Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές για το νέο έτος από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο


ΚΑΤΟΥΝΑ: ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

 Παραμονή της πρωτοχρονιάς 
Τα κάλαντα της εποχής
Άη – Βασίλης έρχεται,
Γενάρης ξημερώνει
Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

κι αρχή καλός μας χρόνος
Βασίλη πούθεν έρχεσαι
και πούθε κατεβαίνεις;
Από τη μάννα μ’ έρχομαι
και στο σχολειό πηγαίνω
βαστάει εικόνα και χαρτί
χαρτί και καλαμάρι.
Το καλαμάρι έγραφε
και το χαρτί ομίλει.

Βασίλη μ’ ξέρεις γράμματα
πες μας την Άλφα – Βήτα.
Και το ραβδί ήταν χλωρό
και πέταξε βλαστάρια.
Κι απάνω στα βλαστάρια του
πέρδικες κελαηδούσαν.
Δεν ήσαν μόνο πέρδικες
ήσαν και περιστέρια.
Πετάχτηκε μια πέρδικα
και πάει στην κρύα βρύση
και βρέχει τον αφέντη της
τον πολυχρονεμένο και δόμ’
και με τον κόπο μου…

-Τα παιδιά δεν άφηναν ούτε ένα σπίτι που να μην περάσουν να πουν τα κάλαντα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες με τα κάλαντα και γινόταν συναγωνισμός ποιος θα μαζέψει περισσότερα. Από το βράδυ πολύ νοικοκυραίοι ετοίμαζαν κέρματα για να υπάρχουν, γιατί ήξεραν πως το πρωί θα περνούσαν στρατιές τα παιδιά.
Σε μερικά σπίτια που δεν άνοιγαν για τα κάλαντα, τα παιδιά έκαναν θόρυβο επίτηδες για να τους ξυπνήσουν. Σε άλλα σπίτια που είχαν περάσει και τα είχαν πει άλλα παιδιά, οι νοικοκυραίοι τους έλεγαν «ταπαν άλλοι», πολλές φορές αυτό το έλεγαν και για να αποφύγουν τα παιδιά από την τσιγγουνιά τους. 
Πάντως στα παιδιά η θετική η αρνητική εικόνα που σχημάτιζαν για κάποιο σπίτι ήταν ανάλογα με το ποσό που τους έδιναν, και όπως είπαμε και πριν αν δεν τους άφηναν να τα πουν τότε σχημάτιζαν την χειρότερη. 

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Δημοτική Φιλαρμονική στην αγορά και τους κεντρικούς δρόμους

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας παιάνισε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα κι άλλες μελωδίες στους δρόμους της πόλης της Αμφιλοχίας, σήμερα το πρωί του Σαββάτου (31/12), παραμονή Πρωτοχρονιάς, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου Γ. Τσόγκα.
Δείτε το βίντεο με τη φιλαρμονική στην αγορά και τους κεντρικούς δρόμους της Αμφιλοχίας.



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ


Μπαμπίνι ΙΝ: Ευχές


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ "ΧΡΩΜΑΤΑ"


Τα παιδάκια του ΚΔΑΠ ειπαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα ΚΑΠΗ Κατούνας


Εορταστική ατμόσφαιρα και στα γεροντάκια του ΚΔΑΠ Κατούνας δημιούργησαν  τα εγγονάκια τους, μαθητές του ΚΔΑΠ Μεδεώνος. Είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και έδωσαν ευχές οι μικροί λιλιπούτειοι μαθητές και σκόρπισαν την χαρά και την ζωντάνια στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Τα συγχαρητήρια μας για άλλη μια φορά στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης στην Κατούνα (ΚΔΑΠ) στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό για την δουλειά που κάνουν με τους μικρούς μας φίλους.

