Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ακραίοι κίνδυνοι και 7 εκατ. θάνατοι λόγω του τοξικού αέρα

Του Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Nα αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, προτού οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες, καλεί με έκκληση του προς όλες τις κυβερνήσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας...

"Λουκέτο" στους Κήπους από αύριο, "σφίγγουν" και τα άλλα μπλόκα

Για έξι ώρες έκλεισαν τα Τέμπη το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες, οι οποίοι από τη Δευτέρα, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση, αναμένεται να αυξήσουν και τις ώρες αποκλεισμού των Κοιλάδας. Παράλληλα, κλειστό επ' αόριστον θα είναι από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο...

Ταυτοποιήθηκαν μέλη των Greek Electronic Army

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Greek Electronic Army», που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά (7) ατόμων, εκ των οποίων ένας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου...

Περίεργο "δυστύχημα" στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

Νεκρός μέσα σε αρδευτικό αυλάκι, κοντά στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, βρέθηκε ένας 47χρονος, κάτοικος του χωριού, δίπλα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο του,... που είχε κλειδωμένες τις πόρτες και τα παράθυρα. 
Ένας κτηνοτρόφος της περιοχής, που περνούσε από τον δρόμο με το ποδήλατό, είδε το αυτοκίνητο και ειδοποίησε την αστυνομία. 

imerisia.gr

Η πίτα του Μπαμπινιώτη σήμερα στον Καπετάνιο στα Πετράλωνα το γλέντι συνεχίζεται (Α μέρος)




 Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  ευλόγησε ο πάτερ Βασίλειος Πόπης πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά .

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: 

Αυξάνονται από αύριο τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Από τη Δευτέρα (1/2) θα αρχίσουν να ισχύουν οι νέες αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Με τις αυξήσεις η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα σκαρφαλώσει στα 1,40 από τα 1,20 που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου να παραμένει ως έχει, δηλαδή στα 60 λεπτά...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Σήμερα 12 με 13:15 έκλεισε ο δρόμος. Άνοιξαν οι αγρότες τις μπάρες των διοδίων να μην πληρώσει ο κόσμος που περίμενε. Αύριο πάλι συνεχίζεται το μπλόκο των αγροτών στον Άγιο Νικόλαο Ακτίου-Βόνιτσας 12 με 2 το μεσημέρι

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"


Η κοπή της πίτας του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου η Θεοτόκος εξελίχτηκε σε ένα ξέφρενο γλέντι μέχρι πρωίας στην ταβέρνα Μαρίνα στη Βόνιτσα. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε τα παιδιά του Συλλόγου της Θεοτόκου στην Ταβέρνα Μαρίνα στην παραλία της Βόνιτσας χτες 30/1/2016.
Ο πάτερ Δημήτριος Χέλμης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και στην συνέχεια ο Βασίλης Μπίτσης  δάσκαλος του χορευτικού την έκοψε και πήρε το λόγο, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους όσους πρόσφεραν δώρα από τα καταστήματα για την βραδιά αυτή. Έδωσε ευχές σε όλους για καλή χρονιά με υγεία. Η τυχερή της βραδιάς στην οποία έπεσε το φλουρί ήταν η καλή φίλη Γεωργία Γουρούνα από το Μοναστηράκι. 
Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα μεγάλο γλέντι και χορός μέχρι τις πρωινές ώρες που ξέρουν να περνούν καλά τα παιδιά του συλλόγου. Τα πρόσωπα όλων έλαμπαν από χαρά και διάθεση 
και πολύ κέφι. Εκτός του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας Ρένα Μπίζου και Πέρυ Λαγού και από το Σύλλογο Παλιαμπέλων "ο Μύλος" η πρόεδρος Ιφιγένεια Ματζάνα.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κάτι ψάχνει η Νικολούλη στο Αγρίνιο και στη Βόνιτσα

