Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ποιά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν



Τα καταστήματα αυτά, στα οποία απασχολούνται από 1 έως 3 άτομα, θα αντικατασταθούν από πρακτορεία ιδιωτών (η «Ε» δημοσιεύει τη σχετική λίστα). Η αναδιάρθρωση των καταστημάτων βασίζεται σε μελέτη της αρμόδιας διεύθυνσης και αφορά τα πλέον μειονεκτικά από άποψη εσόδων.
Το κλείσιμο των καταστημάτων θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 2,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο εξυγίανσης των οικονομικών του οργανισμού, ο οποίος σημείωσε πέρυσι ζημιές 9,2 εκατ.
Από το μέτρο πρόκειται να επηρεαστούν 150-200 εργαζόμενοι, ενώ ήδη προκλήθηκαν αντιδράσεις, τόσο από πολιτικούς φορείς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) όσο και από τοπικούς δήμους και περιφέρειες.
«Τα έσοδα των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και προχωρούμε στην αντικατάσταση, υπό την έννοια ότι μας δίνεται η δυνατότητα ν” αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό αυτών των καταστημάτων σε άλλες θέσεις του δικτύου», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

Επέμβαση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που αγωνίζονται να πληρωθούν για το εισκομιζόμενο γάλα 3 και πλέον μηνών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Οι απλήρωτοι κτηνοτρόφοι που έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις με την στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου στο Δήμο Ζίτσας και τωνΟμοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας βίωσαν την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν μέσα στο εργοστάσιο διαμαρτυρόμενοι για τις προκλήσεις της διοίκησης που επικαλέστηκε νωρίτερα για ακόμη μια φορά την έλλειψη ρευστότητας ανακοινώνοντας παράλληλα με θράσος ότι τα οφειλόμενα του Απρίλη οι παραγωγοί θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μάη το Σεπτέμβρη.

Προσοχή… ψύλλοι



Σε κόκκινο συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες για τα κουνούπια, στην κτηνοτροφική Αιτ/νια, όμως, έχουμε πρόβλημα και με τους ψύλλους. Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα τσιμπήματα.
Κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες εμφανίζονται οι πληθυσμοί των ψύλλων, που σε ορισμένες περιπτώσεις, υπό συγκεκριμένες συνθήκες δύνανται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Ήδη στο agrinioreport.com έχουν αναφερθεί περιπτώσεις «επιδρομής» ψύλλων σε πολίτες, ακόμη και σε περιοχές κοντά στο Αγρίνιο.
Από τα χιλιάδες είδη ψύλλων υπάρχουν μόλις δέκα – δώδεκα που έχουν αναφερθεί σαν αστικά παράσιτα. Στην Αιτ/νία όμως οι αστικές περιοχές και οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δεν είναι πάντα πλήρως διαχωρισμένες…! Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα.
Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως του Αγρινίου εκτρέφονται οικόσιτα ζώα. Και στις περιπτώσεις εκείνες που έγκαιρα δεν λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, τα αλλεπάλληλα τσιμπήματα των ψύλλων είναι αναπόφευκτα.

ΚΕΝΤΡΙ: Να τι έπαθε ο Πάνος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Αγρίνιο στην συγκέντρωση της Κατούνας


«Ταφόπλακα» βάζει το ΤΕΒΕ στα καφενεδάκια και στα μπακάλικα όλων των μικρών χωριών...


«Χαριστική βολή» και «ταφόπλακα» για τα καφενεδάκια και τα μπακάλικα των χωριών χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους την πρόταση, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, για τη..
«διάσωση» των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με την οποία και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χωριά και πόλεις με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, θα πρέπει να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ!
«Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν πραγματικά άδικο» λέει ο κ. Σπύρος Καπώνης που διατηρεί καφενείο στο Κουρτέσι και συνεχίζει: «Πολλά μαγαζιά θα κλείσουν. Ίσα – ίσα τα φέρνουμε πέρα. Η πελατεία έχει μειωθεί σε ποσοστό ακόμα και 75%.

