Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η Χριστίνα Πάζιου ανασταίνει τον ευκάλυπτο!

Η καλοκαιρινή …δράση της γυμνάστριας από την Αμφιλοχία συνεχίζεται!
Έχει γυρίσει την Ελλάδα ολόκληρη κι έχει φωτογραφηθεί με κάθε ρούχο -ελάχιστα τις περισσότερες φορές- σε κάθε απίθανο μέρος της χώρας.
Αυτή τη φορά, η Χριστίνα Πάζιου …κόλασε και τον ευκάλυπτο!
Στη φωτογραφία που ανέβασε στο instagram, η γυμνάστρια έγραψε ότι ξεκινά την εβδομάδα της κολυμπώντας. Οι υπόλοιποι αναζητήστε δροσιά στο γραφείο μετά από αυτό…

www.zappit.gr/

Βόνιτσα: Εργαστήριο Πληροφορικής Μαργαρίτα, Ελευθερίου Βενιζέλου Τηλ. 2643023726


ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΩΡΑ: ΣΕ ΗΡΕΜΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ



ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ : 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τους ανέργους: Επιδότηση μέχρι και 100% για νέες επιχειρήσεις!

Τέσσερα νέα προγράμματα του καινούριου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση από 50% έως και 100% ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις ή ήδη είχαν κάνει έναρξη αλλά και μικρών τουριστικές επιχειρήσεων προκηρύσσονται σταδιακά μετά τις εκλογές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την Ημερησία, οι νέες δράσεις είναι:
1. Ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης
Πρόκειται για πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί αμέσως μετά τις εκλογές από το υπουργείο Οικονομίας και τον ΟΑΕΔ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκ ευρώ.
Ο αριθμός των εκτιμώμενων ωφελουμένων ανέρχεται σε 10.000 άτομα/επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε
Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά καθώς και
σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης μετά την 1/1/2015 προσλαμβάνοντας άνεργο.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η δράση στόχο έχει να καλύψει αναδρομικά για το 2015 (με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ) τις δαπάνες των νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, πάγια, ασφαλιστικές εισφορές, ποσοστό επί του εξοπλισμού) ή να επιδοτήσει με 450 ευρώ μηνιαίως τη νέα θέση εργασίας που δημιουργήθηκε υπό την δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση της θέσης αυτής για αντίστοιχους μήνες.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΕ ΝΙΚΗ

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Κατούνας η Μεδεών επικράτησε με 2-0 σκορ του Αίαντα Αμφιλοχίας. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Βαρβάτος και Τατσέλος.  Ήταν το τελευταίο ματς στο γήπεδο της Κατούνας διότι τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν τα έργα για την τοποθέτηση χλοοτάπητα μετά από συνεργασία του Δ.Σ της Μεδεών με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Το γήπεδο του Δρυμού θα φιλοξενεί την ομάδα μας, έως την περαίωση των εργασιών. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο της Κατούνας και των υπόλοιπων συνδημοτών μαζί μας. 
Η ομάδας μας είναι ο καθρέφτης του χωριού μας γι'αυτό πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με όποιο τρόπο μπορούμε για την εκπλήρωση των στόχων μας.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας διοργανώνει τους 4ους Διασυλλογικούς Αγώνες Ιστιοπλοϊας Optimis

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας διοργανώνει τους 4ους Διασυλλογικούς Αγώνες Ιστιοπλοϊας Optimist με συμμετοχή περίπου 40 αθλητών ηλικίας μέχρι 15 ετών από 5 συνολικά Ομίλους (Βόνιτσα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Αστακός Ιωάννινα).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον κόλπο της Βόνιτσας, στο ύψος του Φάρου, το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου (12.30 πμ Σάββατο, 11.30 πμ Κυριακή). 
Καλό Αγώνα σε όλους τους αθλητές!

