Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απογοήτευσε… (φωτό)...Ήττα με κάτω τα χέρια του Παναιτωλικού από τον ΠΑΟΚ 0-1

Καμία συνέχεια δεν είχε το καλό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου του Παναιτωλικού στο Περιστέρι. Οι αγρινιώτες ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με 1-0 με το τελικό σκορ μάλλον να τους κολακεύει μιας και σε κανένα σημείο του αγώνα ο Παναιτωλικός δεν έδειξε ικανός να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την πολύ καλά διαβασμένη ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που είχε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.
Μπροστά σε περίπου 4.500 χιλιάδες ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκινήσει τους δέκα του Ατρόμητου με μοναδική αλλαγή τον Μορένο που στο ντεμπούτο του πήρε τη θέση του τραυματία Βιγιαφάνιες.
Με αρκετή επιφυλακτικότητα και χωρίς το πάθος που έβγαλε στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός απέναντι σε ένα ΠΑΟΚ που μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο άρχισε σιγά – σιγά να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού, κερδίζοντας κατά κράτος τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.
Το σχέδιο το Άγγελου Αναστασιάδη για μπλοκάρισμα των Μαρτίνες, Θεοδωρίδη βρήκε απόλυτη εφαρμογή με τον Παναιτωλικό να βραχυκυκλώνει επιθετικά μη μπορώντας να απειλήσει, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που με κύριους μοχλούς τους Μακ και Σαλπιγγίδη προσπαθούσαν με κάθετες πάσες να απειλήσουν την εστία του Ράφαελ.
Η φάση του 35ου λεπτού που τελικά έκρινε και το παιχνίδι ήταν απόλυτα χαρακτηριστική της εικόνας του σημερινού αγώνα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κλέβουν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Μαρτίνες, να βγαίνει η κάθετη προς τον Μακ στην πλάτη του Κουτρομάνου και τον τελευταίο να ανατρέπει τον αντίπαλό του με το πέναλτι να εκτελείται εύστοχα από τον σλοβάλο παίκτη του ΠΑΟΚ.
Η αντίδραση του Παναιτωλικού δεν ήρθε ποτέ, ο Ράφαελ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Αθανασιάδη κρατώντας τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι και το 0-1 του πρώτου μέρους φάνταζε απολύτως λογικό και δίκαιο της εικόνας των δύο ομάδων στο τερέν.
Οι δυο αλλαγές του Χάβου στην επανάληψη με τους Κάπελ και Μπεχαράνο να παίρνουν τις θέσεις των Κουτρομάνου και Μορένο έδωσαν μια σχετική ζωντάνια τον Παναιτωλικό που πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να απειλήσει, είχε μια καλή στιγμή με τον Άλβες (59’), αλλά μέχρι εκεί.
Ο δικάφαλος του βορρά σχετικά εύκολα κρατούσε το μηδέν στα μετώπισθεν και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσε για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι, επιχειρώντας κυρίως από τα πλάγια να φανεί απειλητικός.
Το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Βίτορ (65’) στην μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο που από ένα σημείο και μετά είχε περίπου ίδια εικόνα όπως το πρώτο, με τον Παναιτωλικό αδύναμο να απειλήσει και τον ΠΑΟΚ να διατηρεί με σχετική άνεση το υπέρ του σκορ.
Το μεγαλύτερο «αχ» πάντως από πλευράς γηπεδούχων ακούστηκε στο 93’ στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Άλβες να κάνει ένα άψυχο πλασέ μετά την άστοχη έξοδο του Γλύκου και τον Κατσικά να διώχνει προ της γραμμής.
Συμπερασματικά στο αποψινό παιχνίδι ο κατώτερος του αναμενομένου Παναιτωλικός πήρε ακριβώς αυτό που δικαιούταν από το παιχνίδι, δηλαδή τίποτα.
Με σχεδόν όλους τους παίκτες να βρίσκονται σε κακή μέρα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν περίπου προδιαγεγραμμένο μιας και ο ΠΑΟΚ από την αρχή δεν έδειξε καμία διάθεση να την πατήσει ξανά στο ίδιο γήπεδο όπως συνέβη στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
Εξαιρουμένων του Ράφαελ, του συγκινητικού για μια ακόμη φορά Κούσα, και του Γοδόι, οι υπόλοιποι έκαναν ίσως το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι μηδενός εξαιρουμένου. Πολλά λάθη, πολλά κενά ιδιαίτερα στα άκρα της άμυνας, καθόλου καθαρό μυαλό, ελάχιστες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και πολλές χαμένες μονομαχίες μιας και οι αντίπαλοι πήγαιναν σχεδόν πάντα πρώτοι στη μπάλα.
Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή και πολύ φορμαρισμένη ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά και ο Παναιτωλικός απόψε με την εμφάνισή του δεν έκανε ποτέ τον αντίπαλό του να νοιώσει απόψε «άβολα» στο παιχνίδι.
Με δύο βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια και με μόλις ένα γκολ ενεργητικό, το ξεκίνημα μόνο ελπιδοφόρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Παναιτωλικό. Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο όμως είναι η κακή εικόνα που επιβάλλεται να αλλάξει άρδην αρχής γενομένης από το ερχόμενο παιχνίδι στον Εργοτέλη, γιατί με εικόνα ανάλογη της σημερινής οι φίλοι της ομάδας θα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν πλέον για τη φετινή πορεία της.
Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη αλλά όσο οι νίκες αργούν τόσο το άγχος θα αρχίσει να βαραίνει τα πόδια των παικτών. Και αυτό μόνο καλό σημάδι δεν θα είναι για τη συνέχεια.
Αρκετές λανθασμένες υποδείξεις είχε ο κ. Κουκουλάκης που πάντως σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος (46′ Μπεχαράνο), Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μορένο (46′ Καπέλ), Θεοδωρίδης (74′ Βασιλείου), Μαρτίνεζ, Άλβες
ΠΑΟΚ (‘Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέϊρα (56′ Τζιόλης), Μακ, Σαλπιγγίδης (87′ Κίτσιου), Αθανασιάδης (78′ Παπαδόπουλος).
                                                                                                         Π.Κ.
Δείτε φωτορεπορτάζ – ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ
agrinionews