Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Περιθώρι: Μετά το τροχαίο τους έκλεισαν τις "παράγκες"…Περίπου ένα μήνα χωρίς δουλειά οι παραγωγοί.


Μετά το τροχαίο ατύχημα πριν λίγες ημέρες στο Περιθώρι  η τροχαία έδωσε εντολή να σταματήσει η λειτουργία των πάγκων από τους  ντόπιους παραγωγούς  για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Να επισημάνουμε πως πλέον μετά από αυτή την εντολή τίθεται θέμα επιβίωσης  της τοπικής κοινωνίας που πάνω σε αυτή την δραστηριότητα έχουν επενδύσει στις καλλιέργειες με αποτέλεσμα να αναζητούν τρόπους να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε μεσάζοντες και όχι να πωλούν οι ίδιοι το προϊόν που παράγουν με αποτέλεσμα οι κόποι τους να πηγαίνουν χαμένοι. Οι πάγκοι μικροπωλητών υπάρχουν  στην περιοχή από το 1960 και γενικότερα εκτός από το Περιθώρι υπάρχουν σε ολόκληρη την Εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων προσφέροντας στους πολίτες προϊόντα σε χαμηλή τιμή χωρίς μεσάζοντες.
 Για πιο λόγο να απαγορευτεί στο Περιθώρι και να συνεχίζουν κανονικά στα υπόλοιπα σημεία της Εθνικής οδού;
Όπως  μας ενημέρωσε Αντιδήμαρχος κ. Τσέλιος  την περασμένη Παρασκευή έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας παραγωγών και του κ. Τσέλιου   με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλο στη Περιφέρεια  για το θέμα που έχει προκύψει,  ο κ. Αντωνόπουλος πρότεινε να σταλεί έγγραφο από το Δήμο Ναυπακτίας προς την ΔΕ.ΣΕ. που να ζητά το χώρο για τους οκτώ παραγωγούς. Το έγγραφο στάλθηκε από τον  Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Μπουλέ προς την ΔΕΣΕ την Παρασκευή 26/7 το μεσημέρι και την Δευτέρα 29/7 αναμένεται ο χώρος να παραχωρηθεί ξανά στους παραγωγούς.
Ακόμη ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι πως από τότε που οι πάγκοι έκλεισαν η περιοχή δείχνει εγκαταλελειμμένη χωρίς φροντίδα με τα σκουπίδια να ‘’στολίζουν’’ το χώρο, ας ελπίσουμε πώς από αύριο όλα θα  αλλάξουν και η τοπική κοινωνία να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
nafpaktianews
Δείτε πως είναι σήμερα η περιοχή:






google page rank