Ψώνια στο Gusto di Grecia

Μια ματιά σε ό,τι φαίνεται από τη βιτρίνα της Πινδάρου λέει πολλά, αν ασχολείσαι με το είδος. Ενημερωμένες επιλογές, ποιότητα, κλασικές αξίες. Ξεχωριστά μέλια, γλυκά και σάλτσες, εκλεκτά ζυμαρικά και ονόματα εγγύηση σε όλα τα προϊόντα. Λίγα και καλά. Εδώ, όλα δείχνουν να έχουν επιλεγεί με γνώση και πρόσφατη αναζήτηση στην αγορά. Μπαίνουμε, λοιπόν.
Μικρό (αλλά πλήρες) μπακάλικο-deli γειτονιάς, το Gusto di Grecia ατύχησε ν' ανοίξει τις πόρτες του σε μια χρονιά με απρόβλεπτα γεγονότα, που μόνο  ευνοϊκά δεν θα τα έλεγες για τέτοια "ανοίγματα". Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, το γεγονός ότι οι πελάτες μπαινοβγαίνουν και οι περισσότεροι μιλούν σε πρώτο πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες, λέει πολλά. Οι τρεις νέοι στην ηλικία συνεργάτες -Θανάσης, Θανάσης και Παναγιώτης- ποντάρησαν σωστά στο concept του προσιτού, καθημερινού παντοπωλείου, που προσφέρει τα βασικά είδη επιλεγμένης ποιότητας, αλλά στα ράφια του καμαρώνουν και top  ελληνικά προϊόντα, γνωστών αλλά και νέων παραγωγών, που πραγματικά χαίρεσαι να τα βρίσκεις. 

ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Αστυνομία «ξετίναξαν» πανηγύρι στην Πηνεία

Έξι άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με πληροφορίες στο πανηγύρι του Αγ. Ιωάννη στο Τζαμί Πηνείας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για σωρεία παραβάσεων υγειονομικού και οικονομικού ενδιαφέροντός, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου που φέρεται να διοργάνωνε το πανηγύρι. Στην υπόθεση ενεπλάκησαν το ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ και η Αστυνομία.
Η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει πως οι αυστηροί έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και την αντιμετώπιση άλλων παραβάσεων, οδηγούν στο τέλος των πανηγυριών τουλάχιστον όπως τα ξέραμε στην οργάνωσή τους έως σήμερα, παντελώς ανεξέλεγκτα χωρίς να τηρούνται βασικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Στο 4% ο Γιώργος, επιστρέφει δυνατά...

Η αίσθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει δυνατά και αποφασιστικά στο πολιτικό παιγνίδι φάνηκε από την ομιλία του στην συνδιάσκεψη του κόμματος το περασμένο Σάββατο.
Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω, ποιος και πως έριξε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πρότεινα όμως, να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί αν συνεχίσω να μιλάω για αποστασία και αυτοί για το ΚΙΝΗΜΑ, τότε απλά θα ανακόψουμε την προοπτική για τον χώρο μας.
Το να φύγω εκείνη τη στιγμή ήταν ότι πιο ευγενικό μπορούσα να κάνω.
Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν Πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας.

ΣΗΜΕΡΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10).
Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα, στις 31 Αυγούστου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού 2ου τριμήνου 2015.(Εισηγητής κ. Πρόεδρος)
2.Περί συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.  και αγοράς Μετοχών. (Εισηγητής κ. Τζεφριός)
3.Περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «Τουριστικής – Επενδυτικής  Δημοτικής Ανώνυμης  Εταιρείας» Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» – αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής κα Λίτου-Σάλλιαρη Βάρβαρα)                    
4.Περί συγκρότησης Επιτροπής προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Κέντρου Υγείας Κατούνας». (Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)
5.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Αγίου Νικολάου.  (Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)
6.Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για την «Αποδοχή Αστικών Υγρών Αποβλήτων  του Δήμου Ξηρομέρου στις Ε.Ε.Λ. στη Βόνιτσα του Δ. Ακτίου - Βόνιτσας». (Εισηγητής κ. Σώζος)
7.Περί επιχορήγησης «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» για το έτος 2015. (Εισηγητής κ. Προδρομίτης)
8.Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015(Εισηγητής κ. Δήμαρχος)
9. Αιτήσεις για μείωση λογαριασμών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης (από αναβολή). (Εισηγητής κ. Σώζος)
10.Περί μειώσεως λογαριασμών από Χρηματικούς Καταλόγους τελών άρδευσης, δικαιώματος βοσκής, προστίμων ΚΟΚ (από αναβολή).  (Εισηγητής κ. Πάντας)
                                             
