Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Ο Προέδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κ. Παντελή Αποστολάκη


Μου δίνεται η ευκαιρία μετά από τις «δήθεν τρομερές αποκαλύψεις » για τις δαπάνες του Κέντρου  Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, να αναδείξω  τις εργασίες που έχουν γίνει στα γήπεδα. Τι φτιάξαμε και τι συντηρήσαμε και τέλος τι αθλητικό υλικό προμηθεύσαμε.

Προτού αναφερθώ σε όλα αυτά να δούμε ποιό είναι το ύψος των χρηματικών ενταλμάτων που κόπηκαν κάθε λειτουργική χρονιά  του ΝΠΔΔ.

Α. Από 1 Σεπτεμβρίου 2012 έως 31 Αυγούστου 2013 τα εξοφλημένα χρηματικά εντάλματα με κρατήσεις (-για όλες τις δομές - ,  για πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα και εκδηλώσεις , δομή παιδικών σταθμών και δομή αθλητικών εγκαταστάσεων - διάφορα άλλα)  ήταν 447.890 ευρώ


Β. Από 1 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31.Αυγούστου 2014 τα εξοφλημένα χρηματικά εντάλματα με κρατήσεις  (-για όλες τις δομές-  , για πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα και εκδηλώσεις , δομή παιδικών σταθμών και δομή αθλητικών εγκαταστάσεων - διάφορα άλλα) ήταν  474.064 ευρώ.
Από 1 Σεπτεμβρίου 2012 έως 31 Αυγούστου 2014  την διαχείριση του ΝΠΔΔ είχε η προηγούμενη Διοικούσα Δημοτική Αρχή.

Γ. Από 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015 τα εξοφλημένα χρηματικά εντάλματα με κρατήσεις  (-για όλες τις δομές- ,  για πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα και εκδηλώσεις , δομή παιδικών σταθμών και δομή αθλητικών εγκαταστάσεων - διάφορα άλλα) ήταν 331.328 ευρώ . Δηλαδή ~27-30 % λιγότερα από τις προηγούμενες χρονιές.   

Δ. Από 1 Σεπτεμβρίου 2015 έως και σήμερα 14 Ιουνίου 2016 ( υπολείπονται ακόμη 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί ένα λειτουργικό έτος ) τα εξοφλημένα χρηματικά εντάλματα με κρατήσεις  (- για όλες τις δομές-  για πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα και εκδηλώσεις , δομή παιδικών σταθμών και δομή αθλητικών εγκαταστάσεων - διάφορα άλλα) είναι 280.000 ευρώ.

Από 1 Σεπτεμβρίου του 2014 έως και σήμερα διοικεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχει γίνει μια συνετή  διαχείριση χρημάτων  ( χωρίς να υπάρχει καμία μομφή ή υπόνοια για την προηγούμενη διοίκηση
Απορώ και ρωτάω !!!!!! Αυτή  η διαχείριση είναι κακοδιαχείριση ή όργιο σπατάλης όπως ειπώθηκε; 
Θα μπορούσε να πει κάποιος ανώνυμος σχολιαστής των μπλογκς  ότι και η προηγούμενη διοίκηση έκανε κακοδιαχείριση. Δηλαδή για μερικούς, σωστή διαχείριση είναι τα 0 ευρώ, είναι να μην γίνει τίποτα.

