Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Με σούπερ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ πήρε τη νίκη η Πλαγιά!!! 3-0 με αντίπαλο το Θρίαμβο Λούρου!


  
   Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ το ματς για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πρέβεζας-Λευκάδας, που διεξήχθη στο γήπεδο της Πλαγιάς με αντίπαλο το Θρίαμβο Λούρου. Ένα ντέρμπυ με πολλές φάσεις, πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, με δύναμη, πάθος, 3 γκολ για την ομάδα μας και έναν Super-Περιστέρη που πραγματικά πήρε το παιγνίδι πάνω του και οδήγησε την ομάδα στη νίκη. Ό,τι και να πει κανείς για τον μικρό μας είναι λίγο!!!


   Βλέποντας κάποιος το τελικό σκορ μπορεί να φανταστεί ότι ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον ΑΟ Πλαγιάς, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα. Ο Θρίαμβος Λούρου αποτελείται από ένα δυνατό σύνολο, πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες που όπως έδειξαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το κατέχουν το τόπι. Ενδεικτικό είναι το ότι είχαν ένα ημίχρονο δικό τους με αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ ή να ισοφαρίσουν, που είτε από κακή τύχη είτε από υπερπροσπάθεια των παικτών μας την τελευταία στιγμή δεν τα κατάφεραν. Μια πραγματικά καλή ομάδα, ίσως απ' τις καλύτερες που έχει αντιμετωπίσει ο ΑΟ Πλαγιάς και ένα πλασματικό ίσως σκορ, καθότι όπως είπαμε ο Θρίαμβος Λούρου άξιζε κάποιο γκολ. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα πως εξελίχθηκε το ματς, τι δυσκολίες αντιμετώπισε η ομάδα μας και πώς τις ξεπέρασε για να φτάσει σε αυτό το τελικό 3-0.
   Ξεκινώντας με τις συνθέσεις, ο Νίκος Κωσταράκης παρέταξε τους:
Καταγή Γ., Κοκόλη, Καταγή Π., Πανταζή, Κατσαβρία, Παξινό(C), Περιστέρη, Μωραΐτη Γ., Σταμουλάκη, Μωραιτη Β καιΦραγκολιό.
    Από την πλευρά του Θρίαμβου αγωνίστηκαν οι:
Κότσης, Σάκκος, Κάτσανος, Κιτσαντάς, Μπόμπορης, Λέτσος, Αθανασόπουλος (78΄Καραβασιλείου), Χισένι (63΄Σίσκας), Καρασαββίδης, Ζάκκας, Γκίνης.
   Ξεκινώντας το ματς, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Λούρος ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά και πήρε τον έλεγχο του παχνιδιού από πολύ νωρίς. Μόλις στο πρώτο λεπτό και έπειτα από ολιγωρία της άμυνάς μας που δεν είχε ακόμα προλάβει να ζεσταθεί, ο Θρίαμβος απείλησε με σουτ του Γκίνη μέσα από την περιοχή, που πέραστε ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Καταγή. Πριν να περάσουν 5 λεπτά ο Λούρος απείλησε και πάλι με τον  Καρασαββίδη από το πέναλντυνα πιάνει το μονοκόματο σουτ, έπειτα από μπαλιά που δέχθηκε, αλλά ευτυχώς για την ομάδα μας η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
   Όλοι οι παίκτες του ΑΟ Πλαγιάς ανήσυχοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και ότι θα χρειαστεί να διαθέσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Έτσι άρχισαν να προσπαθούν να απαντήσουν με κάποιο τρόπο σε αυτές τις χαμένες ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρνουν να ελέγξουν το παιγνίδι. 
   Στο 15'  έπειτα από κόρνερ που κέρδισε ο ΑΟ Πλαγιάς, οι αμυντικοί του Λούρου θα απομακρύνουν, ο αρχηγός της ομάδας Παξινός θα κοντρολάρει έξω από την περιοχή και θα κάνει ένα δυνατό σουτ, που όμως θα καταλήξει άουτ, λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
   Ο Λούρος δεν πτοήθηκε και απείλησε και πάλι στο 19' με σουτ μέσα από την περιοχή που κόντραρε στους αμυντικούς και κατέληξε σιγά σιγά στα χέρια του πολύ σταθερού πάντα Καταγή.
