Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δεν έγιναν οι ιπποδρομίες γιατί ο χώρος είχε…καλλιεργηθεί

Απογοητευμένοι έφυγαν οι εκατοντάδες επισκέπτες απ’ το ιστορικό ξωκλήσι του Αη Γιώργη επειδή δεν έγιναν οι γνωστές σε όλους μας ιπποδρομίες (πριν λίγες ημέρες μεταδόθηκαν και στο Κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι ALFA οι περσυνές ιπποδρομίες) μιας και ο χώρος που γίνονται οι αγώνες φέτος είχε καλλιεργηθεί απ’ τον ιδιοκτήτη του , αλλά όμως ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτροίωσης απ’ τον Δήμο Μεσολογγίου ( δείτε ΕΔΩ ).
Πολύς ο κόσμος που συγκεντρώθηκε , πολλοί οι αναβάτες με τα πανέμορφα άτια τους που ήλθαν να προσκυνήσουν τον Προστάτη τους Άγιο Γεώργιο, στο ιστορικό βυζαντινό ξωκλήσι έξω απ’ το χωριό του Αγίου Γεωργίου.
Οι αναβάτες αρκέσθηκαν σε μερικές βόλτες με τα άλογά τους , αποφεύγοντας να τα εκθέσουν σε κίνδυνο λόγω της μη ύπαρξης αρκετού χώρου για την τέλεση των ιπποδρομιών…
Να σημειώσουμε πως οι ιπποδρομίες αυτές κρατούν τις ρίζες τους απ’ τις ξακουστές αρματοδρομίες της αρχαίας Καλυδώνας…
Έτσι λοιπόν οι θεατές αρκέσθηκαν να προσκυνήσουν τον Άγιο και να απολαύσουν μια όμορφη και ζεστή ημέρα , αλλά και να θαυμάσουν την ομορφιά των υπέροχων ίππων…
Εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κασσαβέτης Γιώργος , πρόεδροι συλλόγων αλλά και πολλοί υποψήφιοι για τον Δήμο μας. 

 evinochori
agrinionews
google page rank