Καλή και ευλογημένη χρονιά 


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο ύποπτος για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στο Facebook

Θώμη Κουμπούρα: Μια ασυνάρτητη ανάρτηση στο Facebook φέρεται να οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας σε μία καλύβα στο Κρίκελο Ευρυτανίας, απ' όπου προσήχθη ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος είχε στενή σχέση με την Θώμη Κουμπούρα και από τα στοιχεία που είχαν βρεθεί θεωρούνταν εξ αρχής βασικός ύποπτος για την δολοφονία της παιδοψυχιάτρου!
Ήδη έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια Λαμίας και ανακρίνεται.
Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ίχνη του και τα κατάφεραν όταν ενεργοποίησε σύνδεση στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές Πατρών μετά από την εγκατάλειψη ενός αυτοκινήτου από γυναίκα οδηγό στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκε ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας.image
Σύμφωνα με το tempo24.gr, η γυναίκα στάθμευσε το αυτοκίνητό της μεταξύ του δεύτερου και τρίτου πυλώνα της γέφυρας, βγήκε και πήδηξε στη θάλασσα. Το περιστατικό φέρεται να έχει καταγραφεί από τις κάμερες κυκλοφορίας γύρω στις 7.30 το πρωΐ του Σαββάτου.
Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του πορθμείου για τον εντοπισμό της. Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού Σώματος αλλά όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, οι καιρικές συνθήκες στο σημείο είναι εξαιρετικά δύσκολες.
Το όχημα έχει μεταφερθεί στον Λιμενικό Σταθμό του Ρίου.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ 
ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΥΤΩΝ –  ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ 

                    ΥΛΙΚΩΝ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

        ΕΔΡΑ: 28ο χλμ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ
             ΑΦΙΔΝΑΙΤ.Θ.: 46 507 ,Τ.Κ. 190 14 
     ΤΗΛ.: 2295-0-22440    FAX: 2295-0-23277

Καλημέρα από Κατούνα οι τσιγαρίδες ετοιμάζονται





ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κλεμμένο ΙΧ – Πλαστές πινακίδες και 206 κιλά χασίς σε «μπλόκο»

Κατασχέθηκαν περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
Συνελήφθησαν σε «μπλόκο» στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών, τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, πρωινές ώρες σήμερα (30-12-2016) στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (23, 37 και 23 χρονών), που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρων και πλαστογραφίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), -68- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -205.930- γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο ημεδαποί, 37 και 23 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την 26-10-2016 στο Τ.Α. Χαλανδρίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• (68) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (205) κιλών και (930) γραμμαρίων,
• δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
e-maistros

Ο Άι Βασίλης, άφησε για λίγο τους… ταράνδους στην Πρέβεζα

Προπαραμονές Πρωτοχρονιάς στην Πρέβεζα και η πόλη κινήθηκε σε ρυθμούς εορταστικούς.  
Αν και η μέρα ηλιόλουστη το κρύο όμως ήταν αρκετά τσουχτερό, κάτι που πολύ πιθανό να εμπόδισε πολύ κόσμο να βγει.
Ωστόσο, όπως είχε ανακοινωθεί, τόσο από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό όσο και από τον Εμπορικό Σύλλογο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου, το πρόγραμμα τηρήθηκε επακριβώς.
Ο Άι Βασίλης, άφησε για λίγο τους… ταράνδους και το σπίτι του στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, ανέβηκε σε παϊτόνι και μοίρασε ευχές και ζαχαρωτά σε όσους συναντούσε.
Ακολουθώντας μια διαδρομή από την πλατεία, έφτασε στον Φόρο και περνώντας από την αγορά κατέληξε στο ρολόι όπου είχε στηθεί μια μικρή γιορτή από το σύλλογο καταστηματαρχών που μοίρασε δεκάδες δώρα, προσφορά των καταστημάτων, σε μικρούς φίλους.
Η όλη εκδήλωση και το γιορτινό κλίμα μεταδόθηκε ζωντανά από τον Παναγιώτη Κουνιάκη και το ραδιοφωνικό σταθμό 93,4 Radio Deejay.
Δείτε φωτογραφίες:

