Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ: ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 0-2 ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ


Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες η Μεδεών κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από το γήπεδο του Μοναστηρακίου καθώς επικράτησε με 2-0 της τυπικά γηπεδούχο,ομάδα της Παλαίρου. Κυρίαρχο γεγονός ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που συνάντησαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων,όπου αυτό τους εμπόδισε να αποδώσουν τα μέγιστα και να προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους.
Στον αγώνα, η Μεδεών ήταν αυτή που προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, όσο εφικτό και αν ήταν. Δημιούργησε και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες,με πιο σημαντικές αυτές των Ζωγάκη και Μαυρομμάτη Κ. στο 25' και 30' αντίστοιχα. Στο 35' όμως οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με πλασέ του Ζωγάκη ύστερα από κάθετη πάσα του Μαυρομμάτη Κ. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος ο σκόρερ αντικαταστάθηκε από τον Γουρούνα , καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο του ποδιού του.Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς να σημειωθεί κάτι αξίολογο.
Στην επανάληψη το σκηνικό έδειξε να αλλάζει κατά κάποιο τρόπο με τους τυπικά γηπεδούχους να απειλούν στο 60' με σουτ του νεοεισελθέντα Κολοβού. Πέντε λεπτά αργότερα ο Α.Ο Παλαίρου απείλησε ξανά αυτή την φορά με τον Τσέλλιο ο οποίος δεν μπόρεσε από μακρινή απόσταση να νικήσει τον τερματοφύλακα Μπουμπούλη Δ. καθώς το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 70' η Μεδεών έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς,όταν ο Μαυρομμάτης Κ. έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σεραφή, ωστόσο η μπάλα έφυγε ξυστά από το δοκάρι του Κουνάβη. Ότι δεν κατάφερε να πετύχει ο Μαυρομμάτης, το πέτυχε ο Γουρούνας στο 78', όταν έφυγε από οριακή θέση και με ωραίο πλασέ να νικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και να γράφει το τελικό 2-0. 
ΠΑΛΑΙΡΟΣ : 1. ΚΟΥΝΑΒΗΣ 2.ΚΟΛΟΒΟΣ 3.ΤΣΕΛΙΟΣ Δ.(ΚΟΛΟΒΟΣ Δ.) 4.ΤΣΑΚΑΛΗΣ Σ 5.MECOLI 6.ΤΣΕΛΙΟΣ Γ. 7.ΛΙΤΟΣ 8.ΤΣΑΚΑΛΗΣ Γ 9.KALEMI 10. ΖΕΛΟΣ 11.ΚΑΤΣΙΛΙΑΝΟΣ 
ΜΕΔΕΩN : 1.ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ 2.ΜΟΥΧΑΣ 3.ΜΠΑΚΑΔΗΜΑΣ 4.ΖΩΓΑΚΗΣ(ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ) 5. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Δ. 6.ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ 7.ΜΠΡΑΚΑΗ 8.ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ 9.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Κ. 10. ΤΖΑΒΙΔΗΣ(ΜΠΕΡΙΚΟΣ) 11.ΣΕΡΑΦΗΣ Λ.
ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΕΡΑΦΗΣ 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ

Ο ΑΟ Πλαγιάς 0-3 άνευ αγώνος. Αποτελέσματα 11ης αγωνιστικής Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας


Μια θέση παραπάνω βρέθηκε ο ΑΟ Πλαγιάς με το πέρας της 11ης αγωνιστικής, καθώς πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης έναντι της ομάδος του Οδυσσέα Νυδριού, που ως γνωστόν συγχωνεύτηκε με τις Ελπίδες Νυδριού και δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα.
Στους αγώνες που διεξήχθησαν όλα τα φαβορί επικράτησαν, εκτός από τον Παλλευκάδιο που πήρε μόνο το "X" στο γήπεδο του Σύβρου με αντίπαλο τη Δόξα Βασιλικής.
Αναλυτικά για την 11η Αγωνιστική:
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  6-0
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ   1-1
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ  -   ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣ.ΝΥΔΡΙΟΥ  0-1
ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ Β.  -   Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ 6-0   
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  -   Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2-0
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ     Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ         0-3 ΑΑ
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ.   -  ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ    2-2
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ -ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ    1-3      

