Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Απέκλεισαν την Εθνική Οδό (φωτο)


  Δεν ικανοποιήθηκαν οι αγρότες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού προχώρησαν πριν από λίγο οι αγρότες στο μπλόκο της Ερμίτσας, κλιμακώνοντας με τον τρόπο αυτό τον αγώνα τους και στέλνοντας τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, που έκανε χθες βήματα καλής θέλησης,  προχωρώντας σε αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.
Η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αν και το μπλόκο ενισχύθηκε από μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της οργάνωσης Αγρινίου κ. Παύλος Ζέρης και ο διεκδικητής του χρίσματος για ο Δήμο κ. Γιάννης Κολοβός.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν οι ομιλητές φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι τα «ημίμετρα» της κυβέρνησης έχουν μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα και αποσκοπούν στη διάσπαση του μετώπου. Οι αγρότες διεκδικούν απόσυρση του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, ουσιαστικές πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους παραγωγής, καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, έργα υποδομής στον αγροτικό χώρο.
Σημειώνουμε ότι ο αποκλεισμός διήρκησε λιγότερο από μισή ώρα και ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.30, με την Τροχαία Αγρινίου να έχει αναλάβει τη διακοπή της κυκλοφορίας, ώστε να αποφευχθούν πιθανές διαμαρτυρίες διερχόμενων οδηγών.








agrinioreport