Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση στην Αμφιλοχία το βιβλίο του Ν. Τέλωνα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ (ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ) 1829 – 1944»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας « Π. Κόκκαλης» παρουσιάζει το βιβλίο του Ν. Τέλωνα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ (ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ) 1829 – 1944» στις 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 07:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Πατρώνης Βασίλειος, αναπληρωτής καθηγητής του Παν. Πατρών
Υφαντής Ηλ. (Λίνος), φιλόλογος, επιμορφωτής ΤΠΕ, αντιπρόεδρος συνδέσμου φιλολόγων.

Παρέταξαν τα τρακτέρ οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στον κόμβο Κεφαλοβρύσου

Με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έφτασαν λίγο μετά τις 12 στον κόμβο Κεφαλοβρύσου και τα παρέταξαν κατά μήκος τη Εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων.
Δεν θα κλείσουμε σήμερα τον δρόμο,μας είπε ο εκπρόσωπος των αγροτών κ.Κώστας Πουρνάρας,οι αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων μας θα ληφθούν το βράδυ στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε στον κόμβο.
Η Αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας βρίσκεται στο σημείο ώστε να διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς.http://www.onairnews.gr/
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΝΑ ΑΠΌ ΤΙΣ 4 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το πρόγραμμα των αγώνων του επόμενου Σαββατοκύριακου και της μεθεπόμενης Τετάρτης που θα γίνουν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου ανακοίνωσε η ΕΠΣΝΑ.
Αναλυτικά:
                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ  4-2-2017  ΩΡΑ  10:00  (ΠΑΙΔΙΚΟ)
ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ                    ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΚΑΔ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ  4-2-2017  ΩΡΑ  10:30  (ΠΑΙΔΙΚΟ)
Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ               ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ                          ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                           ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜ/ΚΟΥΣ
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ                     ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ – ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ                          ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Β.ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                   ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ
                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ  4-2-2017  ΩΡΑ  12:00

Θείος Αλβανού στρατιώτη για τον αλβανικό αετό: «ΜΜΕ και πολιτικοί κατέστρεψαν τα παιδιά και μας τρομοκράτησαν»

Συγγενής των στρατιωτών αλβανικής καταγωγής που έβγαλαν την επίμαχη selfie με το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας υπερασπίζεται τους νεαρούς, κάνει λόγο για μία αθώα φωτογραφία και επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ και τους πολιτικούς.
Συγκεκριμένα ο θείος ενός εκ των στρατιωτών δήλωσε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Λυπάμαι πάρα πολύ που δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση από τον τύπο και τους πολιτικούς γιατί καταστρέψανε παιδιά, γονείς, οικογένειες, τρομοκράτησαν κόσμο. Ανάμεσα στους τρομοκρατημένους είμαι και εγώ. Δεν έπρεπε για μια αθώα selfie να δοθεί τέτοια δημοσιότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ».
Από την άλλη πλευρά ο Εντμοντ Γκούρι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας αλβανικών συλλόγων στην Ελλάδα, κάνει λόγο για  μια νεανική φωτογραφία και τονίζει πως οι ακραίοι εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος μια αθώα φωτογραφία.
«Οι νεαροί στρατιώτες έβγαλαν μία αθώα selfie φωτογραφία που συμβολίζει τον Αλβανικό Αετό ο οποίος βρίσκεται στην σημαία της Αλβανίας και καμία σχέση δεν έχει με εθνικιστικές βλέψεις ή μυστικές υπηρεσίες. Μια νεανική φωτογραφία. Εάν είναι δυνατόν. Θα έβαζαν οι μυστικές υπηρεσίες selfie στο Facebook.

Το 13ο Αλυζιακό Καρναβάλι στην Κανδήλα Ξηρομέρου μας περιμένει.

Η Κανδήλα Ξηρομέρου διοργανώνει το 13ο Αλυζιακό Καρναβάλι και μας προσκαλεί για να γλεντήσουμε με χορό και πολλή μουσική γιατί ... Έτσι το Ξηρόμερο ζεί...
Από το 2005 αποτελεί παράδοση σαν το πλέον αυθόρμητο και ανεπιτήδευτο Καρναβάλι.
Οι διοργανωτές με μπροστάρη πάντα τον Ρέντζο (Παρασκευά Λεκατσά του Επαμεινώνδα), βάζοντας προσωπική εργασία, μεράκι και ψυχή, μας παρουσιάζουν κάθε χρόνο θέματα με πολύ χιούμορ και σάτιρα από την επικαιρότητα.
Ελάτε και φέτος στην Κανδήλα στις 26 Φεβρουαρίου, στις 15:00 μ.μ. για να γλεντήσουμε όλοι μαζί...
kandilatoxoriomas

