Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Κ.Καραμανλής: «Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη συμφωνία των Πρεσπών αν ψηφιστεί από τη Βουλή»

Το ότι η ΝΔ, όταν θα γίνει κυβέρνηση, θα αποδεχθεί την συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ο τομεάρχης Υποδομών και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Όπως ανέφερε ο Κ.Καραμανλής η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή δημιουργεί μια μη αναστρέψιμη κατάσταση κάτι που θα αναγκάσει την επόμενη κυβέρνηση να την σεβαστεί καθώς δημιουργούνται συνθήκες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο που έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες και οι συμφωνίες αυτές δεν καταγγέλλονται μονομερώς.
Είπε πιο συγκεκριμένα ο Κ.Καραμανλής:
«Δεύτερον, αν ψηφιστεί τελικά αυτή η Συμφωνία, δημιουργείται μια κατάσταση που δεν αναστρέφεται. Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας καμία Κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν θα είναι σε θέση να την ακυρώσει.
Ποιο θα ήταν το πιο εύκολο για εμάς στη Νέα Δημοκρατία να πούμε, κύριοι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης; Και είναι αυτό που κάνατε εσείς στο παρελθόν. Το πιο εύκολο, λοιπόν, να πούμε είναι πως όταν γίνουμε εμείς κυβέρνηση θα την ακυρώσουμε τη Συμφωνία, ότι θα την καταργήσουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο. Όμως, εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε πολιτικοί αμοραλιστές και δεν μπορούμε -ούτε πρέπει- να κρύψουμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.
Διάφοροι σε αυτήν την Αίθουσα, είτε από τα Δεξιά, είτε από τα Αριστερά βλέπω ότι έχουν μια μακιαβελική διάθεση -αν θέλετε- και ρωτούν: «Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας»; Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αν κυρωθούν οι Πρέσπες στην ελληνική Βουλή, αυτό θα δεσμεύσει απόλυτα τη χώρα στο μέλλον.
Η διεθνής κοινότητα, το Διεθνές Δίκαιο έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες και οι συμφωνίες αυτές δεν καταγγέλλονται μονομερώς. Άλλωστε, αυτό το έχετε φροντίσει εσείς με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ίδια η Συμφωνία προβλέπει, μέσα στο κείμενο της -ένα πολύ σφιχτό νομικά κείμενο- στην παράγραφο 9, του άρθρου 20 ότι οι διατάξεις της είναι αμετάκλητες.»
               
www.pronews.gr