Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Το Νοσοκομείο «Τσικνιά» δεν είναι του Σαλμά


Αντί να τιμήσουν τους δωρητές, έβαλαν μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα του Αντ. Σαμαρά και του Μ. Σαλμά!
Μια μικρή πινελιά προστέθηκε στο κτίριο του νέου νοσοκομείου Αγρινίου. Στην επιβλητική  κύρια είσοδο, σε περίοπτη θέση, το agrinioreport.com εντόπισε και στο εξής θα αντικρίζουν όλοι οι επισκέπτες, την μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα του πρωθυπουργού και του υπουργού, επί των ημερών των οποίων έγιναν τα εγκαίνια…
Και κατ’ αρχάς: Ποια εγκαίνια;;; Εμείς και όλως ο κόσμος, είχαμε προσκληθεί σε μια εκδήλωση «παρουσίασης» του νέου νοσοκομείου. Υποτίθεται ότι δεν ήταν εγκαίνια… Δυο μέρες μετά, όμως, ήρθε ο ανασχηματισμός και οι αρμόδιοι το ξανασκέφτηκαν φαίνεται…!
Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Και, γιατί όχι, καλώς τοποθετήθηκε η συγκεκριμένη πλάκα. Συνηθίζεται άλλωστε…
Και η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν ο κ. Σαλμάς, θα περιμέναμε τουλάχιστον 3-4 χρόνια ακόμη να εκδικαστούν οι προσφυγές. Η συμβολή του πρώην αναπληρωτή υπουργού  υπήρξε κάτι περισσότερο από καθοριστική, πράγμα που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε.
Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά,… δεν νομίζουμε ότι συνέβαλε κάπου.
Μην ξεχνάμε τα βασικά: To νοσοκομείο, που τη Δευτέρα ανοίγει τις πύλες του, δεν είναι κανενός πρωθυπουργού, είναι της κοινωνίας. Δεκαετίες το διεκδικούσαμε και όταν το έφτιαξαν, το μοναδικό ίσως μεγάλο έργο που χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους, πήραν τα λεφτά και το έβαλαν στο ΕΣΠΑ, για να εμφανίσουν ετεροχρονισμένα μια κάποια απορροφητικότητα!
Αν, λοιπόν, έπρεπε να μπει μια πλάκα με κάποιο όνομα, αυτό είναι του Σπύρου και της Ελένης Τσικνιά.
Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε πως η Ελένη Τσικνιά ουσιαστικά μας παρακαλούσε να δωρίσει το οικόπεδο κι εμείς δεν το θέλαμε…. Συζητούσαμε επί χρόνια αν η θέση είναι κατάλληλη ή όχι, με συγκεκριμένους παράγοντες να προκρίνουν ή, ανάλογα να απορίπτουν άλλες «ιδέες», όπως εκείνη του ΒοΪδολίβαδου!
Περιττό, φυσικά, να υπενθυμίσουμε την πτέρυγα δωρεά Τσικνιά στο παλιό νοσοκομείο, τα μηχανήματα και τον αγώνα της οικογένειας για να αποκτήσει κάποτε η πόλη και ο νομός ένα σύγχρονο νοσοκομείο.
Το agrinioreport.com προτείνει: Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αγρινίου να ονομαστεί Γ. Ν. Α. «Σπύρου και Ελένης Τσικνιά».
Προς τούτο καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου να εκδώσει στην επόμενη συνεδρίασή του (ένα ακόμη) ψήφισμα, με το οποίο θα ζητά απ’ τη διοίκηση, απ’ την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και απ’ το υπουργείο την ονομασία σε Νοσοκομείο Τσικνιά. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε και που πρέπει να κάνουμε… αν θέλουμε να συνεχιστεί η παράδοση των ευεργετών.
agrinioreport
google page rank