Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ Η ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΕΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΑΖΕ ΝΕΡΑ

Το πανέμορφο σχολείο του Αετού τα τελευταία χρόνια έμπαζε νερά από την κεραμοσκεπή με αποτέλεσμα οι αίθουσες να γεμίζουν υγρασία και να δημιουργούν προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων. Επίσης η ποσότητα πετρελαίου που καιγόταν ήταν μεγάλη και οι μαθητές δεν είχαν αρκετή ζέστη για την παρακολούθηση των μαθημάτων..
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Αετού αυτές τις μέρες προχώρησε στην ολοκληρωτική επισκευή της κεραμοσκεπής, επίσης τοποθέτησε νέο νταβάνι από γυψοσανίδες που το κατέβασε πιο χαμηλά και έτσι οι αίθουσες να είναι πιο ζεστές τώρα το χειμώνα. Το πετρέλαιο που θα καίγεται είναι λιγότερο.
Οι εργασίες αποπερατώνονται αυτές τις μέρες με τα βαψίματα που έχουν μείνει.  
Δείτε φωτο απο τις εργασίες:

Των Τριών Ιεραρχών στο Μοναστηράκι

Χτες Παρασκευή 30/1/2015 λόγω της σχολικής εορτής των τριών Ιεραρχών οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων του Μοναστηρακίου εκκλησιάστηκαν και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έκανε αρτοκλασία. 



Η "Νεραϊδοσπηλιά" του καταρράκτη Σεπετού στο Μοναστηράκι Ξηρομέρου (22-09-2014) με τον Διονύση Πετρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μπακολίτσα



 =










Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 η συνεστίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης


Την διάλυση του Συλλόγου Γυναικών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του.

Την Πέμπτη 29.1 στις 04:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, σε μία όμορφη και λιτή εκδήλωση, ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Ακολούθησε Γενική Συνέλευση και πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει ο Σύλλογος άμεσα σε εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ., με προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την Παρασκευή 30.1. και ώρα 10:00 π.μ.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε σήμερα Παρασκευή 30.1 και ώρα 10:00 π.μ. και κατατέθηκαν οι παρακάτω υποψηφιότητες:
Κλεονίκη Γαρίδα.
Σπυριδούλα Αποστολάκη.
Οι υποψηφιότητες δεν είναι σε αριθμό αυτές που προβλέπονται από το καταστατικό για να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών.
Σαν απερχόμενη Πρόεδρος εξέφρασα την επιθυμία να μην είμαι εκ νέου υποψήφια, αφήνοντας χώρο να μπουν και να αναλάβουν νέα μέλη που θα οδηγήσουν τον Σύλλογο σε εύρυθμη λειτουργία, μιας και τελευταία δεν υπήρχε αρμονική συνεργασία μεταξύ των μελών του μέχρι σήμερα Δ.Σ.
Με μεγάλη μας λύπη σας δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί νέο Δ.Σ. του Συλλόγου και ο Σύλλογος ως εκ τούτου οδηγείται σε διάλυση με σχετική αίτηση που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο Πρωτοδικείο Λευκάδας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε τα τελευταία οκτώ χρόνια. Περάσαμε και ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες και ένα συγνώμη για την αναπόφευκτη διάλυση του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα

Γεωργία Ταμπάκη

mytikaspress

Πένθος στο Μενίδι Αμφιλοχίας για την αυτοκτονία του 31χρονου αστυνομικού

Θλίψη στο Μενίδι του δήμου Αμφιλοχίας προκάλεσε προχθές Τετάρτη η είδηση της αυτοκτονίας 31χρονου αστυνομικού που νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ο 31χρονος που υπηρετούσε στη νοτιοανατολική Αττική είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας . Ωστόσο -και ενώ νοσηλευόταν- προχώρησε σε απονενοημένο διάβημα το μεσημέρι της Τετάρτης πέφτοντας στο κενό από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο στον τρίτο όροφο της πτέρυγας του 401, μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του.
Ο 31χρονος καταγόταν από το Μενίδι όπου ζει ο πατέρας του και η είδηση του τραγικού θανάτου προκάλεσε πένθος στην τοπική κοινωνία της κωμόπολης του Βάλτου την οποία τακτικά επισκέπτονταν στο παρελθόν.
agrinionews