Διάρρηξη και κλοπή σε εργοτάξιο στη Στάνο Αμφιλοχίας


Μια περίπτωση κλοπής σημειώθηκε χτες το πρωί σε εργοτάξιο έτοιμου Σκυροδέματος  στη Στάνο Αμφιλοχίας. Άγνωστοι αφού διέρρηξαν την κεντρική πύλη του εργοταξίου  εισέβαλαν στο χώρο και δρώντας ανενόχλητοι  αφαίρεσαν όλα τα καλώδια εντός και περιμετρικά του εργοταξίου.
Η  ζημιά που προκλήθηκε υπολογίζεται γύρω στις 15.000 ευρώ.  Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο είχε γίνει  κλοπή και πριν οκτώ μήνες , τότε άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία και αφαίρεσαν ψηφιακό υλικό υπολογιστές κάμερες κ.λ.π.  Στο σημείο βρέθηκαν χτες  άνδρες της Σήμανσης, οι οποίοι συνέλεξαν  αποτυπώματα και άλλες πληροφορίες προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν στη σύλληψη των δραστών, την υπόθεση ερευνά το ΑΤ Αμφιλοχίας.
e-maistros.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΥΜΟΥ «ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013»


      Ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας  με την υποστήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού διοργανώνει στο Δρυμό, τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 10-11και 12 Αυγούστου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:................

-Σάββατο 10 Αυγούστου. Πλατεία Δρυμού και ώρα 21.00. Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Ονειροκυνηγός». Παίζουν οι ηθοποιοί Στέλλα Γρίβα και Κωνσταντίνος Πασσάς. H θεατρική παράσταση γίνεται με την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Ποια ήταν η «Ψωροκώσταινα»


Συγκινητική, πραγματική ιστορία…
Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια… ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.
Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα… Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής:
«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.
Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»
Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα.
Αλλά, ποια ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»; Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.
Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.
Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.
prisonplanet.gr

Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας εξελέγη ο Χρ. Κωστακόπουλος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας έχει επιτέλους (!) γραμματέα. Είναι ο κ. Χρήστος Κωστακόπουλος , που, ως ο μοναδικός υποψήφιος μετά τις ενστάσεις και τις εντάσεις που ακολούθησαν τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων, εξελέγη πριν από λίγο και έχει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων μελών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκροτηθούν οι τοπικές Οργανώσεις και να αρχίσει ξανά να λειτουργεί το κόμμα, που όλοι αναγνωρίζουν πως έχει σκληρή και δύσκολή δουλειά να κάνει.
Μην ξεχνάμε ότι τα οργανωτικά και άλλα εσωτερικού χαρακτήρα ζητήματα θα πρέπει πλήρως να έχουν διευθετηθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς μετά θα πρέπει να είναι έτοιμος ο μηχανισμός να ανταποκριθεί στις πολιτικές προκλήσεις της επικαιρότητας… και των δημοτικών εκλογών.
agrinioreport


φωτο agriniopress


ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Έφυγε από κοντά μας χθες 30/7/2013  ο συγχωριανός μας Γουρνοπάνος Γεώργιος ετων 63 και η κηδεια του θα γίνει σήμερα 31/7/2013 στις 10:00 π.μ στην Κατούνα. 

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παναγιώτης Καλογιάννης: Παρευρέθηκα στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής σαν πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατουνας



    Ο  Παναγιώτης Καλογιάννης στην τηλεφωνική επαφή με το ΚΑΤΟΥΝΑ ΝΕWS που είχαμε μόλις τώρα, μας ενημέρωσε ότι καλέστηκε και παρευρέθη  στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Κατούνα, σαν εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας και όχι σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 
      Μάλιστα μας τόνισε ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αφού πρώτα ρώτησε για την τύχη της κοινοβουλευτικής ερώτησης του Κ. Μπαρμπαρούση για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, τοποθετήθηκε και έθεσε τους προβληματισμούς του για τα αγροτικά ζητήματα  που απασχολούν την περιοχή.
     Η κίνηση του Παναγιώτη Καλογιάννη εντάσσεται στα πλαίσια να αναδείξει τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα της Κατούνας και μόνο αυτά.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η BΑΡΚΑΡΟΛΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 2013

       Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας, αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, ώρα 9.00 μμ. 
      Η Βαρκαρόλα θα φτάσει στο φάρο της παραλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

Να είμαστε όλοι εκεί !!!!

