Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την ομάδα της Α.Ε.ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ



Τον καθιερωμένο αγιασμό πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στο πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας Αιτ/νιας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο γήπεδο της Μπαμπίνης η τοπική ομάδα Α.Ε.Μ. Υπό την παρουσία της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών ο πάτερ Κων/νος Φλωρόπουλος έδωσε την ευχή του στο σωματείο για την νέα αγωνιστική χρονιά και ευλόγησε όλους τους παρευρισκόμενους, ποδοσφαιριστές και Διοίκηση . Ο Πρόεδρος Παύλος Μπαρμπαρούσης ευχήθηκε στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ της ομάδος προσωπική υγεία, σταθερότητα, πρόοδο
Επίσης ο Γενικός αρχηγός τις ομάδος Κώστας Μασαλής καλωσόρισε τον προπονητή και τους νέους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τη φετινή σεζόν τους ευχήθηκε υγεία σε όλους και τους διαμήνυσε ότι η ομάδα εφέτος έχει μεγάλες φιλοδοξίες και στόχος της ομάδος δεν είναι μόνο στη γρήγορη παραμονή αλλά θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις την άνοδο της ομάδος.
Μετά τον αγιασμό ακολούθησε προπόνηση.
Δείτε foto

Π.Α.Σ Αμβρακικός - Α.Ο Πάλαιρος 4 - 1

Π.Α.Σ Αμβρακικός - Α.Ο Πάλαιρος 4 - 1 για την 2η)Αγωνιστική. Πολύ καλή εμφάνιση και μεγάλη νίκη σήμερα για την ομάδα μας που παρά τις πολλές απουσίες έδειξε από την αρχή ότι θέλει πάση θυσία την νίκη και το κατάφερε. Συγχαρητήρια σε ΟΛΑ τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στα παιδιά που ήταν στον πάγκο ''έτοιμα'' ανα πάσα στιγμή να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί. Συγχαρητήρια και στον προπονητή που παρά τα πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών, βρήκε λύσεις και έστησε την ομάδα 'μαεστρικά' απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Επόμενος αντίπαλος η Α.Ε.Κ Αρχαγγέλου το ερχόμενο Σάββατο 3/10 εκτός έδρας. 
Ευχαριστούμε τον ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ που γέμισε τον γήπεδο και εμψύχωσε την ομάδα μας.
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: ΠΑΧΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΠΑΛΟΥΚΗΣ(Π), ΚΟΥΛΗΣ, ΦΕΣΣΑΣ, ΠΑΛΟΥΚΗΣ(Ν), ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΑΣ, ΧΑΣΑΙ. έπαιξαν και οι: ΤΣΑΙΚΟΣ, ΦΟΥΝΤΑΣ και ΖΙΑΒΡΑΣ. Τα γκόλ για την ομάδα μας πέτυχαν οι: ΠΑΛΟΥΚΗΣ(Ν), ΙΩΑΝΝΟΥ(2) και ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Τελικά Αποτελέσματα και Βαθμολογία Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικές συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.
Τα αποτελέσματα
Απόλλων Ν. Λευκάδας-ΑΕ Πρέβεζας 2-6
Αμβρακικός Βόνιτσας-ΑΟ Παλαίρου 4-1
Τηλυκράτης Λευκάδας-Θύελλα Σινώπης 4-0
ΑΕΚ Αρχαγγέλου-ΠΕΑΣ Κατούνας 2-0
ΑΟ Καρυάς-Κεραυνός Θεσπρωτικού 0-0
Θρίαμβος Λούρου-Πανλευκάδιος 1-2
ΑΟ Πλαγιάς-Δόξα Ωρωπού 1-4
ΠΣ Πρέβεζα-Απόλλων Πάργας 2-3

sportime24

Προσκυνηματική Εκδρομή της Ενορίας Του Αγίου Αθανασίου Κατούνας στο Νησί της Κεφαλονιάς.

  Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή στο Νησί της Κεφαλονιάς με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου όπου εκεί φυλάσσετε το σκήνωμα του Αγίου. 
Επισκεφτήκαμε πολλά προσκυνήματα όπως τον τοπικό Άγιο Παναγή Μπασιά όπου προσκυνήσαμε την κάρα του Αγίου στο Ληξούρι, την Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέου στην οποία φυλάσσεται το πόδι του Αγίου, καθώς και την Ιερά Μονή Κηπουραίων που βρίσκετε στο δυτικότερο τμήμα του Νησιού. Διανυκτερεύσαμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου και τελέσαμε μικρά Αγρυπνία στην όποια συμμετείχαν όλοι οι προσκυνητές . 
Ωφεληθήκαμε πνευματικά, ζήσαμε στιγμές πνευματικής ανάτασης και ωφέλειας αλλά και ψυχαγωγηθήκαμε όπως θέλει ο Θεός. 
Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή στο προσκύνημα μας αυτό και ευχόμαστε να δώσει ο Θεός να επισκεφτούμε πάλι και άλλα προσκυνήματα για να ωφελούμαστε πνευματικά.    
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ Ο ΑΚΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ)



Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσαςσε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣκαι υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σδιοργανώνουν τον 16oΗμιμαραθώνιο  «Άκτιο Δρόμο» την Κυριακή 4Οκτωμβρίου στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.


        Ο Άκτιος Δρόμος μετά από ένα χρόνο διακοπής θα πραγματοποιηθεί και πάλι φέτος με στόχο να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια ,διαφημίζοντας έτσι τον τόπο μας .
        Η εκκίνηση του Άκτιου Δρόμου θα γίνει  στις 09.30 από την προβλήτα του Ακτίου 
(\παλιά θέση αναχώρησης φέρυ μποτ από Άκτιο για Πρέβεζα). Οι αθλητές θα  κατευθυνθούν   προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας χωρίς  να χρειασθεί ανέβουν τις ανηφόρες προς Άγιο Νικόλαο  αφού θα ακολουθήσουν ένα ασφαλτοστρωμένο παράδρομο με πιο  στρωτό δρόμο και υπέροχη θέα στην θάλασσα.
       Όταν φτάσουν στην διασταύρωση Αγίου Νικολάου Λευκάδας Βόνιτσας θα κατευθυνθούν προς την Βόνιτσα ελάχιστα ανηφορικός και  κατηφορικός δρόμος όπου στο ύψος της εκκλησιάς του Αγίου Νεκταρίου στην είσοδο της Πόλης θα κατευθυνθούν αριστερά και περνώντας πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο)  θα τερματίσουν στην παραλία μπροστά από το Δημαρχείο .

ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ : "ΡΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ"

Το νέο Μνημόνιο φέρνει και νέους φόρους τους οποίους θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία όλα τα νοικοκυριά μέσα στον Οκτώβριο.
Παράλληλα, εξετάζονται και οι αλλαγές που θα έρθουν στο αφορολόγητο όριο, τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις αποδείξεις.
Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τις επόμενες ημέρες τα εξής:
Τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος
Σήμερα λήγουν και θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις χρεών στην εφορία
Τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ σε έξι νησιά
Εως 16 Οκτωβρίου θα έρθουν τα πρόσθετα εκκαθαριστικά. Σε αυτή θα πληρωθούν: α)Επιπλέον έκτακτη εισφορά από αυτή που ανέγραφαν τα αρχικά εκκαθαριστικά, β) Προκαταβολή φόρου (για το 2016) σε αγρότες, γ) Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν οχήματα μεγάλου κυβισμού, σκάφη ή πισίνα.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θεολογικό Συνέδριο στη Ναύπακτο στις 3 Οκτωβρίου




Την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη έτρεξαν χιλιάδες γυναίκες - άνδρες για την πρόληψη καρκίνου του μαστού, έτρεξαν για όλες σας «Race for the Cure».(και βίντεο)

Χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στην Αθήνα στην διοργάνωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Όλοι έτρεξαν για κάποια φίλη η συγγενικό πρόσωπο που πάσχει από την ασθένεια αυτή. Η ζωή δεν τελειώνει με τον καρκίνο αρκεί να υπάρχει πρόληψη. Συμπέρασμα όλων είναι οι προληπτικές εξετάσεις. Με ξεχωριστή δυναμική φέτος και ευαισθητοποίηση κοίταξαν κατάματα τον καρκίνο και συνέτρεξαν. Οι συμμετρέχοντες ξεπέρασαν φέτος τις 20.000.
Το Race for the Cure® είναι ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά των Αγώνα Greece Race for the Cure®  την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ζάππειο.
Οι διαδρομές ήταν δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα. Η έναρξη της διοργάνωσης ήταν στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης και η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιήθηκε στις 11:30π.μ. 