Φήμες υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, περί ερευνών απο το δημοσιογραφικό επιτελείο της Αγγελικής Νικολούλη στην περιοχή του Αγρινίου και στη Βόνιτσα
αλλά και στο Παναιτώλιο για υπόθεση που πριν λίγα χρόνια συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.
Η συνέχεια επί της οθόνης…

panaitolionews.blogspot.gr

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση οι περιοχές που κηρύσσονται σεισμόπληκτες είναι: -Δήμος Λευκάδας -Δήμος Ιθάκης -Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας -Δημοτική Ενότητα Ερισού, Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας -Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, Δήμου Ξηρομέρου

Μετά από δύο μήνες και 10 μέρες περίπου υπέγραψε τελικά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ε.Τσακαλώτος, την κοινή υπουργική απόφαση για να κηρυχθεί επιτέλους σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας και οι γειτονικοί δήμοι που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες όσο και δημόσιες υποδομές. 
Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου έγραψε
Eπιτέλους υπέγραψε και ο κ. Τσακαλώτος, όπως με ενημέρωσαν πριν λίγο από το γραφείο του, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Λευκάδας. Η επόμενη κίνηση είναι η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αμέσως μετά η ενεργοποίηση των αρμοδίων υπουργών, ώστε να υπογράψουν τις αποφάσεις που προβλέπονται για τις κρατικές ενισχύσεις.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση οι περιοχές που κηρύσσονται σεισμόπληκτες είναι:
-Δήμος Λευκάδας
-Δήμος Ιθάκης
-Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας
-Δημοτική Ενότητα Ερισού, Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας
-Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, Δήμου Ξηρομέρου
lefkadanews

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ" ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ


Η Κρίση των Ιμίων. Η νύχτα της Ντροπής σαν σήμερα

Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα, φέρνοντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης.
Το επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των ελληνο- τουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά της με τη γείτονα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία θέτει τα θέματα του εναερίου χώρου (αναγνωρίζει 6 και όχι 10 μίλια), του FIR Αθηνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αιγαίου και με την κρίση των Ιμίων το καθεστώς κάποιων βραχονησίδων («Γκρίζες Ζώνες»).
Τα Ίμια (Καρντάκ στα τουρκικά) είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.

Τα Ίμια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων, ακολουθώντας την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ξεκίνησε από ένα ναυτικό ατύχημα που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου 1995. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν για την περίσταση τη δική τους ερμηνεία στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), με την οποία είχαν παραχωρηθεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία στο σύνολό τους και όχι ονομαστικά, και να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία κάποιων βραχονησίδων.

Νίκησε με ανατροπή ο Θρίαμβος Λούρου τον Αμβρακικό Βόνιτσας (2-1)

Απίστευτο παιχνίδι στον Λούρο με τον Θρίαμβο να παίρνει σπουδαία νίκη με ανατροπή 2-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Κόκκαλη (80′) και Κολιό (83′).
Ο Θρίαμβος Λούρου δέχτηκε γκολ στο δεύτερο μέρος, παρόλα αυτά βρήκε τους διαδρόμους που δεν είχε σε όλο το πρώτο μέρος και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 2-1.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πολύ κακό με τα λάθη να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και με τον Θρίαμβο να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 29΄ με δοκάρι του Κόκκαλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟΣ TV ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ KATOUNANEWS ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑ (ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ LIVE) ΣΤΙΣ 9:15 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟΣ TV ΣΤΙΣ 9:15 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑ 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ 

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Συλλαλητήριο και μεγάλο αγροτικό μπλόκο στα διόδια του Ακτίου την Κυριακή 31/1 στις 12π.μ.

ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Μια βδομάδα έκλεισε σήμερα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στον κόμβο του Αγίου Νικολάου που προχώρησαν και σήμερα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 14:00, στον αποκλεισμό του δρόμου.
Συνεχίζουμε συντονισμένα τον αγώνα μας στα μπλόκα μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό και καλούμε σε συλλαλητήριο και μεγάλο αγροτικό μπλόκο στα διόδια του Ακτίου την Κυριακή 31/1 στις 12π.μ.
Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή.
Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.
Όλοι στον αγώνα. Αντίσταση. Αντεπίθεση. Προοπτική

Mε μεγάλη επιτυχία η Κοπή της Πίτας του Χορευτικού Ομίλου Αστακού.









ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ :

ΒΟΝΙΤΣΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ. ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΤΟΥΝΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η Συνεστίαση της Κ.Ο. Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά η συνεστίαση της  Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ όπου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο  «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018.
Την κεντρική ομιλία έκανε η Νικολέτα Ρεπάνη γραμματέας της Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ,  η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:
«Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση - συνεστίαση. Όλο το προηγούμενο διάστημα το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, είτε αυτοτελώς, είτε μέσω των μελών και στελεχών του στα πλαίσια του εργατικού κινήματος, μαζί με δεκάδες οπαδούς και φίλους, δώσαμε τη μάχη ώστε ο λαός να μην σκύψει το κεφάλι. Να ξεπεράσει τις αυταπάτες, το φόβο, να μην απογοητευτεί. Φαίνεται ότι υπάρχουν εστίες αντίστασης μέσα στο λαό, που χρειάζεται να ενισχυθούν. Δεν κρύβουμε όμως ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ο αντίπαλος είναι δυνατός όσο ποτέ όμως και εμείς από την άλλη έχουμε γνώση και αντοχή. 

ΣΤΑΝΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΝΩΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ

Ακριβώς απέναντι από το χωριό της Στάνου Αμφιλοχίας ο Αποστόλης Καρακώστας συντηρεί στο κτήμα του πολλά ζώα και πτηνά. Εκεί περνά  τον περισσότερο χρόνο του και με μεράκι αγωνίζεται γι' αυτά. Άλογα, χήνες, πάπιες, φραγκόκοτες, κότες 4 ειδών, κουνέλια, ορτύκια, γαλλιά, παγόνια, πέρδικες κλπ
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. κόβει την πίτα του

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ.  σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10.30 π.μ. στο Pan Cafe στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Το κοτέτσι στα Τριαντέικα, το Υγειονομικό, η Αστυνομία και η Πολεοδομία

Μια φίλη μου είδε στο σπίτι της στα Τριαντέϊκα πρόσφατα ολόκληρη επιχείρηση προχτές. Έσκασε μύτη το Υγειονομικό έχοντας εντολή να επιληφθεί για ένα πελώριο θέμα:  Ο γιος βλέπεις έχει έξι κότες στην αυλή του σπιτιού του! 
Στα Τριαντέϊκα, προσέξτε, όχι στον Σεντ Κρίστοφερ the Old…
Θα μου πεις, οι κότες μυρίζουν, αν ήταν κοντά στην αυλή του άλλου, ναι, σε περιαστική περιοχή είμαστε, έπρεπε αι υπηρεσίαι να επιληφθούν.
Μάλιστα. Επιλήφθηκαν. Αλλά δεν τους έφταναν οι κότες. Είχαν και υποδείξεις για το πώς πρέπει να είναι κάτι τάβλες στην αυλή του σπιτιού όπου η οικογένεια της φίλης κρεμάει τα ρούχα της να στεγνώσουν!

Σύλληψη για κλοπή αυτοκινήτου στην Αμφιλοχία

Ένας 37χρονος συνελήφθη χθες βράδυ από άνδρες του ΑΤ και της Τροχαίας Αμφιλοχίας. Ο 37χρονος, υπήκοος Αλβανίας σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το όχημα (λευκό OPEL KADETT) είχε κλαπεί στον Πύργο Ηλείας. Την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αμφιλοχίας ενώ εξετάζονται τα ενδεχόμενα και για άλλα αδικήματα.

