Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΈΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΚΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,098χλμ)


Καμιά σχέση με την περσινή χρονιά από πλευράς συμμετοχών ο Άκτιος Δρόμος.
Οι συμμετοχές φέτος δεν έφτασαν τις 100 σε σύγκριση με πέρσι που είχαν ξεπεράσει τους 200 δρομείς. Με λίγα λόγια κάθε πέρσι και καλύτερα. Το ίδιο συνέβη και όσον αφορά τον κόσμο που πολλοί δεν το ήξεραν και οι περισσότεροι παρακολουθούσαν από τις καφετέριες. Χαρακτηριστικά είναι αυτό που μας είπε κάποιος βονιτσάνος αν δεν είχαν φέρει εδώ και τα άτομα από τις αδελφοποιημένες πόλεις τότε θα ήταν σκέτη αποτυχία. Όλα αυτά οφείλονται όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι  στην διοργάνωση διότι μόνο πριν λίγες μέρες έγινε η ενημέρωση για τον Άκτιο Δρόμο και οι δρομείς είχαν κανονίσει στο που θα πάνε και δεν είχαν προετοιμαστεί. 
Οργανωτικά και κυρίως μέσα στην Βόνιτσα δεν υπήρχαν παντού άνθρωποι έτσι ώστε να ενημερώνουν για την διαδρομή και πολλοι δρομείς έχασαν το δρόμο και το χρόνο τους. Πολλοί θα έλεγαν έγινε για να γίνει για να μην χαθεί ο θεσμός αφού δεν υπήρχε στην ανακοίνωση για την ημερομηνία του αγώνα. 

Έκλεισε λοιπόν η αυλαία του 15ου Ημιμαραθώνιου με τίτλο «Άκτιος Δρόμος» σήμερα το πρωί Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, αλλά μόνο και μόνο που πραγματοποιήθηκε σημαίνει επιτυχία.  
Η εκκίνηση δόθηκε από το Άκτιο στις 10:00 το πρωί περνώντας τον Άγιο Νικόλαο και διαδρομή πίσω από το κάστρο της Βόνιτσας και τερματισμό στην παραλία στο Φάρο.
Στον ημιμαραθώνιο αυτό έλαβε μέρος και ο γνωστός σε όλους μας Μαραθωνοδρόμος Μαλτέζος Παναγιώτης και τερμάτισε σε 1 ώρα και 37 λεπτά. Στην κατηγορία της ηλικίας του τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ στην γενική κατάταξη ήρθε 9ος, στην κατηγορία των δημοτών Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ήρθε πρώτος και ανέβηκε στο βάθρο του χρυσού νικητή. Η απονομή του έγινε από έναν Γάλλο μάλλον Δήμαρχο του Ετουάλ αδελφοποιημένης πόλης που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην Βόνιτσα από τον από τον σύλλογο της, Γέφυρες στον κόσμο και τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
Άλλη μια διάκριση για την Κατούνα λοιπόν και τον Παναγιώτη Μαλτέζο συγχαρητήρια Παναγιώτη μας κάνεις υπερήφανους.
Τα πλήρες και επίσημα αποτελέσματα θα σας τα ανακοινώσουμε από τον ΣΕΓΑΣ.
Συγχαρητήρια σε όλους που βοήθησαν στην φετινή διοργάνωση ελπίζοντας του χρόνου να είναι πιο οργανωμένος και επιτυχημένος ο Άκτιος Δρόμος. 










google page rank