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    

Προσφυγοπούλα: ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Προσφυγοπούλα μου γλυκιά 
Μικρή ξενιτεμένη 
Του πόντου είσαι ζωγραφιά 
Νεράιδα ζηλεμένη

Μικρή Προσφυγοπούλα μου 
Από τον Αη Νικόλα 
Που τα στολίδια του θεού 
Εσυ τα έχεις όλα

Μες την Κατούνα σαν περνάς 
Τα κάλη σου θαυμάζουν 
Και τα παιδιά στην αγορά 
Για σένα αναστενάζουν

Για σε προσφυγοπούλα μου 
Καημό έχω και πόνο 
Βαθιά μες την καρδούλα μου 
Για σένανε και μόνο

Στον Αη Νικόλα έταξα 
Τάματα να του φέρω 
Χρυσαφικά και ασημικά 
Για να μην υποφέρω

ΠΡΟΣΟΧΗ! Καμμιά φωτογραφία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Αυστηρή οδηγία του Σφακιανάκη πρός γονείς και χρήστες των κοινωνικών δικτύων

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.
Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν:

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Κατουνιώτης Παναγιώτης Μαλτέζος έλαβε μέρος στον αγώνα 10χλμ στην Πρέβεζα 
και ήρθε 21ος με 43 λεπτά κ 20 δεύτερα, ανάμεσα σε 200 δρομείς που έλαβαν μέρος. 

Τρόμαξαν οι κάτοικοι του Θυρρείου Ακτίου Βόνιτσας με την φωτιά που ξέσπασε στις 4:30 το πρωί.


Φωτιά ξέσπασε στις 4:30 το πρωί στην θέση όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο Θύρρειο. Με τη έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.


Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μια μαγευτική βραδιά υπό το Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι χάρισε η Φωτεινή Δάρα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την μπάντα τους στους θεατές τους χτες το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλία ευχαριστήρια μηνύματα προς τους διοργανωτές απηύθυναν ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου καθώς και η προϊσταμένη της ΛΣΤ” Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολ. Βικάτου. Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 και για δυο ώρες η μελωδική, κρυστάλλινη φωνή της τραγουδίστριας προκαλούσε ρίγη σε όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Το κατάμεστο θέατρο -και όχι μόνο καθώς είχε γεμίσει και ο χώρος γύρω από αυτό- δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και σήμανε με τον καλύτερο τρόπο το τέλος του καλοκαιριού.
Οι δυο καλλιτέχνες ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιελάμβανε τραγούδια τόσο του ίδιου του μουσικοσυνθέτη όσο και άλλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Το κοινό έγινε μια φωνή με τη τραγουδίστρια και με το τέλος της συναυλίας το χειροκρότημα δεν σταματούσε. Η διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης για την πανσέληνο του Αυγούστου γίνεται πλέον θεσμός καθώς φέτος ήταν η 5η χρονιά.
Το Αρχαίο Θέατρο Στράτου, όπως άλλοι τόσοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, είναι για μια βραδιά προσβάσιμο στο κοινό και δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα που διοργανώθηκε από το Δήμο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων-Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με πολλή προσοχή και φροντίδα. Ο Δήμος Αγρινίου είχε φροντίσει, για την διευκόλυνση κυρίως των ευπαθών ομάδων, να υπάρχει λεωφορείο του Δήμου για την μεταφορά των πολιτών μέχρι το χώρο της εκδήλωσης καθώς απαγορεύονταν στα αυτοκίνητα να ανέβουν μέχρι εκεί.

Κατανομή πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 των Δήμων, για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, (ΣΑΤΑ).37 50106 ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 35.800,00

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 29779
\\192.168.1.21\koino-anaptyxiaka\ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΑΤΑ\ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΤΑ 2015\ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΤΑ\ΣΧΟΛΕΙΑ\ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΤΑ 2015.doc
5. Το ΠΔ 24/27-01-2015 (ΦΕΚ 20/Α΄2015) σχετικά με τη σύσταση και μετονομασία Υπουργείων.
6. Την με Α.Π ΔΙΔΙΚ/Φ.1/2/27098/12-10-2007 (ΦΕΚ 2023 Β΄) Απόφαση του Υπουργού
Εσωτερικών περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων του Υπουργείου.
7. Τις πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2015 και αφορούν στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.
8. Το υπ΄ αριθμ. 2/40/0024/2-1-2013 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, περί χορήγησης προκαταβολής στους Δήμους, εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
9. Το χρηματικό ποσό της πίστωσης που βρίσκεται στη διάθεση μας βάσει της προαναφερόμενης απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.
10. Το αριθ.1001/08-04-2015 έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Κατανέμουμε, από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 20.000.000,00 €, στους Δήμους της χώρας για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα. Επισημαίνεται, ότι η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολικών κτιρίων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της «Ελληνικής
Στατιστικής Αρχής» και του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων.
Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνημμένα: Πίνακας Κατανομής ανά ΟΤΑ (σελ. 9)
.......
37 50106 ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 35.800,00
focusonfacts.gr

Τραγωδία: Νεαρός αυτοκτόνησε πάνω στο μνήμα του παππού του!

Τηλεφώνησε στους δικούς του για να τους προειδοποιήσει και στη συνέχεια εξαφανίστηκε – Παρά την ολονύκτια αναζήτηση, ο 23χρονος βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα νεκρός στο νεκροταφείο όπου έχει ταφεί ο παππούς του
Τέλος στην ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε σήμερα τα ξημερώματα ένας νεαρός στον Πλάτανο Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα e-kriti, cretapost, cretalive, ο 23χρονος χθες το βράδυ αφού τηλεφώνησε στην οικογένεια του προκειμένου να τους ενημερώσει ότι θα προχωρήσει στην απονενοημένη πράξη, εξαφανίστηκε.

Μειωμένη η σύνταξη ΟΓΑ Σεπτεμβρίου

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Σεπτεμβρίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 303.488.767,78 ευρώ. Η σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015 θα καταβληθεί σε 678.640 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 31 του άρθρου 1 του Ν.4334/2015 (Φ.Ε.Κ.80/τ.Α΄/16-7-2015) «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)», από 1/7/2015, αυξάνεται το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, του Δημοσίου και του Ν.Α.Τ., από 4% σε 6%. 

Γιάννης Παπαδόσηφος: Ο άνθρωπος που «δίκασε» με έξι σφαίρες τον φονιά του γιού του μέσα στο δικαστήριο! Η βεντέτα που συγκλόνισε την Ελλάδα

 Πέρα από την δικαιοσύνη που επιβάλλεται στα δικαστήρια, υπάρχει και η «άλλη δικαιοσύνη». Αυτή που δεν γράφεται σε χαρτιά...
Δεν υπάρχει μέσα στους νόμους της επίσημης πολιτείας. Δεν υπακούει σε νόρμες και... 
τόμους νομικής εμπειρίας. Καθορίζεται από τα «πρέπει» της συνείδησης. Είναι η δικαιοσύνη που πηγάζει μέσα από ένα βαθύ λαϊκό αίσθημα περί εξιλέωσης και τιμωρίας.
Η βεντέτα υπήρχε σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Συνεχίζει και υπάρχει, ωστόσο, στη Μάνη αλλά και την Κρήτη. Ειδικότερα στη μεγαλόνησο ο «νόμος του αίματος» ισχύει ακόμη και σήμερα. Έχει περάσει, άλλωστε, περίπου μια εβδομάδα από το νέο περιστατικό, στα Χανιά, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, όπου ο γιος προσπάθησε να πάρει «πίσω» το αίμα του πατέρα του, πυροβολώντας τον γιό του ανθρώπου 
που το 2011 τον είχε σκοτώσει.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Θυρανοίξια Κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Κατούνα.




Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκαν χθες 28 Αυγούστου το απόγευμα τα Θυρανοίξια του Νέου Κοιμητηριακού Ναού επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Νέο Κοιμητήριο της ενορίας μας. 

Τα Θυρανοίξια καθώς και ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ. 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην χρησιμότητα αλλά και στην ιερότητα του Ιερού Ναού, καθώς και στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην λατρευτική ζωή των πιστών. Το πρωί τελέσθηκε η πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντως του εφημερίου της ενορίας μας Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.                                                                         

Ο Ναός έγινε με συνδρομή και δαπάνη του κου Ασβέστη Προκοπίου,  καθώς και ενοριτών της πόλεώς μας. Τίμησαν με την παρουσία τους την ακολουθία των Θυρανοιξίων ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος,  καθώς και Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατούνης. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας , Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κατούνας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας, Δημοτικοί Σύμβουλοι , καθώς και πλήθος πιστών από την Κατούνα και τη γύρω περιοχή.      

Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Τριαδικό μας Θεό που μας αξίωσε να παραδώσουμε ένα ακόμη θυσιαστήριο στη λατρεία Του προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών.



Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αγροτικές πληρωμές ύψους 229.3 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις κάλπες (μέχρι τις 18/09) ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ


Αγροτικές πληρωμές ύψους 229.3 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις κάλπες (μέχρι τις 18/09) ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ
Μέχρι και λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές αγροτικών ενισχύσεων τις οποίες περίμεναν οι αγρότες. Η ανακοίνωση έγινε μια μόνο ώρα πριν την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ στην Αχαρνών και την ανάληψη των καθηκόντων του Υπηρεσιακού Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Δημήτρη Μελά από τον απερχόμενο, κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Ειδικότερα πρόκειται για πληρωμές άμεσων ενισχύσεων ύψους 78.479.000 ευρώ, και μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 ύψους 113 εκατ. ευρώ περίπου. Οι πληρωμές εκκρεμοτήτων ενιαίας αίτησης ενίσχυσης αφορούν τα έτη 2011 - 2014 ενώ της εξισωτικής αποζημίωσης τα έτη 2011 - 2014. Επιπλέον ανακοινώθηκαν πληρωμές για τα βιολογικά, τα σχέδια βελτίωσης κ.α.

ΚΕΝΤΡΙ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ. ΤΩΡΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ (ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑ



H Εορτή Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος γιορτάσθηκε στην Αγία Μαρίνα Αετού




 Οι κάτοικοι του Αετού Ξηρομέρου γιόρτασαν με Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Πάτερ Νεκτάριο Τριάντη στην Αγία Μαρίνα. Πολλοί αετινοί παραβρέθηκαν και αναμεσά τους ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Ντέμος. Οι γυναίκες μοίρασαν φανουρόπιτες που είχαν φτιάξει οι ίδιες 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλ/νίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος χθες 27/8/2015 στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε χθες 27/8/2015 με τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Γιώργο Αποστολάκη, τοπικούς παραγωγικούς φορείς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη Γραμματέα και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής καθώς και φίλους του ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις δραματικές συνέπειες που είχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην οικονομία της χώρας τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να προκύψουν εκείνοι οι συσχετισμοί πολιτικών δυνάμεων που μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Υπογράμμισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει και αποτυπώνεται σε κάθε χωριό και πόλη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε Νομό και Περιφέρεια. «Γυρίζουν πίσω στο σπίτι τους όσοι συνειδητοποίησαν ότι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους συναντώ σε κάθε γωνιά του Νομού μας. Δεν ήθελαν η Ελλάδα να εξευτελίζεται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου. Δεν ήθελαν να ταπεινώνονται οι πολίτες στις ουρές των ΑΤΜs. Δεν ήθελαν να βρεθούν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμέτωπες με το λουκέτο. Ούτε να χαθούν κι άλλες 12.000 θέσεις εργασίας. Ούτε να καεί η θερινή αγορά από τα τραύματα που υπέστη ο τουρισμός και οι υπόλοιποι παραγωγικοί κλάδοι από τα capital controls.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στο κοινοβουλευτικό του έργο. Πιο συγκεκριμένα, είπε «Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου που έξι μήνες σταθήκατε πλάι μου και με τη βοήθειά σας κατάφερα να αναδείξω σημαντικά ζητήματα που προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 16ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΔΡΟΜΟΥ

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο 16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος στη Βόνιτσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link http://goo.gl/forms/SbIqCoLZiL
Θα υπάρχει και αγώνας 1.000 μέτρων για μικρούς φίλους κάτω των 15 ετών και επίσης θα υπάρχει και απόσταση για γρήγορο περπάτημα μήκους 5.000 μέτρων.
Και οι δύο αποστάσεις θα είναι σε ειδυλλιακό μέρος εντός της πόλης της Βόνιτσας.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση.
Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Στα σκαριά νέο πρόγραμμα επιδότησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Στα σκαριά νέο πρόγραμμα επιδότησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αμέσως μετά τις εκλογές θα ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60.000.000 ευρώ και με αριθμό ωφελούμενων έως 10.000 άτομα/επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα προορίζεται για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης της εγκαταλειμμένης παιδικής χαράς που βρίσκεται πίσω από την Αγία Παρασκευή στα κατωμερήσια. Η παιδική χαρά εδώ και χρόνια είχε αφεθεί στην μοίρα της, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να είναι χώρος επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά. Εδώ και μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκαταστασή της. Πληροφορίες λένε πως ο Δήμος θα φτιάξει άλλη μια παιδική χαρά κοντά στην περιοχή του δημοτικού σχολείου Κατούνας. 