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ



ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΥΦΟΥ Π.ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;



ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου επιτέλους στην Κατούνα μετά από τόσες φορές που γράψαμε και το προβλέπει ο Καλλικράτης




Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου 
Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην Δημοτική Κοινότητα Κατούνας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μεδεώνος (σύμφωνα με την αρίθ. 198/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), στις 4 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα.
2.- Ψήφιση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, έτους 2014. (Εισηγητής κ. Κομποτιάτης Παναγιώτης)

ΟΑΕΔ άλλαξαν τα αποτελέσματα για τις 10000 θέσεις


Ο ΟΑΕΔ χθες ημέρα Παρασκευή προχώρησε αιφνιδίως σε αλλαγές στα αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία και την προκήρυξη για τις 10.000 θέσεις εργασίας ΥΕ ξαφνιάζοντας τους επιτυχόντες και τινάζει κυριολεκτικά το πρόγραμμα στον αέρα. Διαβάστε περισσότερα  ΟΑΕΔ νεα αποτελέσματα 

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα”


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα” 
Σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στις εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 8/12/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. 
Στο Πολιτιστικό Κέντρο εργαζόμενων του ΟΤΕ (Γ’ Σεπτεμβρίου 110), όπου θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
• Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. 
από 10/12/2012 μέχρι 8/12/2013
• Προγραμματισμός δράσης
Καλούνται να δώσουν το παρόν όλα τα μέλη του Συλλόγου και όλοι οι απόδημοι Χρυσοβιτσάνοι που κατοικούν στο Ν. Αττικής.
Θα ακολουθήσει προβολή εικόνων και βίντεο δραστηριοτήτων του Συλλόγου έτους 2013 επιμέλεια Αλέξανδρου Τίτα.  
                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Η Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

   Ελένη Βασ. Σάββα            Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς

xiromeritis

Αλλάζουν όλα στον τρόπο κατάθεσης πινακίδων το 2014


Αλλάζει εντός του 2014 το σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά... τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους... Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει με το σημερινό σύστημα να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ BECEL PRO-ACTIV SAS ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ


Άγριο έγκλημα στην Πάτρα – Η Ναταλία Βουτσινά το θύμα του άγριου εγκλήματος


14.21: Ένα ακόμη πλήγμα για την οικογένεια Βρη. Πριν από οκτώ χρόνια είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο στον Άγιο Βασίλειο η Ελευθερία Βρη, μια απο τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες της Πατραϊκής δημοσιογράφιας.
14.12: Μουδιασμένη είναι η γειτονιά στα Μποζαϊτικα απο το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, μεταδίδει απεσταλμένος του thebest.gr. Ο δράστης, με αίματα στα χέρια, εγκατέλειψε το σπίτι της 43χρονης και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. Άγνωστο αν, πριν πάει στην Ερμού και στην Αστυνομική Διεύθυνση, περιπλανήθηκε στην περιοχή ή σε άλλα σημεία.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας


Στον απόηχο της επίθεσης που εξαπέλυσε  κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, ειρωνευόμενος ουσιαστικά τον Υπουργό Υγείας για τις θέσεις που διατύπωσε αναφορικά με το μείζον θέμα του φαρμάκου, ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είναι ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με μακρά, μάχιμη διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή μετά το 2004, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΑ

ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΥΝΑ



Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία


Όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία συμφωνούν πως η πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου και πιο συγκεκριμένα η Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, θα κυλίσει με… κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.
Φαίνεται να έρχεται υπέρ-κακοκαιρία, μιας και διαφαίνονται πάρα πολύ ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στην δυτική, κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια ωστόσο να είναι πολύ πυκνά πάνω από τα 1400-1500 μέτρα.
Αν ισχύσουν όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία και τα φαινόμενα είναι τόσο ισχυρά, θα πρέπει να δείξετε τεράστια προσοχή, έτσι ώστε να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών όπως στην Ρόδο τις περασμένες ημέρες και γενικότερα να μην υπάρξουν πλημμυρισμένα σπίτια και απώλειες και ανθρώπινων περιουσιών.
Είναι ακόμα μία πολύ μεγάλη κακοκαιρία που φαίνεται να πλήττει την χώρα μας στις 1 Δεκεμβρίου, πράγμα που έχει γίνει πολύ σπάνια στο παρελθόν, καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι βροχές και καταιγίδες, αλλά είναι το γεγονός ότι τα φαινόμενα αυτά, είναι πολύ ισχυρά, δημιουργώντας φοβερά προβλήματα.
Πάντως να έχετε υπόψη σας πως ο καιρός μέσα στον Δεκέμβριο και κυρίως στο πρώτο του μισό, θα είναι αρκετά χειμωνιάτικος, με κρύο, βροχές αλλά και χιόνια σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βόρειας, βορειοδυτικής χώρας.
Πηγή: greek-weather.org
agrinioreport

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΈΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΓΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ "Τελικά κατάντησαν για γέλια"


Τελικά κατάντησαν για γέλια και για κλάματα έχασαν την ψυχραιμία τους.
Σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Κατούνας μετά την ανάρτηση της προχθεσινής αφίσας  έστειλαν να μετρήσουν λέει το γήπεδο.
ΜΑ ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ; 
Πόσο δίκιο έχει η αφίσα άραγε;
Τελικά μερικοί νομίζουν πως κάνουμε αντιπολίτευση αλλά πέφτουν πολύ έξω. 
Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μιας και μεθαύριο έχει προγραμματιστεί να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο στην Κατούνα ύστερα από πολλές φωνές και πάλι δικές μας μιας και το προβλέπει ο Καλλικράτης. 
Κάνουμε αυτό που έπρεπε να κάνουν αυτοί εδώ και καιρό και όχι τώρα προεκλογικά και να ενδιαφερθούν για όλα τα χωριά του Δήμου μας.
Τι να πούμε,  τα συμπεράσματα δικά σας


ΚΕΝΤΡΙ: ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ
KAI ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ; ΜΥΡΙΣΑΝ ΨΟΦΙΜΙΑ ΠΑΛΙ
 (ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΜΠΛΕ -ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΡΙΖΑΤΑ)


Ο Έλληνας μετανάστης που είπε ''όχι'' σε 10.000.000 δολάρια!


Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης έφυγε από την Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας και αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη...
Ενα τετραώροφο κτίριο, με τις σκάλες κινδύνου βαμμένες γαλάζιες να περνούν μπροστά από παράθυρα με κίτρινα περβάζια, στέκεται επίμονα στη δυτική άκρη της 42ης Οδού στη Νέα Υόρκη. Ιδιοκτήτης του, ο 73χρονος Λούις Γκριτσίπης, αμερικανός πολίτης από την Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας, που είχε μια ευκαιρία να πουλήσει το κτίριο το 2000, όταν η εταιρεία ανάπτυξης Καρλάιλ σχεδίαζε να κτίσει ακριβώς δίπλα του έναν πολυτελή ουρανοξύστη.
Σύμφωνα με τον κ. Γκριτσίπη, του πρόσφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια για το κτίσμα. Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, η αρχική προσφορά ήταν περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια. «Θέλαμε να ελέγξουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο Ζιλ Ντέμτσικ, πρόεδρος της κτηματομεσιτικής επιχείρησης.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: Όλγα Κεφαλογιάννη: Tο δαντελένιο μπουστάκι που έκανε τον Τούρκο να… αλληθωρίσει!


Μπορεί το τελευταίο διάστημα η Όλγα Κεφαλογιάννη να μας είχε συνηθίσει σε ιδιαίτερα συντηρητικές εμφανίσεις και σχεδόν ανδρόγυνες στιλιστικές επιλογές, στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη όμως, προκάλεσε αντιδράσεις με την εκρηκτική της εμφάνιση.
Ένα δαντελένιο αποκαλυπτικό μαύρο σατέν μπούστο, απολύτως εφαρμοστό, φορεμένο μέσα από ένα μεσάτο αλλά ανοιχτό σακάκι ανέδειξε τη μεσογειακή καλλονή της υπουργού Τουρισμού και έκανε όσους συνομίλησαν μαζί της εκείνη τη νύχτα να χάσουν τα λόγια τους.
πηγή:aftodioikisi.gr