Β' ΕΠΣΝΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ



Κάθε αγώνας για την ομάδα της Μεδεών Κατούνας είναι και ένα ντέρμπι μιας και χρειάζεται βαθμούς να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Έτσι και στον προχθεσινό αγώνα στο γήπεδο μας με το Αρχοντοχώρι ενώ δέχθηκε γκολ στο 30  δεν το έβαλε κάτω και στο 40 ισοφάρισε με τον Βαινά. Οι ευκαιρίες συνεχίζονταν για την Μεδεών η μία μετά την άλλη και στο 80 ήρθε το νικητήριο γκολ με κεφαλιά του Προξενιά που έδωσε  την νίκη στην ομάδα μας με 2-1.
Με τα χρώματα της Κατούνας αγωνίσθηκαν οι: Α. Σακκάς, Α. Γουρούνας, Ν. Σαμαντάς, Δ.Μαυρομμάτης, Σ. Παπαβασιλείου, Μπύρος, Σ. Μπουμπούλης, Ε. Σαμαντάς Κ. Μαυρομμάτης Θ. Βαινάς, Θεοδωρέλος.   
Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν: τη Θέση του Κ. Μαυρομμάτη πήρε ο Β. Προξενιάς και του Ν. Σαμαντά,  ο Ν. Μπερίκος 

Γ ΕΠΣΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ Γ΄ ΕΠΣΝΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ
0-1
ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ
1-2
ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
0-3 α.α.
ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ - ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
0-1
ΡΕΠΟ: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
4-2
ΠΥΡΑΜΙΣ ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ - ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ
3-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
7-0
ΑΕ ΚΟΝΟΠΙΝΑΣ - ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ
2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ-To ημερολόγιο του ΓΕΝ στις 31/1/1996 για την ΤΡΑΓΙΚΗ νύχτα στα Ίμια!

Ήταν 31/1/1996 όταν το Πολεμικό Ναυτικό χάνει ζωές
Κορυφώνεται και εκτονώνεται η Κρίση των Ιμίων, με αμερικανική παρέμβαση («No ships, no troops, no flags» η προσταγή Χόλμπρουκ).
Το Πολεμικό Ναυτικό χάνει ένα ελικόπτερο με το τριμελές πλήρωμά του, που το αποτελούσαν ο Ανθυποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Ανθυποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.
Οι πρωταγωνιστές: K. ΣΗΜΙΤΗΣ Πρωθυπουργός, N. ΚΟΥΡΗΣ Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, XP. ΛΥΜΠΕΡΗΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Λ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός ΕΥΠ.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Greek Citizen.
Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» πετούσαν από πάνω.

ΙΜΙΑ: Ο άνθρωπος που κάρφωσε την ελληνική σημαία εξομολογείται

Ο άνθρωπος που κάρφωσε την ελληνική σημαία στα Ιμια το 1996 εξομολογείται όλα όσα συνέβησαν στα Ίμια έτσι όπως τα έζησε. Ο Γεώργιος Ριόλας Αστυνόμος Β' τότε, υπηρετούσε στην Κάλυμνο. Πως βλέπει ο ίδιος την κρίση που προκάλεσαν οι Τούρκοι με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να έρθουν στα πρόθυρα πολέμου;
Η μαρτυρία του Γεώργιου Ριόλα περιλαμβάνει όλα τα γεγονότα που συνέβησαν από την άφιξή του στα Ίμια έως και την τοποθέτηση της ελληνικής Σημαίας στη νησίδα. 
Τι εξομολογείται;
Η μετάθεση στην Κάλυμνο
Την 10η Φεβρουαρίου 1994 και ενώ ως Υπαστυνόμος Α΄ υπηρετούσα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής – Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, μου κοινοποιήθηκε Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για μετάθεσή μου (χωρίς να τη ζητήσω) στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου Δωδεκανήσου, όπου και παρουσιάσθηκα την 15ηΜαρτίου 1994, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Διοικητή.
Η ενημέρωση για τα Ίμια
Όταν μετατέθηκα στην Κάλυμνο, μελέτησα το υπηρεσιακό βιβλίο χωρογραφικής κατανομής, στο οποίο αναφέρεται η διοικητική περιφέρειά του Α.Τ. Καλύμνου, ώστε να έχω καλύτερη γνώση της περιφέρειας ευθύνης μου. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ανήκουν στη διοικητική περιφέρειά του και οι δύο (2) βραχονησίδες υπό την επωνυμία «μικρή και μεγάλη Λημνιά», οι οποίες βρίσκονται κοντά στη συνοριακή – μεθοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας. Υπόψη ότι οι ως άνω νησίδες, αναφέρονται ως «Isola limnia» σε Ιταλικούς χάρτες που υπάρχουν στην αποθήκη του Α.Τ. Καλύμνου, δεδομένου ότι μέχρι το 1948 ανήκαν στην Ιταλική επικράτεια – κατοχή. Oι βραχονησίδες αυτές απέχουν από το Βαθύ Καλύμνου περί τα έξι (6) ναυτικά μίλια, ενώ από την Πόθια Καλύμνου, (όπου και το λιμάνι της Καλύμνου), απέχουν δώδεκα (12) ναυτικά μίλια περίπου.

