Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Έρευνα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σελίδες στο Facebook που προτρέπουν τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά


Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σελίδες στα social media και ειδικότερα στο Facebook, όπου προτρέπονται οι γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.
Η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει και πέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων.
Σημειώνεται, πως από χθες, Τετάρτη, ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις γονέων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου και με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά. Βέβαια, μένει να αποσαφηνιστεί από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα μπορούν οι μικροί μαθητές να πειθαρχήσουν και να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ομάδες, όπως μια συγκεκριμένη στο Facebook, που ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 16.000 μέλη και έχει τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και φωτογραφία ένα παιδί με μάσκα, όπου αναγράφεται «I cant breathe», όπως η φράση που έλεγε ο Τζόρτζ Φλόιντ στους αστυνομικούς που τον δολοφόνησαν.
«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελομένους, Όχι … δεν θα σας κάνω το χατήρι. θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!», γράφει ένας χρήστης.

Ορισμένοι γονείς κυκλοφορούν ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις που θα ζητήσουν, λένε, να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να αναλαμβάνουν πλήρως την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί λόγω της μάσκας σε κάποιον μαθητή οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όπως δύσπνοια, κνησμό, τάση προς εμετό, ζαλάδα, ρινική συμφόρηση, κεφαλαλγία, ημικρανία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας…
google page rank