Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Πρέβεζα: ΔΕΙΤΕ τα εγκαίνια του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στον Παντοκράτορα – PHOTO & VIDEO


Πρέβεζα: ΔΕΙΤΕ τα εγκαίνια του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στον Παντοκράτορα – PHOTO & VIDEO

Όλη η τελετή - Πως πραγματοποιήθηκε η ιερά ακολουθία στο ιερό και το σφράγισμα της Αγίας Τράπεζας - Πλούσιο φωτορεπορτάζ
Δεκάδες πιστοί παρακολούθησαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στον Παντοκράτορα στην Πρέβεζα.
Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος με την παρουσία ιερέων της Μητρόπολης.
Κατά την έναρξη των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η περιφορά Λειψάνων Αγίων τρεις φορές γύρω και εξωτερικά του ναού ενώ στην συνέχεια οι ιερείς εισήλθαν στον ναό όπου ακολούθησε η θρησκευτική τελετή.
Τα Λείψανα των αγίων τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αγ. Τράπεζας. Από πάνω τοποθετήθηκε ποσότητα αναμεμιγμένη με κερί, λιβάνι και μαστίχα και στην συνέχεια σφραγίστηκαν.
Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την σφράγιση ήταν ένα μείγμα από αγνό κερί μέλισσας και διάφορα αρωματικά.
Στην συνέχεια η Αγ. Τράπεζα πλύθηκε με σαπούνι και νερό, έπεσαν πάνω της αρώματα και μύρο.
Οι ιερείς στην συνέχεια σκούπισαν με τα Αντιμήνσια την Αγ. Τράπεζα και έτσι αυτά καθαγιάστηκαν για να τοποθετηθούν στην συνέχεια πάνω στην Αγ. Τράπεζα για την τέλεση της λειτουργίας. Να σημειώσουμε ότι τα Αντιμήνσια δεν πλένονται, μόνο καίγονται.
Τέσσερα κομμάτια ύφασμα στα οποία απεικονίζονται οι τέσσερις ευαγγελιστές τοποθετήθηκαν στις τέσσερις γωνίες της Αγ. Τράπεζας.
Οι ιερείς τοποθέτησαν στην συνέχεια το Κατασάρκιο επάνω στην Αγ. Τράπεζα όπου γράφτηκε από τον Μητροπολίτη η ημερομηνία των εγκαινίων, και ακολούθησαν τα άλλα υφάσματα και  αντικείμενα.
Ο Μητροπολίτης στην συνέχεια σχημάτισε με το μείγμα του κεριού στα τέσσερα σημεία του Ναού το σήμα του Χριστού.
Αυτό δηλώνει ότι πλέον ο Ναός έχει εγκαινιαστεί, έχει σφραγιστεί και καθαγιαστεί.
Να σημειώσουμε  επίσης ότι από εδώ και πέρα ο Μητροπολίτης θα μπορεί να λειτουργεί και στον συγκεκριμένο ναό μετά την τέλεση των εγκαινίων.
Το παρών στην τελετή έδωσαν ο βουλευτής της Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Βασιλάκης, ο Εισαγγελέας Πρέβεζας Ευάγγελος Μάστακας, ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Γεωργάκος εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των αρχών της πόλης.

Δείτε στην συνέχεια βίντεο από την τελετή των εγκαινίων καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με την σειρά όπως προχωρούσε η τελετή…




pamepreveza

google page rank