Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ ΑΦΟΙ ΚΥΡΚΟΥ


Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό πατάτες σε κύβους
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα σε κύβους
2 κουτ. ελαιόλαδο
2 κουτ. αλεύρι
1 κουτ. ανάμικτα μπαχαρικά (γαρίφαλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα)
1 κουτ. ντοματοπελτές
400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες
300 γρ. ζωμός κρέατος
αλατοπίπερο
3-4 κουτ. βούτυρο
2-3 κουτ. γάλα
Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζετε σε άφθονο, αλατισμένο νερό τις πατάτες να μαλακώσουν. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και τα καρότα για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε τον κιμά, το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά. Αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε στην άκρη.
Λιώνετε τις πατάτες με το πιρούνι και τις ανακατεύετε με το μισό από το βούτυρο, το γάλα και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε να γίνει απαλό μείγμα και απλώνετε πάνω στο κιμά. Κάνετε σχήματα ζιγκ - ζαγκ με πιρούνι και σκορπάτε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνετε για 35-40 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε με ψητές ντομάτες και πράσινη σαλάτα.
Διευθύνσεις-Τηλέφωνα
Μητροπόλεως Βόνιτσα 2643022901
Ηρώων Πολυτεχνίου Λευκάδα 2645020169
Λιβύης 20 Ζωφράφου 2107791990
Λ.Ειρήνης και Αρμορίου Ηλιούπολη 2109942686
Δ.Γούναρη 227 Γλυφάδα 2109609153