Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015 ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2 ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

Η αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. από την πλατεία του Δημοτικού Σχολείου και θα καταλήξει στην παραλία της Παλαίρου. Θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι με παραδοσιακή ζωντανή ορχήστρα και θα μοιραστεί δωρεάν προβατίνα.




ΚΥΡΙΑΚΗ 22/02 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ
Η πόλη από τις 11:00 π.μ. θα ξεσηκωθεί στους αποκριάτικους ρυθμούς παρασέρνοντας μικρούς και μεγάλους.





ΚΥΡΙΑΚΗ 22/02 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Στις 17:00 θα ξεκινήσει το καρναβάλι στο Μοναστηράκι με πολλά και ποίκιλλα άρματα. Οι ζουλού, το κάτω παρτάλι και οι παπάδες Θα ξεσηκώσουν και θα δώσουν μια νότα χαράς στο χωριό σε μικρούς και μεγάλους φίλους.




ΚΥΡΙΑΚΗ 22/02 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΘΥΡΡΕΙΟ
Το θύρρειο από τις 16:00 το απόγευμα θα χορεύει σε Αποκριάτικους ρυθμούς.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/02 ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ-ΑΧΥΡΕΝΙΟΣ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
Την Καθαρά Δευτέρα ο Γληγοράκης, το παραδοσιακό δρώμενο στη Βόνιτσα θα ξεκινήσει μαζί με τα αποκριάτικα άρματα, τους συγγενείς, τους φίλους, τις γυναίκες του, τη μάνα του, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τους χωροφύλακες, τους παπάδες και κατευθυνόμενος από τον κεντρικό δρόμο της Βόνιτσας θα καταλήξει στην πλατεία όπου θα γίνει ξέφρενο γλέντι και ύστερα τον επικήδειο θα δοθεί  στην πυρά.
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Στην Βόνιτσα τις 11:00 π.μ. το Κ.Α.Π.Η. Βόνιτσας θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και κρασί στο Κεντρικό δρόμο της Βόνιτσας.
Στην Πλαγία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγίας στην περιοχή ΦΑΓΙΑ (ένα όμορφο δάσος στον παραλιακό δρόμο Πλαγιάς-Περατιάς) μας περιμένει όλους για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα μαζί με το πέταγμα του χαρταετού.
Στα Παλιάμπελα ο πολιτιστικός σύλλογος Ο ΜΥΛΟΣ θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα σε όλο τον κόσμο. 
Παραδοσιακά κούλουμα στην πλατεία της Κατούνας που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού.
google page rank