Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΌΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΡΥΦΟΥ


Σας παρουσιάζουμε μέσα από φωτογραφίες από άκρη σε άκρη το νέο έργο, αγροτικής οδοποιίας, που γίνεται στην Κατούνα και είναι ο δρόμος που ενώνει το πάνω χωριό από τα τελευταία σπίτια κάτω απο το Δασύλλιο όπως του Κοτρόπουλου με τον δρόμο της Τρύφου. 

Το έργο έχει την ονομασία «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΔΕΩΝΟΣ - ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΡΥΦΟΥ», στο πλαίσιο του Μέτρου 4. που είχε περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο 23 Οκτωβρίου 2017 που έγινε στην Κατούνα, με εισήγηση του Δημάρχου Γεωργίου Αποστολάκη. 

Ενώ για το έργο αυτό όπως και για πολλά άλλα προϋπήρχαν μελέτες από τον π. Δήμο Μεδεώνος και τον τότε Δήμαρχο Γιάννη Σεραφή και περίμεναν να ανοίξει το ΕΣΠΑ να ενταχθούν. 


Μην ξεχνάμε πως ο Δήμος Μεδεώνος  είναι ο μόνος που παρέδωσε στον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας το 2010 όταν ενώθηκαν με τον Καλλικράτη (Μεδεώνα-Ανακτορίου-Παλαίρου) δεκάδες μελέτες για έργα υπό ένταξη που στην συνέχεια τροποποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Νέου Δήμου και εντάσσονται σιγά σιγά. 

Το έργο αυτό εντάχθηκε με το ποσό των 470.000,00€.

Το αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του αγροτικού δρόμου που συνδέει το Δασύλλιο της Κατούνας με τον επαρχιακό δρόμο του Τρύφου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεδεώνος του Δήμου Ακτιου – Βόνιτσας.


Ο εν΄ λόγω δρόμος έχει συνολικό μήκος 1.227,00 μέτρα περίπου ήταν χωματόδρομος και είχε μικρή διατομή.
Η βελτίωση συνίσταται, στην διαπλάτυνσή του, με προτεινόμενο πλάτος ίσο με 6,00 μέτρα, κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ όλο το μήκος και το πλάτος του με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.
Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του δρόμου.
Εμείς δεν θα κρίνουμε την χρησιμότητα του έργου, απλά σας το παρουσιάζουμε από την αρχή που έως το τέλος του που βρίσκεται στο σημείο που ενώνεται με τον δρόμο προς Τρύφου. 
Το έργο συνεχίζεται με τα χωματουργικά και τα τεχνικά και στην συνέχεια θα  ασφαλτοστρωθεί.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 




























































ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΑΣ "ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΑ"