Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου-Βόνιτσας "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ" έκοψε την πίτα του στις 8/2/2014


Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού Συλλόγου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ''   το Σαββάτο  8 Φεβρουαρίου 2014 στην  ταβέρνα "ΜΑΡΙΝΑ " στην παραλία της Βόνιτσας.
Η εκδήλωση άρχισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο π. Δημήτριος Χέλμης εφημέριος του ιερού ναού του Άγιου Σπυρίδωνα Βόνιτσας μετά του διακόνου π. Παϊσίου Κομποτιάτη. Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο ιερέας απευθύνθηκε με θερμά λόγια στην δραστηριότητα του Συλλόγου και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσφορά στον πολιτισμό και στις παραδόσεις.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπίτσης Βασίλης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και ευχήθηκε υγεία και δημιουργία για το νέο έτος αναφέροντας παράλληλα ότι ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να παίζει πρωταρχικό ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας!!!
Στη συνέχεια μοιράστηκε η βασιλόπιτα από τα μέλη του συλλόγου και το φλουρί βρήκε ένα από τα μέλη του χορευτικού παίρνοντας ως δώρο, έως είθισται μία εικόνα της Παναγίας Θεοτόκου που αποτελεί έμβλημα του Συλλόγου.
Το παρών έδωσαν τα μέλη του χορευτικού συλλόγου τόσο της πόλης της Βόνιτσας όσο και τα μέλη από το Μοναστηράκι και τον Άγιο Νικόλαο αλλά και πλήθος κόσμου που βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν όλοι μαζί!!!
Για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε η αγάπη του κόσμου για τον σύλλογο, η διάθεση για χορό και η προσήλωση στην παράδοση!!!
 Η υπέροχη αυτή συγκέντρωσή του Συλλόγου δεν άργησε να μετατραπεί σ’ ένα ξέφρενο γλέντι με πολλή μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...
 Γονείς αλλά και παιδιά έφυγαν  ευχαριστημένοι από την εκδήλωση αλλά και με δώρα από τη λαχειοφόρο που έκανε ο Σύλλογος για το καλό της νέας χρονιάς!!! 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 






























ΦΩΤΟ: ΤΖΕΦΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