Μάλλον μερικοί «ανώνυμοι» σχολιαστές, τους οποίους λίγο πολύ γνωρίζουμε και οι οποίοι έχουν σκοπό την λασπολογία, εσκεμμένα αγνοούν ότι οι ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΠΠΔ αποτελούν ένα μικρό Δήμο που έχει καθημερινά έξοδα, φθορές, αγορές και συντηρήσεις και σπεύδουν να αμαυρώσουν όπως μπορούν το καθετί καλό και δημιουργικό που γίνεται, για τους δικούς τους σκοπούς και συμφέροντα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης έχει καθαρά ρόλο συντηρητή των αθλητικών εγκαταστάσεων . Ανακατασκευάζει  όταν κάτι υπάρχον έχει χαλάσει-διαλυθεί, κατασκευάζει μικρής κλίμακας εξέδρες  και εφοδιάζει τα γήπεδα με αθλητικό υλικό ( πχ μπάλες , δίκτυο , σημαιάκια κόρνερ ,στεφάνια , μπασκέτες, προστατευτικά δίχτυα  κ.α.)
Να δούμε λοιπόν τις έχει γίνει  αυτά τα δύο χρόνια.(κάποιες φορές σε συνεργασία με τον Δήμο ).
Α. Στην Δημοτική Ενότητα  Μεδεώνος (στην δικαιοδοσία μας 3 γήπεδα ποδοσφαίρου)
1. Στο γήπεδο της Τρύφου από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου 2014 βρεθήκαμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη . Ο δρόμος για να φτάσει κάποιος στο γήπεδο ήταν δύσβατος εν έτη 2014!!!!!!. Ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει και η επιτροπή που θα έλεγχε το γήπεδο θα το έβγαζε ακατάλληλο.
Σε συνεργασία με τον Δήμο διορθώσαμε τον δρόμο και ταυτόχρονα φτιάξαμε στα αποδυτήρια  τουαλέτα και μπάνιο (ντουζιέρες και ηλιακό Θερμοσίφωνα ) που δεν υπήρχε!!. Τραγικό για ένα γήπεδο να μην έχει τα βασικά στα αποδυτήρια . Τα αποδυτήρια θα ολοκληρωθούν  όταν η ομάδα της Τρύφου επανέλθει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Αιτωλοακαρνανίας.
2.Στον Αετό φτιάξαμε σχεδόν  από την αρχή τα αποδυτήρια που ήταν σε άθλια κατάσταση και ταυτόχρονα μονώσαμε την οροφή που δημιουργούσε έντονη καταστροφική υγρασία. Προμηθεύσαμε το γήπεδο με ηλιακό θερμοσίφωνα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε!!!!!
Έγιναν εργασίες στους πάγκους του γηπέδου ( φέτος θα ολοκληρωθούν μαζί με το βάψιμο  όλων των χώρων). Τέλος αλλάχθηκε το προστατευτικό δίχτυ του γηπέδου και προμηθεύτηκε το γήπεδο νέα δίχτυα και κόρνερ.
Στόχος μας, όταν βελτιωθούν κάπως τα οικονομικά, είναι να κάνουμε και μια καλή συντήρηση στο γήπεδο του μπάσκετ που υπάρχει στο χώρο του γηπέδου.

