Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Παραδοσιακή τραχανόπιτα


Μια παραδοσιακή πεντανόστιμη τραχανόπιτα μας ετοιμάζει η Βασιλική Τσακαλογιάννη με καταγωγή από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρουγια τις κρύες μέρες του χειμώνα που διανύουμε....
Υλικά
5 παραδοσιακά φύλλα πίτας, του εμπορίου ή σπιτικά
Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα σε κύβους (προαιρετικά)
2-3 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

250γρ. φέτα τριμμένη
250γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων...
Διαδικασία 
Μόλις πάρει βράση το νερό βάζουμε τον τραχανά και βράζουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό.
Στην συνέχεια διαλύουμε τον τραχανά που έχει γίνει μια μάζα και προσθέτουμε τριμμένη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και το λάδι.
στη συνέχεια την απλώνουμε σε βουτηρωμένο και αλευρωμένο ταψί,
Τέλος ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει, κάπου μια ώρα.
babinisimera