Ευχές απο τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα


Παραίτηση πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας

Μετά από 62 χρόνια διακονίας στο Ιερό Αναλόγιο παραιτήθηκε ο Πρωτοψάλτης του Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας κ. Νικόλαος Μπάρκας.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τιμώντας την πολυετή προσφορά του στην ενορία του Αγίου Αθανασίου, του απένειμε τιμητική πλακέτα.
Προηγουμένως ο π. Οδυσσέας αναφέρθηκε επί μακρόν στο ήθος, τα προσόντα και την υποδειγματική διακονία του Ιεροψάλτη καθώς και στην άριστη συνεργασία που είχε με όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια από την εποχή του μακαριστού παπα-Γιώργη έως και σήμερα.
Ακολούθησε η ομιλία του απερχόμενου Ιεροψάλτη την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια :
Σεβαστέ πατέρα Οδυσσέα
Αγαπητοί ενορίτες και συμπολίτες
Συγκίνηση μεγάλη με διακατέχει αυτή τη στιγμή για τη μεγάλη τιμή που μου γίνεται για τις όποιες προσφορές μου στη Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική και στα ιερά αναλόγια των εκκλησιών .
Από τα παιδικά μου χρόνια Θείος ζήλος με οδήγησε στην εκμάθηση της Βυζαντινής μουσικής και στην υπηρεσίας των ιερών αναλογίων .

Διπλή εξεταστική Φεβρουαρίου για τους επί πτυχίω φοιτητές, μόνο φέτος

Μόνο τη φετινή χρονιά θα ισχύσει η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου, για τους επί πτυχίω φοιτητές. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017, είναι προσωρινή λύση ρυθμιστικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα, πάντα, με το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, βάσει του οποίου, από την επόμενη χρονιά, την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι σχολές, με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς τους.
Υπενθυμίζεται ότι «επί πτυχίω» θεωρούνται οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων της σχολής τους και συνεχίζουν τη φοίτησή τους δηλώνοντας τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό διδακτικών μονάδων ή μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.
news247

Ευχές από το ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Στούπα Θεόδωρο και την Δημοτική Σύμβουλο και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας Κα. Καρέλου Αθηνά στο Δημαρχείο Κατούνας

Γιορτινή ατμόσφαιρα σήμερα στα γραφεία του π. Δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα με ευχές για μία καλή χρονιά και  κάλαντα, καθώς ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Στούπας και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Αθηνά Καρέλου υποδέχθηκαν στο γραφείο τους τα παιδάκια του ΚΔΑΠ Μεδεώνος, που έψαλλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και ευχήθηκαν για το νέο έτος.
Ο κ. Στούπας, συνεχάρη τους τους μικρούς φίλους, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του ΚΔΑΠ όπως και το προσωπικό του Δήμου για την σημαντική δουλειά που κάνουν και ευχήθηκε σε όλους να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι και το 2017 με τις οικογένειες τους. Επίσης τόνισε το 2017 να είναι ένα έτος γεμάτο χαμόγελα για τον Δήμο μας και την Ελλάδα, κυρίως όμως για την νεολαία μας.
Καλή χρονιά σε όλους 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Βραζιλία: Ομολόγησε ο εραστής τη συμμετοχή του στη δολοφονία Αμοιρίδη

Την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη ομολόγησε το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, ο φερόμενος ως εραστής της συντρόφου του θύματος, αξιωματικός της Αστυνομίας Στρατού Sérgio Gomes Moreira Filho. Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές βοηθάει να συναρμολογηθεί το παζλ για την υπόθεση δολοφονίας.
Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Έγκλημα πάθους ο φόνος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Κρατείται η σύζυγος

Ο 59χρονος Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, ήταν θύμα εγκλήματος πάθους, όπως αναφέρει η Βραζιλιάνικη Globo.
Αξιωματικοί της αστυνομίας εντόπισαν την Πέμπτη κηλίδες αίματος σε καναπέ στην νοικιασμένη κατοικία όπου διέμενε ο διπλωμάτης στην περιοχή Nova Iguaçu μαζί με τη γυναίκα του, βραζιλιάνικης καταγωγής. Οι δυο τους βρίσκονταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για διακοπές.
Σύμφωνα με την Globo, οι ερευνητές της αστυνομίας πιστεύουν πως το σώμα του πρέσβη μεταφέρθηκε στις 3 το πρωί της Τετάρτης με όχημα που ήταν νοικιασμένο, και στη συνέχεια απανθρακώθηκε σε περιφερειακή οδό, στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε και το απανθρακωμένο σώμα το οποίο υποβάλλεται σε εξέταση DNA για να ταυτοποιηθεί και οριστικά η ταυτότητα του.
Πλέον ερευνώνται οι κάμερες για να διαπιστωθεί το πώς μεταφέρθηκε το σώμα του πρέσβη.
Η Βραζιλιάνα σύζυγός του Κ. Αμοιρίδη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε σε αστυνομικό τμήμα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς, όπου και ανακρίνεται. Δεν έκανε δηλώσεις στον Τύπο. 

ΚΑΛΑ Πρωτοχρονιάτικα νέα για τα Σφαγεία Κατούνας. Είναι όλα έτοιμα να γίνει δημοπράτηση