Από την Παρασκευή η «ιστορική κακοκαιρία» – ποιές περιοχές θα επηρεαστούν στην Αιτωλοακαρνανία

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, σχηματίζεται ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό σε ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα υποστεί για 10 με 12 μέρες μεγάλες καιρικές μεταβολές, με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες περιοχές κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Στις νοτιότερες περιοχές και στη Μεσόγειο περιμένουμε κυρίως ισχυρούς δυτικούς – νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, αλλά στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 10 και τα 11 μποφόρ την Παρασκευή, το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή. 
Στην Ελλάδα λοιπόν στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε λίγες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά. Από το απογευμα όμως και απο τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Πίνδου, από τα 1300 μέτρα υψόμετρο και πάνω. 

ΠΡΙΝ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΕΣ: ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1967

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΚΑΤΟΥΝΑ" ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΤΟ 1967

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ !!!!!! ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 4 ΜΕ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ http://imaginistes.com/


ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 4 ΜΕ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ http://imaginistes.com/
Στο πρώτο 60λεπτο της εκπομπής ο Βονιτσάνος Γιώργος Λάσκαρις θα τραγουδίσει ζωντανά με συνοδεία την κιθάρα του!!!!
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος των Αθηναίων Βονιτσάνων Χόρτης Διονύσης και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Μερισιώτη θα μιλήσουν για όσα έχει κάνει ο Σύλογος μετά την εκλογή του νέου ΔΣ και για όσα σχεδιάζει για το μέλλον!!!
Θα τιμήσουν την πατρίδα Βόνιτσα και θα εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο τα συναισθήματα που μπορει να τρέφει μέσα του ένας Βονιτσάνος που ζει μακριάαπό τον τόπο καταγωγής του!!!
ΟΛΟΙ αυτήν την Κυριακή στις 4 το απόγευμα συντονιστείτε !!!!
Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων ζωντανά στο μικρόφωνο!!!
Μην χάσετε την εκπομπή !!! Μαζί με Giorgos Laskaris LIVE όλα τα τραγούδια !!!!
Στην εκπομπή της Εύης Τσομπανίδου στο ράδιο http://imaginistes.com/

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!


AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
         
ΒΟΝΙΤΣΑ  29/1/2015  
Πολλά μέλη του συλλόγου μας, τις τελευταίες μέρες μας παραπονέθηκαν, πως  φοβούνται  ότι η διέλευση από τα διόδια της υποθαλάσσιας Ακτίου- Πρέβεζας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνεται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ, όπως γινόταν από την  έναρξη λειτουργίας της. Περιττό να πούμε, ότι  αν δεν υπάρχει καμία έκπτωση στη διέλευση από τα διόδια, θα έχει άμεσα δυσμενέστερες οικονομικές συνέπειες (στους είδη απαξιωμένους μισθούς). Όχι μόνο στα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά  και στους εκατοντάδες εργαζόμενους και αγρότες που χρησιμοποιούν καθημερινά την υποθαλάσσια.....
Ο Σύλλογός μας ήρθε  σε επικοινωνία με τους  υπεύθυνους (;) των διοδίων για να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει.

Ο νέος βασικός μισθός αυξάνει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Ο νέος βασικός μισθός αυξάνει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ Ένα από τα άμεσα μέτρα που θα πάρει το υπουργείο Εργασίας με επικεφαλή τον κ. Πάνο Σκουρλέτη είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaιologitika.gr αυτό θα σημαίνει την αναπροσαρμογή στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ απο τα 359 ευρώ που είναι σήμερα στα 461 ευρώ. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουργού Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη στην τελετή παραλαβής - παράδοσης ένα από τα άμεσα μέτρα που θα λάβει ως υπουργός είναι η υλοποιήσει της προεκλογικής δέσμευσης για την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015




Ενημέρωση για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών Διαδικασία αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών, γαλακτοκομικού και αμπελοοινικού τομέα. /

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς σχετικά με την διαδικασία αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών, γαλακτοκομικού και αμπελοοινικού τομέα, προκειμένου να ενταχθούν - εφόσον το επιθυμούν - σε κάποια Αναγνωρισμένη Οργάνωση παραγωγών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην έδρα της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Διοικητήριο, Μεσολόγγι) και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 26313-61204.   Διαδικασία αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) στον τομέα ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτ/νίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η υπ’ αρίθμ. 5746/157266/11-12-2014 (ΦΕΚ 3351/Β’/12-12-2014) Απόφαση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία αφορά την διαδικασία αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) στον τομέα ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών. Οι αιτήσεις για την αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) θα πρέπει να κατατεθούν έγκαιρα, προκειμένου να υποβάλλουν στη συνέχεια προγράμματα εργασίας στα πλαίσια των Καν (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 (Ο.Ε.Φ.) πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προγραμμάτων εργασίας που είναι η13η Φεβρουαρίου 2015. 

Πλήθος πιστών από όλη την Αιτωλοακαρνανία έρχονται καθημερινά στην Κατούνα να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ραφαήλ στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας

Πλήθος πιστών από όλη την Αιτωλοακαρνανία έρχονται καθημερινά στην Κατούνα προσκυνήσαν   την Τίμια Κάρα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ραφαήλ στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας 
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις συνεχίζονται:                
Πέμπτη  29  Ιανουαρίου 2015 10:00 π.μ. Ιερά Παράκληση 17:00 μ.μ. Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών.                
Παρασκευή  30  Ιανουαρίου 2015 07:00 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Εκκλησιασμός των σχολείων της πόλεώς μας. 17:00 μ.μ.   Θα τελεσθεί  η ακολουθία του Εσπερινού.                                                                                                                        
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015  7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 17:00 μ.μ. Το μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου.                                                                           Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015  7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.  17:00 μ.μ. Εσπερινός Υπαπαντής του Κυρίου και εν συνεχεία η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/2/2014


Ακύρωση διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προχωράει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, ενώ θα έφερναν στα δημόσια ταμεία 1,2 δισ. και άλλο 1 δισ. ευρώ σε βάθος 40ετίας. Πριν καν την ανάληψη των καθηκόντων της, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών διά στόματος υπουργού και αναπληρωτή υπουργού κ. Σταθάκη και Σπίρτζη ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει η παραχώρηση των περιφεριακών αεροδρομίων της χώρας.

Έκανε αναλήψεις χρημάτων παριστάνοντας τον αδερφό του

Αποτέλεσμα χθες το πρωί να συλληφθεί και σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία για απάτη.
Ο 29χρονος επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό του πατέρα και του αδερφού του τον οποίο και προσποιήθηκε έχοντας κλέψει την ταυτότητα του .
Έγινε αντιληπτός όμως από τους υπευθύνους της τράπεζας και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.
Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου με παρόμοιο τρόπο είχε κάνει ανάληψη 19000 ευρώ τις προηγούμενες ημέρες, εν αγνοία του πατέρα και του αδερφού του.
agrinionews 

Δραματικές προσπάθειες απεγκλωβισμού οδηγού στο Καινούργιο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα στον επαρχιακό δρόμο Αγρινίου – Θέρμου, μέσα στο Καινούργιο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν προς Αγρίνιο, εκτράπηκε και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ και σε οικοδομή.
Εντός του οχήματος ήταν εγκλωβισμένος ο οδηγός του ηλικίας περίπου 40 με 45 ετών και άνδρες της  ΠΥ Αγρινίου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον απεγκλωβίσουν, κάτι που κατάφεραν μετά από περίπου 30 λεπτά. Επιτόπου βρέθηκαν ασθενοφόρο και δυνάμεις της Αστυνομίας , ενώ  συγκεντρώθηκαν  και πολλοί κάτοικοι του χωρίου που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Μετά τον απεγκλωβισμό του ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχε τις αισθήσεις του.
Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία Αγρινίου.
agriniopress

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο Σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας διοργανώνει διήμερη εκδρομή: Έδεσσα- Λουτρά Πόζαρ- Άγιο Αθανάσιο- Καϊμακτσαλάν


Διήμερη εκδρομή διοργανώνει το Σάββατο  28/2/2015 και επιστροφή 1/3/2015 σε  Έδεσσα- Λουτρά Πόζαρ – Άγιο Αθανάσιο- Καϊμακτσαλάν.
Πρώτη μέρα Σάββατο πρωί 28/2/2015, αναχώρηση από Βόνιτσα με προορισμό την Έδεσσα, όπου θα επισκεφτούμε το πάρκο με τους περίφημους καταρράκτες Κάρανο και συνεχίζουμε για τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ και διανυκτέρευση. 
Την Κυριακή 1/3/2015 συνεχίζουμε για το όρος Καϊμακτσαλάν και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό  Αγ. Αθανασίου. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Βόνιτσα
Η τιμή είναι 60,00 € το άτομο και περιλαμβάνει την μετακίνηση - διανυκτέρευση με πρωινό.

Δηλώστε την συμμετοχή σας στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ




Προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για προγράμματα στις ακόλουθες Θεματικές Ενότητες:

Ρίο-Αντίρριο με το φακό του Robert McCabe το 1954 – ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το 1954, 21 χρόνων φοιτητής του Πρίνστον, o Robert McCabe ξεκινάει απ’ την πόλη του, τη Νέα Υόρκη, για ένα ταξίδι δέκα ημερών στην Ελλάδα, καλεσμένος ενός Έλληνα συμφοιτητή. Κι αυτό ήταν. Μαγεύτηκε, παραδόθηκε αμαχητί. Έμεινε όλο το καλοκαίρι και ουσιαστικά, δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Παντρεύτηκε Ελληνίδα και τώρα (ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Lehman Brothers) έχει σπίτι στην Πλάκα και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας.
Από εκείνο το πρώτο του ταξίδι το 1954 αλλά και το 1955, ’57, ’61 και ’65 εφοδιασμένος με μια Rollieflex μηχανή, αιχμαλωτίζει ανθρώπους και τοπία της ελληνικής γης και δημιουργεί εικόνες αλησμόνητες. Καταγράφει μια Ελλάδα της στέρησης, φτωχική και ξυπόλητη αλλά με αξιοπρέπεια. Χαμογελαστά πρόσωπα και μάτια να λάμπουν από ζωντάνια και αισιοδοξία. Οι εκθέσεις και τα λευκώματα με αυτές τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, έχουν κάνει καλύτερη δουλειά απ’ όλο το διπλωματικό σώμα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ


Βόνιτσα: Με πολύ κέφι και διασκέδαση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας έκοψε την Βασιλόπιτα  το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στις 9 το βράδυ στον 2ο όροφο του καφέ-εστιατορίου Piatsa di Pasti (Τζεφριός).  
Στην κατάμεστη αίθουσα, γεμάτη από μέλη και φίλους  του συλλόγου με τις οικογένειες τους, τα μέλη του Δ.Σ.  καλωσόρισαν τον κόσμο και έδωσαν ευχές για τη νέα χρονιά. 
Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την δυναμική παρουσία τους, μίλησε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου,  ευχήθηκε ο νέος χρόνος να φέρει υγεία ελπίδα και πίστη σε ένα καλύτερο αύριο για όλους, και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. 
Τα μέλη του ΔΣ την μοίρασαν σε όλους και δύο τυχεροί κέρδισαν όμορφα δώρα προσφορά του καταστήματος “Μασούρα  Gold”.  Η σκυτάλη παραδόθηκε στη συνέχεια στον dj Παναγιώτη Κτίστη ο οποίος με τις  μουσικές επιλογές του, που περιελάμβανε δημοτικά και λαϊκά τραγούδια απογείωσε το κέφι με χορό έως αργά το βράδυ. Ήταν μια όμορφη και θερμή εκδήλωση που χαροποίησε όσους και όσες συμμετείχαν και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου είναι η συμμετοχή του στο καρναβάλι της Βόνιτσας (το γληγοράκι) την καθαρά Δευτέρα και η διοργάνωση διήμερης εκδρομής τέλος Φεβρουαρίου. 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ katounaNews