Aναμεσά τους ο συνεργάτης του katounaNews Διονύσης Πετρόπουλος απο το Μοναστηράκι. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ:  

Κλοπή σε σπίτι συμπατριώτη μας στον Μύτικα.

Ληστεία σε σπίτι Μυτικιώτη συμπατριώτη μας έγινε πριν λίγες ημέρες. Ο παθών έλειψε για λίγο στην αγορά του Μύτικα και ο δράστης βρήκε ευκαιρία να μπει στο σπίτι του και να αφαιρέσει το πορτοφόλι που το είχε αφήσει στο σπίτι του.
Το πορτοφόλι περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι περιείχε την ταυτότητα και μερικά σημαντικά χαρτιά του παθόντα.
Ο φίλος και συμπατριώτης μας Παναγιώτης Βασιλάκης (του εμπορικού ναυτικού για αποφυγή συνωνυμιών) παρακαλεί τον δράστη να κρατήσει το χρηματικό ποσό, αλλά να αφήσει την ταυτότητα και τα χαρτιά του σε κάποιο εμφανές σημείο ώστε να μπορέσει να τα βρει, γιατί τα χρειάζεται οπωσδήποτε.
Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό κλοπής, μέσα σε λίγες ημέρες, με τον ίδιο τρόπο στην συγκεκριμένη γειτονιά.
mytikaspress

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν
το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30. στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Θεόδωρου Γ. Γιαννόπουλου:
«Πόθεν και πότε οι Έλληνες;»
Οι υπεύθυνες απαντήσεις της επιστήμης και η παρούσα κατάσταση
της έρευνας για την πρώτη αρχή του ελληνικού πολιτισμού
(Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2012, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2013)
Το βιβλίο έχει σαν στόχο να παρουσιάσει με συστηματικό, αλλά και εύληπτο τρόπο την ιστορία της μακράς και διεθνούς επιστημονικής έρευνας για την προέλευση του ελληνικού πολιτισμού. Καθώς το βιβλίο έτυχε από την πρώτη στιγμή μιας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό της Λευκάδας, λόγω και των αναφορών του στην προϊστορία της Λευκάδας και στον ρόλο των ευρημάτων του W. Dörpfeld στο Στενό Μεγάλου Αυλακίου Λευκάδας στην έρευνα των απαρχών του ελληνικού πολιτισμού, η εκδή­λωση θα έχει την μορφή διάλεξης του συγγραφέα με τίτλο: «Το πρόβλημα της προέλευσης του ελληνικού πολιτισμού και ο ρόλος της Λευκάδας»
Στο πλαίσιο της διάλεξης θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί το πώς και γιατί τα ευ­ρήματα του W. Dörpfeld στο Στενό της Λευκάδας μπορούν να γίνουν η αφετηρία για την κατανόη­ση ορισμένων βασικών αξόνων της διεθνούς επιστημονικής έρευνας για την «έλευση των Ελλήνων» και για το ευρύτερο ινδοευρωπαϊκό πρόβλημα. 

Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε Δημοτικό–Γυμνάσιο‏

To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους αν μην ξεπερνά τις 3000 ευρώ.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής αυτής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικό-Γυμνάσιο), εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.
– Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

Τέσσερις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 1.211 θέσεις

Τέσσερις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για 1.211 θέσεις
Προσλήψεις στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι τέσσερις διαγωνισμοί για τις 1.211 μόνιμες θέσεις έχουν πάρει ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ και αναμένεται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Έθνος.
Προβάδισμα στον προγραμματισμό των προκηρύξεων έχει ο μεγάλος διαγωνισμός στην Υγεία για 912 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΕΝ.
Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για 32 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για 151 επιστήμονες Πληροφορικής καθώς και ο διαγωνισμός κλειστού τύπου για 121 θέσεις σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

πηγή:in.gr

Συλλαλητήριο στις 6 Οκτωβρίου 11:00 π.μ στον κόμβο Κουβαρά.

