Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΞΕΝΟ” ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΛΑΓΙΑ = 8-0

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, στα αυτιά τους έφτασαν πολλά. Ο εγωισμός τους πληγώθηκε. Απέναντι στην Πλαγιά παρουσιάστηκαν… αφιονισμένοι. Ο ζήλος τους μοναδικός. Στα πρόσωπα των παικτών του Τηλυκράτη, στους πανηγυρισμούς μετά από κάθε γκολ, όταν το σκορ ήταν 6-0 και 7-0 και όλοι τους φαντάζονταν χαλαρούς, το πάθος τους ήταν ίδιο. Και ήταν μεγάλο, αφού ήθελαν να δώσουν απαντήσεις.

Απέναντι τους η Πλαγιά. Η αγνώριστη Πλαγιά. Οι οπαδοί της ομάδας που έφτασαν στο Δημοτικό Στάδιο, οι αναπληρωματικοί παίκτες, ο προπονητής, νόμιζαν ότι έβλεπαν κάποιο κακό… όνειρο. Τέσσερα γκολ παθητικό σε 900 λεπτά (10 αγώνες) είχε η ομάδα τους, τέσσερα γκολ σε 30 λεπτά δέχτηκε από τον Τηλυκράτη. Απίστευτο. Αλλά και αληθινό. 
Η Πλαγιά που ήξερε μόνο να πανηγυρίζει τέτοια σκορ (πέρυσι τέτοιες μέρες νίκησε με 10-1 το Κανάλι) βρέθηκε αγκαλιά με ένα… ξένο συναίσθημα. “Τώρα κατάλαβα πως ένοιωθαν ότι τους βάζαμε τόσα γκολ” είπε βασικός παίκτης της Πλαγιάς, που ήθελε να… ανοίξει η γη να τον καταπιεί.
Ο Τηλυκράτης προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια. Με μπροστάρη τον Σπ. Καταγή που έπαιξε στα χαφ δίπλα στον Κτενά και έδωσε πολλές βοήθειες στην άξονα, αλλά και με κινητήριους μοχλούς τους Καλογερή και Μακρυγιάννη, οι γηπεδούχοι σμπαράλιασαν την άμυνα της Πλαγιάς και κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς. Από το 20′ έως το 30′ ο Τηλυκράτης πέτυχε τρία γκολ, ενώ με ένα ακόμα στο 45′, πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 5-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με διπλή άμυνα ζώνης να αποφύγουν τον διασυρμό. Δεν τα κατάφεραν, αφού οι παίκτες του Τηλυκράτη μεταξύ 59′ και 69′ βρήκαν δίχτυα άλλες τρεις φορές.
Όσοι περίμεναν να δουν έναν κουρασμένο Τηλυκράτη, εξαιτίας των 120 λεπτών που έπαιξε στο ματς Κυπέλλου πριν τρεις ημέρες, έπεσαν έξω. Η Πλαγιά που αναμένονταν ξεκούραστη, ήρθε στο Δημοτικό Στάδιο χωρίς να έχει κάνει ούτε μία προπόνηση όλη την εβδομάδα(!) Αυτό το “πλήρωσε” και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες της θα θυμούνται για χρόνια, αφού είναι η πρώτη τέτοιας έκτασης ήττα της ομάδας τους από ιδρύσεώς της (1990).
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
2′ Σουτ του Σ. Σταμουλάκη, ο Σκιαδάς μπλόκαρε.
3′ Κεφαλιά του Σ. Καταγή άουτ.
4′ Κάθετη πάσα του Βρεττού, ο Καλογέρη με διαγώνιο σουτ στο πλαϊνό μέρος των διχτύων διαμόρφωσε το 1-0 (κεντρική φωτό).
20′ Ο Βλάχος με σουτ νίκησε τον Καταγή σημειώνοντας το 2-0.
27′ Από πάσα του πεσμένου στο έδαφος Περιστέρη, ο Καλογερής με πλασέ πέτυχε το 3-0.
30′ Ο Μακρυγιάννης με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 4-0.
39′ Γύρισμα του Μακρυγιάννη, γονατιά στην μπάλα από τον Σ. Καταγή που βρέθηκε φάτσα με την κενή εστία, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.
45′ Συρτό σουτ του Μακρυγιάννη και 5-0.
59′ Από σέντρα του Βλάχου, ο Περιστέρης με σουτ σημείωσε το 6-0.
62′ Απευθείας φάουλ του Καλογερή και 7-0.
69′ Με πέναλτι του Μακρυγιάννη (σε χέρι του Ν. Παξινού) σημειώθηκε το τελικό 8-0.
70′ Δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον Ι. Μωραΐτη.
Διαιτητικό τρίο: Ν. Ρούσσος, Σφονδύλη, Σίσκος
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Π. Πολίτης): Σκιαδάς, Βρεττός, Θειακός, Βάλβης (64′ Παππάς), Α. Λούζι, Σ. Καταγής, Μακρυγιάννης (70′ Καρτάνος), Κτενάς, Βλάχος, Περιστέρης, Καλογερής (64′ Γ. Καταγής).
ΠΛΑΓΙΑ (Δ. Παπαδόπουλος): Γ. Καταγής, Γ. Κοκόλης, Βερύκιος, Π. Καταγής, Κατσαβριάς, Ε. Μπουρδάρας (66′ Γ. Μωραΐτης), Γ. Σταμουλάκης, Ι. Μωραΐτης, Σ. Σταμουλάκης, Β. Μωραΐτης (70′ Ζ. Μπουρδάρας), Φραγκολιός (46′ Ν. Παξινός).
lefkadaweb
google page rank