Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Α. Σακκαρέλη και Μ. Καλπουζάνη στα 135 νέα πρόσωπα «πρώτης γραμμής» του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

Οι δυο δυναμικές γυναίκες από την Αιτωλοακαρνανία πρωταγωνιστούν στη λίστα με τα ονόματα που διακρίθηκαν μέσα από μια µακρά και σύνθετη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Ανάμεσα στους 3.000 υποψηφίους διακρίθηκε η Αναστασία Σακκαρέλη με καταγωγή από την Σταμνά Μεσολογγίου και η Μαρία Καλπουζάνη με καταγωγή από τη Ναύπακτο, οι οποίες προκρίνονται για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα « ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δημοσιεύθηκαν τα 135 νέα «γαλάζια» στελέχη που αναδείχθηκαν μέσα από το Μητρώο Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας, δύο χρόνια µετά την καινοτόμο – για πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα – δηµιουργία του και πλέον µπαίνουν στην πρώτη γραµµή του αγώνα, άλλοι ως υποψήφιοι βουλευτές, άλλοι ως υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολλοί ως κοµµατικά στελέχη και αργότερα πιθανώς ως στελέχη του κυβερνητικού µηχανισµού.
Η νέα αυτή φουρνιά του στελεχιακού δυναµικού της Νέας ∆ηµοκρατίας περιλαµβάνει µηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, επιχειρηµατίες, καθηγητές, µάνατζερ, αλλά µεταξύ άλλων και µία βιολόγο-ερευνήτρια, έναν ηθοποιό, µία γυµνάστρια, µία αρτοζαχαροπλάστρια κ.ά.
Ας δούμε τα προφίλ των δυο γυναικών από την Αιτωλοακαρνανία
Αναστασία Σακκαρέλη
Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίου το 1972. Τέλειωσε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει καλή γνώση Αγγλικών και Ισπανικών. Από το 1992 μέχρι το 2012, εργάστηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. και από το 2012 μέχρι και σήμερα, εργάζεται στο Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) του Ομίλου ΔΕΗ. Είναι Υπεύθυνη Γυναικών ΕΚΟ/ΔΕΗ από το 2012 και αιρετό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ (ΔΑΚΕ ΣΕΠ/ΔΕΗ) από το 2016. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.
Μαρία Καλπουζάνη
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1966. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οργάνωσης -Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων– του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πειραιά και απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου -Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών-. Επίσης, είναι κάτοχος Μάστερ στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος Μάστερ στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Le Cnam – Conservatoire national des arts et métiers. Έχει πιστοποιηθεί στο Coaching AC από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ενώ ήταν υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης στο τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών. Ταυτόχρονα εργαζόταν στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης και στην Τράπεζα Πειραιώς σε διάφορα τμήματα μεταξύ των οποίων IT, Dealing room, οικονομικές υπηρεσίες, ομόλογα, δάνεια ,Private Banking. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
iaitoloakarnania.gr