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΚ EYROTEAM ΚΑΙ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ"ΣΕ ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΒΟΝΙΤΣΑ 

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

http://katounanews.blogspot.gr/2015/01/eyroteam.html

Βόνιτσα 23/01/2015
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος ΤοπΣΑ, το σύνολο των πληρωμών που αφορούν τόσο στην κατάρτιση όσο και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του προγράμματος θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση συγκεκριμένου αριθμού δράσεων. Στις δράσεις αυτές συμμετέχει σημαντικός αριθμός προσώπων αλλά και φορέων που η ανταπόκριση τους σε σχέση με όσα απαιτεί το πρόγραμμα δεν βοηθά πάντα στην έγκαιρη ολοκλήρωση τους. Δυστυχώς, για το λόγο αυτό η πληρωμή των ανέργων δικαιούχων - και όχι μόνο, καθυστέρησε σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.
Οι περίπλοκες διαδικασίες του Προγράμματος έχουν οδηγήσει κι αυτές σε καθυστερήσεις, γι’ αυτό άλλωστε και το Πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι τον Ιούλιο 2015. Ωφελούμενοι άλλων ΤοπΣΑ, οι οποίοι τελείωσαν τη φάση της κατάρτισης το Μάρτιο του 2014 δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.
Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την έγκριση των πιστώσεων από τον φορέα διαχείρισης (περιφέρεια) και κατ επέκταση την πληρωμή των ωφελούμενων αλλά και των υπόλοιπων υποχρεώσεων του προγράμματος. 
Εκτός των παραπάνω, προβληματισμό προκαλεί επίσης η πολύ χαμηλή ανταπόκριση που υπάρχει στην σχετική δράση του ΟΑΕΔ που αφορά την πρόσληψη των ωφελούμενων ανέργων του ΤοπΣΑ σε επιχειρήσεις της περιοχής, με επιδότηση σημαντικού μέρους της κόστους εργασίας. Η αξιοποίηση του δυναμικού των 80 ατόμων προσφέρει πλεονεκτήματα:
στους άνεργους, να απασχοληθούν για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών, ώστε να αποκομίσουν εμπειρικά αλλά και οικονομικά οφέλη
στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν για εργασία ωφελούμενους άνεργους, καθώς επιδοτούνται για το κόστος εργασίας τους
στην περιοχή μας, καθώς δύναται να ενισχυθεί από το πρόγραμμα με 80 νέους εργαζόμενους και 125.000€ περίπου επιπλέον επιδότηση που σχετίζεται με την εργασία τους.
Στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά,  στους ωφελούμενους του ΤοπΣΑ ότι η σύνταξη φακέλου για επιδότηση ίδρυσης επιχείρησης από αυτούς στα πλαίσια οποιουδήποτε προγράμματος, όπως και φακέλου για σύσταση κοινωνικών συνεταιρισμών αποτελεί υποχρέωση του ΤοπΣΑ, χωρίς καμιά επιβάρυνσή τους.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η στιγμή, που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπουργός Υγείας, έκανε τους πάντες να σιγήσουν!

Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. Ήταν η στιγμή που ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κλήθηκε να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για την υπουργοποίησή του.
Στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου τα πηγαδάκια έδιναν κι έπαιρναν. Συζητήσεις, γέλια... Και ξαφνικά, όλοι σίγησαν και στην αίθουσα επικράτησε απόλυτη ησυχία. Κανείς δεν μιλούσε πια.
Όλοι είχαν γυρίσει προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που συνοδευόμενος από άνδρα της Προεδρίας έφτασε στο γραφείο για να υπογράψει. 
Η στιγμή, που Αιτωλοακαρνάνας  Ποντιακής καταγωγής υπουργός, έκανε τους πάντες να σιγήσουν!
Ο συνοδός του, τον βοήθησε, πιάνοντάς του το χέρι για να τον καθοδηγήσει στο σημείο όπου έπρεπε να υπογράψει, ενώ του έδωσε και την πένα.


Πηγή: Newsit
google page rank