Ζωοκλοπή στο Λεσίνι

Από τους αστυνομικούς, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκλοπή, οι οποίοι από τις 27-1-2016 μέχρι και 28-1-2016 το πρωί, στο Λεσίνι της Δ.Ε. Οινιαδών του Δήμου Μεσολογγίου, αφαίρεσαν από αγρόκτημα ημεδαπής δύο σκυλιά και ένα χοίρο, ενώ πριν ένα μήνα περίπου είχαν αφαιρέσει ακόμη δύο χοίρους.
agriniopress

ΟΑΕΔ: Δείτε τον πίνακα κατάταξης για τις 4.000 θέσεις εργασίας στην Υγεία

Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας για 4.000 θέσεις εργασίας, τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειομένων Ανέργων του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας».
Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ανέργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 13/2016. Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

H Μητρόπολη Φωκίδος καλεί σε ενίσχυση για το μοναστήρι της Παναγίας της Βαρνάκοβας


Η Μητρόπολη Φωκίδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Στην δυσάρεστη και τραγική θέση βρέθηκε από εχθές η Ιερά Μητρόπολή μας μετά από την ολοκληρωτική καταστροφική πυρκαϊά που ξέσπασε στο ιστορικό μοναστήρι του 11ου αιώνα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.
Η πυρκαϊά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (Ναυπάκτου, Αχαΐας, Ιτέας, Μεσολογγίου) έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να περισώσουν το ιστορικό μοναστήρι. Η φωτιά λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων εξαπλωνόταν με ταχύτητα με αποτέλεσμα το έργο της πυροσβεστικής ήταν αρκετά δύσκολο.
Η καταστροφική πυρκαϊά ήταν ολοκληρωτική για το ιστορικό μοναστήρι. Οι 17 περίπου μοναχές είναι καλά στην υγεία τους και κατάφεραν να σώσουν την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας καθώς και τα Ιερά Λείψανα της Μονής.

Βόνιτσα:Σύλληψη 24χρονου στην Περατιά για ναρκωτικά (φωτο)

Συνελήφθησαν στις 26-01-2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, δύο ημεδαποί ηλικίας 24, 25 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τα ναρκωτικά.
H σύλληψη τους ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής αστυνομικής επιχείρησης, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, κατά την οποία εντοπίστηκε -αρχικά- ο 24χρονος στην περιοχή, Περατιά Αιτωλοακαρνανίας.
Στην συνέχεια, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, βρέθηκαν στην κατοχή του καθώς και στην κατοικία του:

Ο Αρτέμης Σώρρας: Διέταξα τον Τσίπρα…

Eπιμένει να μιλά για δισεκατομμύρια ο Αρτέμης Σώρρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 εμφανίζεται κυνικός ως προς τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία και φειδωλός όταν του ζητούνται αποδείξεις για τα λεγόμενά του.
«Υπάρχουν άλλοι 2.000 καταπιστευματικοί λογαριασμοί υπέρ των Ελλήνων» τόνισε ο Αρτέμης Σώρρας, ενώ υποστήριξε πως «διέταξε» τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τα χρήματα από τους λογαριασμούς του, να ξεχρεώσει την Ελλάδα και να μην παιδεύεται με τους Ευρωπαίους.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1
pentapostagma.

