Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Πρώτη φορά «Οικουμενική» συνάντηση υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο ζαχαροπλαστείο του Κολύδα.

Έγινε κι αυτό, μετά από πολλά χρόνια, εθιμοτυπικά μετά τις εθνικές εορτές ή την γιορτή του Πολιούχου μας οι επίσημοι να κάθονται σε ένα από τα καταστήματα του χωριού μας όλοι μαζί. 
Γίνεται το ανάλογο κέρασμα και οι ευχές. 
Αυτό είχε να γίνει πριν πολλά χρόνια. 
Να, που σήμερα στην γιορτή του Αγίου μας έγινε κι αυτό και ενόψει εκλογών μάλιστα. 
Αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους του χωριού μας, κατά κοινή ομολογία και ήταν ένα από τα θετικά σχόλια που έβγαλε η μέρα αυτή. 


Ανάμεσά τους, ο σημερινός Δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κασόλας Αθανάσιος και Δημήτριος Μασούρας. 


Επίσης ανάμεσα τους πολλοί Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου: Στούπας Θεόδωρος, Προδρομίτης Σωτήριος, Αθηνά Καρέλου, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης και Καραμάνης Θωμάς. Επίσης οι πρόεδροι Κατούνας Θωμάς Καφρίτσας, Κωνωπίνας Χρήστος Τίγκας και Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης. 

Γραβάτες φορούσαν λόγω της ημέρας ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Κασόλας, ο πρόεδρος της Παλαίρου Δημήτρης Στάχτιαρης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτριος Μασούρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας. 

Τα πειράγματα φυσικά ήταν στην ημερήσια διάταξη με πολύ γέλιο. 
Η κοινή παρουσία των υποψηφίων αυτή, ελπίζουμε φέρει καρπούς και να έχουμε ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. 
Από την παρέα απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων ο τέταρτος υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Αμαργιανός από την Πάλαιρο. 
Την παράσταση πάντως έκλεψε ο Χρήστος Κολύδας καταστηματάρχης που μας είπε: πάνε οι εποχές Βαγγέλη που ερχόταν τα μπουκάλια το ουίσκι το ένα μετά το άλλο, κρύα πράγματα σήμερα. Ήταν Φτωχός ο Άγιος !!!
Συνεχίζεται ……

























Ευάγγελος Κουτιβής