Οι πρώτες προσπάθειες για την δημιουργία των δημοτικών σφαγείων άρχισαν, επί δημαρχίας του Χρήστου Λίτσου, το  έτος  1996  συνέταξε  μελέτη  σκοπιμότητας  η  οποία υποβλήθηκε  στις  αρμόδιες  υπηρεσίες  για  έγκριση.
Αφού  βρέθηκε  το  ακίνητο  σε  ικανοποιητική  θέση  προχώρησε  με  νόμιμες  διαδικασίες, στην  απόκτηση, το  οποίο  αποκτήθηκε  τέλος  του  1997  έτους.
Παράλληλα  ξεκίνησε  η  σύνταξη  μελέτης  περιβαλλοντικών  επιπτώσεων  και  η  μελέτη  χωροθέτησης  του  κτιρίου. Με  συντονισμένες  προσπάθειες  σε  συνεργασία  με  τις  τεχνικές  υπηρεσίες  ολοκληρώθηκε  και  η  μελέτη  κατασκευής  των  κτιριακών  εγκαταστάσεων  όπως  είναι  μέχρι  σήμερα.
Φωτο απο το αρχείο μας 
Τον  Μάιο  1998  παραδόθηκε  στο  Δήμο  μας  η  σχετική  Μελέτη  προϋπολογισμού  96.000.000 δρχ, τότε, η  οποία  δημοπρατήθηκε  το  Καλοκαίρι  του  ίδιου  χρόνου  με  ανάδοχο  τον  Ε.Δ.Ε.  κ. Σταμούλη  Τζούρο  και  έκπτωση  52%.
Ο  εργολάβος  εγκαταστάθηκε στις 20  Σεπτεμβρίου  1998  αλλά  οι  δημοτικές  εκλογές του Οκτωβρίου  1998, καθυστέρησαν  τις  εργασίες, οι  οποίες  συνεχίστηκαν  από  τον  Νοέμβριο  και  Δεκέμβριο  1998  με  διαμόρφωση  του  εδάφους  και  εκσκαφές  θεμελίων ο  νέος  Δήμος  Μεδεώνος  πλέον από  1-1-1999 συνέχισε το έργο.
Τέθηκε σε λειτουργία την περίοδο των Χριστουγέννων του 2001, επί Δημαρχίας  του Δημητρίου Τζαβαλά που έδωσε μεγάλο αγώνα για τα σφαγεία, σαν πρώτος Δήμαρχος Μεδεώνος πλέον, μιας και έγινε η συνένωση με τα γύρω διαμερίσματα «Καποδίστριας», έκτοτε λειτουργούσε κανονικά παρ’ όλες τις ελλείψεις.
Ο σημερινός πρόεδρος της Κατούνας
Καφρίτσας Θωμάς
τότε που τα σφαγεία λειτουργούσαν
Το ίδιο συνεχίστηκε και επί δημαρχίας Μεδεώνος Γιάννη Σεραφή για αρκετά χρόνια και οι κτηνοτρόφοι απ’ όλο την επαρχία Ξηρομέρου πήγαιναν στα σφαγεία Κατούνας.
Πρόβλημα στη δημόσια υγεία από την κατανάλωση κρέατος δεν υπήρχε, αφού τα σφαγεία «ήταν πεντακάθαρα». Υπήρχαν όμως μόνιμα μικροπροβλήματαα με την κοινοτική νομοθεσία, η οποία είναι πολύ αυστηρή και όσο περνούσε ο χρόνος μεγάλωναν. .
Η κτηνιατρική υπηρεσία το 2007 επισήμανε στην δημοτική αρχή και στον Νομάρχη τα ακόλουθα προβλήματα:
«Αναγκαιότητα δημιουργίας ψυκτικών θαλάμων - ελλείψεις σε σφαγειοτεχνικό εξοπλισμό – καλύτερη διαχείριση βοηθημάτων αναισθησίας – περισσότεροι νιπτήρες και αποστειρωτήρες – βελτίωση γραμμής σφαγής βοοειδών – σύνδεση ηλεκτρονικής ζυγαριάς – ψυγείο δεσμευμένων σφαγίων – βελτίωση των χώρων αποδυτηρίων και στάβλων – σωστή διαχείριση των υποπροϊόντων που δεν προορίζονται για κατανάλωση – περισσότερο προσωπικό στην κτηνιατρική υπηρεσία γιατί το υπάρχον δεν επαρκεί για να επιβλέπει την ορθή φόρτωση και λειτουργία του κλιβάνου που γίνεται πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου.»
Όλοι οι δήμαρχοι που πέρασαν έπρεπε να αποταμιεύουν τα έσοδα ή να βρίσκουν από αλλού και να τα αποταμιεύουν και σιγά - σιγά να τα επενδύουν στα σφαγεία, κάτι που δεν γινόταν παρά μόνο σε πολύ μικρές συντηρήσεις. Ενώ έλεγαν πως μπαίνουν και μέσα από τα σφαγεία.
Ζήτησε λοιπόν η κτηνιατρική υπηρεσία την επιβολή προστίμου και την άμεση κατάθεση χρονοδιαγράμματος βελτιώσεων και αν δεν γίνονταν αυτό, θα ζητούσε την άρση του κωδικού αριθμού και το κλείσιμο των σφαγείων.
Η σημερινή Άδεια που έχει ισχυ για 10 χρόνια 
   Υποθέτουμε ότι λόγω αδράνειας δεν έγινε τίποτα από αυτά ή επειδή νόμιζαν μερικοί πως θα τα κατάφερναν έτσι κάθε τόσο, και έτσι στις 01/07/2008 έγινε ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Στη συνέχεια η Νομαρχία εξέδιδε προσωρινές άδειες μέχρι τις 31/01/2010 που έγινε το οριστικό κλείσιμο.
Σήμερα απαιτούνται αρκετά χρήματα για να γίνουν όλα αυτά που χρειάζονται, θα βρεθούν άραγε;
Όσο παραμένουν κλειστά το κόστος επαναλειτουργίας μεγαλώνει.
Πολλά άτομα δούλευαν στα σφαγεία και συντηρούσαν αρκετές οικογένειες, επίσης όλο το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας εξυπηρετούνταν και όλο αυξάνονταν σε ποσότητες τα σφαγιασμένα ζώα. Μετά από το κλείσιμο οι κτηνοτρόφοι μας εξυπηρετούνται από μακρινά προς την περιοχή μας Σφαγεία.
Όλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι το 2010 αλλά και το 2014 του νέου Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας μπορεί να χρησιμοποίησαν τα σφαγεία στον προεκλογικό τους αγώνα, αλλά φυσικά δεν τα είχαν κλείσει αυτοί, αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αλλά είχαν κλείσει επί δήμου Μεδεώνος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, άρα τα κλείσαμε μόνοι μας.
Σήμερα λοιπόν τα σφαγεία παραμένουν κλειστά και έχουν δρομολογηθεί και εκτελεσθεί μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες για να ξανανοίξουν.
Εγκρίθηκε επιτέλους σήμερα και η περιβαλλοντολογική μελέτη των σφαγείων που περίμεναν οι του Δήμου και πριν μερικές μέρες είχε εγκριθεί η οικοδομική άδεια, προέκτασης των σφαγείων έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευασθούν αυτά που λείπουν από τα σφαγεία Κατούνας.
 Όλα είναι έτοιμα λοιπόν, αφού η σημερινή Δημοτική αρχή το έτρεξε το θέμα από την πρώτη στιγμή, έτσι ώστε και τα σφαγεία να δρομολογηθούν, δεν απομένει πλέον παρά να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο μέσα στο 2017 για το τι μέλη γενέσθαι, έτσι ώστε να γίνει δημοπρασία, ή παραχώρηση.  
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ Δ.