Δημήτρης Ουγγαρέζος στο AgrinioTimes.gr: «Αρχίζω να ερωτεύομαι το Αγρίνιο»

Είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και σίγουρα ξέρει τι να πει και κυρίως πότε και πως να το πει. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μίλησε στο AgrinioTimes.gr και τον Παρασκευά Μάζη για την παρουσία του στο Αγρίνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει αρχίσει να το ερωτεύεται και πως πολύ σύντομα θα το επισκεφτεί ξανά.
Διαβάστε, επίσης, την τοποθέτησή του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τις χρυσές εποχές και τα συμβόλαια με τους παχυλούς μισθούς ενώ δεν διστάζει να δώσει συμβουλές στους νεότερους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον χώρο.
Τέλος, σχολιάζει την επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, αυτή τη φορά από το κανάλι του ΑΝΤ1.
Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τιμή που μου κάνετε να συνομιλούμε καθώς και για την τιμή της πρότασης-πρόσκλησης του φίλου μου, Νίκου από το cobocafe. Το Αγρίνιο είναι μια πανέμορφη πόλη και δυστυχώς στην παρούσα φάση είχα την ευκαιρία να την ζήσω μόνο για λίγες ώρες. 

88χρονος «κίνδυνος – θάνατος»: Έφυγε από τα Ιωάννινα και οδηγούσε αντίθετα στην Ιόνια Οδό!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό στον κόμβο της Ρίγανης. Αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν να κινείται αντίθετα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ηλικιωμένος. Οι αστυνομικοί άμεσα έσπευσαν και ακινητοποίησαν το όχημα και όπως διαπιστώθηκε ο 88χρονος οδηγός πάσχει από άνοια και είχε φύγει από το σπίτι του από τα Ιωάννινα! Μάλιστα οι οικείοι του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Αμφιλοχίας, απ’ όπου τον παρέλαβαν συγγενικά του πρόσωπα και κάπου εκεί η περιπέτεια έλαβε τέλος.
sinidisi

ΕΡΤ: Δεν θα μεταδίδονται ζωντανά οι ομιλίες της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΡΤ.
Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής γνωστοποίησε ότι πλέον δεν θα μεταδίδονται ζωντανά από την ΕΡΤ οι ομιλίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σημερινό άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με την μετάδοση ομιλίας της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής τόνισε τα εξής:
«Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε – όπως είναι γνωστό σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη του εν λόγω άρθρου – ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφ’ ετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως , που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, “δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης”.
Ως εκ τούτου, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει:
1. Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα μεταδίδονται ζωντανά.
2. Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι.
Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος.
zappit.gr
agriniotimes

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Έκοψε την Βασιλόπιτα ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας σε μια όμορφη ατμόσφαιρα

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας τα μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 29/1/2017 το απόγευμα στο café Άρωμα του Χριστόδουλου Θεοδώρου και έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Πάρα πολλές γυναίκες κάθε ηλικίας προσήλθαν και έκοψαν την πίτα τους αφού την ευλόγησε ο συγχωριανός μας Αρχιμανδρίτης πάτερ Νεκτάριος Τριάντης και ο π. Χρυσόστομος Κελεπούρης στην συνέχεια αντάλλαξαν ευχές.
Μας έστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση
 Το Δ.Σ Συλλόγου Γυναικών Κατούνας ευχαριστεί όλες τις γυναίκες για την τιμή που του έκαναν και παρευρέθηκαν σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση.
Επίσης ευχαριστούμε την φίλη του συλλόγου για όλα αυτά που έχει προσφέρει, η ζωή να της ανταποδίδει όλα τα καλά.

                                   Το Δ.Σ.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Βρυσούλας στη Βόνιτσα

Νέος αποκλεισμός του δρόμου και αύριο Τρίτη 31 Γενάρη από τις 12-2 το μεσημέρι
6_μπλοκο_Βρυσουλα_Βονιτσας
Ενισχύεται το μπλόκο στον «κόμβο Βρυσούλας» στη Βόνιτσα (1ο χιλιόμετρο Βόνιτσας – Λευκάδας), όπου σήμερα οι αγρότες προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό του δρόμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου-Βόνιτσας, του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου.
5_μπλοκο_Βρυσουλα_Βονιτσας
Οι αγρότες θα προχωρήσουν και αύριο Τρίτη 31 Γενάρη σε νέο αποκλεισμό του δρόμου στο διάστημα 12-2 το μεσημέρι.