«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι του νομού καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστικό Συλλαλητήριο στις 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11:00 π.μ στον κόμβο ΚΟΥΒΑΡΑ. Να στήσουμε μπλόκο στα μνημόνια και στα νέα μέτρα .
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.
Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος των οικογενειών μας.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ o M. Πανέττας

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ Μάρκος Πανέττας με καταγωγή από την Αμφιλοχία
Ο 43χρονος Μαρκος Πανέττας, το νέο πρόσωπο που θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταγωγή από την Αμφιλοχία και μάλιστα ανήκει σε σημαντική οικογένεια της πόλης, αφού είναι εγγονός του Ιατρού Μάρκου Πανέττα, που μάλιστα προς τιμή του υπάρχει και ομώνυμη οδός στην Αμφιλοχία.
Ακολουθεί η δήλωση του υποψηφίου:

ΚΕΝΤΡΙ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΣΑΚΗΣ ;

Διαβάσαμε σε αναρτήσεις στο fb πως μπορεί ο Σάκης Ρουβάς να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Ν.Δ.. Τις κοινοποιήσεις αυτές μπορεί να τις έκαναν και θαυμαστριές του και τις εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο. Δεν θάταν και άσχημη ιδέα μιας και έχει πολλές θαυμάστριες (Ρουβίτσες) ο Σάκης. Είναι και ένας τρόπος η Ν.Δ.  να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα που  ψηφίστηκε περισσότερο από γυναίκες. Μακάρι να αληθεύει η είδηση  διότι ο Σάκης έχει να δώσει πολλά ......

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ»
Η ανάγκη της συνεύρεσης, ανταλλαγής απόψεων αλλά και προσφοράς όπως και η διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιοχής μας, δημιούργησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας το 1978 από συγχωριανούς μας και συμπληρώνει σήμερα 37 χρόνια παρουσίας γεμάτα δραστηριότητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Σας καλούμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων 24ωρο στου κ. Λίβα στην Πλατεία Αττικής επί της οδού Αγορακρίτου και Λιοσίων, να γιορτάσουμε τα 37 χρόνια προσφοράς και δραστηριότητας του Συλλόγου μας, καλούμε όλους τους Κατουνιώτες και Κατουνιώτισες που μένουν μόνιμα στην Αθήνα να εγγραφούν το συντομότερο, εγγραφές θα γίνονται και την ίδια μέρα, εκεί θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση και εκλογές για την πλήρη ανανέωση του συλλόγου μας.  Δικαίωμα εκλογής στο Δ.Σ. έχουν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στο Σύλλογο μας βάσει καταστατικού.
Σας περιμένουμε όλους και όλες, η Κατούνα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

Κουρουμπλής: Έρχεται ενοποίηση αριθμού ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Τις διαδικασίες για την ενοποίηση των αριθμών αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ξεκινά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όπως είπε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά Fm», ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους.
Ακόμα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τον «Καλλικράτη», προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.
Παράλληλα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με το θέμα των Θρησκευτικών, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε: «η σχέση με την Εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης», υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να εξαγγέλλονται με συνεννόηση και συζήτηση.

Ανασταίνονται με ζεστό χρήμα τα έργα στους Αυτοκινητόδρομους

Ανασταίνονται τα έργα στους αυτοκινητόδρομους μετά τη ...θερινή νάρκη που κόστισε σε χρόνο και χρήμα. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείσουν όλα τα καυτά θέματα στα έργα και να τρέξουν νέα χρονοδιαγράμματα. Στο Υπουργείο Υποδομών υπάρχει μία θετική εικόνα στην επαναφορά των έργων σε κανονικούς ρυθμούς...

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν μαθήματα για μαθητές γυμνασίου-λυκείου από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, σε μια περίοδο που οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε...

Υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε μέσω Twitter o βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των Στελεχών, των Ψηφοφόρων και των Φίλων της Νέας Δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας από τους πρώτους βουλευτές που έσπευσαν να πάρουν τον κατάλογο με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αρχίσει διερευνητικές εντολές για να βολιδοσκοπήσει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
kontranews

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΩ Skype

"ΙΤΑΛΙΚΑ : καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας - γλωσσολογίας πτυχιούχα στην Ιταλία  με μεγάλη διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα ιταλικής γλώσσας και αναλαμβάνει την προετοιμασία για εισαγωγή σε ιταλικά πανεπιστήμια . Άριστη εκμάθηση γλώσσας σε 2 χρόνια.  Διδασκαλία και μέσω Skype. Χαμηλές τιμές . Τηλέφωνο :6977030028 "

