Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ»

Ο Υπουργός   δεσμεύτηκε,
για την ένταξη δύο έργων, τη βελτίωση του Αλιευτικού καταφυγίου και τη συντήρηση-αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού
σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο – για το έργο Πλατυγιάλι- Αστακός,καθώς  και για το έργο Προφήτης Ηλίας –Άγιος Δημήτριος, δηλαδή τη σύνδεση του Αγρινίου και της ενδοχώρας με τα δυτικά παράλια.
-Τον Αστακό επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Παναγιώτης Κουρουμπλής,  λίγο πριν αναχωρήσει για  την Ιθάκη προκειμένου να συμμετάσχει  στο Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα: «Τουρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο». 
Ο κ.Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ.Ερωτόκριτο Γαλούνη.

Συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι ο Υπουργός με τους συνεργάτες του συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τη Δημοτική Αρχή όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν την περιοχή του Ξηρομέρου.
Η Δημοτική Αρχή μέσω του Δημάρχου κ.Γαλούνη έθεσε μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν όπως:To αλιευτικό καταφύγιο, η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα Aστακού η μεταφορά του τμήματος του Λιμεναρχείου στον Αστακό, η δημιουργία ΕΚΑΒ. Επιπροσθέτως ζητήθηκε η στήριξη του Υπουργού για την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου Πλατυγιάλι – Αστακός, ενώ εκτενή συζήτηση έγινε και για  το Λιμάνι Πλατυγιαλίου..
Μάλιστα ο κ.Κουρουμπλής ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την πώληση- αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου, στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, υπονοώντας προφανώς πως τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες..
Δεσμεύτηκε επίσης ο Υπουργός  για την ένταξη δύο έργων, τη βελτίωση του Αλιευτικού καταφυγίου και τη συντήρηση-αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού ενώ υποστήριξε ότι θα αγωνιστεί σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο  για το έργο Πλατυγιάλι- Αστακός, χαρακτηρίζοντάς το, έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς για το έργο Προφήτης Ηλίας –Άγιος Δημήτριος, δηλαδή τη σύνδεση του Αγρινίου και της ενδοχώρας με τα δυτικά παράλια.
agriniosite