Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Γιάννης Σεραφής π. Δήμαρχος Μεδεώνος προς Δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας: Ευθέως σας ρωτώ. Είστε δήμαρχος η παπατζής ;

 


Και είμαι υποχρεωμένος να βάλω αμείλικτα ερωτήματα.

Τι κάνατε με τις αδειοδοτήσεις που συναποτελούσαν και εξασφάλιζαν την ωριμότητα της για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;

Εκπονήσατε και υποβάλατε άλλες; Γιατί αν χρησιμοποιήσατε τις δικές μας κύριε δήμαρχε το έργο και η δημοπρασία είναι στον αέρα και το ξέρετε καλύτερα από μένα.

Αν κύριε δήμαρχε χρησιμοποιήσατε την περιβαλλοντική αδειοδότηση που ευτυχώς για σας έχω θεωρημένο αντίγραφο την δική μας και αν χρησιμοποιήσετε τις αδειοδοτήσεις τριών αρχαιολογιών και τις βάλατε για ωρίμανση στην μελέτη των 6,5 μέτρων που δεν έχετε νέα χάραξη και δεν κόβεται στροφές τότε πρέπει να βρείτε σπηλιά για να κρυφτείτε , γιατί εγώ δεν είμαι παππάς για να σας δώσω συγχωροχάρτι.

Εύχομαι να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί θα πάρετε κι άλλους στο λαιμό σας.

Κύριε δήμαρχε από τότε που προέκυψε το θέμα με τον εργολάβο και έμαθα ότι θα ρίξει άσφαλτο στο υφιστάμενο πλάτος άρχισα να μαζεύω στοιχεία. Από το διαύγεια ανέσυρά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον τότε περιφερειάρχη τον κύριο Κατσιφάρα και με αυτή την σύμβαση πασάρεις το έργο στην περιφέρεια να το υλοποιήσει εκείνη ως φορέας υλοποίηση.

Το περίεργο όπως που διαπιστώνω και με βάζει σε έντονο προβληματισμό είναι ότι στην εν λόγω προγραμματική σύμβαση ευκρινώς καταγράφονται και αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά που αντλήθηκαν δυστυχώς για σας από την τεχνική περιγραφή της μελέτης του πρώην Δήμου Μεδεώνος, της δικής μας μελέτης και όχι αυτής που στείλατε για δημοπράτηση. Αναφέροντας παρεμβάσεις, διαπλατύνσεις, αλλαγή χαράξης, κόψιμο και καταργήσεις στροφών κλπ στοιχεία δηλαδή που τα έχετε εξαφανίσει και δεν αναφέρονται στη δική σας μελέτη των 6,50 μέτρων.

Γιατί;

Τι έχει γίνει εδώ; Εξαπατήσατε και την περιφέρεια;

Αυτά τα ερωτήματα που σας κάνω ενισχύονται και από ένα έγγραφο που έπεσε στην αντίληψή μου και που έχω στην κατοχή μου και συγκεκριμένα της περιφέρειας που ζητάει από το Δήμο σας από τις 26/10/2022 να της αποστείλετε άμεσα την μελέτη του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο σας ζητάει τον πίνακα του κτηματολογίου και την αίτηση που υποβάλλαται στο δικαστήριο για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Αυτά τα ζητάει η περιφέρεια από τον περασμένο Οκτώβρη κι εσείς δεν το έχετε στείλει για να ξεκινήσει το έργο.

Καλά τι γίνεται με σένα κύριε δήμαρχε; ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Η περιφέρεια από τον περασμένο Οκτώβρη σας ζητάει στοιχεία, τα ζητάει γιατί με βάση την προγραμματική σύμβαση της έχετε δεμένα τα χέρια και δεν μπορεί να προχωρήσει την εργολαβία ούτε τα 6,5 μέτρα που της φορτώσατε να κάνει και στο δημοτικό συμβούλιο που κάνατε στην Κατούνα 30/6/2023. Κινδυνολογούσατε και βάζατε τους συμβούλους προ των ευθυνών ότι πρέπει να ξεκινήσετε το έργο για να μην χαθεί και η χρηματοδότηση.

Ευθέως σας ρωτώ. Είστε δήμαρχος η παπατζής ;

Το θράσος και η δημαρχιακή ανευθυνότητα δεν έχει πυθμένα.

Ποιος είναι αποκλειστικός και κατ’ εξοχή υπεύθυνος της καθυστέρηση εκτός από σας που καταμαρτυρούν τα έγγραφα;

Τι ξεδιάντροπη πολιτική θρασύτητα είναι αυτή;

Πετάς και προσπαθείς να μεταφέρεις στις πλάτες των συμβούλων τις αποκλειστικά δικές σας ευθύνες και να τους φέρνεις προ τετελεσμένων παντελώς ανενημέρωτους και εν πολλοίς εξαπατημένους;

Επιπλέον κύριε δήμαρχε από την έρευνα μου το είπα και στο συμβούλιο προφορικά ότι το τεχνικό συμβούλιο της περιφέρειας έχει αποφασίσει ομόφωνα να πέσει άσφαλτος στο δρόμο Λουτράκι0-Κατούνα όπως είναι και στο υφιστάμενο πλάτος.

Η απόφαση του τεχνικού συμβουλίου είναι γνωμοδότηση αλλά εξαιρετικά τρομακτική. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε όλη η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει μελετητικά ο πρώην δήμος μας έπεσε στο κενό δηλαδή για να καταλάβουν οι δημότες μας. Η άσφαλτος αγαπητοί μου δημότες, θα πέσει στο δρόμο όπως είναι τώρα χωρίς διανοίξεις.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ζόρικα και οι ευθύνες.

