Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ιερέας έκανε… εκστρατεία υπέρ υποψηφίου Περιφερειάρχη

Έντονα αποδοκιμάστηκε από ενορίτες Ιερέας σε εκκλησία της Ηλείας, όταν μετά το τέλος της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού άρχισε το λογίδριο υποδεικνύοντας στους πιστούς συγκεκριμένο υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Του έπλεξε το εγκώμιο εντός του ιερού ναού προτρέποντας μάλιστα τους παριστάμενους πιστούς που τον άκουγαν εμβρόντητοι να τον… ψηφίσουν!
Άμεση ήταν η αντίδραση ενορίτη,ο οποίος διέκοψε τον Ιερέα ζητώντας του να τους αγιάσει και να τους ευλογήσει, αφήνοντας την πολιτική σε μια τόσο ιερή στιγμή.
Με τη διαμαρτυρία του ενορίτη ο οποίος μας μετέφερε και το γεγονός αυτό ,συντάχθηκαν αρκετοί από τους πιστούς εκείνη τη στιγμή,επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια του Ιερέα τους να καθοδηγήσει την ψήφο τους αυτή τη μεγάλη ημέρα των Θεοφανείων και μάλιστα κατά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού αποτελεί ασέβεια και ανίερη πράξη. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.
Ο ενορίτης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διαμηνύοντας στο συγκεκριμένο ιερέα, ότι αν πάει ξανά στην Εκκλησία για τη θεία λειτουργία και τον ακούσει να προβάλει υποψηφίους για τις εκλογές, υποδεικνύοντας στους πιστούς «ποιον» να ψηφίσουν,τότε θα προχωρήσει σε καταγγελία στα αρμόδια εκκλησιαστικά πειθαρχικά όργανα.
Είναι βέβαιο ότι μέχρι τις εκλογές πολλοί υποψήφιοι θα χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο και εργαλείο την Εκκλησία για να προβάλουν την υποψηφιότητά τους. Τουλάχιστον ας τηρηθούν τα προσχήματα και ο σεβασμός στις ιερές ακολουθίες.
Δεν είναι η ώρα της θείας λειτουργίας κατάλληλη για υπόδειξη υποψηφίων συμβούλων και πολιτικών.
Ας παρουσιάσουν το έργο τους οι κ. υποψήφιοι, αν έχουν κάτι το αξιόλογο να επιδείξουν και ας μην εκμεταλλεύονται τη σχέση τους με τους κληρικούς για να προβάλλονται και να κερδίζουν ψήφους από τη μεγάλη δεξαμενή της Εκκλησίας. Εκτός αν τους χρεωστούν κάτι οι ιερείς και ξεπληρώνουν τα γραμμάτια…
του Σωτήρη Τζούμα -newpost.gr
www.agrinionews.gr
google page rank