Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μυκηναίοι άρχοντες στην Αιτωλοακαρνανία – Αγιος Ηλίας Ιθωρίας

Οι Μυκηναίοι ηγεμόνες της Αιτωλοακαρνανίας, που είχαν ταφεί στους εντυπωσιακούς τάφους του Αγίου Ηλία Ιθωρίας, σύμφωνα με τα πολύτιμα ευρήματά τους (ελεφαντόδοντο, χαλκό, κασσίτερο, χρυσό, ήλεκτρο, φαγεντιανή) θα πρέπει να είχαν αμέτρητους θησαυρούς και ως εκ τούτου δύναμη, επιρροή και εξουσία.
Δηλαδή στην περιοχή πρέπει να υπήρχε ένα μεγάλο πολιτικοοικονομικό κέντρο εξουσίας που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγείται η αρχαιολόγος Ιλεάνα Σιώρη μετά τη μελέτη των μυκηναϊκών αυτών τάφων, που αν και ερευνήθηκαν το 1963 από τον αρχαιολόγο Ευθύμιο Μαστροκώστα, για λογαριασμό της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, έμειναν πενήντα ολόκληρα χρόνια αδημοσίευτοι.
Οι τάφοι του Αγίου Ηλία Ιθωρίας βρίσκονται ανατολικά του Αχελώου και βορειοδυτικά της λιμνοθάλασσας του Μεσσολογγίου. Το ’63 είχαν βρεθεί ένας θαλαμωτός και τέσσερις θολωτοί τάφοι, σχετικά μικροί (διαμέτρου από 2,38 μ.-5,27 μ.). Από αυτούς σήμερα σώζονται μόνον οι τρεις θολωτοί και όπως υποστηρίζει η κ. Σιώρη είναι τόσο αριστοτεχνικά κατασκευασμένοι που προκαλούν εντύπωση, ιδίως επειδή η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας θεωρείται πως ήταν απομακρυσμένη από τα μυκηναϊκά κέντρα.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ 3-2

Ο Αετός άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό και το Θύρρειο ισοφάρισε στο 14 κάνοντας το 1-1 με τον Στράτο. Πάλι στο 19 ο Αετός προηγήθηκε με 1-2 αλλά λίγα λεπτά αργότερα ισοφαρίστηκε στο 28 από τα χασαι και έγινε το 2-2. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Στράτος στο 65 έκανε το τελικό 3-2. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, ο ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος και η ομίχλη δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές να παίξουν καλό παιχνίδι.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Δείτε σε βίντεο ολόκληρο το καρναβάλι της Βόνιτσας το Γληγοράκη τον Αχυρένιο


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βραβεύτηκε ο Ράφαελ από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρο Τομαρά

Ο Ράφαελ Μπρακάλι βραβεύτηκε ως MVP του τελευταίου αγώνα της ομάδας μας με τον Πανθρακικό, στον οποίο εκτός από τη γενικότερη πολύ καλή απόδοσή του, απέκρουσε στο 83’ πέναλτι του Ιγκόρ, διατηρώντας το 0-0. Παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα που επέστρεψα μετά από ενάμιση μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού. Κάθε τερματοφύλακας δουλεύει όλη την εβδομάδα για μια τέτοια απόκρουση και είναι η ίδια χαρά με αυτή του επιθετικού όταν σκοράρει. Είχα πληροφορίες από τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Νικολαΐδη για τον τρόπο που εκτελεί τα πέναλτι ο Ιγκόρ και αντέδρασα σωστά. Η απόκρουση αυτή έχει μεγαλύτερη αξία γιατί στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στον Πανθρακικό, είναι το πρώτο πέναλτι που χάνει. Αποδείχτηκε ότι μερικές φορές οι Βραζιλιάνοι τερματοφύλακες είναι πιο καλοί από τους επιθετικούς».

