Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Α’ ΕΠΣΑ: Νίκησαν Όμηρος και ΑΕΜ – Καταιγιστική η Δόξα στον Αστακό. Νίκησε η Μεδεών Κατούνας !!!

Η 18η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΑ είναι από τις πιο παραγωγικές αγωνιστικές σε γκολ, καθότι σημειώθηκαν 23 τέρματα, τα περισσότερα στον Αστακό (6). Οι πρωτοπόροι εύκολα ή δύσκολα νίκησαν και αποσπάστηκαν ακόμη περισσότερο από τους υπόλοιπους. Ουσιαστικά η κατάκτηση της πρώτης θέσης εξελίσσεται σε μονομαχία των δύο, του Όμηρου και ΑΕΜ.

Ο Όμηρος «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Γκάτση στο 26΄ και 44΄. Ο Βαλτογιάννης στο 55΄ διαμόρφωσε το 3-0.
Η ΑΕΜ στο Δοκίμι ήταν ανώτερη και κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο σημειώνοντας ένα γκολ με τον Βασιλογιάννη στο 31΄, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Κοντογιάννη στο 15΄ και Καβαλλάρη στο 27΄. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά η ΑΕΜ ήταν αυτή που πέτυχε και δεύτερο τέρμα με πέναλτι του Τσιούνη στο 80΄, το οποίο αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι.
Καταιγιστική η Δόξα Καινούργιου στον Αστακό, καθώς επικράτησε του Ηρακλή με 1-5. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 0-3 με γκολ των Αγγέλη, Ρεπανίδα και Μπλέτσα. Ο Ηρακλής μείωσε στο 50΄ με τον Κατσιγιάννη, αλλά η Δόξα πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Νταλαπέρα και Κόκκαλη.
Στο ντέρμπι του Αντιρρίου ο Ατρόμητος νίκησε τον Τρίκαρδο Κατοχής με 3-1 με γκολ των Καλαβριζιώτη(πέναλτι), Παναγιωτόπουλου και Ρουμπάτου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 69΄ με τον Νάκο.
Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Κατούνα με εναλλαγές του σκορ, καθώς ο Αχελώος προηγήθηκε με τον Αγγέλη στο 5΄ , στο 21΄ ισοφάρισε Κοσυφαρίνης, αλλά ο Φράγκος στο 29΄΄ έκανε το 1-2. ΟΙ γηπεδούχοι με δύο γκολ του Κοντογιάννη στο 63΄ και του Ρουστεμάι στο 71΄ πήραν μια σημαντική νίκη που τους έδωσε ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
Ο ΑΟ Χάλκειας επικράτησε του ουραγού Λυγιά με 0-3 και ξέφυγε αρκετά από τις θέσεις που οδηγούν στα play out. Δύο γκολ σημείωσε ο Αλεξόπουλος και το άλλο ο Αλμπάνης.
Τα αποτελέσματα(18η αγωνιστική)
ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ -ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 3-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ -ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 1-5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ -ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 3-1
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ -Α.Ο. ΡΗΓΑΝΑ 3-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ -Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-2
Α.Ο. ΛΥΓΙΑΣ -Α.Ο. ΧΑΛΚΕΙΑΣ 0-3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ αα 0-3
ΡΕΠΟ: ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(σε 17 αγώνες)
ΟΜΗΡΟΣ 46
ΑΕΜ 45
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ 33
ΑΝΤΙΙΡΡΙΟ 33
ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 31
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 27
ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 23
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 21
ΔΟΚΙΜΙ 20*
ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ 20
ΑΧΕΛΩΟΣ 20
ΚΑΤΟΥΝΑ 18
ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ 10*
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 7
ΠΑΡΑΒΟΛΑ -9

* παιχνίδι λιγότερο.
Οι πρώτοι σκόρερ

Τσιούνης(ΑΕΜ) 19
Γκάτσης(Όμηρος) 14

Κοτρώτσος Γ(Ηρακλής)8
Ν Νταλαπέρας(Δόξα Καινούργιου) 8
Νάκος (Κατοχή)8
Ρουμπάτος (Αντίρριο) 8

Πιστιόλης (ΑΕΜ) 7
Κοκώνης Σπ(Απ Θέρμου)7
Βασιλογιάννης (ΑΕΜ) 7

Αλμπάνης (ΑΟ Χάλκειας)6
Κράνης(Μεδεών) 6
agriniopress.gr