Το χορευτικό Τμήμα το "ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ" του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας πραγματοποιεί την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο ουζερί Σούφης (ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ) στις 4/2/2017


Η Αμβρακία οδός και η σύνδεση της με την Λευκάδα ioniaodos-360x240 Γενιά νέων έργων – Η Αμβρακία οδός και η σύνδεση της με την Λευκάδα

Μία ολόκληρη γενιά νέων έργων προετοιμάζεται να τεθεί σε δημοπράτηση από φέτος μέχρι το 2020. Πρόκειται για μία γενιά έργων που την χαρακτηρίζει η διαφορετικότητα καθώς δεν κυριαρχούν για πρώτη ίσως φορά οι δρόμοι.
Το ypodomes.com έχει μαζέψει για εσάς όλα αυτά τα έργα, πολλά από τα οποία είναι πολυδιαφημισμένα όπως η Γραμμή 4 του Μετρό αλλά και άλλα με μικρότερη “διαφήμιση” όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας.
Αυτό που είναι εμφανές στη λίστα που το ypodomes.com ετοίμασε για εσάς σήμερα είναι πως τα σιδηροδρομικά έργα κερδίζουν πλέον έδαφος και θα δούμε αρκετά να δημοπρατούνται τα επόμενα χρόνια.
Ποια έργα όμως θα ξεκινήσουν να δημοπρατούνται από εδώ και μπρος; Για να ρίξουμε μία ματιά:

Νέο Διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Αγραμπελιωτών- Ο Δημήτρης Μπολίκας επανεξελέγη Πρόεδρος

 Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Αγραμπελιωτών για τη διετία 2017-2019.
Πρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Μπολίκας
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου 
Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά τις εκλογές συγκροτήθηκε 
σε σώμα το νέο Διοικητικό συμβούλιο και αποτελείται από τους:
Πρόεδρος:  Μπολίκας Δημήτριος
Αντιπρόεδρος Α:  Φέρρα Παρασκευή
Αντιπρόεδρος Β : Νούσιας Γεώργιος
Γενικός Γραμματέας:  Μπολίκα Αμαλία
Ειδικός Γραμματέας :Νταγιάντα Αναστασία
Ταμίας :Καμπέρης Δημήτριος
Έφορος  Δημ. σχέσεων :Μπαμπάνης Βασίλειος
Μέλη  Μπαμπάνης Γεώργιος , Πόπης Χρήστος
Ευχόμαστε στο Πρόεδρο και στο Νέο Διοικητικό συμβούλιο 
κάθε επιτυχία στο έργο τους.....
mpampini


Δικογραφία σε βάρος αγνώστου για φόλα σε γάτα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη ο οποίος χθες το μεσημέρι στη Στράτο Αγρινίου, θανάτωσε μια γάτα 22χρονου, παρέχοντάς της δηλητηριασμένη τροφή.
e-maistros

Από σήμερα τα πρώτα ειδοποιητήρια σε 1,4 εκατ. ασφαλισμένους

Ανατροπές στην ασφάλιση για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους (γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους) φέρνει το 2017, με την πρώτη ψυχρολουσία να έρχεται εντός των επόμενων ημερών. Βάσει του σχεδιασμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τα πρώτα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές, στο 20% του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του 2015, θα σταλούν σήμερα Δευτέρα, με στόχο όλοι οι ασφαλισμένοι να λάβουν ενημέρωση, αλλά και τον 25ψήφιο κωδικό πληρωμής πριν από την καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης, ήτοι τις 28 Φεβρουαρίου.
Η πληρωμή θα γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού μέσω του διακριτού κωδικού εντολής 25 ψηφίων. 
anydaynews

Συλλήψεις στην Κατούνα, για κλοπή χαλύβδινου σωλήνα στη Νήσσα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Κατούνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 34 ετών, οι οποίοι την 29/01/2017 αφαίρεσαν στην περιοχή Νήσσα Κατούνας, ένα χαλύβδινο σωλήνα μήκους έξι μέτρων, ο οποίος προορίζονταν για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου, συνολικής αξίας πεντακοσίων ευρώ.
agriniotimes

Εκδήλωση με κοπή της βασιλόπιτας διοργανώνουν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων «ΚΑΠΗ» Κατούνας την Τετάρτη 1/2/2017 στις 10:00 π.μ.

Η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΑΠΗ  Κατούνας πραγματοποιείται την Τετάρτη 1/2/2017 στις 10 το πρωί και καλούνται τα μέλη του, να προσέλθουν στην εκδήλωση. 

Οι Μαθητές του Αετού γιόρτασαν τους τρεις Ιεράρχες , τους προστάτες των γραμμάτων


Γιορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες και στον Αετό Ακτίου - Βόνιτσας στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα από τον εφημέριο Μανιαβό Σπυρίδωνα. Στην εκκλησία έδωσαν το παρών μαζί με τους κατοίκους του Αετού και μικροί  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου μαζί με τους δασκάλους τους όπως και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γεώργιος Ντέμος 
Χρόνια πολλά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές! Οι Τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των γραμμάτων, να σας ευλογούν!
Ένα  αφιέρωμα στους προστάτες της Παιδείας.
Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.