3. Στο γήπεδο της Κατούνας διορθώσαμε το βόθρο του γηπέδου που προς έκπληξη όλων όσον εργάσθηκαν ήταν στον αέρα (δεν ήταν  στεγανοποιημένος  και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα). Έγιναν χωματουργικές  εργασίες έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση για τους θεατές . Προμηθεύτηκε το γήπεδο νέα δίχτυα για τα τέρματα και κομμάτι από προστατευτικό δίχτυ για να καλύψει τις ανάγκες του.
  Στόχος , υπόσχεση και υποχρέωση μας ως Διοικούσα Αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  είναι το γήπεδο της Κατούνας να  γίνει με φυσικό χλοοτάπητα . Με την πρώτη ευκαιρία και όταν βελτιωθούν λίγο τα οικονομικά του Δήμου αυτό θα γίνει .
Β. Στην Δημοτική ενότητα Ανακτορίου ( 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, 1 αθλητικό κέντρο , 1 κλειστό γυμναστήριο- γήπεδο Μπάσκετ )
1. Στο γήπεδο του Θυρρείου δημιουργούμε τουαλέτες και μπάνια. Ήδη από το 2015 φτιάξαμε βόθρο που δεν υπήρχε στο γήπεδο!!!! . Ξεκίνησαν ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2015  οι επισκευές επέκτασης των αποδυτηρίων και αν δεν σταματούσε η ομάδα του Θυρρείου να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα θα είχαν ολοκληρωθεί. Το 2015 έγινε και η προβλεπόμενη συντήρηση της εξέδρας του γηπέδου. Για το 2016  έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εργασίες ολοκλήρωσης των εργασιών στα αποδυτήρια.
 Επίσης τον Νοέμβριο του 2014 έγινε μερική διόρθωση στον φράχτη του γηπέδου που θα ολοκληρωθεί και αυτή αυτό το καλοκαίρι. Το γήπεδο μετά από πολλά χρόνια θα είναι ανθρώπινο.
  Βραχυπρόθεσμος στόχος  είναι να βελτιώσουμε το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στον χώρο ( ειναι σε κακή κατάσταση) και που συγκεντρώνει πολλά παιδιά, χειμώνα καλοκαίρι
  2. Στο γήπεδο των Παλιαμπέλων δεν έγιναν πολλές εργασίες γιατί η ποδοσφαιρική ομάδα δεν αγωνίζεται σε κάποιο πρωτάθλημα. Το μόνο που έγινε ήταν η επιδιόρθωση των κοιλοδοκών και η αλλαγή των κλειδαριών των αποδυτήριων.
  3. Στο γήπεδο του Μοναστηρακίου συντηρήθηκε και επισκευάστηκε  η περίφραξη ( όπου χρειάσθηκε) και  τα πορτόνια . Έγιναν την περίοδο που έπρεπε καθαρισμοί αύλειων  χώρων και έγινε η καθορισμένη συντήρηση στα αποδυτήρια τον Δεκέμβριο του 2014.
  4. Στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου έγιναν αρκετές και σημαντικές εργασίες με την βοήθεια και την παρότρυνση της διοίκησης της ομάδας. Επισκευάσαμε ουσιαστικά από την αρχή τα αποδυτήρια και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο  
 Έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015 η εξέδρα του γηπέδου ,που θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Επίσης βοηθήσαμε την  διοίκηση της ομάδας με τη περίφραξη. Το γήπεδο του Αγίου Νικολάου είναι με φυσικό χόρτο και τα δύο τελευταία χρόνια με τις προσπάθειες της διοίκησης είναι σε άριστη κατάσταση.
Ήδη έχει προβλεφθεί να παρέχουμε στην διοίκηση ηλεκτρολογικό υλικό για να τοποθετήσουν τους προβολείς στο γήπεδο.
  5. Στο κλειστό γυμναστήριο της Βόνιτσας ( το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του Δήμου και ταυτόχρονα το αθλητικό στολίδι της Πόλης) έγιναν συντηρήσεις στο εσωτερικό ( υδραυλικές ,στην θέρμανση , στο γυμναστήριο του γηπέδου , έγινε αλλαγή όλων των σπασμένων τζαμιών , στα  πολυάριθμα φωτιστικά του γηπέδου , συντηρήθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου το 2014  , φτιάχτηκαν οι εσωτερικές ειδικές πόρτες του αγωνιστικού χώρου, αγοράσθηκαν νέα στεφάνια, αγοράσθηκαν καθίσματα για να αναπληρώσουμε τα φθαρμένα και τα σπασμένα, συντηρήθηκε ο χώρος της εξέδρας ).  
  Εξωτερικά το 2015 καθαρίστηκε η « ζούγκλα » που είχε δημιουργηθεί πέριξ του γηπέδου . 
 Συντηρήθηκε όπου ήταν απαραίτητο  η περίφραξη του γηπέδου και γίνεται συχνά  αποψίλωση  του αύλειου χώρου .