Την απονομή του βραβείου έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Τομαράς, ο οποίος δήλωσε:  «Στο πρόσωπο το Ράφαελ ο Παναιτωλικός έχει βρει ένα πολύ καλό τερματοφύλακα και όπως ξέρουμε οι καλές ομάδες ξεκινάνε από ένα πολύ καλό τερματοφύλακα. Εμπνέει σιγουριά, καθοδηγεί σωστά την άμυνα και πάντα είναι έγκαιρος στις επεμβάσεις του διαφυλάσσοντας την εστία της ομάδας, όπως έκανε και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανθρακικό».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΥΝΑ: ΑΥΤΗ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ

Ενημερώνουμε τους φίλους και τα μέλη των εν Αθήναις Κατουνιωτών πως ο προγραμματισμένος χορός μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Την τελευταία στιγμή μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του κέντρου fever ότι το κέντρο θα κλείσει αυτό το Σαββατοκύριακο. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ.
Έτσι ο χορός μας δεν θα πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο κέντρο. Την Κυριακή συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου και αν υπάρξει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε. 
Ενημερώνουμε  όλους τους φίλους που είχαν προμηθευτεί προσκλήσεις, πως αυτές τις μέρες θα τους επιστραφούν τα χρήματα και όσοι είχαν κάνει κρατήσεις δεν ισχύουν. Ζητούμε συγγνώμη και κατανόηση απ’ όλους, ενώ σχεδόν είχαμε δώσει όλες τις κάρτες και τρέχαμε για την καλύτερη διοργάνωση του χορού  μας, η αναγκαστική απόφαση του κέντρου να κλείσει, μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι σας, ενώ το παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ
Και πάλι συγγνώμη και ας μην είναι δικιά μας η ευθύνη.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6945591871 

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη τρεις για το ναυάγιο της Παλαίρου

Στο Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρίνιου αναβίωσαν σήμερα οι μνήμες της τραγωδίας του ναυαγίου της Παλαίρου που συγκλόνισε τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου του 2013 καθώς είχε ως απολογισμό το θάνατο 12 Σύριων που πνίγηκαν λίγα μέτρα από τη στεριά.
Ως υπαίτιοι συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος διακινητών, εξ αυτών και τρία αδέρφια από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου (21, 25 και 27 ετών), η μητέρα τους, ένας συγγενείς τους 32χρονος αιγυπτιακής καταγωγής που φέρεται ηγετικό μέλος της οργάνωσης και ο οδηγός της βάρκας, ενός 59χρονος Σύριος.
Λίγους μήνες μετά, δεκτό έγινε το αίτημα για αποφυλάκιση της μητέρας και του νεαρότερου εκ των τριών αδερφών από το Ξηρόμερο. Οι υπόλοιποι παρέμειναν έγκλειστοι στις φυλακές .
Σήμερα λοιπόν στη δικαστική αίθουσα του Αγρινίου εκδικάστηκε η υπόθεση με τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, πλην της μητέρας των Ξηρομεριτών, να αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Δεν παρέστη Πολιτική Αγωγή παρά μόνο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων οι οποίοι μάλιστα θα αγορεύσουν στις 20 Μαρτίου και εν συνεχεία θα παρθεί η απόφαση.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Ο ΚΟΥΡΟΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)



ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 Σε μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα μετατράπηκε η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Μοναστηρακίου το Σάββατο 21/2/2015 στο cafe club του Γιάννη Κασόλα. Χόρτασαν χορό οι Μοναστηρακιώτισσες και οι Μοναστηρακιώτες, διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες  
 Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους για την συμμετοχή τους στην υπέροχη αυτή βραδιά.
Καλή σαρακοστή   

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΣΥΓΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΜΕΔΕΩΝΟΣ) ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Η Αριάδνη Χαλιμούδρα που πήρε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας που έγιναν στην αίθουσα του Δημαρχείου πριν από λίγε μέρες, κάλεσε τις υπόλοιπες εκλεγμένες γυναίκες του συλλόγου για να έρθουν σε συγκρότηση σε σώμα.




