητα πλαστών, αλλά καθώς το 200ευρω είναι αρκετά σπάνιο και ο δράστης κινήθηκε πολύ απερίσκεπτα, θεωρεί ότι μάλλον αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία και να ξοδέψει μερικά χρήματα…
agrinionews

ΞΑΝΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΤΖΑΒΙΔΗΣ ''Τζάβι'' ΜΕ 2 ΓΚΌΛ. ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - Α.Ο. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ 2-0



Γράφει ο Λεωνίδας Σεραφής 
Με κορυφαίο τον Τζαβίδη που σκόραρε δις, η Μεδεών επικράτησε 2-0 του Α.Ο Μοναστηρακίου και με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησε με νίκη την φετινή χρονιά και το 2012.
Οι Κατουνιώτες είχαν την υπεροχή καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ωστόσο δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους καθώς έλειπε η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό σε ορισμένα σημεία.
Το τελικό αποτέλεσμα και το τέλος του Α' γύρου όμως φέρνει την ομάδα του Ξηρομέρου στη πρώτη πεντάδα του Πρωταθλήματος έχοντας 20 βαθμούς. 

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ-ΤΟ ΠΟΥΛΛΟΥΙ ΤΣΙΟΥ (ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)



ΑΘΗΝΑ- Παναιτωλοακαρνανική Γιορτή - Κοπή Πίτας από την ΠΑΝ.ΣΥ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     
       Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ), με απόφαση του Κ.Σ θα πραγματοποιήσει την ετήσια Παναιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας στις 13 Γενάρη 2013 ημέρα Κυριακή, στις 5:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο STANLEY που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη Αθήνα. 


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
α)-Έναρξη-κοπή πίτας Αιτωλοακαρνάνα.
β)-Θαλάσσιοι δρόμοι Αιτωλοακαρνανίας-λιμάνια και επίνεια κέντρα (παρουσίαση Παναγιώτης Χολής – πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ)
γ)-Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά των συλλόγων: Περδικακίου-Ελευθεριανιτών-Φυτειωτών-Λευκιωτών-Δρυμωνιωτών.....
Τέλος εκδήλωσης
Σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σας περιμένουμε

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν δωρεάν καφές – τσάι – βουτήματα – κέικ – βασιλόπιτα.
Είσοδος ελεύθερη

                             Για το Κ.Σ.
Ο Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Χολής             Ευαγγελία Μπαμπάτσικου

.....................................................................
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
   ΠΑΤΗΣΙΩΝ 5, ΜΕΓΑΡΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ
   4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, Τ.Κ. 10431
   ΤΗΛ./ΦΑΞ: 210-5220070
   www.aitoloakarnania.com.gr
   mail : INFO@aitoloakarnania.com.gr
   www.pansy.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ-ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (ΟΣΔΕΛ)




google page rank