Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

"Θα σκοτώσω ξανά"! Η πόρνη που λήστεψε και σκότωσε 7 άντρες. Η ζωή της έγινε ταινία με τον τίτλο Μonster

Στις 30 Νοεμβρίου του 1989, ο 51χρονος μικροεπιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μάλορι κατευθυνόταν προς τη Φλόριντα, όταν παρατήρησε μία ξανθιά γυναίκα να στέκεται ακίνητη στην άκρη της εθνικής οδού. Σταμάτησε και της μίλησε.
Το όνομα της γυναίκας ήταν Αϊλίν Γουόρνος και πρότεινε στον Μάλορι να περάσουν λίγες ώρες μαζί, επί πληρωμή. Ο Μάλορι σκόπευε να περάσει ένα σαββατοκύριακο γεμάτο αλκοόλ και διασκέδαση με φίλους, γι’ αυτό και δέχτηκε την πρόταση της Γουόρνος. Συμφωνήσαν για τα χρήματα, προχώρησαν μέχρι την κοντινότερη έξοδο της εθνικής και σταμάτησαν σε ένα δασάκι, μακριά από αδιάκριτα μάτια. Μιλούσαν και έπιναν μπύρες για αρκετές ώρες, αλλά όταν ο Μάλορι την πλησίασε ερωτικά, η Γουόρνος έβγαλε από την τσέπη της ένα πιστόλι διαμετρήματος 22 εκατοστών. Τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, δύο στο στήθος και δύο στην πλάτη. Χωρίς ίχνος ταραχής, έψαξε τις τσέπες του και έκλεψε ό, τι λεφτά κουβαλούσε πάνω του.

Ο ΟΓΑ προσφέρει δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου και φθηνές διακοπές

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, πάνω από 100.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα: 130.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ για το 2014, ενώ 393.000 δικαιούχοι θα πάρουν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αγροτικής Εστίας, για την φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2014, καθορίζεται κατ' ανώτατο όριο ως εξής:

Φρίκη στο Μαρούσι: 86χρονος στραγγάλισε τη γυναίκα του με τη ζώνη του παντελονιού του

Σοκ προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας 82χρονης στο Μαρούσι από το σύζυγο της 86 ετών. Την οικογενειακή τραγωδία αποκάλυψε ο ίδιος ο δράστης στην ανιψιά του. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας έβγαλε τη ζώνη από το παντελόνι του, την πέρασε στο λαιμό της 82χρονης γυναίκας του και την στραγγάλισε.
Μετά την πράξη του τηλεφώνησε στην ανιψιά του και της είπε τι είχε κάνει. Εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε την κόρη του ζευγαριού και τις αποκάλυψε τι είχε κάνει ο πατέρας της. Οταν η γυναίκα έφτασε στο πατρικό της σπίτι, είδε τη μητέρα της νεκρή, τον πατέρα της σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ειδοποίησε την αστυνομία.


iefimerida.gr

Λαϊκή Συσπείρωση: «Αχ κατακαημένο Ξηρόμερο»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φίλες και φίλοι, 
Αυτά που γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες από τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους είναι για γέλια και για κλάματα. Μπαράζ ανακοινώσεων μέσω του internet για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο καταλληλότερος... Μιλάνε όλοι τους για το Ξηρόμερο που αγαπάνε, που θέλουν και οραματίζονται. Για το “Ξηρόμερο που αλλάζει” (παραμύθια), για “Δυνατό Ξηρόμερο, πρώτα ο πολίτης” (το καλύτερο ανέκδοτο) και άλλοι για “Συμπολιτεία Ξηρομεριτών”, …κατά το αρχαίον… 
Όλοι τους βάζουν πάνω απ’ όλα το ΞΗΡΟΜΕΡΟν. 
Αχ κατακαημένο Ξηρόμερο! 

