Τράγο βραστό
Δύσκολη συνταγή για δυνατούς μάγειρους. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει για την προσπάθεια.
Υλικά
2 κιλά τράγιο
2 μέτρια κρεμμύδια
3-4 ώριμες ντομάτες
300-400 γρ.σέλινο½ κ.σ. ντομάτα πελτές1 κ.σ. αλάτι½ κ.γ. πιπέρι3-4 καρότα μέτρια2-3 κολοκυθάκια3-4 πατάτες μέτριεςΚριθαράκι ή αστράκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αν το κρέας είναι πολύ πρόσφατα σφαγμένο, το αφήνουμε, πριν το μαγειρέψουμε, στο ψυγείο για 3-4 μέρες.Πλένουμε καλά το τράγιο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να σκεπάζει το κρέας.Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, θα αρχίσει να βγάζει πάνω αφρό, που τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.Μόλις αρχίσει να βράζει το κρέας, προσθέτουμε στο βραστό το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, τις ντομάτες και την ντομάτα πελτέ.Μετά από 1 ώρα βάζουμε τα καρότα και 30 λεπτά πριν από το τελικό βράσιμο βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες και τα κολοκυθάκια.Μπορούμε το βραστό να το φάμε σκέτο με τα χορταρικά ή να βράσουμε στο ζουμί του λίγο ψιλό κριθαράκι ή αστεράκι.