Αμφιλοχία: Θανάσιμος τραυματισμός ύστερα από πτώση

Στο κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα 70χρονος ο οποίος έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του στο Ανοιξιάτικο  όπου εκτελούσε εργασίες. Ο άτυχος Β. Παντιώρας όταν έφτασε στο Κ.Υ. ήταν ήδη νεκρός και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Το ύψος από το οποίο έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλό (περίπου δύο μέτρα) και η σορός του 70χρονου θα μεταφερθεί στο Π.Π.Ν. του Ρίου Πατρών για νεκροψία – νεκροτομή  ώστε να εξακριβωθεί εάν ο θάνατος του οφείλεται στην πτώση του ή σε άλλα αίτια.  Τις ακριβής συνθήκες  του τραγικού περιστατικού ερευνά το Α.Τ Αμφιλοχίας
e-maistros

ΒΟΝΙΤΣΑ: O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία της Βόνιτσας καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο.


Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου το πρωί, ημέρα της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος που θεωρείται προστάτης των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ  επισκέφθηκε τα δύο συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία της Βόνιτσας καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο. 
Με πολλή χαρά  τα τριακόσια περίπου παιδιά των δύο Δημοτικών Σχολείων της Βόνιτσας, με τους διδασκάλους υποδέχθηκαν θερμά τον Μητροπολίτη στον κεντρικό χώρο των σχολείων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Διευθυντές και τους Δασκάλους, για ό,τι προσφέρουν στις ψυχές των παιδιών και επικοινώνησε με απλά και ζεστά λόγια με τους μαθητές. Πατρικά προέτρεψε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι ο Χριστός είναι ο Θεός μας, ο Πλάστης μας, ο Λυτρωτής μας.
Με τον διάλογο που ακολούθησε βοήθησε  τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος, να γνωρίσουν με ποιον τρόπο οι παιδικές ψυχές τους θα αγαπήσουν και θα συνδεθούν με τον Σωτήρα Χριστό μας. Στην συνέχεια μοίρασε σε όλα τα παιδιά ως ευλογία μια εικόνα του Κυρίου μας. Προηγουμένως είχε συνάντηση με τους Διευθυντές και τους Δασκάλους των Σχολείων της Βόνιτσας με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των μαθητών και των Σχολείων.

Η ΟΠΣΥΞ προσκαλεί στην κοπή πίτας της


Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου έχει προγραμματίσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης "ΠΙΤΑΣ του ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ" το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ επί της Γ΄ Σεπτεμβρίου- Πλατεία Βικτωρίας.




Ευχαριστούμε 
Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.

ΜΕ ΤΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΟ "ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ"



ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ  ΤΡΙΤΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΟΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 λίγο πριν τα Χριστούγεννα , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μοναστηρακίου, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο "Μύλο των Ξωτικών" στα Τρίκαλα. Μια εκδρομή, ένα παραμύθι... 
Για συμμετοχή μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. γονέων και κηδεμόνων.
Είναι μια Χριστουγεννιάτικη εκδρομή, έκπληξη για μικρούς και μεγάλους κατοίκους του Μοναστηρακίου. 
Τιμή Εισιτηρίου : 17 € Ενήλικες και 10 € τα παιδιά.



Τα δικαιολογητικά για το επίδομα των 200 ευρώ για τους μακροχρόνιους ανέργους άνω των 20 ετών


Σημαντικό βοήθημα της τάξη των 200 ευρώ το μήνα ακόμα και για 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος. 
Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η ημέρα του νέου έτους. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση οι «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί». 
Οι προϋποθέσεις για το επίδομα 
1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ- ΕΦΗ ΔΕΛΛΑ




ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, 15 χρόνια προσφοράς και φροντίδας για το παιδί


Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για 15 ολόκληρα χρόνια χτίζει και στηρίζει «το δικαίωμα των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες σε μια ισότιμη ζωή».
Τα παιδιά της περιοχής μας βρίσκουν στην ΕΛΕΠΑΠ μια ανοιχτή αγκαλιά που τα υποδέχεται για να τα φροντίσει, να τα στηρίξει, να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Είναι πραγματικά μαγικό να τα βλέπεις μέρα με τη μέρα να εξελίσσονται, να βελτιώνονται, να κάνουν τα πρώτα «βήματα ζωής»!
Για 15 ολόκληρα χρόνια όλοι μαζί, τα μέλη της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, οι εθελοντές, το θεραπευτικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος καθώς και οι γονείς των παιδιών μας, αγωνιζόμαστε καθημερινά ενωμένοι σα μια γροθιά, προκειμένου να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία για να ξαναδώσουμε στα παιδιά μας το χαμόγελο και την ελπίδα, που τόσο έχουν ανάγκη.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή αγανάκτησης από τη Βόνιτσα: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΟΥΒΟΝΙΤΣΑ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ..»


Επιστολή διαμαρτυρίας λάβαμε από τον Μιλτιάδη Πάτση κάτοικο Βόνιτσας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Βόνιτσας εδώ και τρία χρόνια περίπου χωρίς κανένα ενδιαφέρον εκ των αρμοδίων. 
Χαρακτηριστικά μας είπε έχουμε τσακίσει τα αυτοκίνητα μας και όχι μόνο αυτό, αλλά, έχουμε και τραυματισμούς ανθρώπων που πέφτουν σε λακκούβες παγίδες. 
Μετά από τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που δεν έχουν τελειωμό αφού ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, η πόλη μας συνεχίζει να είναι σε κατάσταση πολιορκίας. Παραλία, φανάρια, σκουπίδια, κυκλοφοριακό, κανένα ενδιαφέρον. "Δεν πάει άλλο με αυτούς".
Στην ερώτηση μας μα έχετε 3 αντιδημάρχους από Βόνιτσα τον κ. Φερεντίνο, τον κ. Γούδα και κ. Κομποτιάτη αλλά και την κα. Βασιλάκου πρόεδρο στο κέντρο μέριμνας και τόσους Δημοτικούς συμβούλους Βονιτσάνους και δεν κάνουν τίποτα; 
Μας απάντησε επί λέξη: 
Είναι πολύ...λίγοι...δεν κάνουν....για αυτό που τους αναθέσαμε είναι...παιδάκια απλά... θέλουν να κάνουν προεκλογικό αγώνα  πάνω στα σκουπίδια, αλλά θα βρεθούν στο πουθενά...
Κάτοικος Βόνιτσας
Μιλτιαδης Πάτσης 



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΤΣΗ 

Κρίνεται σήμερα η νομιμότητα της απόλυσης της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει



Πολιτικές διαστάσεις δίνουν στην υπόθεση καταγγελίας σύμβασης καθηγήτριας στο Κολλέγιο Αθηνών τόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών όσο και η ίδια καθώς υποστηρίζουν ότι απολύθηκε επειδή έπιασε το γιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις για το μάθημα της Χημείας.
Σήμερα συνεδριάζει για το θέμα το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), όργανο κορυφαίου κύρους και δικαιοδοσίας για το χώρο της παιδείας. Θα εξεταστεί αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα. 

Παπά μπλόγκερ κατά Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης!!



Θα πάρει θέση ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ή θα περιμένει να ασχοληθεί με την υπόθεση η Ιερά Σύνοδος;
Μια ασυνήθιστη αν μη τι άλλο υπόθεση για την τοπική Εκκλησία έγινε γνωστή τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα ο πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Θ. Μαρτζούχος, χρησιμοποιώντας το ιστολόγιο της Ενορίας του και όχι ένα προσωπικό του ιστολόγιο, σχολιάζει άρθρο που φιλοξενείται στο ιστολόγιο της Μητρόπολης Πρεβέζης που αφορά στη μετάφραση των λειτουργικών κειμένων στη δημοτική.
Με το άρθρο του ο ιερέας στην ουσία τάσσεται αντίθετος στις εντολές της Ιεράς Συνόδου!
Με άλλα λόγια το νομικό πρόσωπο που λέγεται "ενορία" δεν παρουσιάζει απλώς σε μια σελίδα το έργο της αλλά ο ιερέας ως ένας νέος μπλόγκερ, χρησιμοποιώντας ένα όχι και τόσο... μειλίχιο ύφος γραφής, αντιτίθεται στο άλλο νομικό πρόσωπο που λέγεται Μητρόπολη, χαράσσοντας μια διαφορετική γραμμή από την προϊσταμένη του αρχή και επιτίθεται σε όσους διαφωνούν με την άποψη του.
Να σημειωθεί τέλος ότι τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος, στο ιστολόγιο της Μητρόπολης Πρέβεζας, στον οποίο επιτίθεται ο π. Θεοδόσιος δεν αποτελούν μία άποψη, αλλά την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη του.
Το ερώτημα είναι εάν θα πάρει θέση ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος ή θα περιμένει να ασχοληθεί με την υπόθεση η Ιερά Σύνοδος;
pamepreveza.gr