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΜΕ 7-0

Συνεχίζοντας τις περσινές καλές εμφανίσεις, η ομάδα της Μπούκας ξεκίνησε δυναμικά την 1η αγωνιστική της νέας ποδοσφαιρκής σεζός στη κατηγορία της Β΄ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ο Παναμβρακικός που φέτος αγωνίζεται ως έδρα στο Δημοτικό στάδιο Αμφιλοχίας, συνέτριψε τον ΑΟ Μοναστηρακίου με σκορ 7-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Βλάχος (1),Μπεκατώρος (1), Φίλος (1), Τσιτσομήτσος (2), Δράκος (12), Παπανίκος (1).

Δείτε πως διαμορφώνεται με την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής:
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΕΠΙΑΣΑΝ ΛΑΓΟ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "εν Μπαμπίνη"

Πέρασε από τον Αετό ο Ιδομενέας

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα του 3ου Ομίλου της Β΄ Κατηγορίας ο Ιδομενέας Εμπεσσού. Η ομάδα του Μπάμπη Κολύδα επιβλήθηκε εκτός έδρας του Αετού Ξηρομέρου με 2 - 1. 
Το παιχνίδι που είχε αρκετά δυνατές μονομαχίες και μαρκαρίσματα έφερε τον Ιδομενέα με ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο ημίχρονο. Ο Ευρυπίδης Ζώης στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Εμπεσσού της έδωσε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά. 
Το 0 - 2 διαμόρφωσε με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Κώστας Τριφέρης, ένα ακόμα νέο απόκτημα της ομάδας ο Χρήστος Κυτούγιας. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ζήτησαν το τέρμα που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, όμως όταν ήρθε ήταν πάρα πολύ αργά. Συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση και των καθυστερήσεων κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ρουσάι, όμως δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα άλλο και ο Ιδομενέας κατέκτησε το πολύτιμο "τρίποντο". 

ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ-ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 4-0

Βαριά ήττα με 4-0 σκορ γνώρισε η Μεδεών Κατούνας στο γήπεδο του Μύτικα από τον Αλυζιακό. Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με τον τερματοφύλα του Αλυζιακού να περνάει ένα ήσυχο απόγευμα. 
Στο 20' ο Κατσαούνης Δ. εκτελεί το κόρνερ και με κεφαλιά ο Ζαρκαδούλας ανοίγει το σκορ. Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κατσαούνη Δ. ασυνεννοησία άμυνας-τερματοφύλακα και 2-0 στο 38'. Στο 56' αντεπίθεση για τον Αλυζιακό με τον Αποστολάκη Α. να βγάζει τον Γεωργαλλή απέναντι από τον Μπούμπουλη και ο επιθετικός του Μύτικα κλειδώνει την νίκη με ψηλοκρεμαστό σουτ. Στο 72' ο Αποστολάκης Α. σκοράρει για το 4-0 με πλασέ σε κενή εστία.

Εξελίξεις μετά τη βαριά ήττα στη Μεδεών Κατούνας

Εξελίξεις φέρνει στη Μεδεών Κατούνας η βαριά ήττα της πρεμιέρας από τον Αλυζιακό στο Μύτικα. Η απόφαση του προέδρου της ομάδας Θεόδωρου Πανέτα είναι να αποχωρήσουν από την ομάδα άμεσα ο Άρης Παλαιογιάννης και ο Δημήτρης Κούτσικος. Οι δύο παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να αποτελέσουν τα "δυνατά χαρτιά" της ομάδας, φεύγουν από τη Μεδεών μετά από ένα μόλις παιχνίδι πρωταθλήματος και δεν είναι γνωστό αν η ομάδα θα κινηθεί άμεσα για να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται.
olatagoal

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΟΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πάνω από τους 3 χιλιάδες ψηφοφόρους που τίμησαν με την ψήφο τους την Λαϊκή Ενότητα στην Αιτωλοακαρνανία καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια στον προεκλογικό αγώνα.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Πλατείας Βικτώριας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας (Σταγόνα στον Ωκεανό).

