Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΜAΣΑ ΜAΣΑ ΤΙ ΘΑ ΦΆΜΕ ΑYΡΙΟ;;;;;;;;

Ελαφριά κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη!!
Συστατικά
2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο2 φέτες ψωμί του τοστ600 γρ. χοιρινό κιμά1 αυγό1 ματσάκι μαϊντανόαλάτιπιπέριαλεύρι γ.ο.χ.ελαιόλαδο1 κύβο κότας1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί2 κ.σ. μουστάρδανερόρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
40 κεφτεδάκια (20 γρ. το ένα) με 600 γρ. κιμά!!!
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένα να μαραθούν και παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλα.Είναι καλό σε όλες τις συνταγές με κιμά που υπάρχει κρεμμύδι να μην το βάζουμε ωμό γιατί είναι πολύ πιο δύσπεπτο. 
Οπότε να το έχετε υπόψη σας και για τα μπιφτέκια, σουτζουκάκια, ρολό.Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το αυγό, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού σοταριστούν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη αφού το καθαρίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει αλεύρι και τα πανάρουμε κουνώντας το πιάτο κυκλικά.Βάζουμε πίσω σε μέτρια φωτιά το τηγάνι.Όταν κάψει, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο του) και σοτάρουμε τους κεφτέδες.Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε τον ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το μισό.Στο ποτηράκι του κρασιού βάζουμε τη μουστάρδα, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σε 3-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φάμε!Συνοδεύουμε με ρύζι!