Παναγιώταρος: Στις κονσομασιόν όλης της γης κυκλοφορούν οι γυναίκες των ΕΑΜοβούλγαρων και των κομμουνιστοσυμμοριτών


«Τότε που στείλαμε στο διάολο όλα τα κομμούνια, στο Βίτσι και στο Γράμμο που τους χώσαμε στην άμμο…»… 
Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής παραληρούσε το Σάββατο στην ομιλία του στην τοπική οργάνωση της Καλαμάτας, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι η απαγόρευση της εκδήλωσης που ετοίμαζε το κόμμα του στην Καλαμάτα στις 4 Αυγούστου, «είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να μας κάνουν», απήθυνε κάλεσμα για «μεγαλειώδη συγκέντρωση» στο Μελιγαλά στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζοντας με τις εθνικιστικές κορώνες μίλησε για «ΕΑΜοβούλγαρους και κομμουνιστοσυμμορίτες».
«Ξέρουμε όλοι που κατέληξαν τα κομμούνια, ξέρουμε και για τις γυναίκες τους που δεκαετίες τώρα κυκλοφορούν στις κονσομασιόν όλης της γης», είπε χαρακτηριστικά, γι” αυτό και την ώρα που «η Χρυσή Αυγή θα έρθει στα πράγματα», όπως είπε «οι επέτειοι των μαχών στο Γράμμο και στο Βίτσι θα γίνουν εθνικές εορτές».
Διότι, όπως εξήγησε «ετοιμάζουμε μαζική αντεπίθεση, πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση», αφού «αν καταρρεύσει η Χρυσή Αυγή, θα καταρρεύσουν τα πάντα».
troktiko

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί η σύντροφος του Κεδίκογλου


Τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε ο διορισμός της συντρόφου του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, Αδαμαντίας Κόλλια ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό του γραφείο την ανάγκασε να παραιτηθεί. Όπως αποκάλυψε το www.koutipandoras.gr, ο διορισμός της δημοσιεύτηκε και στη «Διαύγεια», με ημερομηνία 13/05/2013, ωστόσο η απόφαση διορισμού έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Μάρτιο του 2013.
Ο κ. Κεδίκογλου άφησε να διαρρεύσει σε φιλικά του μέσα ενημέρωσης πως η κα Κόλλια είχε απόλυτη ανάγκη τα 700 ευρώ που έπαιρνε για να είναι στο γραφείο από το πρωί μέχρι το βράδυ και πως η διαρροή για το διορισμό της προήλθε από εσωτερικούς αντιπάλους του εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Η σχέση του κ. Κεδίκογλου με την κα Κόλλια έγινε γνωστή από δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.
Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο «θηλυκό» ρουσφέτι του κ. Κεδίκογλου μετά από το διορισμό γυναίκας δημοσιογράφου από το Αλιβέρι σε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ με μισθό 3.000 ευρώ. Η Ματίνα Ρέτσα είχε πολιτευτεί με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, μολονότι ήταν ακόμα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και ήρθε όγδοη και καταϊδρωμένη.
koutipandoras

Έξαλλοι με την παρουσία στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση της Χ.Α.


  Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ και όπως φαίνεται ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα την απασχολήσουν σχετίζεται με την στάση στελέχους από το Ξηρόμερο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Κατούνα, το περασμένο Σάββατο. 
Συγκεκριμένα στην πρόσφατη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο πρώην δημαρχείο Μεδεώνος παρέστη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το Ξηρόμερο, που πρόσφατα εξελέγη στην Δημοτική Οργάνωση του κόμματος στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. 
Το συγκεκριμένο στέλεχος, χωρίς να έχει συνεννοηθεί από πριν με κανέναν. Παραβρέθηκε και πήρε το λόγο στην εκδήλωση της Χ.Α. και σε ένα πολύ εχθρικό κλίμα με γιουχαΐσματα και συνθήματα επιχείρησε να μιλήσει για το αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας απαντήσεις για το αντίστοιχο πρόγραμμα της Χ.Α.!
Το περιστατικό συζητιέται ευρέως στην Κατούνα και έφτασε και στα αυτιά των μελών της Νομαρχιακής, που δηλώνουν έκπληκτα με την στάση του συγκεκριμένου στελέχους και την απόφαση του να «νομιμοποιήσει» πολιτικά την εκδήλωση του ακραίου σχηματισμού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, που έχει συγκληθεί για να εκλέξει νέον Γραμματέα. Αναμένεται  η κλήση του «ελεγχόμενου» για την στάση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ για εξηγήσεις και από εκεί και πέρα πιθανότατα να ενεργοποιηθούν διαδικασίες για την διαγραφή του από την θέση του στην Δημοτική Οργάνωση.
agriopress

