Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Διαβάστε Αναλυτικά

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ρωσία ως τα βόρεια Βαλκάνια κινείται Ν.ΝΑ.Το σύστημα θα επηρεάσει την βόρεια και την ηπειρωτική Ελλάδα.Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και θα συνοδεύονται από έντονες ριπές ανέμων και τοπικές χαλαζοπτώσεις.Με το πέρασμα του μετώπου οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις.
Αναλυτικά.
Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία την Χαλκιδική τις Σποράδες την Στερεά την δυτική Ελλάδα και την Αττικοβοιωτία.Τα φαινόμενα κατα τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμων και με συνοδεία από τοπικές χαλαζοτπώσεις.
Δώστε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στου παρακάτω νομούς:
Ημαθίας.Κιλκίς,Πιερίας,Ευρυτανίας,Αιτωλοακαρνανίας,Φωκίδας,Λάρισας στην περιοχή του Τύρναβου γύρω από τον ορεινό όγκο τουΟλύμπου,Σποράδες,Θεσσαλονίκης,Αττικής,Εύβοιας,Σερρών,Σποράδων και Χαλικιδικής.Καλός θα είναι ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου του Ιονίου σητν Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις μεσημεριανές ώρες και μετά.
ΑΤΤΙΚΗ 
Καλός θα ξεκινήσει ο καιρός στην πόλη της Αττικής.Γρήγορα θα αρχίζει να συννεφιάζει από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στον νομό και από τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σητν συνέχεια τοπικά ισχυρές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε κεντρικά και δυτικά τμήματα του νομού.ίσως σε τοπικό επίπεδο τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα με τοπικές χαλαζοπτώσεις.
ΠΕΛΑΓΗ 
Οι ανέμοι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 5-6Β στο Ιόνιο και 6-7Β στο Β.Ανατολικό Αιγαίο.Αμετάβλητοι θα έιναι οι άνεμοι στις Κυκλάδες και στο Κρητικό πέλαγος. 
Επιμέλεια άρθρου Ιωάννης Σταματάκης