Συλλήψεις (Αγρινιο και Αμφιλοχία) για πλαστά χαρτονομίσματα


Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες στην Αιτωλοακαρνανία για διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων  συγκεκριμένα 50ευρων.
Ειδικότερα πρωινές ώρες γύρω στις 10:00, 27χρονος κατέθεσε πλαστό μαζί με άλλα χαρτονομίσματα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Αγρίνιο. Η Αστυνομία κλήθηκε και συνέλαβε τον νεαρό και η έρευνα ενεργείται από την Ασφάλεια Αγρινίου.
 Το απόγευμα στις 4:00 στον κόμβο Αμφιλοχίας συνελήφθη ένα αντρόγυνο 35 ετών ο άνδρας και 22 η γυναίκα, οι οποίοι λίγες ώρες πριν  πραγματοποίησαν συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα στην Άρτα από την οποία και κατάγονται........
Οι Αστυνομικές Αρχές της Άρτας ενημέρωσαν το ΑΤ Αμφιλοχίας, αστυνομικοί του οποίου μαζί με άνδρες της Τροχαίας Αμφιλοχίας έκαναν το μπλόκο στο ζευγάρι, το οποίο μάλιστα λίγο πριν την σύλληψή τους επιχείρησε να ξεφορτωθεί το πλαστό χαρτονόμισμα πετώντας το.
Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Άρτας.
http://www.agriniopress.gr/

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Α.Ο. ΒΟΝΙΤΣΑΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ



Αποκλειστικές πληροφορίες του katounanews αναφέρουν πως παραιτήθηκε απο πρόεδρος του μπάσκετ της ομάδας Α.Ο. Βόνιτσας ο κ. Αθανάσιος Κασόλας. Ο κ. Κασόλας είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος στην διοίκηση του Μπάσκετ μιας και φέτος ο Α.Ο. Βόνιτσας κατέκτησε τον τίτλο και ανέβηκε  γ΄ Εθνική κατηγορία. Περίπου ένα χρόνο κάθισε στην προεδρία του Συλλόγου διετέλεσε και πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και είναι εκλεγμένος  Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη  του Νικου Σολδάτου. 

Eλεύθερη & αυτόνομη κατάδυση

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας διοργανώνει παρουσίαση για την ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση, στα πλαίσια της προετοιμασίας  εκπαιδευτικών τμημάτων για την προσεχή περίοδο. Η παρουσίαση θα γίνει από επαγγελματίες εκπαιδευτές με την προβολή video και την επίδειξη εξοπλισμού,  ώστε να αποκτήσει το κοινό μία πρώτη επαφή με τα εντυπωσιακά αυτά αθλήματα. Επιπλέον, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει  ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς θεωρούμε σημαντικό να βρισκόμαστε όλοι σε  ετοιμότητα σε μία δύσκολη στιγμή. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 12.00 μμ, στην αίθουσα Δημαρχείου Βόνιτσας, Παραλία Βόνιτσας.  Εισηγητές: Βασίλης Σκορδαλής, Εκπαιδευτής Αυτόνομης Κατάδυσης Μιχάλης Τσιμπίδης, Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης *Η ενημέρωση Α' βοηθειών θα γίνει από κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό (ιατρούς).  Σας περιμένουμε,             Με τιμή, Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας



ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ: Παναγία «η Αχυριάτισσα»


Η εκκλησία αυτή είναι η φημισμένη θαυματουργή Παναγία των παλιών Αχυρών, που τόσα έχουν γραφτεί γι’ αυτή και στο βιβλίο του Ε. Κουτιβή με τίτλο Αχυρά  και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Για ένα διάστημα η Μονή είχε εγκαταλειφθεί, όμως σήμερα έχει ανακατασκευασθεί, διαθέτει ένα όμορφο περίβολο και κάθε χρόνο στην εορτή της, στις 15 Αυγούστου, συγκεντρώνει πλήθος πιστών. 
Η προφορική παράδοση αναφέρει πως χτίστηκε το 1680-1700 και πως το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, που είναι λαϊκής τέχνης με κληματαριά, ζώα και αγγέλους που στεφανώνουν, κατασκευάστηκε στο Άγιο Όρος κατά τμήματα. Από εκεί τα φόρτωσαν σε μουλάρια τα οποία χωρίς να έχουν κάποιον οδηγό έφτασαν στο μοναστήρι και σταμάτησαν. Οι ντόπιοι πιστεύουν πως τα οδηγούσε η Παναγιά η Αχυριάτισσα. 
Στο βημόθυρο βρίσκεται η κτητορική επιγραφή: 1833 ΙΟΥΛΙΟΥ 10 ΣΙΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΙC ΑΧΕΡΑ ΜΑΕΣΤΡΟ ΓΗΟΡΓΗ ΝΗΚΟΛΑΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΡΟC. 
Δυστυχώς, η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας έχει κλαπεί εδώ και χρόνια από ιερόσυλους. Επίσης τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 κλαπήκαν και άλλες εικόνες της Μονή, αλλά και κομμάτια του πανέμορφου σκαλιστού τέμπλου. Τη θέση τους σήμερα έχουν πάρει αντίγραφα.
Η λατρευτική εικόνα της Παναγίας δεν διατηρείται σε καλή κατάσταση και ο ζωγράφος της βασίστηκε σε πρότυπο του 16ου ή του 17ου αι. με τους Αποστόλους γύρω από την Παναγία, το Χριστό να κρατάει την ψυχή της και στο επάνω τμήμα τη Μετάσταση με τους Αγγέλους που την οδηγούν στον ουρανό. 
Η Μονή άκμασε το 18ο αιώνα και παλαιότερα είχε πολλά κελιά και μοναχούς. Ωστόσο σήμερα σώζεται μόνο ένα μέσα στο οποίο υπήρχε η εικόνα της Παναγίας, που είχε διαστάσεις 1Χ0,5 μ. Αναφέρονται πολλά θαύματα της εικόνας της Παναγίας, κυρίως σε δαιμονισμένους και ανθρώπους με ψυχικές παθήσεις, τους οποίους έδεναν χειροπόδαρα με αλυσίδες και τους κλείδωναν στο κελί που υπάρχει γι’ αυτό το λόγο. Εκτός από τη γιατρειά των ασθενών αυτών υπάρχουν και πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά καταγεγραμμένα. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας κατέφευγαν στο μοναστήρι ή πέρασαν από εκεί πολλοί αγωνιστές της Επανάστασης, όπως ο θρυλικός Κατσαντώνης.
Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1833, όπως φαίνεται από την κτητορική επιγραφή, και είναι μονόχωρος απλός με δίρριχτη στέγη και μονόλοβο καμπαναριό στη δυτική πλευρά. Στο ναό διασώζονται τοιχογραφίες του 1889, μεταξύ των οποίων στην κόγχη η Πλατυτέρα και οι συλλειτουργούντες ιεράρχες. Στον κύριο ναό διασώζονται οι προφήτες, οι ευαγγελιστές με τα ονόματα των αφιερωτών και χρονολογία 1889.
Το 1830 η Μονή είχε ιδιόκτητα 116 στρέμματα στην περιοχή του χωριού. Όμως, επί Όθωνα διαλύθηκε και τα περιουσιακά της στοιχεία εκποιήθηκαν ή μοιράστηκαν σε ακτήμονες. Τελευταίος μοναχός της ήταν ο Θεοφάνης, που είχε διατελέσει και ηγούμενος της Μονής. Γύρω από την εκκλησία υπάρχει μάνδρα ύψους 2,5 μέτρων και απ’ έξω, στο νοτιοδυτικό μέρος της, βρίσκεται το νεκροταφείο του παλαιού χωρίου. Στο παλαιό χωριό υπάρχει και το εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων.
Γ. Σ. Μ.
aitoloakarnaniko