Κι αυτό έχει να κάνει κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κύριοι της Περιφέρειας κι ας είσθε μόνο φορέας υλοποίησης κι  αυτός  που θα κάνει το έργο, γιατί αυτό επαναλαμβάνω έχει να κάνει με το ότι στον δρόμο αυτό και από την στενότητα του πριν κάποια χρόνια κι όχι μακρινά η Κατούνα θρήνησε ένα παλικάρι τον Αθανάσιο Σπυρ Βάση.

Δεν κινδυνολογώ κύριοι, ποτέ δεν το έκανα, δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Με βαθιά ευθύνη σοβαρολογώ :

Αν γίνει ασφαλτόστρωση από την Κατούνα στο Λουτράκι χωρίς βελτιώσεις και κόψιμο στροφών θα θρηνήσουμε πολλούς ανθρώπους.

Αλλοίμονο.

Ποτέ να μην γίνει ο δρόμος.

Κι αν πέρασαν 13 χρόνια από τότε που άφησαν την μελέτη μας έτοιμη και ώριμη για δημοπράτηση ας περάσουν κι άλλα τόσα.

Αν χαθεί κι άλλη ανθρώπινη ζωή δεν έχει κανένα χρονικό και υλικό αντιστάθμισμα.

Επαναλαμβάνω και με βαθιά ευθύνη : Ποτέ να μην γίνει ο δρόμος.

Κύριε Γενικέ, σας θερμοπαρακαλώ βάλτε φρένο στην οδυνηρά επικίνδυνη ολίσθηση του Δημάρχου μας για το συγκεκριμένο έργο. Έτυχε να σας γνωρίσω σχετικά σε πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα και έχω αποκομίσει τις καλές μου εντυπώσεις.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ως φορέας υλοποίησης του έργου μας δεν έχετε καμία ευθύνη και στην τελική, την προγραμματική σύμβαση δεν την έχετε υπογράψει εσείς αλλά την κληρονομήσατε από τον προκάτοχό σας τον κύριο Κατσιφάρα.

Κύριε Γενικέ, σας κάνω μια έκκληση με απόλυτο σεβασμό. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων που έχουν σταθεί προηγουμένως του ύψους σας αυτοδιοικητικός που έχουν με τις αποφάσεις τους ενεργήσει τον Δήμο μας κατασκευάζοντας τον δρόμο από την Κατούνα στο Σαμάρι.

Ο κύριος Παναγιώτης Καββαδάς περιφερειάρχης και οι νομάρχες κύριος Δημήτρης Σταμάτης και Ευθύμιος Σώκος εντάξανε το έργο, το δημιούργησαν και το κατασκεύασαν.

Οι προκάτοχοί σας αξιοποίησαν την μελέτη που τους είχε ετοιμάσει ο Δήμος Μεδεώνος με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δρόμος Κατούνα -Σαμάρι

Με περισσή αξία μας παρέδωσαν και θα τους ευγνωμονούμε πάντα για το οδικό οξυγόνο προς το Αγρίνιο, τον δρόμο Κατούνα – Σαμάρι.

Καθημερινά απρόσκοπα, με γρηγοράδα και πρωτίστως με ασφάλεια ταξιδεύουμε στο Αγρίνιο.

Κύριε Γενικέ, μην δίνετε την συγκατάθεση σας έστω και ως φορέας υλοποίησης την παντελή εξαφάνιση του άλλου οδικού οξυγόνου που ο τόπος μας έχει προς την Βόνιτσα-Πρέβεζα -Λευκάδα με τον δρόμο Κατούνα-Λουτράκι.

Αν υλοποιηθεί το τερατούργημα της μελέτης του δημάρχου,  κύριε Γενικέ και γίνει ο δρόμος στο υφιστάμενο πλάτος τότε ποτέ δεν πρόκειται να επιτευχθεί η συνοχή των δημοτικών ενοτήτων μας.

Και γνωρίζετε καλύτερα και από όλους μας ότι είναι βασικά αιτία ανάπτυξης για ολόκληρο τον Δήμο.

Με 5 και 6  μέτρα δρόμο κύριε Γενικέ δεν θα ταξιδεύσει ήσυχος και ασφαλής ο Μεδεώνιος ως προς την Βόνιτσα – Πάλαιρο -Λευκάδα Πρέβεζα για να κάνει το μπάνιο του και να απολαύσει το παγωτό του. Ούτε ο Ανακτόριος και ο Παλαιριώτης θα αισθάνεται όταν ταξιδεύουν στην Κατούνα ήσυχος και ασφαλής για να φάει την προβατίνα και το βετούλι τους και να απολαύσει το σπουδαίο κλίμα της περιοχής.

Σας αξίζει κύριε Γενικέ να συνδέσετε το όνομά σας με την αντίστοιχη σύνδεση που οι προκάτοχοί σας έχουν πετύχει για τον δρόμο προς το σαμάρι από την Κατούνα να τους θυμόμαστε με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη.

Καταλαβαίνω πως επειδή ο δήμαρχος θέλει να κάνει εκλογές θέλει να μαυρίσει και να πισάρει όπως όπως τον δρόμο .

Σας παρακαλώ μην το επιτρέψετε να μαυρίσει τις καρδιές μας.


Κατούνα 24/7/2023

Με τιμή

Γιάννης Σεραφής

google page rank