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ


Στη Βόνιτσα αύριο Τρίτη 01/4/2014 στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεστεί στις 11,30 π.μ. η κηδεία του άτυχου 36χρονου Νικολάου Προδρομίτη που έχασε την ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/3/2014 ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι 

Ελεύθερος ο «σατανιστής» Δημητροκάλλης

Eνα ακόμη μέλος της φρικτής συμμορίας των σατανιστών της Παλλήνης, ο 40χρονος σήμερα Μάνος Δημητροκάλλης, βρίσκεται εκτός φυλακής. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Δημητροκάλλης αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων του νόμου αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Σημειώνεται ότι στις 23 Νοεμβρίου 2001 αποφυλακίστηκε η Δήμητρα Μαργέτη, ενώ πρόσφατα αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε και ο αρχισατανιστής Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος κρατείται στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων.
Η δράση της φρικτής συμμορίας, αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 21 χρόνια, τα Χριστούγεννα του 1993. Η ιστορία και η δράση τους σόκαρε το Πανελλήνιο, αφού εκείνη την περίοδο ήταν πολλοί εκείνοι που έμαθαν για τους σατανιστές, τις τελετές μύησης και τα φονικά.

Γιατί έβαλαν νερό στο… γάλα τους…

Η άτακτη υποχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα του γάλακτος και της πώλησής του ως φρέσκου δεν υπαγορεύτηκε από τις αντιδράσεις των μόλις τριάμισι χιλιάδων αγελαδοτρόφων της χώρας....
Ούτε από τους βουλευτές που έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα για να διαφημίσουν τη διαφωνία τους. Το ίδιο έχουν πράξει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές και μετά είπαν δυνατά «ναι».
Η πρόταση στην οποία κατέληξαν οι διαβουλεύσεις για φρέσκο γάλα έξι ημερών, ήταν απαίτηση γαλακτοβιομηχανίας, λένε οι κακές γλώσσες και οι καλά πληροφορημένες πηγές. Κι όχι βέβαια Ηπειρωτικής.

Πυροβόλησε τη μάνα του με κυνηγετική καραμπίνα και ταμπουρώθηκε στο σπίτι

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. όταν ένας άνδρας έπειτα από οικογενειακό επεισόδιο με τη μητέρα του την πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, χτυπώντας ευτυχώς ελαφρά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrasTimes, το περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι στην περιοχή της Αρόης Πατρών, όταν μετά από λεκτική διαμάχη που είχε με τη μητέρα του, πήρε την καραμπίνα και προσπάθησε να την πυροβολήσει. Η σφαίρα την βρήκε ευτυχώς, σύμφωνα με πηγες, εξώφαλτσα.
Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ο άνδρας στη συνέχεια φαίνεται πως ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, όμως μετά από λίγο παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Στο σημείο κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να πάρει την γυναίκα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο άνδρας συνελήφθη. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του αιματηρού περιστατικού.

Κωνσταντίνα Τσιάμη
 patrastimes.gr

ΚΑΤΟΥΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Β ΕΠΣ. ΑΙΤ/ΙΑΣ : ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ - ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 1-2

Το Σάββατο 29/3/2014 η Μεδεών Κατούνας νίκησε εκτός έδρας μέσα στην Αναγέννηση Στάνου την τοπική ομάδα με ανατροπή στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ενω έχανε 1-0 με γκολ του Γουρούνα και Θεοδώρου και πήρε τον αγώνα με 1-2. Τελικά η Κατούνα έδειξε πως όταν θέλει να πάρει κάποιον αγώνα τα καταφέρνει μέσα στο γήπεδο.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα της Κατούνας αγωνίστηκε με τους: Μπουμπούλη, Μούχα, Μπακαδήμα, Σαμαντά, Μαλακάσα, Σεραφή Λ., Σεραφή Β, Μπρακάι, Γουρούνα, Τζαβίδη και Κάτρη. Ο Β. Θεοδώρου που σημείωσε και γκολ, αντικατέστησε τον Κάτρη στο β' ημίχρονο. 
Το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του και η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ομάδα της Μεδεών Κατούνας τερματίζει σε πολύ καλή θέση στην βαθμολογία. 



























ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3/2014 ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ"... ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το επίκαιρο αριστούργημα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Μοναστηρακίου, που για πρώτη φορά παίρνει μέρος, σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Λίγα λόγια για το έργο: 
Τίτλος: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ
Συγγραφέας: Δ. Ψαθάς.
Ο χώρος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι το σπίτι – γραφείο του βουλευτή Θεοφ. Φερέκη. Παρουσιάζεται αυτός και η γυναίκα του να αναζητούν κάποιο πρόσωπο ικανό στο να λέει ψέμματα, έτσι ώστε να καλύπτει τις προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή.
Το πρόσωπο αυτό βρίσκεται σ΄έναν   επαρχιώτη ,το Θεόδωρο Πάρλα,γνωστό ως Ψευτοθόδωρο. Αυτός είναι πράγματι ικανότατος και γίνεται απαραίτητος στο βουλευτή, μιας και συχνά τον βγάζει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται (όπως π.χ. με τον Πατατιά, την Πίτσα- Κίτσα κ.λ.π.). Η γυναίκα του βουλευτή όμως, εκνευρίζεται από τη θέση που έχει πάρει στο σπίτι τους και επινοεί έναν τρόπο να τον διώξει. Προφασίζεται την ερωτευμένη για να τον παγιδεύσει, τελικά όμως ο Θόδωρος φεύγει – αν και δεν πέφτει στην παγίδα της. Μεγαλύτερος ψεύτης και καταφερτζής αποδεικνύεται η Τζένη, η γυναίκα του βουλευτή...Ένα έργο με πολύ γέλιο...

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε ένα όμορφο περιβάλλον στο IΣΤΡΙΑ GRILL στον Αγ. Δημήτριο  επί της Αγίου Δημητρίου 308 έγινε η συνάντηση των Παπαδαταίων Ξηρομέρου την Κυριακή 30/3/2014. Ο Δημήτρης Στεργίου υποδέχτηκε τους χωριανούς και φίλους όπου αντάλλαξαν απόψεις.  Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: Ο Βασίλης Μουρκούσης Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου, π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Παντελής Ψηλός, Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου. Από την Ομοσπονδία Ξηρομέρου ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κοθρούλας, ο Γ. Γραμματέας Θανάσης Γεροδημήτρης,  η Ταμίας Μαρία Μαντζάνα και Γ. Γραμματέας Συλλόγου Μοναστηριακιωτών, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Βασίλης Μπουρνάζος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, η Πρόεδρος Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ελένη Σάββα, από το Σύλλογο Φυτειωτών ο Αντώνης Μπενέκος και ο Δήμος Κουτσομπίνας, ο πολιτευτής του Νομού μας με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ζαρέντης, από το Σύλλογο Μοναστρακιωτών Διονύσης Πετρόπουλος, παρών ήταν και ο Ταμίας του Συλλόγου Κωνωπίνας Χριστόφορος Καρατσόλας.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 7ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών αθλητών πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 7ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης».
Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο όπου είχε οριστεί το σημείο τερματισμού του αγώνα προκειμένου να επευφημήσουν τα παιδιά και του αθλητές από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν για ακόμη μία χρονιά στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός της πόλης.
Πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Καραβίδας Γεώργιος από την ΑΕΚ με τον Πιτσώλη Χαράλαμπο του ΓΑΣ Ιλισσού και τον Καλιακούδη Δημήτρη της ΑΕ Μεσογείων ο Παλληνεύς στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Αποστολάκη η Βιολόγος Δώρα Μοσχονά-Γεραναστάση

Η Δώρα Μοσχονά Γεραναστάση είναι από τα Παλιάμπελα Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας  και θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη.
Η κα Μοσχονά είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας (ΒSc) MBρετανίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην μικροβιολογία. Έχει γράψει δύο βιβλία. Είναι γεννημένη το 1977 και κατοικεί μόνιμα στα Παλιάμπελα. 

Αγρίνιο: Γιατρός ο συλληφθείς για τη διάρρηξη!

Στην υπόθεση της νυχτερινής απόπειρας διάρρηξης καταστήματος στο κέντρο του Αγρινίου προκύπτει και μια ασυνήθιστη παράμετρος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, ο 67χρονος , είναι γιατρός  με καταγωγή από την περιοχή της Πρέβεζας. 
Ο 67χρονος συνελήφθη καθώς στις 2:30 τα ξημερώματα περίμενε σε Ι.Χ. τον Αλβανό επίδοξο διαρρήκτη λίγα μέτρα από το κατάστημα. 
Στο όχημα μάλιστα  βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία ωστόσο ερευνάται ο βαθμός της εμπλοκής του γιατρού στην υπόθεση αλλά και ο λόγος της παρουσίας του στο Αγρίνιο καθώς δεν φαίνεται να τον συνδέει κάτι με την πόλη καθώς την επαγγελματική δραστηριότητα ασκεί στην Αθήνα. 
Ο 42χρονος Αλβανός πάντως , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.
agrinionews