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου στην 131 ΣΜ στο Άκτιο


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στις 26 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς της 131 Σμηναρχίας Μάχης στο Άκτιο, η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, όπου εόρτασε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Μονάδος.
Στην πανήγυρη χοροστάτησε – όπως κάθε χρόνο -  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Διοικητής της 131 ΣΜ Ακτίου, Σμχος κ. Νικόλαος Βέκιος. Στον εορτασμό συμμετείχαν Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες καθώς και διοικητικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδος.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΥΡΚΟΥ (ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ) ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


Εγκαινίασαν σήμερα Τετάρτη 27/11/2013 στις 8 το βράδυ το καινούργιο τους κατάστημα στην Ηλιούπολη επί της Λ. Ειρήνης 10 τηλ. 210 9942686 τα αδέλφια Κύρκου (Παναγιώτης, Ανδρέας, Στέλιος και Μάκης). Να επισημάνουμε πως τα κρεοπωλεία  «Τσέλιγκας» των Κύρκου υπάρχουν τέσσερα (Βόνιτσα τηλ 2643022901- Λευκάδα τηλ. 2645020169 -Ζωγράφου Λιβύης 20 τηλ. 2107791990 και Ηλιούπολη Λεωφόρος Ειρήνης 10 τηλ. 9942686) με κρέατα από Βόνιτσα και  Ξηρόμερο γενικότερα.
Ήταν μια ευκαιρία απόψε να βρεθούμε στην Αθήνα και ιδιαίτερα εμείς οι κάτοικοι της Ηλιούπολης. 
Δείτε πολλούς Κατουνιώτες Κομποτιάτες, Βονιτσάνους, Μαναστηριότες, Ζαβερδιανούς και πολλούς άλλους που θα τους  γνωρίσετε  στις φωτό μόνοι σας οι Ξηρομερίτες δείχνουν πως στηρίζονται μεταξύ τουςΚαλές δουλειές λοιπόν.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΝΑΟΑΣ: Διοργάνωση 2ήμερης εκδρομής στον «Μύλο των εξωτικών» στα Τρίκαλα


Σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα της Ιστιοπλοΐας διοργανώνει στις 14 και 15 Δεκέμβρη εκδρομή στον «Μύλο των Ξωτικών Τρίκαλα».
Η τιμή ανα άτομο είναι 55 ευρώ.
Το τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ν.Α.Ο. ΑΣΤΑΚΟΥ
astakos

Στα «αζήτητα» του Νεκροτομείου στο Π.Π.Ν.Π. παραμένουν σοροί άτυχων μεταναστών από την τραγωδία στην Πάλαιρο


Τη νύχτα, καθώς οι ψαράδες του Ακτίου και της Βόνιτσας πλέουν με τα καΐκια τους στο Ιόνιο Πέλαγος, ακούν σκάφη να περνούν δίπλα τους αλλά σκάφη δεν βλέπουν. Τα τελευταία δύο χρόνια οι διακινητές προτιμούν τα μέρη τους. Ξεκινούν από έρημους κολπίσκους στις δαντελωτές πλαγιές της Αιτωλοακαρνανίας με φώτα σβηστά και σκαριά υπερφορτωμένα, όπως γράφουν τα Νέα.
Κουβαλούν μετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά, για να τους αποβιβάσουν στην Ιταλία. Συχνά δεν τα καταφέρνουν. Τα κύματα, η απειρία και τα ακατάλληλα σκάφη βυθίζονται πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Οπως την περασμένη εβδομάδα στην Πάλαιρο, όπου πνίγηκαν δώδεκα άνθρωποι.
google page rank