Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η σοδειά της φραγκοσυκιάς

Η σοδειά της φραγκοσυκιάς και φέτος πλούσια. Για να μην πάει χαμένος ο καρπός σκέφθηκα να την κάνω μαρμελάδα.

Συνέλεξα τα φραγκόσυκα με σκληρό γάντι και με προσοχή για να αποφύγω τα αγκάθια.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι τα άνοιξα στη μέση και με ένα κουταλάκι πήρα το περιεχόμενο.
Στη συνέχεια το πέρασα από ένα μπλέντερ και στράγγισα τον χυμό για να απομακρύνω τους σπόρους που είναι πολλοί και σκληροί.
Έβρασα τον χυμό να σωθεί και πρόσεθεσα στη συνέχεια ζάχαρη μισό κιλό για ένα κιλό φραγκόσυκα. Το έβρασα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Το αποτέλεσμα είναι μία υπέροχη μαρμελάδα.
Στο βράσιμο προσέθεσα και αμπαρόριζα.
ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ.




Γιάννης Γιαννακόπουλος