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 26/8 στην Αμφιλοχία της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 26/8 στην Αμφιλοχία  της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας  με τη συμμετοχή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφων του νομού μέτα από κάλεσμα για την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ.
Στη σύσκεψη μίλησαν ο πρόεδρος της Ο.Α.Σ. Σπύρος Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξηρομέρου Θεόδωρος Γρίνος, ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης και ο αντιπρόεδρος  της  Ο.Α.Σ. και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε μετά από πρόταση των ομιλητών παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο στις 6 του Οκτώβρη στο κόμβο κουβαρά στις 11 π.μ. 

Ποιες προσλήψεις προχωρούν άμεσα

Προσλήψεις-εξπρές για 21.909 υποψηφίους διαφόρων ειδικοτήτων σε υπουργεία, Περιφέρειες, φορείς της Υγείας και του Πολιτισμού φέρνει ο Σεπτέμβριος.
Οι προκηρύξεις των θέσεων δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις που επιτάσσει η προεκλογική περίοδος, καθώς χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ). Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ανέργους στην τρίτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 19.101 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε υπουργεία, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΗ


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10).
Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα, στις 31 Αυγούστου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού 2ου τριμήνου 2015.(Εισηγητής κ. Πρόεδρος)
2.Περί συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.  και αγοράς Μετοχών. (Εισηγητής κ. Τζεφριός)
3.Περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «Τουριστικής – Επενδυτικής  Δημοτικής Ανώνυμης  Εταιρείας» Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» – αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής κα Λίτου-Σάλλιαρη Βάρβαρα)                    
4.Περί συγκρότησης Επιτροπής προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Κέντρου Υγείας Κατούνας». (Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)
5.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Αγίου Νικολάου.  (Εισηγητής κ. Ασπρογέρακας)
6.Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για την «Αποδοχή Αστικών Υγρών Αποβλήτων  του Δήμου Ξηρομέρου στις Ε.Ε.Λ. στη Βόνιτσα του Δ. Ακτίου - Βόνιτσας». (Εισηγητής κ. Σώζος)
7.Περί επιχορήγησης «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» για το έτος 2015. (Εισηγητής κ. Προδρομίτης)
8.Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015(Εισηγητής κ. Δήμαρχος)
9. Αιτήσεις για μείωση λογαριασμών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης (από αναβολή). (Εισηγητής κ. Σώζος)
10.Περί μειώσεως λογαριασμών από Χρηματικούς Καταλόγους τελών άρδευσης, δικαιώματος βοσκής, προστίμων ΚΟΚ (από αναβολή).  (Εισηγητής κ. Πάντας)
                                             
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας στους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν, μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων, την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
 Η επιτυχία σας αυτή να σας δυναμώνει και να σας γεμίζει πάντα «δίψα» για μάθηση, για συμμετοχή και δημιουργικότητα. Οι κοπιαστικές προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανοίγονται πλέον μπροστά σας νέοι ορίζοντες. Εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε το όνειρο σας, να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο νέο κύκλο σπουδών σας και να πετύχετε τους στόχους σας.
Ο τόπος και η χώρα μας έχει ανάγκη τις γνώσεις και τις ιδέες σας.
Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες σας συμβάλλοντας  στην επιτυχία σας.
Επίσης θέλω να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά, που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά. Μην απογοητεύεστε, αντιθέτως συνεχίστε την προσπάθεια σας. Η ζωή σας μόλις αρχίζει. Στο μέλλον θα έχετε πολλές ακόμη ευκαιρίες.
Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους.

Πως μας δουλεύουν τα λαμόγια και οι κωλοτούμπες της εποχής μας!!!

