Η μία μετά την άλλη, οι σοροί από το βυθισμένο φέρι που έγινε ο υγρός τάφος για δεκάδες ανθρώπους, φτάνουν στην ακτή. Κραυγές πόνου και δάκρυα απόγνωσης τις υποδέχονται, με τους συγγενείς να ψάχνουν απελπισμένοι μία ένδειξη από τους δικούς τους ανθρώπους, στην πλειονότητά τους παιδιά, που χάθηκαν στην ναυτική τραγωδία στη Νότια Κορέα.
Από το Σάββατο οι δύτες έχουν αρχίσει να ανασύρουν σορούς. Ακόμη και οι αστυνομικοί που τις παραλαμβάνουν στην ακτή δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, περνώντας ανάμεσα από τους απελπισμένους συγγενείς. Κάποιοι από αυτούς αρνούνται ακόμη να αποδεχτούν το μοιραίο. «Ξύπνα! Ξύπνα, σε παρακαλώ!», φώναζε ένας άνδρας βλέποντας μία από τις σορούς μπροστά του.
Ο τραγικός απολογισμός έχει ανέβει στους 56 νεκρούς έως τώρα, αλλά με περίπου 250 άτομα να αγνοούνται ακόμη θεωρείται βέβαιο πως θα εκτιναχθεί αυτός ο μακάβριος αριθμός. Από τη στιγμή που διασώθηκαν οι 174 από τους επιβαίνοντες, αμέσως μετά τη βύθιση του πλοίου την Τετάρτη, δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες.
Παρόλα αυτά, συνεχίζεται η επιχείρηση με αμείωτη ένταση. Συνολικά 563 δύτες, 34 αεροσκάφη και 204 πλοία μετέχουν στις έρευνες. Την ίδια ώρα, οι συγγενείς έχουν ένα ακόμη δυσάρεστο καθήκον. Τους ζητήθηκε δείγμα DNA, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.
Ο καπετάνιος από την πλευρά του, που συνελήφθη το Σάββατο, υπερασπίστηκε την εντολή του για την καθυστέρηση της εκκένωσης του πλοίου. «Είναι περιοχή με ισχυρά ρεύματα και παγωμένα νερά. Σκέφτηκα ότι η αδιάκριτη εγκατάλειψη του πλοίου θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα. Την ίδια ώρα, δεν έρχονταν τα σωστικά πλοία και δεν υπήρχαν άλλα σκάφη να μας βοηθήσουν», είπε σύμφωνα με το CNN.
Την Κυριακή ξεχείλισε η οργή των συγγενών εκατοντάδων αγνοουμένων, με κάποιους από αυτούς να έρχονται στα χέρια με αστυνομικούς στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο. Προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια γέφυρα που συνδέει το νησί με την ενδοχώρα, για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους στη Σεούλ. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν διπλή γραμμή για να τους εμποδίσουν να φτάσουν στη γέφυρα και οι πολίτες άρχισαν να τους σπρώχνουν. «Φέρτε μου τη σορό», επαναλάμβανε κλαίγοντας η μητέρα ενός από τους επιβάτες στη γέφυρα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.