Κατόπιν ψηφοφορίας το νέο Διοικητικό συμβούλιο είναι:
Πρόεδρος: Αριάδνη Χαλιμούδρα
Αντιπρόεδρος: Σακκά Αικατερίνη
Οικονομική Σύμβουλος, Υπευθυνη εκδηλώσεων: Μαλτέζου-Στεργίου Σταυρούλα.
Γεν. Γραμματέας: Καραμπούλη Παναγιώτα
Β’ Γεν.Γραμματέας Κασούρα Ντίνα
Ταμίας: Τσαμποδήμου-Νταλταγιάννη Μαρία
Δημοσιες Σχεσεις: Ζέλου Αικατερίνη
Εξελεγκτική επιτροπή
Λίτσιου Δήμητρα
Σαπάτη Γιάννα

Καλή συνέχεια στο δραστήριο Σύλλογο Γυναικών 

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


Μια βόλτα στην περιοχή μας δείχνει την διαφορετικότητα της επαρχίας του Ξηρομέρου

Στα παλιά Αχυρά στις παρυφές των Ακαρνανικών, δίπλα στο Φούντο, εκεί στα απομεινάρια των πλινθόκτιστων σπιτιών,  οι μόνοι που κατοικούν σήμερα είναι ορισμένοι κτηνοτρόφοι μας. Άνθρωποι με όρεξη για ζωή, γεμάτοι ζωντάνια Ένας από αυτούς είναι και ο μπάρμπα Χρήστος που έχει τα δικά του ζώα στην περιοχή. 



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ «Ο ΜΥΛΟΣ»

Eνα όμορφο αποκριάτικο γλέντι πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιαμπέλων Ακτίου-Βόνιτσας "Ο Μύλος» με πολύ κόσμο και διασκέδαση μέχρι πρωίας.(φωτο)

Ο Σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στις απόκριες: 
Καλή Σαρακοστή σε όλους!!! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μικρούς και μεγάλους για τη συμμετοχή τους στις τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις του συλλόγου μας!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που δούλεψαν ακούραστα για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών, αλλά και στον κόσμο που αγκάλιασε ζεστά και αυτή την προσπάθειά μας!!! Και σίγουρα, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά του άρματος, που έδωσαν την ψυχή τους για πολλές μέρες και το αποτέλεσμα όχι μόνο δικαίωσε αυτούς, αλλά έκανε κι εμάς υπερήφανους!!! Και του χρόνου!!!


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Φωτιά στο “Παναγία Ελεούσα”

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο κτίριο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Μεσολόγγι, η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησε από έναν φούρνο του εργαστηρίου στον οποία ψήνεται ο πηλός για τις κατασκευές των παιδιών.
Άμεσα έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου με 5 οχήματα και 10 άνδρες. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής Δ. Κοντογιάννης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πολύ σύντομα ενώ οι ζημιές περιορίστηκαν στον διάδρομο του 1ου ορόφου. Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν πολλά άτομα στο χώρο και έτσι δεν κινδύνευσε κανείς.
Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ aixmi-news.gr

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γ ΜΕΡΟΣ: ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.






ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Β ΜΕΡΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Α ΜΕΡΟΣ: Μετά από πολλά χρόνια γνώρισε μεγάλη επιτυχία το έθιμο του Γληγοράκη στη Βόνιτσα . Συγχαρητήρια στο Δήμο και στο Κέντρο Μέριμνας για την άψογη διοργάνωση καθώς επίσης και στον κόσμο για τη συμμετοχή του!Σας ευχομαστε, Καλή Σαρακοστη και του χρόνου!





΅ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ:ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ...ΑΛΛΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ!!!