Μια Άκρως Διδακτική Ιστορία. Πιο παραστατικό παράδειγμα από αυτό για τα λαμόγια και τις κωλοτούμπες!! δεν μπορέσαμε να βρούμε. Απολαύστε το!
Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.
Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος... πήγαν και τις έπιασαν.
Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε.
Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.
Ο Χάρης ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.
Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.
Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια.
Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.
Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.
Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:
Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης του τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.
Καλώς ήρθατε στο κόσμο των λαμογιών!!! των απατεώνων!!!! και της κωλοτούμπας…
Τα χρήματα περίπου έφτασαν τα 53.000 δολάρια!!!!

«Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα

λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα..»

Φιλική νίκη του Τηλυκράτη με 2-0 στη Βόνιτσα

Δεύτερος αγώνας στα πλαίσια της προετοιμασίας για Τηλυκράτη και Αμβρακικό, με τις δυο ομάδες να συναντιούνται στο γήπεδο της Βόνιτσας και τους προπονητές να κόβουν και να ράβουν, να δοκιμάζουν, να σουλουπώνουν, με απώτερο φυσικά σκοπό την έγκαιρη διαμόρφωση του προσώπου που θέλουν να δείξουν στο πρωτάθλημα.
Νικητής ο Τηλυκράτης με τελικό σκορ 0-2, με υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, με δύο όμορφα τέρματα και ευκαιρίες για περισσότερα. Από την άλλη, ο Αμβρακικός αρκέστηκε -ειδικά στο πρώτο μέρος- στην αμυντική του λειτουργία, που σίγουρα πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά με την πάροδο του χρόνου έδειξε να ανταποκρίνεται.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΚΕΝΤΡΙ: ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ


Αρχαίο Θέατρο Στράτου η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με πανσέληνο Σάββατο 29 Αυγούστου

Το Αρχαίο Θέατρο  Στράτου υποδέχεται υπό το ειδυλλιακό φως της πανσέληνου δυο μεγάλους καλλιτέχνες: τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα.
Έπειτα από την μεγάλη συναυλία τους στην πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου στη μαγευτική Δήλο με τη μοναδική προσέλευση κοινού και τη παρουσία τους σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου που ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 ημέρα της τελευταίας πανσέληνου του καλοκαιριού!..........
Δυο καλλιτέχνες που αγαπά πολύ το κοινό, μοιράζονται τη σκηνή με τα τραγούδια τους καθώς και τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά. Δύο καλλιτέχνες που όπου  βρεθούν αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αναγνωρισμένη δημόσια από την Τζένη Βάνου ως η συνεχίστρια της, η Φωτεινή Δάρρα παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ από όλο το φάσμα των σπάνιων φωνητικών δυνατοτήτων της. Μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και του Μίμη Πλέσσα. Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και ερμηνευτές κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου. Ένα πλούσιο και εξαιρετικών φωνητικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων πρόγραμμα, που καταλήγει σε ένα συμμετοχικό γλέντι με το κοινό.

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ


Μεσολόγγι: Σύσκεψη της επιτροπής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Η προώθηση της υποψηφιότητας της Ι.Π. Μεσολογγίου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, αποτελεί μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όπου ο εθελοντισμός αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της.
Σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή του Δημάρχου Ν. Καραπάνου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κότσαλου, συνεδρίασε στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η επιτροπή εργασίας και διαχείρισης προβολής της υποψηφιότητας, με θέμα τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών προώθησής της. Αντίστοιχη προετοιμασία, γίνεται και στην Αθήνα όπου η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί εκεί με την συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, βρίσκεται στην διαδικασία συμπλήρωσης του σχετικού φακέλου.

Ο ΝΕΟΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αυτές τις μέρες ξεκινάει προετοιμασία του ΝΕΟΥ Ακαρνανικού Θυρρείου και θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας. Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου απαρτίζεται από τους παρακάτω:
Ζαφειρούλης Αχιλλέας (Πρόεδρος)
Μωραίτης Νώντας(Γ. Γραμ)
Κώτσης Παναγιώτης (Ταμίας)
Μέλη
Παλούκης Χρήστος
Πεπόνης Γιώργος
Γκέκας Νίκος
Δημάκας Κων/νος

Καλή επιτυχία στην ομάδα του Νέου Ακαρνανικού Θυρρείου 
google page rank