   Η ομάδα του Λούρου σε εκείνο το σημείο είχε την κατοχή και προσπαθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε να βρει τον Καρασαββίδη στην κορυφή της επίθεσης ο οποιος ήταν μια συνεχόμενη απειλή. Οι τιτανομαχίες Κατσαβριά-Καρασαββίδη ήταν αμέτρητες, με τον αμυντικό μας να καταφέρνει να τον περιορίσει σε ένα βαθμό και να μην του δίνει χώρο. Από την άλλη οι παίκτες μας είχαν χάσει το παιγνίδι του κέντρου και δεν μπορούσαν να κυκλοφορίσουν τη μπάλα ή να την κρατήσουν στην κατοχή τους, με αποτέλεσμα πολλά λάθη και συνέχεια λάθος επιλογές. Πράγμα που οφειλόταν βέβαια στη διαρκή πίεση των παικτών του Λούρου.
   Η εστία μας απειλήθηκε ξανά στο 33ό λεπτό, όταν ο Σάκκος από την πλευρά των αντιπάλων δοκίμασε σουτ από καλή θέση και η μπάλα έπειτα από κόντρα στους αμυντικούς κατέληξε κόρνερ.
   Στο 35' και έπειτα έδειξε σημάδια ζωής ο ΑΟ Πλαγιάς, όταν ο Περιστέρης έκανε από αριστερά μια σέντρα, ο Φραγκολιός βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μόνος του αλλά δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού να ανοίξει το σκορ.
   Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα μας θα χάσει ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μωραΐτης από δεξιά και αρκετά έξω από την περιοχή, θα γίνει παραλήπτης της μπάλας, θα γυρίσει με μία προς το τέρμα και θα εξαπολύσει ένα σουτ μπανάνα που θα τινάξει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κότση. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα μας να δείχνει σημάδια επαναφοράς και να γνωστοποιεί ότι είναι πάντα εκεί και ίσως πιο επικίνδυνη απ' ότι μπορούσαν να πιστεψουν οι αντίπαλοι.
   Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως διαφορετικά. Έπειτα από το ταρακούνημα του Κωσταράκη στα αποδυτήρια η ομάδα μπήκε πιο δυνατή σε σχέση με το πρώτο μέρος. Οι παίκτες μας άρχισαν να στρώνουν κάτω τη μπάλα και να προσπαθούν να αναπτυχθούν με ένα πιο οργανωμένο τρόπο απ' ότι στα πρώτα 45 λεπτά. Το κέντρο άρχισε να επανέρχεται στην γνωστή του κατάσταση με τους αδερφούς Μωραΐτη να τρέχουν σα σκυλιά αλλά και τον Παξινό που όπου βρισκόταν έκοβε και μοίραζε.
   Πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας έγινε στο 53', όταν ο Καταγής Π. εκτέλεσε φάουλ, ο Μωραΐτης Β. που βρέθηκε με πλάτη ένα μέτρο από την εστία κατέβασε τη μπάλα και ανάμεσα από πολλούς αντιπάλους προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα με το τακούνι, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν. Το ριμπάουντ -για να χρησιμοποιήσουμε και ένα μπασκετικό όρο- το πήρε ο αδερφός του Μωραΐτης Γ. που δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πάλι στους αμυντικούς διώχνοντας την απειλή μακριά.
   Τρία λεπτά μετά η ομάδα μας θα κερδίσει ένα πλάγιο από δεξιά. Ο Κοκκόλης θα δώσει στον Μωραΐτη Β. ο οποίος κινούμενος πάνω στη γραμμή του άουτ και καθώς οι παίκτες του Λούρου ζητούσαν αλλάγή στο πλάγιο, θα σεντράρει στο πρώτο δοκάρι εκεί που κινούταν ο Περιστέρης. Ο μικρός θα χαμηλώσει λίγο το κορμί του και θα πιάσει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά και προς τα πίσω. Η μπάλα θα αρχίσει να χάνει ύψος και θα καταλήξει αργά και βασανιστικά γκολ στο δεύτερο δοκάρι μην δίνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, από έναν παίκτη πολλά υποσχόμενο που ξεχειλίζει το ταλέντο του σε κάθε βήμα, σε κάθε ντρίμπλα, σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. 1-0 στο 56'.
   Ο Θρίαμβος που βρέθηκε πίσω στο σκορ, άρχισε με νέα προσπάθεια, με νέο δείγμα αντοχής και θέλησης να μπαίνει στο παιγνίδι και διεκδικεί αυτό που του στέρησε η μπάλα και η τύχη στο πρώτο ημίχρονο. Με ψηλό παιγνίδι ως επί το πλείστον έβαζε του αμυντικούς μας στα καρέ του Καταγή και προσπαθούσε με κάποια κεφαλιά ή κάποια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας να ισοφαρίσει. 