Με αμείωτη όρεξη, κέφι και μεράκι η ομάδα Εθελοντών Καρναβαλιστών Μοναστηρακίου δούλεψε πολύ καιρό πριν αποτυπώνοντας τη φαντασία τους στα άρματα...
Σήμερα το απόγευμα και υπό βροχή έγινε το καρναβάλι του Μοναστηρακίου. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ο κακός καιρός δε κατάφερε να χαλάσει το κέφι όλων των καρναβαλιστών, οι οποίοι δε σταμάτησαν να χορεύουν!!!Τα θέματα ήταν πολλά και επίκαιρα. Ένα από αυτά ήταν η σύλληψη του Ξηρού με το ποδήλατο, η κρίση και η Μέρκελ, αλλά και ο παραδοσιακός γάμος... στο ΚΑΤΩ ΠΑΡΤΑΛΙ!!!
Με χειροποίητα άρματα, σατιρική διάθεση, πολλές αθυροστομίες και ακόμα περισσότερο διάθεση για χορό και τραγούδι.....πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για φέτος το Καρναβάλι στο Μοναστηράκι άσχετα αν ο καιρός δεν ήταν με το μέρος τους.
Ένα παραδοσιακό αποκριάτικο "πανηγύρι" όπως αυτά που γίνονταν παλιότερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκαν από τους νεότερους καθώς θεωρήθηκε πώς δεν συμβάδιζαν με τη νέα, ευρωπαϊκή, αυτό-εικόνα της χώρας!!!
 Το καρναβάλι που πραγματοποιείται πλέον κάθε χρόνο δεν έρχεται από πολύ παλιά...
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παλιότερα οι κάτοικοι του χωριού μασκαρεύονταν, μουτζουρώνονταν και γλεντούσαν σε πολλές μικρές ομάδες φίλων και συγγενών. Έκαναν δηλαδή τα ίδια πράγματα αλλά σε επίπεδο γειτονιάς ή «σογιού»....                             

                                   "ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ"



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΤΟ M CAFE THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/2/2015


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2/2015



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Βλάχικος  Γάμος στην Πάλαιρο.
Μικροί και μεγάλοι γλέντησαν το Σάββατο 21/2/2015 από το πρωί στην Πάλαιρο, η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12 στο παλιό δημοτικό σχολείο οπου χόρεψε το χορευτικό Παλαίρου, στη συνέχεια ήρθε ο Γαμπρός και η Νύφη και με συνοδεία αρμάτων, χορευτικού, αλόγων και πλήθους κόσμου ξεκίνησε η παρέλαση με προορισμό την πλατεία παραλίας Παλαίρου όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις καθώς μοιράστηκε δωρεάν προβατίνα σε όλους, άφθονο κρασί ενώ με ζωντανή μουσική γλέντησε ο κόσμος αρκετές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θανατηφόρο ατύχημα πριν λίγο στην Αμφιλοχία

Δίκυκλο εξετράπη της πορείας του στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί Θανάσιμα ο 43χρονος οδηγός κάτοικος της περιοχής. Το συμβάν είδαν θαμώνες καφενείου και ειδοποίησαν ασθενοφόρο το οποίο  τον μετέφερε στο ΚΥ Αμφιλοχίας,  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-2-2015


Αλλαγή ημέρας το καρναβάλι της Κατούνας λόγω καιρικών συνθηκών.. Θα γίνει Σάββατο 21/2/15 το απόγευμα στις 5.


Ένα ξεχωριστό έθιμο θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Βόνιτσα.

Ένα ξεχωριστό έθιμο θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Βόνιτσα.
Ο Γληγοράκης σας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις με μία ξεχωριστή παράσταση η οποία είναι εμπνευσμένη από τα παλιά. Το Γληγοράκη – Αχυρένιο θα τον συνοδεύσουν άρματα με ποικίλα θέματα.
Την Καθαρά Δευτέρα Τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας στον Κεντρικό δρόμο (έναντι ALPHA BANK) θα προσφέρουν ζεστή φασολάδα και νηστήσιμα, από τις 11:00 το πρωί.
Λίγα λόγια για το έθιμο:
Ο ΓΛΗΓΟΡΑΚΗΣ
Στην Βόνιτσα υπάρχει το έθιμο του Αχυρένιου – Γληγοράκη το οποίο αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας. Είναι μια νότα παράδοσης που καταφέρνει συνδυάζοντας σάτιρα και διασκέδαση να προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους.
google page rank