Μειώθηκαν τα τροχαία τον Νοέμβριο

Κατά το μήνα Νοέμβριο του έτους 2015, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 15,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 (1.028 τον Νοέμβριο του 2015, έναντι 894 τον Νοέμβριο του 2014)...

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2/2016 ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Γιορτινή  μέρα ετοιμάζει το ΚΑΠΗ Καντούνας την Δευτέρα 1/2/2016 στις 11 το πρωί μόλις πάρουν την σύνταξη τους, θα κόψουν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και θα ακολουθήσει γεύμα και γλέντι. Η εκδήλωση θα γίνει στο οίκημα όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ. 


Πρέβεζα όπως… Λονδίνο!! - PHOTO

Πυκνή ομίχλη «έπνιξε» από εχθές το βράδυ την Πρέβεζα.
Όλη η πόλη αλλά και οι γύρω περιοχές σκεπάστηκαν από ένα πυκνό σύννεφο που περιόριζε την ορατότητα.
Η μεγάλη συμπύκνωση των λεπτών υδρατμών που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα λίγο πάνω από το έδαφος προξένησε αυτό το φαινόμενο, όχι και τόσο σπάνιο στην περιοχή.
Το φαινόμενο απαθανάτισαν χρήστες των social και δημοσίευσαν τις εικόνες που ακολουθούν από διάφορα σημεία της πόλης.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Πρόταση για τον Κατουνιώτη Δημήτρη Χαντάκια του Παναιτωλικού κάνει ο Πανιώνιος

Για την απόκτηση ενός στόπερ κινούνται στον Πανιώνιο, ύστερα από την παραχώρηση του Χατζηησαΐα στον ΠΑΟΚ. Την περίπτωση του Δημήτρη Χαντάκια φέρονται να σκέφτονται στη Νέα Σμύρνη. 
Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Χατζηησαΐα, ο οποίος χθες ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ ψάχνουν στον Πανιώνιο. 
Όπως γράφει η Live Sport, μία περίπτωση που φέρονται να εξετάζουν σοβαρά στη Νέα Σμύρνη είναι εκείνη του νεαρού στόπερ του Παναιτωλικού, Δημήτρη Χαντάκια. 
Ο 21χρονος αμυντικός θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στον Παναιτωλικό, ενώ φέτος πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα (3 συμμετοχές μέχρι στιγμής). 
Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι «κυανέρυθροι» έχουν ήδη προσεγγίσει τους Αγρινιώτες και καταβάλουν προσπάθεια να λυθεί το βασικό πρόβλημα που είναι το οικονομικό.

Προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ο δρόμος Κουβαράς –Μπαμπίνη-Αστακό


Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η βελτίωη του οδικού άξονα Κουβαρά-Μπαμπίνη, που αποτελεί μέρος του έργου Κουβαράς-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας...

Η «απολογία» του Αλβανού συζυγοκτόνου: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου και την οικογένεια της γυναίκας μου»

«Δεν πιστεύω αυτό που έκανα», είπε ο Λέσι, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος - Ζήτησε συγγνώμη και από την Ελληνική Αστυνομία, που επί 18 ημέρες τον αναζητούσε
Συγγνώμη από τα παιδιά του και την οικογένεια της γυναίκας του ζητά τώρα ο Αλβανός συζυγοκτόνος της Ορμύλιας Χαλκιδικής ο οποίος την Παρασκευή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου.
Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Κλοντ Λέσι είπε πως έχει μετανιώσει για τη δολοφονία της συζύγου του και δήλωσε ότι λυπάται που άφησε τα παιδιά του ορφανά, με τη μάνα νεκρή και τον πατέρα στη φυλακή.
Ο συζυγοκτόνος ζήτησε επίσης συγγνώμη από την κοινωνία για την αναστάτωση που προκάλεσε αλλά και από την Ελληνική Αστυνομία, που επί 18 ημέρες τον έψαχνε σε κάθε σημείο της χώρας.

Πήγαν να κάψουν ζωντανό τον φρουρό του Φλαμπουράρη

Να κάψουν ζωντανό τον αστυνομικό που φρουρούσε την οικία Φλαμπουράρη προσπάθησαν χθες (29/01) βράδυ, αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα των περίπου 10 ατόμων μόλις έφτασε έξω από το σπίτι του υπουργού άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της ασφαλείας, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο αστυνομικός.
πηγή: http://www.pronews.gr

Νέα τμήματα για πιστοποίηση.

Με τη διαρκή συγκρότηση νέων τμημάτων, η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει την εκπαίδευση των παραγωγών στην ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.

 Μέχρι σήμερα, δεκάδες αγρότες έχουν καταρτιστεί από το εξειδικευμένο μας προσωπικό και άπαντες, αφού πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις, απέκτησαν τελικά το πιστοποιητικό. Όσοι δεν έχουν ακόμη προσέλθει, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η απόκτησή του είναι πλέον υποχρεωτική.
Για όσους χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα χωρίς πιστοποιητικό η νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο από 1.000 έως 30.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής διπλασιασμό. Προβλέπεται ακόμη η κατάσχεση των παράνομων προϊόντων και επιβολή φυλάκισης από τρεις μήνες έως ένα έτος. .....

Αλβανία: Σύλληψη πρώην υπουργού για κατάχρηση εξουσίας

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σπύρος Ξέρας, συνελήφθη από την αστυνομία του Αργυροκάστρου το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της «κατάχρησης εξουσίας».
Ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μπερίσα την περίοδο 2009-2013, εμπλέκεται σύμφωνα με τις αρχές, σε σκάνδαλο που αφορά ένα δημόσιο διαγωνισμό προϋπολογισμού 214 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, άτομα με αναπηρία (τυφλοί) κλπ.
Επίσης, τρεις άλλοι πρώην αξιωματούχοι ανακρίνονται, ενώ άλλος ένας στενός συνεργάτης του κ. Ξέρα συνελήφθη νωρίτερα. Ο αριθμός των συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή αναμένεται να αυξηθεί μετά από σχεδόν ένα χρόνο ερευνών της γενικής εισαγγελίας.

Κλειστός από 17:00 έως 22:00 ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου το Σαββατοκύριακο.

Κλειστός από 17:00 έως 22:00 ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου το Σαββατοκύριακο.




Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.


Μετά απο πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε για το Σάββατο  30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου, να πραγματοποιηθεί από 17:00 έως 22:00, αποκλεισμός του Κόμβου.

«Οι Τρεις Ιεράρχες ως επιφανείς νομικοί» - Εκδήλωση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο


Πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, η εκδήλωση με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως επιφανείς νομικοί», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.


   Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης Παναγιώτης Πουλής, τον οποίο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ευχαριστώντας για την συμμετοχή και την επιστημονική προσέγγιση της νομικής ιδιότητας των τριών Πατέρων της Ορθοδοξίας.

   Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναφέρθηκε στις χαρισματικές προσωπικότητες των Τριών Ιεραρχών, την συμβολή τους στα Γράμματα και την Παιδεία, καθώς και το φιλανθρωπικό τους έργο. .....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από τον υπεύθυνο ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «επιλογής» διευθυντών εκπαίδευσης, το τελικό αποτέλεσμα της οποίας επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τις ανησυχίες και τις αρχικές εκτιμήσεις μας.
Η αλλαγή του συστήματος επιλογής, με δυο αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, δεν αποσκοπούσε, όπως αποδείχτηκε, στην αξιοκρατία αλλά στην άλωση της διοίκησης της εκπαίδευσης και σε επίπεδο νομού (προηγήθηκε ο διορισμός 13 καθαρά κομματικών περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, τα προσόντα των οποίων ουδέποτε ανακοινώθηκαν).

Για την επίτευξη του στόχου τους αυτού, οι νέοι κυβερνώντες: ....

google page rank