  Το κλειστό γυμναστήριο το 2015 πήρε μόνιμη άδεια λειτουργίας . Αυτή την άδεια την έχει μέχρι και σήμερα  στην Αιτωλοακαρνανία μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναιτωλικού.
  Για να γίνει αυτό πέρα από όσα αναφέραμε δημιουργήθηκε το ιατρείο του γηπέδου , αντικαταστάθηκαν οι προβληματικοί κρουνοί και πυροσβεστήρες και έγινε μια γερή συντήρηση στα μπάνια και τις τουαλέτες των θεατών . Βέβαια στο να παραμείνει το γήπεδο καθαρό και σε καλή λειτουργία σημαντικό ρόλο παίζει και η διοίκηση του Α.Ο.Βόνιτσας, που για αυτά τα παιδιά αυτό το γήπεδο είναι το δεύτερο τους σπίτι.
  Το γήπεδο συντηρείται κάθε χρόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί και να παραμείνει επαρκές για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της Βόνιτσας ,αλλά και για όποιον το ζητά για χρήση ( αθλητικοί , πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδα μπάσκετ Α.Ο. Αστακού) . 
  6. Το γήπεδο της Βόνιτσας  λόγω του ότι διαθέτει γήπεδο τένις, μπάσκετ, βόλεϊ  ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με χώμα και ένα με φυσικό χόρτο είναι ουσιαστικά ένα μικρό αθλητικό κέντρο .
  Το μεγάλο αγκάθι είναι το γήπεδο με χόρτο γιατί λόγο της θέσης ( βαλτώδη περιοχή με πολλούς υδραύλακες, πολλές φορές  ,γεμάτους με νερό λόγο της θάλασσας και του βιολογικού που υπάρχουν πέριξ των γηπέδων ) η σωστή συντήρηση του είναι συχνή και πολυέξοδη.   Αν προσθέσουμε το γεγονός της αύξησης των  ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ( έχει περίπου 90 άτομα σε όλα τα τμήματά του ) που προπονούνται στο γήπεδο η επιβάρυνση του είναι σημαντική.
    Οι εργασίες που έχουν γίνει αφορούν το χλοοτάπητα του γηπέδου και την συντήρηση του 
(το γήπεδο για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση  χρειάζεται μία μεγάλη τον Ιούνιο και δύο μικρές κατάταξης κατά τη διάρκεια της χρονιάς), την περίφραξη του Αθλητικού Κέντρου , την συντήρηση των αποδυτηρίων , την συντήρηση του αντλιοστασίου ( χαρακτηριστικό το παράδειγμα τον Σεπτέμβριο του 2014 που κάποιοι είχαν βουλώσει τις σωλήνες της ύδρευσης με αποτέλεσμα το μισοχαλασμένο τότε αντλιοστάσιο να διαλυθεί τελείως) .   
  Τον καθαρισμό του αύλειου χώρου και των υδραυλαύκων και  την συντήρηση του χωμάτινου γηπέδου ( πάτημα με οδοστρωτήρα και καθαρισμός χόρτων).
  Γίνεται συχνή συντήρηση του χορτοκοπτικού και του οδοστρωτήρα του γηπέδου .
  Στο γήπεδο της Βόνιτσας ήταν απαραίτητο και ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος της εισόδου του Αθλητικού Κέντρου  που μέχρι τις αρχές του 2015 ήταν χωμάτινος και επικίνδυνος. Τέλος, όποτε χρειάσθηκε έγινε συντήρηση  των αποδυτήριων. 
  Το γήπεδο της Βόνιτσας σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να το συντηρούμε . Όσο και αν μας λασπολογούν « οι ανώνυμοι τρελοί του χωριού ».Είναι απαραίτητο για την άθληση των παιδιών που προπονούνται με την ομάδα της Βόνιτσας .
  Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ γέμισαν το γήπεδο με παιδιά κάθε ηλικίας .Όσο συμβαίνει αυτό εμείς θα συντηρούμε  αυτό το γήπεδο. 
   Βραχυπρόθεσμος στόχος με την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης  είναι να ανακατασκευάσουμε το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ και αν υπάρχουν χορηγίες και βοήθεια να γίνει ένα βοηθητικό γήπεδο με φυσικό χόρτο 8Χ8 για να προπονούνται εκεί οι παίκτες και τα παιδιά  και να διατηρείται το κανονικό  γήπεδο σε καλή κατάσταση όλο τον χρόνο.