Στο στόχαστρο Ναύπακτος – Βόνιτσα για την παραβατικότητα στην εργασία


Στους σχετικούς πίνακες με τις περιοχές εστιασμένων ελέγχων του διμήνου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου για την Ήπειρο – Στερεά Ελλάδα περιλαμβάνεται  η Ναύπακτος και η Βόνιτσα, ενώ στα νησιά του Ιονίου, περιλαμβάνεται και η Λευκάδα.
    Το συντονισμό και την εντατικοποίηση των δράσεων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με την οριστικοποίηση των εστιασμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου............
  Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο διευθυντής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος κ. Βασίλειος Κοντογιάννης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, και η ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ), παρουσιάστηκε το σχέδιο με τις περιοχές της χώρας όπου θα γίνουν οι στοχευμένοι έλεγχοι από 563 ελεγκτές το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.
    Στους σχετικούς πίνακες με τις περιοχές εστιασμένων ελέγχων του διμήνου Αυγούστου – Σεπτέμβριου για την Ήπειρο – Στερεά Ελλάδα περιλαμβάνεται  η Ναύπακτος και η Βόνιτσα, ενώ στα νησιά του Ιονίου, περιλαμβάνεται και η Λευκάδα.
Πηγή: http://www.agriniopress.gr/

ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» ΣΤO ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΊΤΣΑΣ

Όσοι  βρέθηκαν στο Νησάκι της Κουκουμίτσας στην Βόνιτσας χθες το βράδυ μαγεύτηκαν από την παράσταση που έδωσαν οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» μαζί με τους  χορευτές του  Πολιτιστικού  Κέντρου  Αμφιλοχίας και του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  Πλαγιάς. 
Πραγματικά η  Παράσταση ήταν εντυπωσιακή και ποιο όμορφη από κάθε άλλη χρονιά. Ο κόσμος  που παρακολούθησε την παράσταση για άλλη μια χρονιά ήταν αρκετός και απέδειξε ότι η  Παράσταση που δίνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου Βόνιτσας  « Παναγία Θεοτόκος» είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.




























amvrakikosnews


Ο Αλέξανδρος Μπελλές στην Κουκουμίτσα την Κυριακή 4/8/2013

Αλέξανδρος Μπελλές - Σαν Έρθεις 
 Ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική, με οδηγό τη φωνή που ξεχώρισε ο Γιάννης Μαρκόπουλος. 
 Ο Αλέξανδρος Μπελλές και η μπάντα του, αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουν στην Ελλάδα και παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια από τον πρώτο δίσκο του νέου ταλαντούχου ερμηνευτή, με τίτλο «Σαν Έρθεις», αλλά και διασκευές κομματιών Ελλήνων συνθετών όπως του Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου και άλλων.
Ένα πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της folk ελληνικής μουσικής με νέο ήχο, rock ενορχήστρωση και φωνές ηλεκτρικές.
Μια παράσταση με τραγούδια ερμηνευμένα από μια σπουδαία φωνή. Τη φωνή που ξεχώρισε ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος επέλεξε τον Αλέξανδρο Μπελλέ ως βασικό ερμηνευτή των μεγάλων του έργων "Θητεία", "Ιθαγένεια", "Χρονικό", "Ανεξάρτητα" και "Ελεύθερους Πολιορκημένους".
Μαζί με τον Αλέξανδρο Μπελλέ, στη σκηνή θα βρεθούν πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί και η Αντιγόνη Μπασακάρου που με την αφοπλιστική ερμηνεία της στοχεύει στην καρδιά των τραγουδιών.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ 2013


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
«Τα Κόροντα»
Πατησίων 5 10431  Αθήνα
www.takoronta.ucoz.com 
sx_takoronta@yahoo.gr 
ΤΗΛ.6973330607

                                ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  2013
Ο  Σύνδεσμος  Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ΄΄ Τα Κόροντα΄΄ διοργανώνει με τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου,  του ΤΟΕΒ , του Γεωργικού Συνεταιρισμού Χρυσοβίτσας και της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας  πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.
Το πρόγραμμα  των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει :

Την Παρασκευή 02/8/2013  
6-8 μ.μ. Ποδοσφαιρικός αγώνας 
8-8.30 μ.μ. Ιπποδρομίες 
9-11 μ.μ. Προβολή των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου. 
Το Σάββατο 03/8/2013
9-10 μ.μ. Δημοτικοί χοροί από το χορευτικό του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων
10 μ.μ. Βράβευση αριστούχων μαθητών Δημοτικού Σχολείου.
10.30 μ.μ. Μουσική βραδιά από το συγκρότημα του Γ. Καραντζίνη μ’ ένα πλούσιο δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα.
Δωρεάν ψητή προβατίνα και πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα από το Σύλλογο. 
google page rank