Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Μεγάλη προσέλευση για τεστ κορωνοϊού στο Αγρίνιο- “Είμαστε υπεύθυνοι και το αποδεικνύουμε”, λέει ο δήμαρχος

Ικανοποίηση εκφράζει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέροντας πως “είμαστε υπεύθυνοι και το αποδεικνύουμε”.


Μεγάλη είναι η προσέλευση των πολιτών στο χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου για να υποβληθούν τεστ Covid 19.

Είναι η πρώτη ημέρα κατά την οποία προσφέρεται στο Αγρίνιο η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να κάνει το τεστ κορωνοϊού από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου .

Τα τεστ θα διενεργούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 8:30πμ έως 10:30πμ και απευθύνονται σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κ.α), καθώς τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας αυστηρά τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση ασφαλών αποστάσεων) και να προσκομίζουν υποχρεωτικά το ΑΜΚΑ τους διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ. Παράλληλα καλούνται να συμπληρώσουν έγγραφο με κάποια στοιχεία βασικά.


Πρόκειται για μια σύντομη διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται δείγμα από τη μύτη και το στόμα το κάθε πολίτη.Τα τεστ αποστέλλονται σε εργαστήριο στην Αθήνα και τα αποτελέσματα αναμένονται μετά από δύο ημέρες.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης είναι πως έχουν δημιουργηθεί “ουρά” πολιτών καθώς βέβαια τηρούνται και οι αποστάσεις.

“Είμαστε υπεύθυνοι και το αποδεικνύουμε. Χαίρομαι γιατί ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου και της 3ης ΤΟΜΥ για τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Το επόμενο διάστημα έχουμε να δώσουμε μια ακόμη δύσκολη μάχη την οποία είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να την κερδίσουμε. Θυμίζουμε ότι, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 8:30 π.μ. έως 10:30 π.μ., κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ θα διενεργεί τεστ Covid 19 στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου”, ανέφερε σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Αγρινίου.

google page rank