Νorman Atlantic: Δυο χρόνια μετά, τι λέει η γυναίκα του αγνοούμενου από την Πλαγιά Βόνιτσας

Δυο χρόνια μετά από τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ούτε καν το πώς πραγματικά ξέσπασε η πυρκαγιά. Ακόμη και για τους ειδικούς στα ατυχήματα που συμβαίνουν στη θάλασσα, η περίπτωση του Norman Atlantic αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα ναυτικά χρονικά. Το πλοίο δεν βούλιαξε ποτέ, κι όμως, 29 άνθρωποι χάθηκαν. Άλλοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι έσβησαν από τις αναθυμιάσεις, άλλοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σωθούν. Πολλοί δεν βρέθηκαν ποτέ. Δεκαοκτώ άνθρωποι κυριολεκτικά «εξαφανίστηκαν» με τρόπο που παραμένει ανεξήγητος. Ήταν 8 Έλληνες, 4 Τούρκοι, 2 Ιταλοί, 2 Σύροι, 1 Γερμανός και 1 Ιρακινός.
Μεταξύ των Ελλήνων οι οποίοι ακόμη και σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι είναι ο Απόστολος Νικολαράς από την Πλαγιά της Βόνιτσας, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Οδηγός φορτηγού, που σχεδόν κάθε εβδομάδα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ελλάδα-Ιταλία και αντιστρόφως. Να θυμίσουμε πως στο φλεγόμενο πλοίο επέβαιναν και άλλοι Αιτωλοακαρνάνες, οδηγοί φορτηγών, ταξιδιώτες αλλά και μέλη του πληρώματος.
Η τελευταία επικοινωνία με τη σύζυγό του, Καλλιόπη Ανανιάδου, πριν χαθούν τα ίχνη του, έγινε στη 01:00 τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2014, δύο ώρες πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο μοιραίο πλοίο. «Μιλήσαμε για λίγη ώρα καθώς το πλοίο θα έμπαινε στην Αδριατική και το σήμα θα χανόταν» λέει στο Πρώτο ΘΕΜΑ η κα Ανανιάδου. Η ίδια διηγείται λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνδιάλεξη που επρόκειτο να είναι και η τελευταία με το σύντροφ της ζωής της: «Ο σύζυγός μου με ρώτησε για τα παιδιά και, αφού συζητήσαμε για λίγο, κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 6 το πρωί έμαθα από την τηλεόραση για το πλοίο. Έπαιρνα τηλέφωνο αλλά ήταν κλειστό. 

