Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος πιλότος που είχε καταπέσει στον Πατραϊκό Κόλπο

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος Παναγιώτης Κεφαλάς το αεροσκάφος του οποίου είχε καταπέσει την Τετάρτη, στην περιοχή της Καβουρότρυπας, στον Πατραϊκό Κόλπο.

Η σορός του πιλότου ανασύρθηκε από τη θάλασσα από την μονάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Μεσολόγγι.
Υπενθυμίζεται ότι δύτες, σκάφη του Λιμενικού, άνδρες της ΕΜΑΚ, αεροσκάφη και το ωκεανογραφικό «Ναύτιλος» του πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη τις τελευταίες ημέρες. Το έργο του εντοπισμού του αεροσκάφους δυσχέραινε το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων είχε καταλήξει στην θάλασσα λάσπη από τον ποταμό Εύηνο, με συνέπεια η ορατότητα να μην είναι καλή.
Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς
Πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς που κατάγεται από τα Ιωάννινα και ήταν κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη ενώ υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.
www.dikaiologitika.gr