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 30 Μαρτίου με μία ματιά

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και οι εξελίξεις που έφερε η συζήτησή του στη Βουλή κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 30 Μαρτίου.
Αναλυτικά οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Σημάδια αλλαγής-Τα κόμματα, οι κάλπες, οι ισορροπίες»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Πράσινο φως για έξοδο στις αγορές»
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Ποιοι απειλούν τον καθηγητή Πανά»
Η ΑΥΓΗ : «Τελευταία εκδούλευση-Σε τραπεζίτες, δανειστές και διαπλεκόμενα»
Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Συντάξεις: Όλα τα κλειδιά για τις αποδοχές και τα όρια ηλικίας»
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ψηφοφορία-ορόσημο και μετά στις αγορές»
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «Σκηνικό Κριμαίας στήνει στη Θράκη το κόμμα του Σαδίκ»
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Μικροί πολιτικοί μεΓΑΛΑ ψέματα»
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Κριτήριο για το λαό στάση απέναντι σε ΕΕ και κεφάλαιο»
Ο ΛΟΓΟΣ : «Τα πάνω κάτω με το πολυνομοσχέδιο»
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Εδώ έκλεισα τον κύκλο μου! Εκ βαθέων εξομολόγηση Στουρνάρα»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ : «Συντεχνίες εναντίον Σαμαρά»
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Η τελευταία μάχη του μνημονίου»
ΤΟ ΠΑΡΟΝ : «Τρίτο μνημόνιο ψηφίζουν απόψε»
REAL NEWS : « «Να γίνει άμεσα η συμφωνία για το χρέος» Ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του στη «R» ».
FREE SUNDAY: «Πολιτική σύγκρουση για την ανάκαμψη»

iefimerida

ΠΛΑΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ 1-4 ΤΟΥ Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1-4 ο ΑΟ Πλαγιάς έναντι του Καναλίου σε μία μέτρια εμφάνιση. 
Μέτρια η εμφάνιση της ομάδας μας και νίκη στην έδρα του Καναλίου για την 27η Αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μια νίκη που σε συνδυασμό με την ήττα των Ελπίδων Νυδριού φέρνει τον ΑΟ Πλαγιάς στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έπειτα από 4 ολόκληρους μήνες που βρισκόταν στην 5η θέση. Σε πιθανή νίκη την επόμενη αγωνιστική έναντι του Παλλευκάδιου, η ομάδα μας θα βρεθεί ακόμα μία θέση ψηλότερα, στην 3η. Βέβαια από τη θεωρία στην πράξη απέχει πολύ και αν δούμε και την σημερινή εμφάνιση της ομάδας μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο. 

Μέτρια εμφάνιση όπως είπαμε, που οφείλεται ίσως στη σιγουριά των παικτών για τη νίκη απέναντι στο Κανάλι το οποίο διασύρθηκε στην Πλαγιά χάνοντας 10-1 στον πρώτο γύρο και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας εδώ και πολύ καιρό. 

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ...O παιδοκτόνος που προκάλεσε τον οίκτο και τη συμπόνοια. Η ιστορία του Απόστολου Κοσμά

Στις 7 Ιουλίου του 1996 ο 54χρονος μηχανολόγος και επιχειρηματίας Απόστολος Κοσμάς σκότωσε με τσεκούρι τον πρωτότοκο γιο του την ώρα που εκείνος κοιμόταν. Στη συνέχεια, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, μετέφερε το πτώμα στο εξοχικό της οικογένειας στον Κάλαμο και το πυρπόλησε. Ο παιδοκτόνος επέστρεψε στο εξοχικό την επόμενη μέρα και τεμάχισε το απανθρακωμένο πτώμα με πριόνι, προκειμένου να το εξαφανίσει.
Την ώρα που τοποθετούσε τα μέλη του νεκρού γιου του σε σακούλες, η αστυνομία έκανε έφοδο και τον έπιασε επ’ αυτοφώρω. Οι κινήσεις του είχαν γίνει αντιληπτές από την προηγούμενη μέρα και οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το φριχτό έγκλημα ήταν η ολοκλήρωση μιας οικογενειακής τραγωδίας που είχε αρχίσει λίγα χρόνια πριν, όταν το νεαρό αγόρι διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου.Το χρονικό της τραγωδίας

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΞΥΛΟ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΔΕΙΤΕ)


Πατέρας έστειλε στο νοσοκομείο 74χρονο που αποπλάνησε την ανήλικη κόρη του

Με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή ένας 74χρονος με την κατηγορία της αποπλάνησης ενός κοριτσιού, που καλά καλά δεν έχει συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας του.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε γειτονιά της Καλαμάτας.
Ο 74χρονος ήταν γνωστός στη γειτονιά ότι έκανε από το σπίτι του άτυπες πωλήσεις κάποιων προϊόντων (κρασί, λαχανικά κ.λπ.).
Το απόγευμα του Ευαγγελισμού, περίπου στις 7.00, οι γονείς ζήτησαν από το παιδί να πάει μέχρι το σπίτι του 74χρονου, προκειμένου να αγοράσει κρασί.

Κατάρες και μοιρολόγια στην κηδεία του τρίχρονου αγοριού που πέθανε από καυτό νερό !!!

Με δάκρυα και μοιρολόγια, αλλά και κατάρες για εκείνους που το βασάνιζαν, οι γυναίκες του χωριού συνόδευαν στο νεκροταφείο στα Σκούρβουλα το άψυχο κορμάκι του περίπου 3 ετών αγοριού που μεταφέρθηκε νεκρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στο Ηράκλειο Κρήτης, με εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα από καυτό νερό.
Σε μια μικρή τελετή, σύσσωμη η μικρή κοινωνία του χωριού, έτρεξε να προσφέρει πρώτα από όλα συμπαράσταση και συμπόνια έστω και μετά θάνατον σε ένα παιδί που έζησε όσο έζησε δίχως αγάπη, φροντίδα και στοργή. Οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες έστησαν από νωρίς μοιρολόι και οι νεότερες έκλαιγαν κι αυτές πάνω στον τάφο του παιδιού. 

Πάλαιρος ή Ζαβέρδα: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά»

Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει τη Ζαβέρδα των περασμένων δεκαετιών. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι το μόνο που έμεινε είναι η καθαρότητα της θάλασσας. Η ενασχόληση των κατοίκων έχει αλλάξει κατά πολύ και πέρασε πια από τη γεωργία στον τουρισμό, γιατί είναι το μόνο μέρος στην περιοχή μας που κατόρθωσε να κάνει τεράστια άλματα στην τουριστική ανάπτυξη.
Η Ζαβέρδα, μετά την κατάργηση πολλών αγροτικών προϊόντων, κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τη Θάλασσα του Ιονίου με τον καλύτερο τρόπο, αφού είχε φροντίσει να δημιουργήσει τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες και να κάνει καθαρισμό και αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων.
Έτσι, στη μεγάλη παράκτια ζώνη της, διαμορφώθηκαν όμορφες παραλίες, που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, αλλά και μεγάλα οργανωμένα γκρουπ από το εξωτερικό.
Μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια η Πάλαιρος αυξήθηκε σε οικοδομήσιμη έκταση, αλλά και πληθυσμό.
Αν κατορθώσει και κρατήσει έτσι τη θάλασσά της καθαρή από όμβρια ύδατα, αποχετεύσεις, ιχθυοκαλλιέργειες, σκουπίδια, καύσιμα σκαφών κ.α. το παιχνίδι, και φυσικά αν φτιάξει άνα πραγματικό λιμάνι θα το κερδίσει. 
Αν όμως χάριν της «ανάπτυξης» υποκύψει στις προθέσεις ορισμένων, που στο όνομα του ψυχρού κέρδους δεν τους ενδιαφέρει το γενικότερο συμφέρον, τότε δυστυχώς θα αποτύχει.
Στην Πάλαιρο θα διακρίνει κανείς ανθρώπους οι οποίοι ζουν μόνο και μόνο από τη θάλασσα, είτε από την αλιεία, είτε είναι κατ’ επάγγελμα ναυτικοί και ταξιδεύουν συνέχεια. Οι δεύτεροι παλαιότερα ήταν πολύ περισσότεροι και από κάθε σπίτι έλλειπε τουλάχιστον ένας άνδρας που ταξίδευε στα «βαπόρια». Βέβαια, υπάρχουν και κάτοικοι, κυρίως στο πάνω χωριό, που είναι αγρότες και άλλοι ζουν από την κτηνοτροφία, η οποία είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένη. Στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής κυριαρχούν τα αιγοπρόβατα, ενώ υπάρχουν και πολλά βοοειδή. Τα κυριότερα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα είναι: σιτηρά, ελιές, λάδι, αμπέλια, γάλα, τυρί και κρέας. Τα τελευταία χρόνια η οικονομία της Παλαίρου στηρίζεται και περισσότερο στον τουρισμό, αφού υπάρχουν τουριστικές υποδομές, ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που καλύπτουν τις ανάγκες των χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν την πόλη τα τελευταία χρόνια.
Η Πάλαιρος είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αφού έχει πολλές ομορφιές, που τις δίνουν ακόμα τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.
Επιπλέον η τουριστική ανάπτυξη προσφέρει και στην αύξηση της απασχόλησης. Στην πόλη υπάρχουν πολλά καταστήματα, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ταβέρνες, εστιατόρια κ.λ.π., τα οποία ζουν μόνο και μόνο με τον τουρισμό. Στον τομέα της αλιείας υπάρχει μια σχετική ανάπτυξη, όμως ο αριθμός των επαγγελματικών σκαφών είναι μικρός.
Η έμφαση στον τουριστικό τομέα αντικατέστησε το εισόδημα της αγροτικής παραγωγής. 
Έτσι, πάνε τα καπνά, από τα οποία ζούσαν πολλές οικογένειες. Πάει ο καπνός και το βαμβάκι, που ήταν από τα κύρια προϊόντα. 
Υπάρχουν ακόμα μόνο λίγες ελιές, όμως με μικρή παραγωγή, αλλά αρκετά αμπέλια παραμένουν παραδοσιακά και υπάρχει καλή παραγωγή κρασιού. 
Άλλωστε, είχε βραβευτεί δύο φορές στην Έκθεση Θεσσαλονίκης το κρασί της Ζαβέρδας.
Ένας άλλος τομέας της τοπικής οικονομίας που στην τελευταία 20ετία γνώρισε μεγάλη ακμή ήταν οι οικοδομικές εργασίες.
Η οικιστική και η κτηριακή ανάπτυξη της πόλης είχε ως αποτέλεσμα πολλά χωράφια και διάφορες ελεύθερες εκτάσεις να οικοδομηθούν και άλλα να γίνουν οικόπεδα, κυρίως στις εξόδους της πόλης προς Μύτικα και Βόνιτσα.
Ακόμη και η βαλτώδης περιοχή προς Πογωνιά, κοντά στο παλιό γεφύρι, με μια άριστη ρηχή παραλία, το «Ποταμάκι», μετατράπηκε σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
Η έκταση είχε δοθεί κατά τα 2/3 σε ιδιώτη, ενώ και το 1/3 παρέμενε στην τότε Κοινότητα ανταποδοτικά, τα οποία σήμερα λειτουργούν μισθώνονται από το Δήμο σε ιδιώτες. 
Επίσης και όσοι Ζαβερτιανοί είχαν εκτάσεις κοντά στη θάλασσα, πάμφθηνες παλαιότερα, σήμερα μετατράπηκαν σε ακριβές περιοχές οικοδόμησης.
Η όμορφη αυτή περιοχή θα αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όσους την επισκεφθούν, γιατί είναι και ένα μέρος με μακρά τουριστική παράδοση και φιλοξενία, όπου η τουριστική περίοδος κρατάει ακόμα και το χειμώνα.
Η Πάλαιρος είναι κτισμένη προς τη μεριά του Ιονίου πελάγους στους πρόποδες του βουνού Τσερεκάς (υψομ. 1.171 μ.) των Ακαρνανικών βουνών, ενώ δίπλα του υπάρχει η κορυφή Αγραπιδάκι, η οποία έχει υψόμετρο 1.392 μ. 
πίσω από την οποία βρίσκεται ο ερειπωμένος οικισμός του Βάτου, το οροπέδιο Λειβάδι και η Μονή Ρόμβης.
Το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της Παλαίρου είναι η αρχαίας Πάλαιρος (ή Κεχροπούλα), η κτίση της οποίας τοποθετείται στη Μυκηναϊκή εποχή.. Πολιούχος της Ζαβέρδας είναι η αγία Παρασκευή. Ξεχωριστό όμως παραμένει στην καρδιά των Ζαβερδιανών και το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στους πρόποδες των Ακαρνανικών λίγο έξω από την Πάλαιρο πηγαίνοντας προς Μύτικα.
Η πόλη άρχισε να δημιουργείται στη σημερινή της θέση στις αρχές του 19ου αιώνα.
Μετά την Απελευθέρωση ενώθηκαν με αυτή οι γύρω οικισμοί.
Το 1928 η πόλη μετονομάσθηκε, με την ονομασία Πάλαιρος, γιατί η ονομασία Ζαβέρδα θεωρείται σλαβικής προέλευσης.
Ο Δήμος Παλαίρου δημιουργήθηκε το 1994, ύστερα από την εθελοντική συνένωση της Πογωνιάς και ονομάστηκε Δήμος Κεκροπίας. Το 1998, με την διοικητική μεταρρύθμιση "Καποδίστριας" εντάχθηκαν στο Δήμο οι πρώην Κοινότητες: Βάτου (151 κατ.), Πλαγιάς (1.017 κατ.), Περατιάς (366 κατ.). Το 2004 μετονομάσθηκε σε Δήμο Παλαίρου. Ο πληθυσμός του Δήμου, με βάση την απογραφή του 2001, ανέρχεται στους 4.494 κατοίκους, ενώ η έκτασή του είναι 205.843 στρέμματα, 
κυρίως ημιορεινής και λίγης πεδινής γης.
Το 2010 ενώθηκε με το δήμο Ανακτορίου και Μεδεώνος με την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και αποτελούν όλοι μαζί τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με πρώτο εκλεγμένο δήμαρχο από την Πάλαιρο τον Νικόλαο Σολδάτο.


