Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «Η Β΄ ΕΙΣΟΔΟΣ»

Άρχισαν οι εργασίες για την δημιουργία της Β΄ εισόδου στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 530.000.00 €, ενώ δημοπρατήθηκε από το 2008 από τον πρώην Δήμο Ανακτορίου. Η εν λόγω χρηματοδότηση προερχόταν  από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Λόγω όμως  προβλημάτων στην χρηματοδότηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» ο ανάδοχος διέλυσε τη σύμβαση το 2011. 
Από τότε έως σήμερα το έργο σταμάτησε αλλά και δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία συνέχισης του...
Αμέσως μετά τις εκλογές ο νέος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης μαζί με την δημοτική του ομάδα  πήρε πρωτοβουλίες για την συνέχιση του έργου. Καθότι ήρθε σε επαφή με όλους τους υπεύθυνους για να προλάβει τις ημερομηνίες και να μην χαθεί το έργο λίγο πριν tην ημερομηνία δηλαδή στις 31/12/2014.
Σήμερα το έργο ξεκίνησε εν τέλει και εξασφαλίστηκαν τα χρήματα που θα χάνονταν οριστικά και το έργο βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο ενώ οι εργασίες συνεχίζονται.  
Το έργο αυτό επιτέλους ολοκληρώνεται ίσως και περί τα τέλη του έτους. Ενδεικτικά θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:
-Ασφαλτόστρωση του δρόμου στην είσοδο από Βόνιτσα έως την γέφυρα και από την γέφυρα έως την διασταύρωση που οδηγεί στη θέση «Γιούργα Μοναστηρακίου».
-Ολοκλήρωση της γέφυρας.
-Πλακόστρωση με ακανόνιστες πλάκες από το σημείο που σταματάει σήμερα έως την διασταύρωση που οδηγεί στη θέση «Γιούργα».
Προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή παράλληλα η Δημοτική Αρχή προχωράει σε 2 έργα ακόμη τα οποία μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αυτά τα Χριστούγεννα και αυτά είναι τα εξής: ο ηλεκτροφωτισμός του συνόλου της διαδρομής της 2ης εισόδου Μοναστηρακίου και η τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί στην θέση Γιούργα.
Είναι πολλά τέτοια έργα που έχουν μείνει και δεν ξεκίνησαν  όπου η νέα δημοτική αρχή τρέχει μήπως και τα προλάβει… 


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 

















google page rank