Παράταση πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2017

Η παράταση ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων οχημάτων από όσους επιθυμούν να τα θέσουν σε «ακινησία». Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και στην κατάθεση πινακίδων. Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση».


Απίστευτο τηλεφώνημα στο δήμαρχο: «Κάνε κάτι, χάσαμε τα στέρφα»

Τα προβλήματα από τα χιόνια που έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν όλη την Ελλάδα, είχαν και μια σπαρταριστή πλευρά, στην Αργολίδα.
Οπως μεταδίδει το argolikeseidhseis.gr το ακουστικό έπεσε από το χέρι δήμαρχου όταν στην άλλη άκρη της γραμμής εν μέσω πανικού μια ηλικιωμένη γυναίκα από ορεινό χωριό του δήμου Αργολίδας, του έλεγε:
-Δήμαρχε κάνε κάτι και για μας, χάσαμε τα στέρφα...
Ο δήμαρχος σαστισμένος, καθώς εκείνη την στιγμή βρισκόταν και σε εξέλιξη επιχείρηση με μηχανήματα για την διάνοιξη δρόμων από τα χιόνια, δεν μπορούσε να καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει "χάσαμε τα στέρφα", ρωτούσε και ξαναρωτούσε μήπως και μπορέσει να καταλάβει.
iefimerida.gr 
mpampini

Στο Κρίκελλο Ευρυτανίας βρέθηκε ο ύποπτος για την δολοφονία της παιδοψυχιάτρου από την Λαμία

Η εμφάνιση ενός ταλαιπωρημένου και άγνωστου άνδρα στην πλατεία του χωριού σήμανε συναγερμό στο Κρίκελλο.
Ο άνδρας ο οποίος έχει προσαχθεί ως ύποπτος για την δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία συνελήφθη το πρωί στην πλατεία του χωριού Κρίκελλο στην Ευρυτανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βρήκε καταφύγιο τη νύχτα σε κάποιο καλύβι στην περιοχή και το πρωί ξυλιασμένος βγήκε στην πλατεία του χωριού.
Η εμφάνισή του προκάλεσε υποψίες στους χωριανούς οι οποίοι τηλεφώνησαν στην αστυνομία Καρπενησίου. Οι αστυνομικοί από το Καρπενήσι τον προσήγαγαν και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της ασφάλειας Λαμίας.
Τα ηλεκτρονικά ίχνη του άνδρα είχαν εντοπιστεί νωρίτερα καθώς είχε αναρτήσει στο facebook ένα κείμενο το οποίο περιγράφει τι έγινε.
Επισημαίνει πως είχε άριστες σχέσεις με την 45χρονη και το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε μαζί της και την ρώτησε αν μπορεί να κοιμηθεί στο σπίτι της.
Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο η Θώμη του απάντησε θετικά αν και του είπε πως έχει πυρετό.
Πήγε στο σπίτι και αφού συζήτησαν, χρειάστηκε να κατέβει στο αυτοκίνητό του.
Πήρε τα κλειδιά από τη Θώμη, κατέβηκε στο αυτοκίνητο, ωστόσο, όπως συνεχίζει, κάποιος τον χτύπησε με βαρύ αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις του.

Ευχές από τον προεδρο Κώστα Γεωργούλα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Ξηρομέρου


Θρίλερ με τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία που βρέθηκε απανθρακωμένος

Ποιος ήθελε να κάνει κακό στον Κυριάκο Αμοιρίδη; - Το πτώμα βρέθηκε μέσα σε ένα καμμένο λευκό αυτοκίνητο με πινακίδες που ταίριαζαν με αυτές του νοικιασμένου αυτοκινήτου του πρέσβη- Αμανατίδης: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, σε αναμονή των εξελίξεων»
Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε τελικά. Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί.
Την είδηση έκανε γνωστή η αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής με ανακοίνωσή της. 
google page rank