Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ:ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ...ΑΛΛΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ!!!

Με αμείωτη όρεξη, κέφι και μεράκι η ομάδα Εθελοντών Καρναβαλιστών Μοναστηρακίου δούλεψε πολύ καιρό πριν αποτυπώνοντας τη φαντασία τους στα άρματα...
Σήμερα το απόγευμα και υπό βροχή έγινε το καρναβάλι του Μοναστηρακίου. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ο κακός καιρός δε κατάφερε να χαλάσει το κέφι όλων των καρναβαλιστών, οι οποίοι δε σταμάτησαν να χορεύουν!!!Τα θέματα ήταν πολλά και επίκαιρα. Ένα από αυτά ήταν η σύλληψη του Ξηρού με το ποδήλατο, η κρίση και η Μέρκελ, αλλά και ο παραδοσιακός γάμος... στο ΚΑΤΩ ΠΑΡΤΑΛΙ!!!
Με χειροποίητα άρματα, σατιρική διάθεση, πολλές αθυροστομίες και ακόμα περισσότερο διάθεση για χορό και τραγούδι.....πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για φέτος το Καρναβάλι στο Μοναστηράκι άσχετα αν ο καιρός δεν ήταν με το μέρος τους.
Ένα παραδοσιακό αποκριάτικο "πανηγύρι" όπως αυτά που γίνονταν παλιότερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκαν από τους νεότερους καθώς θεωρήθηκε πώς δεν συμβάδιζαν με τη νέα, ευρωπαϊκή, αυτό-εικόνα της χώρας!!!
 Το καρναβάλι που πραγματοποιείται πλέον κάθε χρόνο δεν έρχεται από πολύ παλιά...
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παλιότερα οι κάτοικοι του χωριού μασκαρεύονταν, μουτζουρώνονταν και γλεντούσαν σε πολλές μικρές ομάδες φίλων και συγγενών. Έκαναν δηλαδή τα ίδια πράγματα αλλά σε επίπεδο γειτονιάς ή «σογιού»....                             

                                   "ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ"



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:






 






























 














































 











 
google page rank