Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

2 Σεπτεμβρίου 31 πΧ : Ανάμνηση της ναυμαχίας του Ακτίου


Γράφει ο: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων
Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, ο νικητής, ο Οκταβιανός, ανακηρύσσετε αυτοκράτορας, αλλά η γενιά του δεν δίνει ούτε ένα άλλο αυτοκράτορα.
Αντιθέτως η γενιά του ηττημένου Μάρκου Αντώνιου, δίνει ΤΡΕΙΣ αυτοκράτορες, οι οποίοι στη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την ήττα του προγόνου τους και μέγα στρατηλάτη, κατασυκοφαντούν την τελευταία βασίλισσα του γένους των Πτολεμαίων.
Μια Ελληνίδα που ήταν κακάσχημη, γνώριζε όλες τις γλώσσες των υπηκόων της και είχε καταλάβει ότι το κίτρινο σιτάρι ήταν πιο δυνατό από τον κίτρινο χρυσό. Οι χολιγουντιανές ταινίες συνέχισαν την λάσπη, παρουσιάζοντάς την Κλεοπάτρα ως Αιγύπτια πόρνη, αποδίδοντας σε αυτή κάθε κακό και παράξενο. Όλα αυτά για την τελευταία βασίλισσα, την απόγονο του Μεγάλου Αλέξανδρου.

• Οι Πτολεμαίοι στα 300 χρόνια της Βασιλείας τους, έδειξαν τον δρόμο για την εξέλιξη του Πολιτισμού.
• Ήταν ο δρόμος της απρόσκοπτης γνώσης, ο δρόμος της συγκέντρωσης και της παροχής όλων των μέχρι τότε γνώσεων του αρχαίου κόσμου. Δεν ήταν τυχαίο που η Ελληνιστική Αίγυπτος ήταν το κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών.
• Η Κλεοπάτρα απέτυχε 2 φορές (την τελευταία στιγμή) να εισέλθει δικαιωματικά στην Ρώμη, στην τότε εκκολαπτόμενη υπερδύναμη.
Αν οι συγκλητικοί δεν δολοφονούσαν τον Καίσαρα ή αν οι συγκλητικοί δεν εξαπέλυαν τόση συκοφαντία κατά του Αντωνίου, αν το αποτέλεσμα της Ναυμαχίας του Ακτίου ήταν διαφορετικό, τότε η ανθρωπότητα δεν θα ζούσε 16 αιώνες απραξίας ή οπισθοδρόμησης για κάθε είδους επιστήμη. Δεν θα χρειάζονταν να θυσιαστούν χιλιάδες επιστήμονες από την Δύση και την Ανατολή, για να επανέλθει ο Πολιτισμός σε κανονική διαδρομή.

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