   Μια τέτοια μπαλιά βγήκε στην πλάτη της άμυνας στο 66ο λεπτό έπειτα από κεφαλιά του Καρασαββίδη με τον κυνηγό του Λούρου να βγαίνει τετ α τετ, αλλά πριν προλάβει να την τσιμπήσει, ο Καταγής θα επέμβει σωτήρια, θα κοντράρει με το γόνατο σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια θα μπλοκάρει, δίνοντας ανάσα ανακούφισης σε παίκτες και φιλάθλους της ομάδας μας.
   Στη συνέχεια η ομάδα του Λούρου θα φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Πρώτη περίπτωση στο 71' όταν ο αμυντικός της, Κιτσαντάς, θα πιάσει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά θα τη στείλει άουτ και δεύτερη περίπτωση στο 77ο λεπτό, όταν ο Γκίνης θα σεντράρει στον Καρασαββίδη και εκείνος από κοντινή απόσταση θα πλασάρει αδύναμα πάνω στην αγκαλιά του Καταγή.
   Ενδιάμεσα, στο 75ο λεπτό, η ομάδα μας είχε κερδίσει φάουλ από αριστερά, στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ο Σταμουλάκης πήγε στη μπάλα και παραλίγο να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει στον προηγούμενο αγώνα έναντι της Βασιλικής. Εκτέλεσε πολύ δυνατά, η μπάλα πέρασε το τείχος, αλλά σταμάτησε στο δεξί "Γ" της εστίας του Κότση και κατέληξε άουτ.
   Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα του Λούρου επιτεθόταν κατά κύματα θα έλεγε κανείς, επιζητώντας την ισοφάριση με κάθε μέσον, αφήνοντας όμως -ειδικά στα τελευταία λεπτά- την άμυνά της λειψή και εκτεθημένη σε κάθε κίνδυνο. Και ο κίνδυνος αυτός είχε όνομα. Λεγόταν Περιστέρης!
   Στο 84ο λεπτό λοιπόν και σε μία αντεπίθεση του ΑΟ Πλαγιάς, ο Περιστέρης θα πάρει τη μπάλα από αριστερά, λίγο μετά το κέντρο και θα διεισδύσει προς την αντίπαλη περιοχή. Ερχόμενος από τα πλάγια και μην έχοντας οπτικό πεδίο για κάποιο σουτ, θα συγκλίνει προς τα μέσα αφήνοντας σε πρώτη φάση πίσω του αντίπαλο αμυντικό. Στη συνέχεια θα κάνει προσποίηση για το σουτ εξουδετερώνοντας και δεύτερο αμυντικό. Έχοντας φτάσει πλέον δύο μέτρα από τη εστία και έχοντας αφήσει πίσω του τους πάντες, θα κάνει ένα δυνατό σουτ προλαβαίνοντας και τρίτο αμυντικό που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά και της ομάδας. Ο Περιστέρης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ -και ποιος δεν θα το έκανε άλλωστε στη θέση του- βγάζοντας τη φανέλα και τρέχοντας προς τους φιλάθλους της ομάδας μέσα σε έναν πανζουρλισμό. 2-0 στο 84'
   Στο επόμενο λεπτό, με τη σέντρα, ο Σταμουλάκης θα πιέσει και θα κλέψει τη μπάλα από αντίπαλο -σε αυτή τη φάση οι παίκτες και περισσότερο ο προπονητής της ομάδας του Λούρου θα ζητήσει έντονα επιθετικό φάουλ και θα αποβληθεί από τον διαιτητή στη συνέχεια- θα κατέβει λίγα μέτρα από τα αριστερά ανενόχλητος και θα εξαπολύσσει έναν κεραυνό που θα καρφωθεί στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα, βάζοντας έτσι τη σφραγίδα για τη νίκη του ΑΟ Πλαγιάς μετά από ένα πάρα πολύ δυνατό και ανδιαφέρον παιγνίδι. 3-0 στο 85'.
   Έπειτα από λίγα λεπτά και χωρίς να παιχτεί πολύ ποδόσφαιρο για τον υπόλοιπο χρόνο ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.
   Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της ομάδας μας που κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν μια πραγματικά μεγάλη νίκη , απένταντι σε έναν άξιο αντίπαλο όπως είναι ο Θρίαμβος Λούρου. 
    Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην ομάδα του Λούρου και να τονίσουμε ότι οι αντίπαλοι ήταν παίκτες με ήθος και ποδοσφαιρική παιδεία. Δεν προκάλεσαν με κανένα πλάγιο τρόπο κανέναν μας, και προσπάθησαν για τη νίκη παίζοντας καθαρά και απλά ποδόσφαιρο.
   Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας με τον πρωτοπόρο και φαβορί για τον τίτλοΑχέρων Καναλακίου στο γήπεδό μας το επόμενο Σάββατο! 
           ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ 



fcplagias
google page rank