Γ. Στην Δημοτική Ενότητα Παλαίρου

  1. Το γήπεδο της Πλαγιάς έγινε από την αρχή με φυσικό χλοοτάπητα κυρίως με την συμβολή του προέδρου της Πλαγιάς και της διοίκησης της ομάδας. Ο Δήμος βοήθησε  με την μεταφορά μπαζών και χωμάτων μισθώνοντας ιδιώτες  .
   Τώρα που το γήπεδο είναι και στην αρμοδιότητα μας έχουμε ήδη προμηθεύσει τους αρμοδίους με λιπάσματα για την αναγκαστική  λίπανση του γηπέδου και με  μπεκ για το αυτόματο πότισμα του χλοοτάπητα.
Ήδη έχει προβλεφθεί να παρέχουμε στην διοίκηση ηλεκτρολογικό υλικό για να τοποθετήσουν τους προβολείς στο γήπεδο.
 2. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Παλαίρου είναι το μοναδικό γήπεδο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με πλαστικό χλοοτάπητα  . Το γήπεδο διατηρείται σε άριστη κατάσταση . Στο γήπεδο Παλαίρου χρειάσθηκε να γίνουν κατασκευές στα αποδυτήρια και έγινε και η προμήθεια και τοποθέτηση  θερμοσίφωνων .
Επίσης  με την ενίσχυση του Δήμου έγιναν εργασίες συντήρησης εξωτερικών χώρων.

Ήταν απαραίτητες οι εργασίες  λόγω του ότι το γήπεδο είναι σε μια μία ήπια βαλτώδη περιοχή που χρειάζεται παρέμβαση. Αρχές του 2015 έγινε ο έλεγχος της εξέδρας για την στατικότητα της και για τυχόν φθορές .
  Δημιουργήθηκαν τουαλέτες  ( υποχρεωτικό έργο για την άδεια λειτουργίας του γηπέδου) για τους θεατές και χώρος για κυλικείο κάτω από την εξέδρα .

Μένει να γίνουν διορθώσεις στον φράχτη του γηπέδου και να βαφτούν σημεία της εξέδρας που έχουν σκουριάσει.
Το αθλητικό υλικό που παρείχαμε  αυτά τα δύο χρόνια ήταν μια σημαντική βοήθεια προς τα αθλητικά σωματεία που δυσκολεύονται πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και να διατηρήσουν τους αθλητικούς συλλόγους .
Είναι σημαντικό το έργο αυτών  των ερασιτεχνών παραγόντων αφού φέρνουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό.
  Το υλικό που δίνεται είναι για τα γήπεδα και το χρησιμοποιούν και οι αθλητικοί σύλλογοι ( πχ μπάλες, δίχτυα  , σημαιάκια , στεφάνια , μπασκέτες,  Κ.α.)
Τέλος όπου χρειάσθηκε δόθηκαν χρώματα για να φρεσκάρουν, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ( προς τιμή τους οι παράγοντες των ομάδων σε πολλά γήπεδα με τα υλικά που τους δίνουμε φρεσκάρουν τους χώρους των γηπέδων ) τα γήπεδα .
Τα έργα που έγιναν όπως διαπιστώνεται ήταν έργα που εν έτη 2016 έπρεπε να είχαν γίνει .
Ξεκινήσαμε ουσιαστικά από χαμηλή βάση ( εκτός κάποιον περιπτώσεων )  και ήδη έχουμε σουλουπώσει αρκετά τα χρησιμοποιούμενα   γήπεδα του Δήμου.
   Όπως αποδεικνύεται  τα χρήματα που δαπανήθηκαν  από το Κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας τα δύο τελευταία χρόνια ( συνολικά- αλλά τα έχω στη διάθεση σας και κατά δομή του ΝΠΔΔ ) είναι πολύ  λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά ( από την ίδρυση του ΝΠΔΔ) . Τα έργα που έγιναν αντίθετα είναι υπερδιπλάσια και ουσιαστικά.

Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι το 10 % των χρηματικών ενταλμάτων για την Δομή των Αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν για πληρωμές και υποχρεώσεις της προηγούμενης Διοικητικής Αρχής (2011-2014 ) του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
       Ο «Ρομπέν των ......... »   Όλη την ημέρα σχεδιάζει και στέλνει  «ραβασάκια» και ανούσιες  καταγγελίες  στις υπεύθυνες ελεγκτικές υπηρεσίες και Διοικήσεις . Καταγγελίες που έχουν πέσει στο κενό.
  Κάνει  τεράστιο αγώνα τους 13 ψήφους που πήρε στις Δημοτικές εκλογές του 2014 να τις κάνει 20 στις Δημοτικές εκλογές του 2019.   
  Μιλά συνέχεια για « αδιαφάνεια » και για μη νόμιμες απευθείας αναθέσεις οι οποίες όμως  είναι θεσπισμένες και εγκεκριμένες  από το κράτος.  
   Αν οι  απευθείας αναθέσεις δεν ήταν νόμιμες , τότε η Κεντρική διοίκηση θα τις είχε απορρίψει και ο εισαγγελέας θα είχε επέμβει ;
   Δεν έχει σκεφθεί ότι δεν θα είχαν εγκριθεί  ;
 Αλλά μάλλον δεν το έχει κατανοήσει ακόμη . Λογικό.
 Έχουμε μάθει τον ρόλο του και τα « παιχνίδια του ». Αποκαλύφθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στην Κατούνα, που παρότι άκουσε απίστευτα πράγματα από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μεδεώνος (δεν αναφέρομαι στον οικόπεδο του βιολογικού Κατούνας) δεν είδα να βγάζει άχνα. Μάλλον δεν κατάλαβε τι έγινε.
    Εμείς στις δύσκολες οικονομικές εποχές που βιώνουμε παράγουμε έργο και θα συνεχίσουμε να παλεύουνε για την ανάπτυξη αυτού του τόπου ( όσο και αν ενοχλεί μερικούς ). Για αυτό μας όρισαν οι πολίτη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και μόνο γιαυτό .  Οι πολίτες θα μας κρίνουν και μόνο αυτοί .
  Σέβομαι απόλυτα το δημόσιο χρήμα . Όποιος υποψιάζεται παρανομία ή αμφιβάλει για τις δαπάνες υπάρχουν τα αρμόδια όργανα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί .
   Εισαγγελέας υπάρχει σε Λευκάδα , Πρέβεζα και Αγρίνιο ,οποιοσδήποτε  αντιλαμβάνεται κάτι μη νόμιμο μπορεί  να απευθυνθεί εκεί .  Θα έχω στην διάθεση του όλα τα στοιχεία από την γένεση του ΝΠΔΔ, όλα τα περιουσιακά στοιχεία εμού και των μελών της οικογενείας μου.
   Αλλά αν δεν απευθυνθούν σε αρμόδια όργανα ας σταματήσουν να λασπολογούν επώνυμα και ανώνυμα και να αφήνουν υπονοούμενα  εις βάρος μου  και εις βάρος του ΝΠΔΔ .
    Διαφορετικά θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στα αρμόδια όργανα γιατί πλέον βάλλομαι αδίκως , αναίτια και αισχρά επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Με τιμή 
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