Γράφει ο Βαγγέλης Δ. Κουτιβής
 








Συνεχίζεται





ΘΡΗΝΟΣ στην Βόνιτσα

Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός στην τοπική κοινωνία της Βόνιτσας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του katounanews νεαρός αστυφύλακας Ν.Π. 36χρονών  οικογενειάρχης έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα. Το δυσάρεστο γεγονός αυτό σκέπασε με θλίψη τη Βόνιτσα.

Κυκλοφορεί το βιβλίο Φώτη Μπερίκου «Αιτωλία και Ακαρνανία: Εν αρχή ην ο Μύθος»

Ποιοι ήταν οι μυθικοί Κουρήτες; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ακαρνάν μάντις Κάρνος με το σύγχρονο καρναβάλι; Πώς συνδέεται η ίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων με την αρχαία Αιτωλία; Γιατί οι πρόγονοί μας στους κλασικούς χρόνους λάτρευαν ιδιαίτερα τον Απόλλωνα και την Αρτέμιδα και ποιους θεούς αντικατέστησαν αυτοί; 
Η Ωραία Ελένη, οι Διόσκουροι, ο Διομήδης και ο Ωρίων τι θέση έχουν σ’ ένα βιβλίο για τη μυθική Αιτωλοακαρνανία; Και πώς οι γιοι και τα εγγόνια της Αιτωλής πριγκίπισσας Δηιάνειρας άλλαξαν τον αρχαίο κόσμο; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντά το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. 

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ


Μίνι εξέγερση στις φυλακές - Διαμαρτυρία για το θάνατο του Αλβανού ισοβίτη

Την εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας προκάλεσε ο περίεργος και ξαφνικός θάνατος του ισοβίτη Ιλία Καρέλι. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού, με τους αλλοδαπούς κρατουμένους να διαμαρτύρονται για το θάνατο του Καρέλι. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, καθώς πολλά από αυτά τα σωφρονιστικά καταστήματα υπολειτουργούν και το ενδεχόμενο μιας εξέγερσης με θύματα δεν είναι απίθανο. Προς το παρόν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "ΤΑ ΚΟΡΑΝΤΑ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΧΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/2014 ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

H εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ΄΄Τα Κόροντα ΄΄ θα γίνει στην Αθήνα  στις 4/4/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου).

Το Δ.Σ. σας προσκαλεί σε αυτή την όμορφη εκδήλωση.




google page rank