Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Πράσινο φως για την επένδυση των 165 εκατ. του Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

Το πράσινο φως για την επένδυση του ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ, στο νησί του Σκορπιού έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με προεδρεύοντα τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Υποδομών εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της Στρατηγικής Επένδυσης «VIP Exclusive Club» του Σκορπιού. ......

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης , ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης με τους συμβούλους έργου-μελετητές του και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων. 
Το χωρικό αυτό σχέδιο οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους  δόμησης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 60 κλινών, πολύ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο,  αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων. 
Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.
Ο Σκορπιός, το πολυσυζητημένο νησί, κοντά στη Λευκάδα εξαγοράστηκε το 1963 από τον Αριστοτέλη Ωνάση έναντι 3 εκατ ευρώ. 
Για πέντε ολόκληρα χρόνια, ο ίδιος, ξόδεψε χρόνο και χρήμα, για να φυτέψει χιλιάδες δέντρα(τα περισσότερα από αυτά ήρθαν από το εξωτερικό, καθώς ήταν ποικιλίες που δεν βρίσκονταν στη χώρα μας), παρτέρια με σπάνια λουλούδια, αλλά και φυτά που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, μετέφερε άμμο για τη δημιουργία των παραλιών. Επίσης, έκτισε μικρούς ξενώνες, και έδωσε στο μικρό νησί την εικόνα ενός επίγειου παραδείσου. 
Ωστόσο ο θάνατος του γιου του έλληνα μεγιστάνα, Αλέξανδρου (1973) και έπειτα του Αριστοτέλη (1975) θα φέρει την εγκατάλειψη. Η χαμένη αίγλη επιστρέφει ύστερα από χρόνια με τα περίφημα πάρτι της Χριστίνας Ωνάση. Μετά τον θάνατό της το 1988, η κόρη της Αθηνά θα γίνει η μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας.
Η ίδια αρκετά χρόνια μετά, θα πάρει την απόφαση να πουλήσει το νησί για κάτι περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ. Από την άνοιξη του 2013, ο Σκορπιός ανήκει στην Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

πηγή: insider.gr
google page rank