Σήμερα Κυριακή 27/9/2015 το απόγευμα, ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ από το Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν» προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης, νερά, κονσέρβες και διάφορα τρόφιμα,   είδη καθαριότητας στους πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι και διαμένουν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας. 
(Δεν χρειάζονται περισσότερες φωτογραφίες τα πράγματα είναι τραγικά)

Εγώ τον πάλεψα τον κερατά τον καρκίνο και το νίκησα…

Της Στεύης Τσούτση.
Στέκομαι γυμνή και κοιτάζομαι στον καθρέφτη.
Καμαρώνω το ολοκαίνουριο τατουάζ μου.
Το πρώτο… Κι ελπίζω το τελευταίο.
Ένα πλέγμα από όμορφα λουλούδια, γεμάτα χρώμα και ζωή.
Εκεί, να στέκουν παρέα με την ουλή μου. Στο στήθος, από το μέρος της καρδιάς.
Ή μάλλον εκεί που παλιότερα έστεκε στητό και περήφανο στο στήθος μου.
Τώρα το κενό που άφησε η αφαίρεση του, καλύφθηκε με λουλούδια.
Με χρώματα που θα μου θυμίζουν κάθε ώρα και στιγμή πόσο όμορφη είναι η ζωή.

Έχασε η ομάδα μας Μεδεών Κατούνας μέσα στο Μύτικα με 4-0 (Όλα τα αποτελέσματα της Β Κατηγορίας 3ου ομίλου)


Μία εικόνα 1000 λέξεις: Η Υπόκλιση σε έναν 11χρόνο που έκανε τον γύρο του κόσμου

Η συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία πίσω από την φωτογραφία που έγινε viral και άλλαξε την στάση ζωής χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη


Ο Λίανγκ Γιαογί ήταν ένα ακόμη παιδί που άφησε τα χωριά της Κίνας για ένα καλύτερο μέλλον σε μία από τις μεγαλουπόλεις που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Ακολούθησε τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του που τον πήραν από τους γονείς τους υποσχόμενοι ότι στην Σενζέν, μία πόλη κοντά στην Γκουανγκτζόου, θα έχει μία καλύτερη εκπαίδευση. Για τον ίδιο, όταν ήταν ακόμη μαθητής της τρίτης Δημοτικού, ήταν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο όνειρο του να γίνει μια ημέρα αεροναυπηγός. Ένα βιβλίο με διαστημόπλοια , που του είχε χαρίσει ο μεγαλύτερος αδελφός του, ήταν αρκετό για να ξεκαθαρίσει μέσα του τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΥ ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία, όπου συμμετείχαν σε συνολικά εννιά τελικούς οργάνων και ανέβηκαν τέσσερις φορές στο βάθρο: Η Βάσω Μιλλούση κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό στη δοκό ισορροπίας και χάλκινο στο έδαφος), ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το χρυσό στους κρίκους και ο Νίκος Ηλιόπουλος το ασημένιο στο δίζυγο. 
Στο πρώτο τους αγωνιστικό τεστ έπειτα από τρεις μήνες, το οποίο ταυτόχρονα αποτέλεσε την τελική πρόβα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Γλασκώβης (23 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου), οι Έλληνες εκπρόσωποι έδειξαν την ετοιμότητά τους, σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν σχετικά λίγοι αλλά δυνατοί αντίπαλοι (62 αθλητές και 24 αθλήτριες από 16 χώρες). 

ΑΣΤΡΑΨΕ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Με πολύ καλή διάθεση οι εκπρόσωποι του Δήμου μας φέτος έδωσαν βάση στα σχολεία της Κατούνας σειρά είχε το Λύκειο Κατούνας που έγινε εσωτερικά σαν καινούργιο, από εδώ και ύστερα το λόγο έχουν οι μαθητές, καθηγητές και οι γονείς για να το κρατήσουν την σχολική χρονιά πεντακάθαρο  και από άκρη σε άκρη καλοβαμμένο. Στην συνέχεια όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι του Δήμου σειρά έχει το Γυμνάσιο Κατούνας. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Σάρωσε τη μισή Ελλάδα η κακοκαιρία

Από το μεσημέρι της Παρακευής ως το βράδυ του Σαββάτου η θεομηνία έπληξε από την Κεφαλονιά ως την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα - Σφοδρή καταιγίδα στο Γύθειο - Υδροστρόβιλος στα Σφακιά - Πού θα χτυπήσει η καταιγίδα τις επόμενες ώρες

Τη μισή Ελλάδα σάρωσε η κακοκαιρία τα τελευταία 24ωρα, καθώς αρχής γενομένης από την Κέρκυρα, όπου άνοιξαν οι τάφοι από τη σφοδρή νεροποντή, σειρά είχαν να υποστούν της συνέπειες της καταρρακτώδους βροχής Γύθειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα αλλά και τα Σφακιά.



