Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Απαγορευμένες γιορτές



Το Αγρίνιο «βούλιαξε» τα φετινά Χριστούγεννα, οι ετεροδημότες, όμως, δεν ήρθαν στην Αιτωλοακαρνανία. Ελαφρώς αυξημένη ήταν η κίνηση στην Ε.Ο.

Μείωση και στις μετακινήσεις με το ΚΤΕΛ. Τα ασυνόδευτα δέματα, όμως, είναι αμέτρητα…
Λιγότεροι ήταν φέτος αυτοί που ήρθαν στο νομό μας για τα Χριστούγεννα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν μετριούνται σε πολλές εκατοντάδες. Το στοιχείο εκείνο πάντως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι ο φοιτητόκοσμος αυτή τη φορά δεν έμεινε στο κέντρο, αλλά στο σύνολό τους σχεδόν οι φοιτητές επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στη νυχτερινή ζωή, όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά και σε περιοχές όπως η Κατούνα λ.χ. ή οι Φυτείες, η Πάλαιρος, ο Αστακός…
Το έτερο στοιχείο είναι ότι αυτά τα Χριστούγεννα έφυγαν λιγότεροι προς Αθήνα ή προς κάποιον χειμερινό προορισμό. Οι λόγοι είναι σαφώς οικονομικοί.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα φετινά Χριστούγεννα σε τίποτε δεν θύμιζαν εκείνα των περασμένων ετών και δυστυχώς κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο agrinioreport.com ο διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου κ. Δημήτρης Παπαευθυμίου, η κίνηση στην Ε.Ο. ήταν σχεδόν όπως μιας οποιασδήποτε ημέρας. «Ελαφρώς αυξημένη», …αλλά από την περιοχή της Μακρυνείας μέχρι το Αγρίνιο υπήρχε πρόβλημα, όπως, φυσικά, και μέσα στην πόλη.
Οι πολίτες λοιπόν δεν μετακινήθηκαν με τα οχήματά τους, υπολογίζοντας βεβαίως τα έξοδα (καύσιμα, διόδια κ.τ.λ.) εις διπλούν (και για την επιστροφή), συν εκείνα που θα έπρεπε να κάνουν αν έπαιρναν την απόφαση να έρθουν στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία, τα χωριά μας: Δώρα στα ανίψια και μποναμάδες, προσωπικά έξοδα για διασκέδαση κ.τ.λ. κ.τ.λ. Κατά συνέπεια τα φετινά Χριστούγεννα ήταν εντελώς απαγορευμένα για χιλιάδες Αιτ/νάνες της Αθήνας ή άλλων περιοχών της πατρίδας μας.
Υπήρχε βέβαια η επιλογή του ΚΤΕΛ, όμως και πάλι οι ετεροδημότες δεν μπήκαν στη διαδικασία. Θα εξαιρέσουμε τους φοιτητές στους οποίους αναφερθήκαμε ήδη. Οι υπόλοιποι… τα μέτρησαν και δεν τους βγήκαν, καθώς το πρόβλημα, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι το εισιτήριο, αλλά όλα τα υπόλοιπα έξοδα. Έτσι, όπως εξηγεί στο agrinioreport.com ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτ/νίας κ. Γιώργος Καψιαμπέτης, οι μετακινήσεις φέτος ήταν μειωμένες κατά 5% σε σχέση με την περσινή χρονιά, οπότε και είχε παρατηρηθεί σημαντική μείωση.
Στον αντίποδα όμως τα ασυνόδευτα δέματα αυξήθηκαν κατά πολύ…!!! Με απλά λόγια «έφυγαν» προς την Αθήνα εκατοντάδες δέματα με… «ανθρωπιστική βοήθεια» (!!!) για τους συγγενείς και φίλους που δεν κατάφεραν να έρθουν.

agrinioreport

google page rank