Έκοψε την Βασιλόπιτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου "Άγιος Δημήτριος"


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου "ο Αγιος Δημήτριος" έκοψε την πίτα του στο κατάστημα του Γεωργίου Τσακάλη το Σάββατο 28/1/2017 το βράδυ. 
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ιερέας Κώστας Γατσούλης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ο Αντιδήμαρχος Φραδέλος Κώστας, ο πρόεδρος της Παλαίρου Δημήτρης Στάχτιαρης και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Σιδεράς όπως και πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας του Δήμου Παντελής Αποστολάκης.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Aγρίνιο: Με μεγαλοπρέπεια η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας Αγίου Όρους

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας η υποδοχή του αντιγράφου της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Την ιερά εικόνα, συνόδεψε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ και τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης.
Με λιτανευτική πομπή η εικόνα μεταφέρθηκε και ενθρονίστηκε στον Ιερό Ναό, όπου και θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών.
Αύριο ο Εφραίμ θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, κατά τον εκκλησιασμό των σχολείων, ενώ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως νηπτικοί Πατέρες και προστάτες της Παιδείας».

Ναυταθλητικός Όμιλος και Λύκειος Απόλλων Βόνιτσας συνδιοργανώνουν ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΒΗΘΕΙΩΝ το Σάββατο 11/2/2017 στο SOZOS HOTEL

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνουν από κοινού δύο αθλητικοί φορείς της Βόνιτσας, ο Ναυταθλητικός Όμιλος και ο Λύκειος Απόλλων. Το Σάββατο 11/02/2017 στο ξενοδοχείο Sozos Inn (1ο χιλ. Βόνιτσας-Λευκάδας) και ώρα 15.00 συνδιοργανώνουν σχολείο παροχής Α’ βοηθειών. 
Το σχολείο απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους ενήλικες και κυρίως σε εκείνους που λόγω επαγγέλματος είναι πιο πιθανό να διαχειριστούν τραυματισμούς ή ξαφνικές αρρώστιες, όπως εκπαιδευτικοί, ένστολοι, γυμναστές, κλπ. Αν αναλογιστούμε πόσες ζωές έχουν χαθεί ξαφνικά επειδή την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε κάποιος να παρέχει στο θύμα σωστές Α’ βοήθειες, καθίσταται σαφές ότι η εκπαίδευση επί του αντικειμένου είναι βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
Τους  συμμετέχοντες θα εκπαιδεύσουν στελέχη του φορέα EMP Medic First Aid, από τους πλέον καταξιωμένους οργανισμούς στο χώρο, ενώ όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση θα λάβουν πιστοποίηση διεθνούς αναγνώρισης. 
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρακτική εφαρμογή των Α’ βοηθειών ώστε οι συμμετέχοντες να αφομοιώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτά που θα διδαχθούν και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. 
Το κόστος για τη συμμετοχή προκαταβάλλεται και ανέρχεται στο ύψος των 80€. Για συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλ. 6945998153 και 6931179896 και με e-mail στο novo2004@gmail.com

Σημαντική νίκη του Α.Ο. Κανδήλας με 3 - 0 έναντι της Δάφνης Μεγάλης Χώρας. (φωτο)

Ο Α.Ο. Κανδήλας νίκησε την Δάφνη Μεγάλης Χώρας στο γήπεδο του με σκόρ 3 - 0. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με λευκή ισοπαλία αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Κανδήλας μπήκαν δυναμικά  και αποφασιστικά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να σημειώσουν αμέσως δύο γκόλ, στο 46ο και 48ο λεπτό. Ο Λάκης Βαρδής άνοιξε το σκόρ και εν συνεχεία ο Χάρης Γιαννείος του Κων/νου πέτυχε το 2 - 0. Στην εκπνοή του αγώνα ο Άγγελος Βασιλάκης σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 3 - 0
Η νίκη αυτή της Κανδήλας αποτελεί σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία και  δίνει δύναμη στους νέους παίκτες να συνεχίσουν με αισιοδοξία και να εργάζονται για μια ακόμα καλύτερη πορεία της ομάδας.
Δείτε πολλές φωτογραφίες παρακάτω απ' τον σημερινό αγώνα:


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:
google page rank