Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ . ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ ΑΦΟΙ ΚΥΡΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά από μοσχάρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 ποτηράκι λάδι
1 ποτηράκι χυμό λεμόνι
2 πατάτες κομμένες κυβάκια
Λίγο αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ζυμώνω τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το λάδι, τον μαϊντανό, το αυγό, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνω πολύ καλά και κάνω μικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνω. 

Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό, λάδι, ντομάτα, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Κόβω τις πατάτες και τις βάζω στην κατσαρόλα. 
Μόλις βράσει το νερό βάζω στην κατσαρόλα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνω να βράσουν και να χυλώσουν. Κουνάω σιγά σιγά την κατσαρόλα, προσεκτικά να μην κολλήσουν και να μη τριφτούν.
Τρώγονται ζεστά

Διευθύνσεις-Τηλέφωνα
Μητροπόλεως Βόνιτσα 2643022901
Ηρώων Πολυτεχνίου Λευκάδα 2645020169
Λιβύης 20 Ζωφράφου 2107791990
Λ.Ειρήνης και Αρμορίου Ηλιούπολη 2109942686
Δ.Γούναρη 227 Γλυφάδα 2109609153