Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Θρήνος στα Τριαντέικα για τον 11χρονο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Θρήνος στον Βάλτο και στα Τριαντέικα του Δήμου Αγρινίου, απ’όπου κατάγεται η μητέρα του άτυχου 11χρονου, που έπεσε νεκρός  από «αδέσποτη» σφαίρα. Το τραγικο και απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής , όταν το παιδί δέχθηκε το θανάσιμο  πλήγμα στο κεφάλι, χωρίς κανείς να καταλάβει στην αρχή τις ακριβώς συνέβη.
Η μητέρα μάλιστα, που είναι εκπαιδευτικός ήταν παρούσα στο τραγικό συμβάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr η τραγική γυναίκα, κατάγεται από την Πετρώνα του Βάλτου και έμενε στα Τριαντέικα, όπου έχει και πολλούς συγγενείς.

Πριν από λίγη ώρα, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του Μάριου βρίσκονται αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι και “αποχαιρετούν” τον 11χρονο, που έφυγε ξαφνικά και τόσο άδικα από τη ζωή, όταν “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του «πιστολέρο» του Μενιδίου, η αδέσποτη σφαίρα του οποίου έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου μαθητή, στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή έχουν γίνει 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις έως τώρα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, στην οδό Μόρνου, σε απόσταση 500 μ. από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, στο οποίο έπεσε νεκρός ο 11χρονος Μάριος, είχε στηθεί γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά.
Αξιωματικοί της αστυνομίας, τους οποίους επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σπίτι και οι προσκεκλημένοι στο γλέντι είναι ύποπτοι για τη μοιραία αδέσποτη σφαίρα. Αλλωστε, οι πρώτοι που προσήχθησαν ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες 50 και 25 χρόνων και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής.
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών. Και αυτό γιατί οι δράστες είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» τον χώρο από κρίσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία, εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που πέρασε από τον θανάσιμο τραυματισμού του αγοριού, αλλά και της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση.
«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών» αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός στον «Ελεύθερο Τύπο». Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν 250 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, είχαν εξαφανιστεί οι άνδρες, έγιναν ωστόσο 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και έρευνες σε 22 οικίες. Τα ευρήματα ήταν πενιχρά, καθώς κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι από εκείνους που πυροβόλησαν να εξαφανίστηκαν μόλις ενημερώθηκαν ότι έπεσε νεκρό ένα παιδί από αδέσποτη σφαίρα. Μάλιστα, δεν αποκλείουν την περίπτωση να έχουν μετακινηθεί και φυγαδευτεί σε άλλους καταυλισμούς εκτός Αττικής, αφού ενδεχομένως έχουν εξαφανίσει πειστήρια που τους ενοχοποιούν. Πρόκειται για μία πρακτική που συνηθίζεται να υιοθετείται από παραβατικές ομάδες Ρομά μετά από τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων, σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Το μοιραίο γλέντι
Αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας από την τοπική κοινωνία, αναφέρουν ότι το γλέντι της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή το γεγονός ότι δεν προφυλακίστηκε γυναίκα η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο ακόμη άτομα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Μετά τις 9 μ.μ. άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο ήχος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Αν. Βαρέλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.
Ο Ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλωθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκιση της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.
Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν εκείνο το βράδυ στην αστυνομία και κατήγγειλαν άσκοπους πυροβολισμούς. Αλλά όπως προκύπτει, το κακό είχε γίνει ήδη, με θύμα το 11χρονο αγόρι.
Το επικίνδυνο έθιμο
Στη δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως επικίνδυνο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους, σημειώνει ακόμη η εφημερίδα. Οι αστυνομικοί της περιοχής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Οπως λένε, πολλές φορές ακόμα και οι κλήσεις που δέχονται από πολίτες για διατάραξη κοινής ησυχίας από πυροβολισμούς πέφτουν στο κενό, διότι δεν έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγξουν τα περιστατικά.
Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το επικίνδυνο έθιμο θα κόστιζε τη ζωή σε ένα παιδί, που βρισκόταν ανάμεσα σε πολλούς συμμαθητές του, στη σχολική γιορτή. Αρχικά, όλοι πίστεψαν ότι το αγόρι λιποθύμησε και χτύπησε πέφτοντας. Η αλήθεια δεν διαπιστώθηκε ούτε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», παρά μόνον από τον ιατροδικαστή.
«Μας έφεραν το παιδί νεκρό με αιφνίδια απώλεια αισθήσεων από ενδεχόμενο παθολογικό αίτιο ή ατύχημα. Διακρίναμε ένα μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια εντοπίσαμε βολίδα πυροβόλου όπλου (ενδεχομένως 9 ΜΜ) που είχε προκαλέσει ωστική βλάβη και βλάβη στον εγκέφαλο», τόνισε ο ιατροδικαστής.

iefimerida.gr
agriniopress