Στη Θεσσαλονίκη η δυνατή καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το πάρκινγκ μετατράπηκε σε απέραντη λίμνη, με τα οχήματα να δυσκολεύονται εξαιρετικά ακόμα και να κινηθούν.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΘΥΡΡΕΙΟ: Εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου από πτώσεις δέντρων

Το «φθινοπωρινό του πρόσωπο» έδειξε χθες ο καιρός και στο Θύρρειο (Ακτίου Βόνιτσας), με ανέμους και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας που προκάλεσαν προβλήματα μικρής έκτασης σε σημεία του οδικού δικτύου.
Σήμερα με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Χρήστου Παλούκη και με την αρωγή του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Πάντα ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της Κοινότητας για άμεση επέμβαση, έγιναν υπό καταρρακτώδη βροχή επείγουσες εργασίες καθαρισµού του οδοστρώµατος από πτώσεις δέντρων, καλαμιών και βράχων........

Λίγο από Αγγλία το Βόνιτσα - ΑπόλλωνΝΛ.

Αγγλικό ματς παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Βόνιτσας για την αναμέτρηση του Αμβρακικού με τον Απόλλωνα ΝΛ. Η συννεφιά και το ψιλόβροχο ολόκληρης της μέρας θύμιζαν κάτι από βόρεια Αγγλία και η τροπή που πήρε ο αγώνας με 7 γκολ και εναλλαγή του σκορ ήρθαν να το επιβεβαιώσουν.
Σούπερ ματς που σίγουρα αφήνει πίκρα για την ομάδα της Νότιας Λευκάδας η οποία αν και σκόραρε 3 φορές δεν κατόρθωσε να πάρει έστω το Χ. Από την άλλη ο Αμβρακικός αντάμειψε τους φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο με τον καλύτερο τρόπο και το χορταστικό 4-3.
Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι μόλις στο 15′ όταν ο Νταλταγιάννης σέντραρε για τον Θεράπο κι αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα, όταν ο Κατωπόδης δοκίμασε μακρινό σουτ βλέποντας έξω από την εστία του τον Παχή, κάνοντας το 1-1.

Ζωντανεύει και πάλι η συμφωνία για Ιόνια Οδό και Ε65

Ανοίγει και πάλι η συμφωνία του περασμένου Αυγούστου μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και των Αυτοκινητόδρομων της Ιόνιας και Κεντρικής Οδού Ε65. Η συμφωνία που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του προηγούμενου μήνα σε προφορικό επίπεδο δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί λόγω εκλογών, πλέον όμως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη εφαρμογή της...

Τα κόκκινα έργα έρχονται με ασφυκτικές προθεσμίες

Σε μεγάλο βαρίδι εξελίσσονται τα έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Μετά από μία δύσκολη περίοδο και με δεδομένη την άκαμπτη ως τώρα στάση της χώρας για χρονική παράταση του προγράμματος μία μεγάλη σειρά από έργα καθυστερούν...

Τσουχτερότερο φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πως ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς του φόρου κατανάλωσης για δύο συγκεκριμένα αλκοολούχα ποτά, το «τσίπουρο» και την «τσικουδιά»...

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σημαντική πρόοδος και στο βόρειο τμήμα Αμφιλοχία-Ιωάννινα

Τα έργα στην Ιόνια Οδό μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές. Στην μεγάλη πλειοψηφία των ειδήσεων έχουμε ασχολήθει με το νότιο τμήμα καθώς εκεί δείχνει να υπάρχει μεγαλύτερη κατασκευαστική ωριμότητα...

Αλλάζουν όλα και πάλι στα τέλη κυκλοφορίας

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016) παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το capital.gr. Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει και οι τελικές προτάσεις θα γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα από τα μέσα Οκτωβρίου όταν και θα καταφθάσουν οι εκπρόσωπο των δανειστών στην Αθήνα...
google page rank